X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Znaczy się fizjoterapeutę? Dla dzieci tez mam namiary na babeczkę od ndt-bobath, była u nas i jestem zadowolona. Od stycznia mamy też rehabilitację na nfz w Katowicach.

Jakbyś miała kogoś godnego polecenia do mobilizacji rany po cc, to chętnie skorzystam z namiarów 🙂
    Odezwij się do mnie na fb. Mam genialna babkę jest w Czeladzi. Raz że uratowała mnie wielokrotnie z plecami to jeszcze pomaga ogarnąć rozstęp mięśni brzucha po ciąży i Blizne po cc. I tejpy na cycki.

Chimera lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dziś u fizjo i młody rzeczywiście jedna stronę ma słabsza i sobie skraca, nie ma jeszcze mowy o asymetrii. Dostaliśmy kilka zaleceń pielęgnacyjnych i w dwa tyg powinno się wyrównać 👌🏻.

Kalija lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Chimera daj znać koniecznie ❤️
    Ja już mam cykora, że czeka nas 3 zabieg, zrobił się Szymkowi maly stan zapalny i kilka dni nie masowałam, wczoraj wkładam palec a tam znowu grubo🙄 może uda mi się rozmasowac jeszcze..

Dziewczyny co na ząbkowanie poza dentinoxem i gryzakiem? Można odprawić jakieś czary? :p

Ja dawałem przeciwbólowe typ7 ibum/nurofen za radą lekarza bo skoro boki że aż płacze to trzeba konkretnie ulżyć..

Domi_tur lubi tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa i jak sprawuje się lansinoh?Pytam bo chyba jakiś laktator kupie.Właśnie sypie mi się medela.Rozważam biedronkę bo dobrze o niej piszecie i lansinoha.Jak rana wygoiła się?

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Pierniczkowa i jak sprawuje się lansinoh?Pytam bo chyba jakiś laktator kupie.Właśnie sypie mi się medela.Rozważam biedronkę bo dobrze o niej piszecie i lansinoha.Jak rana wygoiła się?
    Mam 100ml wiecej po 3 użyciach. Jest duzo delikatniejszy a mimo tego opróżnia piersi. Żałuję że wcześniej go nie wzięłam . Nie wiem jeszcze czy działa.rabat na niego w aplikacji doz. alerabat10 i wtedy jest za 350

Niebieska Gwiazda, werni lubią tę wiadomość

atdchdgezzwqbf17.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    Wasze maluchy też tak płaczą? Moja wymagająca jest od zawsze, ale od okresu noworodkowego mało płakała, bardziej marudziła. Od kilku dni potrafi wpaść w taki placz, i to nagle. Nie wiem czy skok czy coś jej dolega.
    Z przyjemnych rzeczy, zaczyna próby śmiania się w głos. Aż sie łezka w oku kręci. I takie monologi prowadzi. 😁😁😁💕

Moja ma czasami takie akcje, np.dziś. Ale może to że zmęczenia jednak bo jak się przespi z pół godziny to budzi się z uśmiechem. Tylko czym ona się tak męczy?;) Też zaczyna się śmiać w głos :)) Super bo to już takie dziecięce dźwięki. Monologi tez prowadzi, i dyskusje. A do tego jakby śpiewa ! :-) Takie długie aaaaa w różnych tonacjach hehe. Jest coraz bardziej urocza i kochana słoneczko moje...

Vampire, Camelia lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Chimera o ten syrop mi chodziło i się zastanawiałam czy go kupować. Różne ma opinię. Jednym pomaga innym nie. Kupiłam zageszczacz co polecała Bobby ale jeszcze jego nie użyłam. Najpierw pogadam z pediatra.

A jaki to zageszczacz? Bo moja Wika też wciąż ulewa :/ Z tym że nie bezp po karmieniu ale np.godzinę czy dwie po, i to albo wodą albo taki serek zmieszany z wodą.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój starszy jak był malutki i mnie nie było w pobliżu to płakał.Tym razem coś nowego,Adaśko gada i gada i coraz głośniej nawołuje.

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc bez minuty snu. Mała ma.goraczke, zbijam.paracetamolem. zaraz jak tylko otworzą przychodnie to.lekarz

atdchdgezzwqbf17.png

• Vampire Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, Kayama, widzę, że też jesteś tak zauroczona. 💕😍 Przyznam, że nawet jak jest nieodkładalna całymi dniami to mnie to nie rusza, bo tylko podejdę a tam dziąsełka na wierzchu i tłumaczy mi coś z uśmiechem. 😍 Tylko ten płacz mnie niepokoi. Często właśnie sen lub pierś pomaga. Czasem wzięcie na ręce. 😁 ale zawsze w głowie zostaje myśl, że może coś boli a matce umknie.. 🤔

Wczoraj zasnęlam na webinarze M. Komsty jak tylko powiedziała, że skoki w konkretnych tygodniach to ściema. 😂😂 Czyli muszę się z moim "przyrostem" żyć dalej. 😁 ale chyba skończę webinar na powtórce, bo może jednak coś pocieszajacego będzie.. Jakaś wymówka, że to minie. 😁 Wczoraj nocne przytulanki były od 21:00 do 2:00, ale też dlatego że przysypialam. 😋😋

Pierniczkowa, infekcyjne? Życzę żeby szybko minęło i nic groźnego. 😘 w Lublinie panuje ospa w przedszkolach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 08:14

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    U mnie noc bez minuty snu. Mała ma.goraczke, zbijam.paracetamolem. zaraz jak tylko otworzą przychodnie to.lekarz
    I jak u Was? Byliście u Lekarza?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam link do powtórki webinar.
    Też jestem przedodsluchaniem :)
    https://www.wymagajace.pl/powtorka-webinaru-skoki-rozwojowe/

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy wizytę na 17.30. musimy dotrwac do tej pory. Na szczęście Mała je, mało bo mało ale wciąga. Oczka ma.szkliste i jedno mi się wydaje że opuchniete

atdchdgezzwqbf17.png

• werni Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    A jaki to zageszczacz? Bo moja Wika też wciąż ulewa :/ Z tym że nie bezp po karmieniu ale np.godzinę czy dwie po, i to albo wodą albo taki serek zmieszany z wodą.

Kupilam w aptece bebilon nutriton to zageszczacz. Moj tez ulewa wodą (moze to ślina) i czasami po jedzeniu.

Pierniczkowa dobrze ze sie udalo zalatwic wizyte nawet o tak późnej porze.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chore dziecko to najgorsze przekleństwo. Płacze zawodzi, trze te oczy nic nie działa.nie wiem jak jej pomóc. Budzi się tylko po to żeby płakać i znowu zasypia.

atdchdgezzwqbf17.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa a nie chciałaś na dyżur w nocy? Z takim maluchem to ja bym pojechała do szpitala na dyżur. Jeszcze jakby wizyta była z rana..a to całe popołudnie.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 90% jestem pewna że to zęby, bo pomaga schłodzony gryzak i maść znieczulającą. Temperatura już jest poniżej 37. Mała jest niespokojna pcha ręce do buzi, dziąsła czerwone. Je normalnie już, sika w pieluchy jak zawsze. Tylko marudna jest. Nie chce iść do szpitala, nasz pediatra nam to odradza zwlaszcza w sezonie grypowym i gdy Mała ma tylko jedne szczepienie. Moglibyśmy jechać wcześniej ale mój wraca z pracy o 17. A dzisiaj na zmianę ja lulalismy i pojechał autem do roboty żeby jak najszybciej być w domu

atdchdgezzwqbf17.png

• werni Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze temperatura spadła. Z opisu widać że mogą być te zęby.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Wrzucam link do powtórki webinar.
    Też jestem przedodsluchaniem :)
    https://www.wymagajace.pl/powtorka-webinaru-skoki-rozwojowe/

Kurcze nie działa mi, też jestem na newsletterze ale nie da się wyłączyć tego linka. U Was działa?

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa daj znać co u Was, kciuki żeby to nie było nic strasznego

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
‹‹ 1505 1506 1507 1508 1509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ