Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kalija wrote:Frida, dzieci szybko rosną, nawet nie zauważysz a będzie Ci brakować śpiącego na sobie dziecka😊 nie dasz rady ogarnąć tego co absolutnie musisz jak dzieć bawi się np.na macie ? Też miewam takie dni jak Ty, ale staram się cieszyć każdą chwilą tym bardziej, że tak długo czekałam na mój mały Skarb 🥰
Od razu ryk i trzeba ją zabawiac. Żeby zrobić sobie jedzenie muszę niestety zostawiać ją płaczącą bo inaczej nic bym nie zrobiła. Wiem masz rację ale musiałam trochę ponarzekac. Po prostu dla własnego zdrowia psychicznego muszę mieć w dniu chociaż godzinkę czy 2 dla siebie i wtedy nie narzekam i mam dużo cierpliwości
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Słuchajcie, kupiłam słynny gryzak-grzybek
, w którą rękę bym go córce nie wkładała to i tak ssie tę drugą raczke 😂
Frida91 wrote:Normalnie daje rade. Dziś i wczoraj nie ma czegoś takiego ze sama się bawiOd razu ryk i trzeba ją zabawiac. Żeby zrobić sobie jedzenie muszę niestety zostawiać ją płaczącą bo inaczej nic bym nie zrobiła. Wiem masz rację ale musiałam trochę ponarzekac. Po prostu dla własnego zdrowia psychicznego muszę mieć w dniu chociaż godzinkę czy 2 dla siebie i wtedy nie narzekam i mam dużo cierpliwości
Oj nie pamiętam kiedy miałam dla siebie 2h, przydało by się😄 moja też czasem nieodkładalna, jak leży na macie zajęta zabawą 20 min to luksus.
Frida91 lubi tę wiadomość
-
Limerikowo wrote:stylowka ciekawa ale raczej watpie czy pomoze
male mialy zapal pluc ja zapal.oskrzeli i maz chore gardlo a maly na butli nie dostal nic
moze chronia go przeciwciala do 4mca moje
ja z goraczka 37pluc zmienialam raz w nocy koszule nocna, co drugi dzien swoja posciel i dzieci a malego poslanie- przescieradlo co dzien
posciele wietrzylismy cale dni na tarasie i maly byl na spacerach regularnie
zadnej izolacji czy masek nie wdrazalismy bo i tak wszystko fruwa wszedzie niestety na sezon
teraz w Poz jest bostonka w zlobkach i przedszkolach
-
Frida91 wrote:No właśnie. Ja dostałam od babci album pierwszego roku malucha i tam się uzupełnia o wpisuje różne momenty. I jest miejsce na odcisk rączki i nóżki ale nie mam pomysłu czym je pomalować? Żeby nie było szkodliwe i żeby łatwo to później zmyć...
Ja też taki mam i też to rozkminialam. Znalazam gdzieś info żeby wymieszać troszkę wody z mąką ziemniaczaną i dodać barwnik spożywczy. Tylko nie było proporcji ale będę próbować w najbliższym czasieFrida91 lubi tę wiadomość
-
Przeżyłam godzinę temu chwilę grozy... Karmie młodego, nagle czuję bol w brodawce jakby ugryzienie i mały wpada w mega płacz, zapowietrzyl się na parę sekund to było straszne i zaczął głośno skrzeczeć... Nigdy wcześniej czegoś takiego nie słyszałam, nie mógł się uspokoić...spanikowałam, opatulilam go kocem i wyszłam z nim na balkon bo myslalam że się dusi, potem pod lodówkę otwarta i po chwili się to przerodziło w normalny płacz... Miała któraś z Was podobna sytuacje?
Dodam że od jakiegoś czasu codziennie wieczorem ma płacz taki nagły jakby chyba kolkowy który sam przechodzi po chwili bo nic nie pomaga -
trzydziecha wrote:Przeżyłam godzinę temu chwilę grozy... Karmie młodego, nagle czuję bol w brodawce jakby ugryzienie i mały wpada w mega płacz, zapowietrzyl się na parę sekund to było straszne i zaczął głośno skrzeczeć... Nigdy wcześniej czegoś takiego nie słyszałam, nie mógł się uspokoić...spanikowałam, opatulilam go kocem i wyszłam z nim na balkon bo myslalam że się dusi, potem pod lodówkę otwarta i po chwili się to przerodziło w normalny płacz... Miała któraś z Was podobna sytuacje?
Dodam że od jakiegoś czasu codziennie wieczorem ma płacz taki nagły jakby chyba kolkowy który sam przechodzi po chwili bo nic nie pomaga
Co myslicie o zabawkach z ali? U nas te ceny sa kosmiczne a tu np gryzak za grosze
https://m.pl.aliexpress.com/item/32942246216.html?trace=wwwdetail2mobilesitedetail&gps-id=platformRecommendH5&scm=1007.18499.124500.0&scm_id=1007.18499.124500.0&scm-url=1007.18499.124500.0&pvid=c8b1e4c8-f509-45c7-9772-ec7cfdbb5f4c&_t=gps-id%3AplatformRecommendH5%2Cscm-url%3A1007.18499.124500.0%2Cpvid%3Ac8b1e4c8-f509-45c7-9772-ec7cfdbb5f4c&spm=a2g0n.detail-amp.moretolove.32942246216&aff_trace_key=7ff0f9eed3cd4fb2b8e5fc4e163b7781-1573761067245-02138-cCZtBY5p&aff_platform=msite&m_page_id=6455amp-ZVQTuKFLndOrfjnzVWwMMg1573763606560
-
Tej nocy maly ladnie spal. 20-3-7 i teraz niedawno usnal. Ide w tym czasie sie wykapac i ogarnac bo pozniej idziemy po wyniki z usg bioderek. Pije herbatkę malinowa bo mnie przeziębienie bierze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 08:14
-
Jakby któraś myślała o różnicach w mleku mm. Są składy dla 1nek i 2jek:
https://www.mamaitatawtrojmiescie.pl/2017/09/analiza-skadu-mleka-modyfikowanego.html?m=1
Teraz jesteśmy na HiPP i myślę że na 2ce też go zostawię plus mrożonki mojego. Jutro będzie dokładnie 2 miesiące do końca kpi, mój się że mnie nabija, że dokładnie to samo mówiłam w szpitalu we wrześniu. Tylko 2 miesiące do rozszerzania diety. :d i tak już leci 9ty tydzień dojenia. Nie mogę się doczekać wtorku , przyjdą w końcu zestawy osobiste z medeli, modlę się by dawały radę z biedronka 🐞.
W nocy dramat, myślałam że oskoruje mojego. O 3 poszłam się doić, mleko z 24 leżało koło głowy małej i przez 30 min nie wpadł na to by ją nakarmić ani zajrzeć w pampka bo się rzuca w łóżeczku jakby była pod napięciem.
Jak weszłam do pokoju i zapytałam czemu jej nie karmił to stwierdził że nie chciała bo ssała smoczka. Jeszcze nie skończył ta się rozdarła z głodu, ja dostałam białej. Nakarmilam , przebrałam bo się przesikała i do 6 ja lulalam odłożyłam bo kolejna randka z laktatorem i o 7 ogłosiła nowy dzień. -
U nas tak choojowa noc, ze szkoda gadać. Masakra
Jutro wybieram się na targi kosmetyków naturalnych. Zostawiam starego z dziećmi i muszę mu mleka uciągnąć co przy ustabilizowanej laktacji łatwe nie jest 🙄. Dziś rano w 30 min metoda 7-5-3 uciągnęłam 55 ml i to tylko dlatego, ze mi młody jednej piersi do końca po nocy nie opróżnił. Jeszcze zrobię ze 2,3 sesje i może jedna cała porcje uciągne. Moja motywacja do zostawienia tego pierdolnika na pare godzin jest ogromna!!Frida91 lubi tę wiadomość
[/url]
-
My juz w domu. Pani dala nam specjalistyczny pas na szelkach by maly w tym chodzil 24 na dobe przez 4 tyg i za 4 tyg kontrola.
-
Drzewko zabierz mnie ze sobą
ostatnio moje szałowe wyjście to godzinny spacer z psem i 15 min w biedrze
wracałam z ozorem na wierzchu , bo laktator już czekał. Mi się chyba już zużywały membrany, bo nie opróżnia mi piersi, mimo że leci mocno to po 25 min dalej są takie pełne.
Młoda w końcu usnęła, i modlę się żeby to była ta dwugodzinną drzemka, mam ochotę na maraton good doctor.