X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Ale fajnie, że tyle z Was myśli już o kolejnym dziecku ☺ ja okresu jeszcze nie dostałam i przyznam szczerze, że się w ogóle nie zabezpieczamy 😛 w planach mamy budowę domu za około 2 lata i tak naprawdę wtedy by był dobry czas na drugie dziecko, ale jak się trafi szybciej to chyba też damy radę 😉 także jak się trafi to się trafi 😀 Ale karmię piersią, więc pewnie nie tak szybko będzie kolejna ciąża 😉
    No to akurat nie gwarancja, znam kilka przypadków dzieci rok po roku bez okresu po 1 ciazy :-) zreszta siostra jest 1 rok i 1 dzien mlodsza:-)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fb na grupie nie które dziewczyny juz są w drugiej ciąży. Można nawet zajść karmiąc piersią i jak nie masz okresu :) dlatego my się zabezpieczamy :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę "wpaść" w maju. To termin będzie na grudzień 2020 :) ciekawe czy się uda

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej,na lipcówkach 2020 jest dziewczyna która urodzìła w czerwcu.Nie wie na kiedy termin bo okresu nie było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 12:36

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sobie przypomnę jak mi było ciężko na końcówce ciąży się schylac itd. To trochę nie wyobrażam sobie latać wtedy za raczkujacym maluchem albo takim co zaczyna właśnie chodzić :O

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, w końcu udało mi się tu zalogować. Musiałam zresetować hasło :D przeczytałam kilka ostatnich stron i miałam tyle do napisania, a już zapomniałam :p jednak na Fejsie jest wygodniej pisać, a co najważniejsze wrzucać fotki.

My też jeszcze nie mamy żadnych szczepień oprócz tych co w szpitalu. Mieliśmy przedłużającą się żółtaczkę i przez pierwszy miesiąc bujalismy się po lekarzach i szpitalach. W 8 tygodniu wciąż poziom był za wysoki, więc odwlekalam. Później mały miał prawie 2 tygodnie katar. Później domownicy po kolei chorzy. Teraz moglibyśmy w sumie iść na szczepienie, ale boje się tego okresu, bo ciągle ktoś chory. No i w samej przychodni też można coś złapać. U nas niestety aż tak nie przestrzegają, że trzeba wchodzić 'zdrowymi drzwiami'. Kiedyś chciałam wejść to były zamknięte. Ciągle też zmagamy się z wysypką/trądzikiem/skazą... Nie wiem co to jest. Byłam na diecie i jakiejś dużej poprawy nie zauważyłam. Pod koniec diety też wyskoczyła mu jakąś wysypka na brzuszku i pleckach, trzy suche miejsca na udzie, pod brodą i na ramieniu. I sama nie wiem co to w końcu może być. Dermatolog stwierdził, że mamy trądzik i dostaliśmy kremik na buzię, na suche miejsca na ciałku dał nam balsam i kazał wrócić do kąpieli w emolientach. Dopiero 2 dni stosujemy się do jego zaleceń więc zobaczymy czy to coś pomoże. Dlatego też chciałabym żeby już nie miał tych krosteczek, żeby niczego po szczepieniu nie przeoczyć. Dodatkowo też boje się, że nasilą mu się te objawy.

Dziewczyny, temat na pewno był już nie raz poruszany, ale może moglibyście jeszcze raz napisać jak szczepilyscie wasze dzieciaczki? Jak to zniosły?

Ja na początku chciałam na NFZ. Tak mi położne w szpitalu po porodzie polecały. Koleżanka która jest w grupie Stop NOP też ciągle truła mi głowę, że będę miała dziecko niepełnosprawne jak będę szczepić, a już na pewno jak tymi skojarzonymi. O.o ja się skłaniam ku 5w1. Chyba nie bez powodu ten rodzaj szczepień jest refundowany wcześniakom?

Mój się niby urodził w 37t3d, jako wcześniak nie jest, ale w szpitalu pielęgniarki zwracały mi uwagę że może mieć niektóre objawy wcześniacze.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • MDW Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pamiętam taka sytuację, chyba nawet ją tu przytaczałam, jak byłam u lekarza ginekologa i akurat dzwoniła pacjentka. Kobieta karmiąca, miała trzymiesięczne dziecko i zaszła właśnie w ciążę. Bez okresu bo przecież najpierw jest owulacja...A jak się spotykać taka komórka z plemnikiem to wiadomo 🎯

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy tak fatalna noc, ze jak czytam tu o kolejnej ciąży, zwłaszcza tej przed pierwszym okresem to mam ochotę nogi skrzyżować foreva!! 😁

A tak serio to ja bardzo nie chce mieć 3 dziecka. Tak bardzo bardzo . Stosujemy póki co prezerwatywy bo nie chce brać hormonów przy kp. Zreszta przy takiej częstotliwości to już w ogóle nie ma co się truć ;). Wcześniej zawsze stosowaliśmy metodę naturalna bo przy moich mega regularnych cyklach i bardzo bolesnych owulacjach było to łatwe, a poza tym niska skuteczność tej metody nie przerażała nas w sytuacji gdy chcielismy mieć jeszcze dziecko. Teraz na maksa nie chcemy wiec ta metoda odpada, nie umiałabym się wyluzować ;). Myśle o różnych rozwiązaniach, łącznie ze sterylizacja...

aadd84dc14.png[/url]
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka ja też sie boję trochę tych skojarzonych i szczepimy na Nfz chociaz i tych sie obawialismy. No ale coś trzeba wybrać. Na razie było w miarę ok, szczepimy tylko na obowiązkowe i rozdzielamy je i wydluzamy odstepy. Nie mamy jeszcze gruźlicy bo nie szczepilismy w szpitalu. Póki co była tylko gorączka przez 2 - 3 dni po szczepieniu.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙

Wysłany: 2 grudnia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za nami bardzo intensywny weekend. Byliśmy w sobotę u znajomych, było 6 dorosłych, 4 kilkulatkow i dwa niemowlaczki (w tym Kazik) i powiem Wam ze Kazik mnie niezle zaskoczył bo bardzo złe się tam czuł :(. Caly czas strzelał podkówkę i popłakiwał z takim żalem. Serce mi pęka na taki płacz. Już myślałam, ze będziemy się zawijać, ale koleżanka dała mi chustę i w chuście zasnął. Potem się troche oswoił ale całe spotkanie nosiłam go na rekach bo nie było opcji go odłożyć nawet na chwile. Pleców i rak nie czułam. Nie wiem co to będzie w te święta - mam bardzo hałaśliwa rodzine 🙈.

My jutro idziemy na 2 dawkę 6w1 i jeszcze potem przed świetami drugie pneumo. Przykładałam ostatnio to szczepienie bo Julek i mąż byli przeziębieni. Mam nadzieje, ze zniesie dobrze jak poprzednią dawkę.

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍓

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 15:20

trzydziecha, Frida91, Anhydra lubią tę wiadomość

Wysłany: 2 grudnia 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa i spadł u nas dziś pierwszy śnieg 😀. Bardzo niewiele i nie ma już po jin śladu.

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 15:20

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też właśnie co potrzeba małemu to kupujemy bez okazji i różne zabawki też więc stwierdziłam że taki śpiewnik z płytą Pomelody będzie czymś fajnym pamiątkowym akurat na pierwsze święta :)

Dziewczyny patent z poduszką/wałkiem przy leżeniu na brzuszku super :)

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis skorygowany w celu usunięcia danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 16:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis został usunięty w celu ochrony danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 21:01

Frida91 lubi tę wiadomość

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    My mieliśmy tak fatalna noc, ze jak czytam tu o kolejnej ciąży, zwłaszcza tej przed pierwszym okresem to mam ochotę nogi skrzyżować foreva!! 😁

A tak serio to ja bardzo nie chce mieć 3 dziecka. Tak bardzo bardzo . Stosujemy póki co prezerwatywy bo nie chce brać hormonów przy kp. Zreszta przy takiej częstotliwości to już w ogóle nie ma co się truć ;). Wcześniej zawsze stosowaliśmy metodę naturalna bo przy moich mega regularnych cyklach i bardzo bolesnych owulacjach było to łatwe, a poza tym niska skuteczność tej metody nie przerażała nas w sytuacji gdy chcielismy mieć jeszcze dziecko. Teraz na maksa nie chcemy wiec ta metoda odpada, nie umiałabym się wyluzować ;). Myśle o różnych rozwiązaniach, łącznie ze sterylizacja...
    Drzewko a ile masz lat? Pytam z ciekawosci nie zeby oceniać ,sama obecnie nie mam zdania co do trzeciego: i bym chciala i bym nie chciala,ja mam 30

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png

Wysłany: 2 grudnia 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prezenty dla moich dzieciaków już prawie mam. Moja siostra zarządziła rodzinna zbiórkę i wyszło po 350 zł na dziecko. Dla naszych ja miałam wybrać. Kazik dostanie stworka z niespodziankami z fisher price, odkrywczy domek, dwie zawieszki z balibazoo. Dla Julka póki co kupiłam duży zestaw mini wafli marionex - uwielbia się tym bawić. Dokupimy jeszcze tor do hot wheels i może coś jeszcze jak zostanie hajsu.
    Od teściów Kazik dostanie drewniany pchacz.
    Muszę jeszcze wymyślić prezenty dla dzieci moich kuzynek. Czasu coraz mniej 😁

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 2 grudnia 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Drzewko a ile masz lat? Pytam z ciekawosci nie zeby oceniać ,sama obecnie nie mam zdania co do trzeciego: i bym chciala i bym nie chciala,ja mam 30

W lipcu skończyłam 33, a mój mąż 36 :)

aadd84dc14.png[/url]
  • MDW Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem baaaardzo za szczepieniami. Leon jest zaszczepionymi skojarzonymi 6w1 do tego pneumokoki i meningokoki.
    Cieszy mnie też fakt, że coraz więcej placówek interesuje się czy dziecko było szczepione i na tej podstawie są klasyfikacje do przedszkola czy żłobka. Leon bardzo dobrze znosi szczepienia...I nie jest upośledzony. Czekam na ruchy antydentystyczne i wtedy ludzie będą umierać w wieku 30 lat.

Anhydra, Kalija, Limerikowo, kayama, Vampire lubią tę wiadomość

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
‹‹ 1499 1500 1501 1502 1503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ