X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przynajmniej Robuś obudził się z uśmiechem...jak zaraz wezmę ten aspirator to mu zepsuje humor 😔

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Ale stosujesz je regularnie profilaktycznie czy to się aplikuje przed stosunkiem?

Ginka zalecała profilaktycznie 2 razy w tygodniu na noc. Najlepiej jak to wypada przed stosunkiem 😉

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moja najnowsza stylówka:

Chyba zostanę blogerką modową 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 22:58

Niebieska Gwiazda, Pierniczkowa, Kalija, Applejoy, werni, Camelia lubią tę wiadomość

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera zrobiłaś mój dzień :D moja lubi aspirator , bo ja nim zaczepiam włączam go i jak buczy do daje buziaki. Nigdy nie wie kiedy nastąpi właściwy atak :)
    Ja się dzisiaj nie podpisałam. Chciałam odbić małej łapkę w atramencie. A oliwka została na przewijaku. Zanim wróciłam nanosekundy później, na paszczy czarne odbicia, na ubranku na macie

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie. Ja dostałam od babci album pierwszego roku malucha i tam się uzupełnia o wpisuje różne momenty. I jest miejsce na odcisk rączki i nóżki ale nie mam pomysłu czym je pomalować? Żeby nie było szkodliwe i żeby łatwo to później zmyć...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam starym dobrym sposobem-odrysowałam tylko kontur ołówkiem, a potem sobie to poprawiłam cienkopisem.

E_linka2, Frida91 lubią tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    7db89f286aae5035med.jpg

Chimera, nie pierwszy raz zachwycasz stylowa 😁 (szlafroczek, biustonosz z kapusty 😍)

Chimera lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam że mam tu fanki, nie mogłam was zawieźć. 😁😁

Applejoy, DrzewkoPomarańczowe, Pierniczkowa, werni, Domi_tur lubią tę wiadomość

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera zdrówka! Jestem Twoją najwierniejszą fanka!!!

Chimera lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]

Wysłany: 14 listopada 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas do 4 noc super. Pobudki o 1.30 i 4 właśnie. A potem to istna masakra :(. Julek dziś się obudził tez dopiero o 4 wiec mąż był z nami i stwierdził, ze Julek go uratował. Zrobił wielkie oczy jak mu powiedziałam, ze do tej pory to noc była super 😀. Co dla jednych jest sufitem dla innych jest podłoga. W ogóle to uwielbiam noce gdy Julek obudzi się później i mąż jest dłużej z nami. Po przebudzeniu na niepełnej świadomce mówi ciekawe rzeczy. Dziś np jak Kazik obudził się drugi raz po 2 5 h to zapytał czemu mu znów daje cyca i czy nie mogę mu dać smoczka 🙈. Kuzwa dogadałby się z naszym ortopeda który kilkutygodniowe dziecko kazał odzwyczajać od nocnych karmien 😅.
    Wczoraj mieliśmy mieć szczepienie, ale przełożyłam bo Julek od kilku dni lata z gilem, mąż tez podłapał. My z Kazikiem się trzymamy ale wolałam przełożyć. Dziś za to idziemy razem na usg. Ja piersi a Kazik brzuszka. Umowilam się do dr Brzewskiego bo byłam u niego na usg piersi rok temu i był ok i blisko domu, a tu się teraz okazuje, ze to jakiś świetny radiolog 😀.

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 14 listopada 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj kupiłam ten Mucovagin i powiem Wam, ze nie odważyłabym się po tym współżyć. Mąż mógłby się poślizgnąć i jeszcze sobie coś złamać 😁. Muszę ocenić jak to działa między aplikacjami albo ewentualnie aplikować pol globulki przed stosunkiem (długo to się rozpuszcza? - full spontan 🙄)

Domi_tur, Agagusia lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • werni Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do seksu wkoncu jest progres. Juz tak nie boli jak na początku :) tez używamy jakiś nawilzaczy.
    Chimera dobra stylowa :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ha Drzewko jak Ty coś palniesz😂😂😂
    Chimera następna, Ty to bloga zakładaj serio, o potyczkach młodej Mamy 😁

Ja Wam nie powiem jak dzisiaj Szymi spał, bo co pochwalę to się psuje aleee ta noc to było coś 😁❤️

werni, Applejoy, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi chwal sie chwal :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi pochwal się choć pocieszę sie czyimś szczęściem. U nas najgorsza noc odkąd się mały urodził. Budził się co półtorej godziny i przyssywal się potem na pół. Czuje się jak zombie i pewnie tez tak wyglądam 🤦🏻‍♀️

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Było już tak pięknie, Mała codziennie spała po 11 tak 2-3h. Mialysmy jakąś rutyne dnia. A po dlugim weekendzie i wyjezdzie wszystko sie zjebalo. Ni3 chce w ogóle spać, max pół h i tylko poki jej nie odloze. Nie mogę jej położyć samej na pare min bo zaraz wyje... A jak podejde to sie cieszy. Ale nic nie moge zrobić wokol siebie ani w domu. Normalnie już szlag mnie trafia az nie mam cierpliwości ciagle jej zabawiac. Najchetniej bym wyszla na godzinę do drugieggo pokoju bo juz nie moge tego słuchać 😖 Do tego mój wraca ok 20 więc jestem cale dnie sama. Ledwo teraz mam chwile cos zjeść...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    7db89f286aae5035med.jpg
    stylowka ciekawa ale raczej watpie czy pomoze
    male mialy zapal pluc ja zapal.oskrzeli i maz chore gardlo a maly na butli nie dostal nic
    moze chronia go przeciwciala do 4mca moje
    ja z goraczka 37pluc zmienialam raz w nocy koszule nocna, co drugi dzien swoja posciel i dzieci a malego poslanie- przescieradlo co dzien
    posciele wietrzylismy cale dni na tarasie i maly byl na spacerach regularnie
    zadnej izolacji czy masek nie wdrazalismy bo i tak wszystko fruwa wszedzie niestety na sezon

teraz w Poz jest bostonka w zlobkach i przedszkolach

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sprawa że spaniem wygląda bardzo różnie. Ładnie śpi na spacerze (od ok 12), a w domu to loteria - raz śpi, raz nie (raczej nie). Chwaliłam się, że chodzi spać ok 20 bez dramatów, ale ostatnio i z tym bywa różnie.

Dodatkowo, jak na złość, dziś wstała dość wcześnie i to w kiepskim humorze i akurat jak przyjechała fotografka to zaczęło się marudzenie i płacz na sen. Mamy fotki z ryczacym i śpiącym dzieckiem, ani razu się nie uśmiechnęła! 🙈

Plus jest taki, że na potrzeby sesji odgraciłam pokój córki 😁 a propo pokoju - mi się podoba , myślałam, że mężowi też a on się zaczął tłumaczyć przed fotografką "no wiesz, pokój mało kolorowy, ale dojdą zabawki i dodatki i BĘDZIE ładnie " 😤

Wklejam zdjęcie, bo wiele z Was wrzucało a ja cały czas czekałam na fotel - 3 miesiące czekania i jest do reklamacji 🤦‍♀️

8e8ccf52f75d.jpg

Domi_tur, werni, DrzewkoPomarańczowe, Ania95, Camelia lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida, dzieci szybko rosną, nawet nie zauważysz a będzie Ci brakować śpiącego na sobie dziecka😊 nie dasz rady ogarnąć tego co absolutnie musisz jak dzieć bawi się np.na macie ? Też miewam takie dni jak Ty, ale staram się cieszyć każdą chwilą tym bardziej, że tak długo czekałam na mój mały Skarb 🥰

Frida91 lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobraaa powiem Wam, ale jak się to skaszani dzisiaj to wpadacie go usypiać 😂
    Szymi spał od 19:15 do 4, zjadł i poszedł spać do 9 🙈🙈🙈
    W dzień mamy chujówkę że spaniem, bo ma 3 drzemki po 30 minut i może jedną godzinną.
    Na spacerze teraz ma problem ze spaniem bo mu na brzuchu niewygodnie w kombinezonie i jestem przerażona jak będą wyglądały spacery w zimie 🙈 więc mogę się cieszyć chociaż nocami 😂

Kalija, DrzewkoPomarańczowe, werni, Ania95 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 1467 1468 1469 1470 1471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ