Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
AnaKwiat wrote:Pozwoliłam dziś małemu przespać cała noc. Położyłam go 20:30, obudził się o 22, zjadł i od 22:30 do prawie 7 spał. Ja się budziłam chyba już z przyzwyczajenia co 2h, sprawdzałam czy mu ciepło i zastanawiałam się czy go budzić na jedzenie ale w końcu tego nie zrobiłam. Teraz mam wyrzuty sumienia 😕
To moja tak co noc śpi i to jest u niej normalne -
Wyrzuty sumienia, że nie zjadł nocnego ale to chyba zostaje w piersiach, prawda? Nie ma tak, że ten tłustszy nocny pokarm nagle zamienia się w dzienny? Pewnie bym się nie zastanawiała nawet gdyby on miał trochę więcej wałeczków ale jest drobniutki, nawet 6kg nie waży.Krzyś jest z nami od 15.08.2019
-
Kurde już naprawdę nie mam pomysłu co z tą moją mała pijawka... Znowu próbowałam ja odlozyc na drzemke i 2 min i obudzila sie. Nie mam pojęcia co zrobię w weekend jak będą chrzciny. Mam sie z nia zamykac w sypialni na 2h bo musi sie przespac a nie mogę jej odłożyć?
Czasem caly dzien co drzemke próbuje odkladac, ona sie budzi a ja jestem corqz bardziej sfrustrowana i mam ochotę ja zostawic i wyjść a ona po calym dniu niewyspania dostaje juz na wieczór histerii. I dla świętego spokoju daje jej tak spać.
Jakieś rady? Czy pozostaje tylko przeczekać?
Od razu dodam że ona sie budzi nie tylko podczas samego faktu przenoszenia ale po kilku - kilkunastu minutach. A na rękach przy cycu potrafi spać i 2h.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida, wiem że wszystko zwala się na skoki, ale może to skok rozwojowy? 🙈
Szymi był taki wiszący na cycku i śpiący tylko na mnie i u nas akurat podziałało odkładanie na brzuszek, na początku kładlam na kocyk swoją bluzkę i jak się obudził odkladany to glaskalam po plecach a buzią tulił się w bluzkę. Po kilku minutach zasypial ❤️ -
Ale to już trwa prawie 3 tygodnie
Wcześniej było już dużo lepiej, chyba z miesiąc albo i lepiej trwało że codziennie miała drzemke po 2h i dała sie odłożyć. A teraz nawet jak to się uda to ma tak płytki sen ze budzi się dość szybko... Na brzuszku nie lubi spać niestety...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2019, 09:35
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Applejoy wrote:Frida a próbowałaś jeździć wózkiem kiedy malutka jest na brzuszku? U nas to zakończyło „Huba time” 🤭🤗🤫Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Uspilam ja właśnie na cycu zawinieta e rożek choć juz przestałam go używać dawno. Może jak będzie taka otulona to pospi. Udało się odłożyć i teraz chwila prawdy ile pospi. Wiem że to piękne i bliskość itp itd ale ostatnio mój czas dla siebie to 10min prysznica albo czas snu w nocy kiedy i tak nie jestem świadoma i strasznie mnie to czasem frustruje aż jestem zła na małą jakby robiła to złośliwie.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida ja jakbym nie karmiła na leżąco to młody by chyba w ogóle nie spał. Bez szans na odłożenie go. A tak kładę się z nim i jak zaśnie to sobie leżę i odpoczywam, ostatnio nawet się udaje wstać z lozka. I wyczailam, ze jak dobrze wyczuje moment pobudki i jestem obok, pogłaszcze, dam smoka to zasypia z powrotem i śpi 2 h 😁.
Domi, to jest to resetowanie? 😁
Mam tylko nadzieje, ze nie pożałuje ze to napisałam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2019, 11:08
Frida91, menka2 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Frida no u nas identycznie jest jak u Ciebie jeśli to Cię pocieszy - spanie na mnie albo w wózku ale tylko na dworze. Budzenie się po kilku minutach od odłożenia. Testuję różne rzeczy , praktycznie nic nie działa. Czasem po spacerze udaje mi się przełożyć do łóżeczka i jeszcze pospi , ale to czasem tylko. Jak jesteśmy w trasie samochód-wózek-samochód to potrafi pospać nawet 5h bez jedzenia w dzień! Jak zima będzie sroga to się pochlastam w domu 😅 zazdro dla tych co mieszkają w dużych miastach i mogą spacerować podczas mrozów po galeriach handlowych 😄 serio😄
Co do chrzcin , nie ma opcji by córcia pospała trochę na tacie czy babci żebyś miała chwilę oddechu? Ona śpi tylko przy cycku ? Pytam bo moja usypia przy cycku a potem może spać na mnie lub na mężu, byle nie odkładać.
Frida91 lubi tę wiadomość
-
Frida, pocieszyłaś mnie!! Moja od ponad tygodnia to samo!! Nawet karmienie na leżąco i ucieczka jak już jest flaczek nie za bardzo pomaga. Ma czujnik braku mamy i koniec. Spanie też jej się pozmieniało i cyc musi być obok nawet 2 godz. zanim panna łaskawie uśnie i mogę odłożyć do łóżeczka.
Moja apka pokazuje, że teraz ma 4. skok rozwojowy, który może trwać nawet 4 tygodnie. Może u Ciebie za tydzień będzie po wszystkim. 😁😁
Jutro jestem o tym webinar, o którym pisała Chimera. A dzisiaj Rusin nie dała jej za bardzo się wypowiadać.
W DDTVN było o męskiej antykoncepcji, czyli odwracalnej wazektomii. 🤔Frida91 lubi tę wiadomość
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
Kalija, na tacie to jeszcze od biedy tak jeśli zaśnie bujana. Na babci odpada bo jedna widziała 2 razy a druga raz jak do tej pory...
Co do wtulania w kocyk czy pieluszke nic nie daje niestety. Najlepszy efekt jak do tej pory był przy otulaniu bo jak tylko może machać łapkami przez sen albo jeszcze dotknie buzi to zaraz sie budzi.
Dziś się udało pospać godzinę w tym rożku.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Chimera wrote:Robuś na swoim chrzcie połowę imprezy spędził w wózku przed lokalem😂 przy 30gosciach znalazło się kilku chętnych do wożenia, więc jak się babcie z ciotkami zmieniały, to nikt wiele z imprezy nie stracił 😉
. Z jednej strony może to i lepiej 🤣
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙