Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny u nas też takie marudki i mega krótkie drzemki, ja chcę wierzyć że to skok
Frida u nas przeważnie działa utulenie na rękach i obrócenie do mnie jakby do karmienia i wtedy podstawiam smoczek, mocno tyle, pieluszka na oczy i chodzenie kilka rundek po mieszkaniu. Niestety ostatnio szybko się z tego wybudza się do tej pory działało superFrida91 lubi tę wiadomość
-
Ania przybij piateczke jeśli chodzi o noce 🙂
Dziewczyny mam kiecke do polecenia:
https://allegro.pl/oferta/sukienka-plisowana-kopertowy-dekolt-merlin-rekawy-8428306475?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_MD_OBS_wybrane_ID&ev_adgr=Listopad&gclid=EAIaIQobChMI94WT2b2a5gIVFqmaCh147gSPEAQYASABEgK5rfD_BwE
Kupiłam sobie na święta i jest mega - nadaje się do karmienia, zakrywa co trzeba😉 i jest naprawdę fajnej jakości 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2019, 23:07
trzydziecha lubi tę wiadomość
-
Iga, ja nie jestem w stanie zostawić dzieciaków samych 🙈 dziś młody leżał na macie, Iza przyszła się bawić koło niego, bo strasznie ją do niego ciągnie, wzięła swoją kostkę-sorter, więc głupia ja, poprosilam żeby uważała i nie uderzyła Nikosia w główkę, dosłownie pół minuty później młody dostał kostką w głowę 😱 też się nastawialam że będzie trudniej, nie jest źle, ale trzeba sobie coś odpuścić
-
Pierniczkowa wrote:Kurcze moja jedynie na boczki się przekręca. Chyba mi się leniwy egzemplarz trafił
niby ma czas ale głupia matka ju z się stresuje i czyta pierdoły w internetach.
A moja się nie przekręca nawet na boczkiLekarka od fizjo mówiła że ma jeszcze czas no ale nie wiem... Zdarza jej się jakby przekręcić jak ją coś interesuje tak pół na bok - góra skręcona a dół leży prosto, ale też rzadko.
-
O jej, jak tak czytam to ja mam złote dziecko, trafił mi się wyjątkowy egzemplarz
W nocy śpi po 7,8 godzin, w ciągu dnia ma ze 3 drzemki, czasami pośpi pól godziny, czasami i dwie. Zasypia sama w łóżeczku, jest zwykle odkładalna, nawet jak się przebudzi przy odkładaniu to łypnie na mnie tylko okiem i idzie dalej w kimę
Czasami oczywiście jest trochę marudna, i zdarzało mi się ją usypiać godzinę ale to są wyjątkowe sytuacje. Usypiam ją muzyczką z karuzeli, głaskaniem po głowie, jak bardzo marudzi to usypiam na rękach i odkładam. I to wszystko działa. Oby się nie popsuła kiedyś..!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2019, 23:33
Limerikowo, Camelia lubią tę wiadomość
-
Kayama, też rozpaczalam że mój to leniuszek, nic nie robi, a tu dzieci zaraz pelzac będą, położyłam go na macie a siostra dzień wcześniej porzuciła w pobliżu Lego Duplo, tak się obrócił że myślałam że z rozpędu na brzuch się przewali 😂 matka jakieś nudne grzechotki dla dzidziusiow mu podstawiala a on woli "dorosłe" zabawki
Limerikowo, kayama lubią tę wiadomość
-
Ja dwójki tez samej nie zostawię. Raz, ze się boje o wypadek. Dwa, ze Julian nie jest zainteresowany zabawa z bratem i oczywiście to rozumiem i nic nie wymagam. Owszem, kocha go, przytula, głaszcze ale to są chwile. I wreszcie trzy, ze Kazik jak nie jest zabawiany to nie poleży spokojnie. Chwile się pobawi zawieszkami zamocowanymi na baby gym i zaraz zaczyna nawoływać i skrzeczący (dosłownie
)a jak się nie ponawiam w następnej sekundzie to syrena na cały dom 😅
[/url]
-
my szczepieniu hexa ok
ciut 37plus ale to norma
zasnal jak zwykle po 20
ja na 3 sposoby usypiam : raczki, wozek lub odlozenie do kindercraft i lulanie.
na razie wszystko dziala
wazymy 7.5
lekarka : to ile pani wagi obstawia
ja: tak siedem z "groszami"
lek.: no wychodzi 7.5 czyli z tymi wiekszymi groszami 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2019, 00:07
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny pytanie co do skory jaka Wasza jest?
U mnie ostatnio zrobila sie sucha i swedzaca jak w ciąży pod koniec. Powiedzialam to mojemu a ten sie wystraszyl ze jestem znów w ciąży -
Jak to było z tymi pobudkami co godzinę, że kiedy mijają? 😵😵😵
Ja rozumiem, że dużo wrażeń, dużo nowych umiejętności, że ciężko zasnąć, ale budzić się co 30 minut to przegięcie 😂 Szymi próbował przez sen takich akrobacji w nocy, że całe łóżeczko chodziło jakbym w nim trzymała 10 szczeniaczków😂
Chyba zajadę dziś ekspres do kawy -
Ja to dziś w nocy karmilam na śpiocha
Mała coś stekala a ja ją do naszego łóżka i tylko zatykalam cycem żeby była cicho i tak spalysmy
Wreszcie mi sie tak udalo bo zwykle po pierwszej pobudce już mi sie nie udaje i mała śpi a ja nie mogę już do rana...
Trzydziecha u nas ostatnio jets bunt na smoczek i mała chyba całkiem już go odrzuciA jakbym jej wsadzila na śpiocha zamiast cyca to pobudka murowana.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2019, 08:44
werni lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Co do smoczka to oprocz butelki to i wiekszy smoczek dalismy. Kupilismy w smyku. Byl w zestawie z butelką. Na szczęście ładnie łapie.
No u mnie tez kremy nie działają. Właśnie oby przeszło. Chyba zrobię kąpiel i dodam olej ze słodkich migdałów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2019, 09:15
-
do nocnych pobudek dołączam i ja
ale plus tego taki że dzięki temu kluska się trochę zrobiła bo wcześniej mało przybierała
co do rodzeństwa to ja się cieszę że zdecydowaliśmy się "trochę" później na drugie - starsza pomaga na ile potrafi (poda smoczek, zabawi, poprzytula jak leżą na podłodze itp) ostatnio nawet zabawiała jak jak poszłam się kąpać! są czasem ciężkie dni ale takie są również jak jest mała różnica lub jak nawet nie ma drugiego dziecka
ogólnie co do kolejnej ciąży to może ciężko jest w lato ją znosić ale przynajmniej już z noworodkiem jest łatwiej bo starszak "niecierpi" z powodu pojawienia się rodzeństwa bo można być cały dzień na dworze a zimą niekoniecznie już.
aaaaa w ogóle 4 lata temu już od dwóch godzin byłam na porodówce17:05 był finał a dziś moja 4 latka podziękowała mi za życzenia i stwierdziła że to najpiękniejsze życzenia jej
w ogóle rozczula mnie prostota uczuć dziecka - spadło u nas tak milimetr śniegu - coś tam zostało na autach jedynie a starsza :" Mamusiu, spełniło się moje największe życzenie urodzinowe" i jak tu się nie rozczulić.
Frida91, Domi_tur, Chimera, Limerikowo, Vampire, Applejoy lubią tę wiadomość