Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
kayama wrote:Eh od kilku dni usiłuje coś napisać i nie ma kiedy, zarobiona jestem.
Zaraz poczytam co nowego na forum. U mnie tymczasem zaczął się okres, a już myślałam że przyszła menopauza, szkoda ehPrzyzwyczaiłam się do braku miesiączki i mi to pasowało. Ciekawe jakie będą teraz te okresy, zawsze miałam bolesne.
Wika jeszcze na katar. Niestety. Przenieslismy szczepienie na tydzień później. I teraz pytanie co radzicue, czy jest sens płacić 350 zł aby mieć 3 pneumokoki więcej? Czy zrobić na nfz?
mam jeszcze dwojke w domu wiec sytuacja jest inna
w szpitalu bylam z matka chlopca z tego przedszkola ze Swarzedza gdzie 6l bez sledziony zmarla na Szpitalnej w Poz na sepse od pneumokokow choc pierwotnie szukano meningokokow
chlopiec mial w wypisie wpisana posocznice byl nieszczepiony ani men ani pcv matka sie telepala ze zlapal w przedszkolu i w ciagu kilku h go rozlozylo na 40stop goraczki i majaki zdazyli ze Swarzedza do Poz dowiezc jak doczytalana str fb przedszkola wpis sanepidu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 21:41
-
U mnie tylko się potwierdziło że lekarz Małej wie co robi i mówi. Mała na kpi przybiera skokowo i to widać po ważeniu, w zeszłym tygodniu przybrała 90gram , w tym 200
dzisiaj 5740 i już 650ml na liczniku. Więc rozszerzenie diety poczeka kolejny miesiąc, jak nie dłużej.
Agagusia, werni, menka2, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość
-
My dzisiaj też po ważeniu. Olek za 2 dni kończy czwarty miesiac i dzisiaj ważył 7735g (75 perentyl) przy wadze urodzeniowej 2920g i 51 cm długości. Tak wiec ladny klocuszek do dzwigania 😁. Nie wiem ile dokladnie mierzy, ale strzelam, że jest wzrostowo gdzies powyżej 70cm bo ciuchy na 68 są opięte lub za małe a te na 74 troche jeszcze luźne🤔). szczęścue trochę przystopował z tym wzrostem,bo w wieku trzech miesiecy był w 90-tym centylu (7400g).
Kalija współczuję problemów z zastojem...mam nadzieje, że szybko uda sie udrożnić te kanaliki.
Pierniczkowa- ja Cię tak podziwiam za Twoja determinację w kpi ❤. Pozostale dziewczyny oczywiscie też. Jestescie prawdziwe fajterki!
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
werni wrote:A jak u was z jezykiem. Moj juz tak go nie wywala jak kiedys.
Moja wywala, i strasznie się ślini i puszcza bańkiJęzyk często wywala jak jest zadowolona albo skupiona i jeszcze przy tym cmoka haha. Nikt u nas nie cmoka więc nie mogła podpatrzeć, ciekawe.
-
baileys wrote:Aha, poki pamietam dziekuje baaaardzo imieniu swoim i męża tej z Was, ktora polecila globulki Mucovagin - uratowalas nam pozycie malzenskie po CC!! 🤪 To jest kosmos jak to dobrze nawilza 😁
Cieszę się, że pomogłam ☺️ mam takie same odczucia - wrażenia po nich jak przy owulacji 😜 gdyby ginka mi o nich nie powiedziała, chyba nie odważyłbym się aż do zakończenia kp"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Cud maly złapał piersi i wypil mleko. A juz mialam sie poddac.
Pierniczkowa, Niezapominajka5, Anhydra, DrzewkoPomarańczowe, Chimera, E_linka2, Kalija, Applejoy lubią tę wiadomość
-
Czy miała któraś z Was śluz u dziewczynki? Między wargami sromowymi zauważyłam od wczoraj. Przezroczysty, jakby ciągnący. Dodatkowo na pieluszcze lekko żółty kleks od tego śluzu. Zastanawiam się,czy to nie jakaś infekcja i czy nie wybrać się do lekarza.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Czy miała któraś z Was śluz u dziewczynki? Między wargami sromowymi zauważyłam od wczoraj. Przezroczysty, jakby ciągnący. Dodatkowo na pieluszcze lekko żółty kleks od tego śluzu. Zastanawiam się,czy to nie jakaś infekcja i czy nie wybrać się do lekarza.
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Marcelina85 wrote:Cieszę się, że pomogłam ☺️ mam takie same odczucia - wrażenia po nich jak przy owulacji 😜 gdyby ginka mi o nich nie powiedziała, chyba nie odważyłbym się aż do zakończenia kp
Ale stosujesz je regularnie profilaktycznie czy to się aplikuje przed stosunkiem?Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
[/url]
-
Któraś pisała ze dziecko cmoka. Mój dziś to samo robił. Najbardziej wieczorem cmokal.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 19:54
-
Cholerka, chyba się Robuś ode mnie zaraził katarem 😔 Masakryczna nic dzisiaj. Nie dość, że sama mam ponad 38stopni, to jeszcze co godzina muszę brać w ruch aspirator, bo Robuś już nie tylko charczy, ale słychać, że mu to przeszkadza, aż się z płaczem budzi ☹️
-
Mnie tez cos rozbiera. Zatkany nos i gardlo boli. Zastanawiam się od czego. Nos u nas. 20-0-5. Oby maly sie nie zarazil. Wczoraj ladnie z cyca jadl.
-
Eh szkoda gadać. Od 20-23 pospał, a później co godzinę aspirator szedł w ruch ☹️ Ja albo cała spocona jak świnia, albo z deszczami jak cholera musiałam to ogarniać, bo mąż o 6 wstaje do roboty. Wczoraj miał urlop na żądanie żeby mi pomóc, ale dzisiaj już musiał iść do roboty. Na szczęście jutro pracuje z domu, to w nocy więcej mi pomoze. Mama się zaoferowała, że przyjdzie w ciągu dnia zająć się troszkę Robusiem żebym mogła się zdrzemnąć, więc mimo tego jak wyglądała ta noc mam nadzieję że ten dzień mnie nie zajedzie.
-
A my dziś o 10 mamy sesję zdjęciową, która była przekładana od 3 miesiecy 🙈 nie zatrudnilabym tej fotografki bo srednio podobają mi się jej zdjęcia, ale zaproszenie na sesję dostaliśmy w prezencie , więc trzeba korzystać 🙃
U nas sen i pobudki 21-0-4-7 i póki co dalej śpi 😍 idę ogarniać siebie i mieszkanie
Chimera wrote:Eh szkoda gadać. Od 20-23 pospał, a później co godzinę aspirator szedł w ruch ☹️ Ja albo cała spocona jak świnia, albo z deszczami jak cholera musiałam to ogarniać, bo mąż o 6 wstaje do roboty. Wczoraj miał urlop na żądanie żeby mi pomóc, ale dzisiaj już musiał iść do roboty. Na szczęście jutro pracuje z domu, to w nocy więcej mi pomoze. Mama się zaoferowała, że przyjdzie w ciągu dnia zająć się troszkę Robusiem żebym mogła się zdrzemnąć, więc mimo tego jak wyglądała ta noc mam nadzieję że ten dzień mnie nie zajedzie.
Współczujęi życzę zdrówka, oby szybko przeszło!