X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Znaczy się fizjoterapeutę? Dla dzieci tez mam namiary na babeczkę od ndt-bobath, była u nas i jestem zadowolona. Od stycznia mamy też rehabilitację na nfz w Katowicach.

Jakbyś miała kogoś godnego polecenia do mobilizacji rany po cc, to chętnie skorzystam z namiarów 🙂
    Odezwij się do mnie na fb. Mam genialna babkę jest w Czeladzi. Raz że uratowała mnie wielokrotnie z plecami to jeszcze pomaga ogarnąć rozstęp mięśni brzucha po ciąży i Blizne po cc. I tejpy na cycki.

Chimera lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dziś u fizjo i młody rzeczywiście jedna stronę ma słabsza i sobie skraca, nie ma jeszcze mowy o asymetrii. Dostaliśmy kilka zaleceń pielęgnacyjnych i w dwa tyg powinno się wyrównać 👌🏻.

Kalija lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Chimera daj znać koniecznie ❤️
    Ja już mam cykora, że czeka nas 3 zabieg, zrobił się Szymkowi maly stan zapalny i kilka dni nie masowałam, wczoraj wkładam palec a tam znowu grubo🙄 może uda mi się rozmasowac jeszcze..

Dziewczyny co na ząbkowanie poza dentinoxem i gryzakiem? Można odprawić jakieś czary? :p

Ja dawałem przeciwbólowe typ7 ibum/nurofen za radą lekarza bo skoro boki że aż płacze to trzeba konkretnie ulżyć..

Domi_tur lubi tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa i jak sprawuje się lansinoh?Pytam bo chyba jakiś laktator kupie.Właśnie sypie mi się medela.Rozważam biedronkę bo dobrze o niej piszecie i lansinoha.Jak rana wygoiła się?

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Pierniczkowa i jak sprawuje się lansinoh?Pytam bo chyba jakiś laktator kupie.Właśnie sypie mi się medela.Rozważam biedronkę bo dobrze o niej piszecie i lansinoha.Jak rana wygoiła się?
    Mam 100ml wiecej po 3 użyciach. Jest duzo delikatniejszy a mimo tego opróżnia piersi. Żałuję że wcześniej go nie wzięłam . Nie wiem jeszcze czy działa.rabat na niego w aplikacji doz. alerabat10 i wtedy jest za 350

Niebieska Gwiazda, werni lubią tę wiadomość

atdchdgezzwqbf17.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    Wasze maluchy też tak płaczą? Moja wymagająca jest od zawsze, ale od okresu noworodkowego mało płakała, bardziej marudziła. Od kilku dni potrafi wpaść w taki placz, i to nagle. Nie wiem czy skok czy coś jej dolega.
    Z przyjemnych rzeczy, zaczyna próby śmiania się w głos. Aż sie łezka w oku kręci. I takie monologi prowadzi. 😁😁😁💕

Moja ma czasami takie akcje, np.dziś. Ale może to że zmęczenia jednak bo jak się przespi z pół godziny to budzi się z uśmiechem. Tylko czym ona się tak męczy?;) Też zaczyna się śmiać w głos :)) Super bo to już takie dziecięce dźwięki. Monologi tez prowadzi, i dyskusje. A do tego jakby śpiewa ! :-) Takie długie aaaaa w różnych tonacjach hehe. Jest coraz bardziej urocza i kochana słoneczko moje...

Vampire, Camelia lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Chimera o ten syrop mi chodziło i się zastanawiałam czy go kupować. Różne ma opinię. Jednym pomaga innym nie. Kupiłam zageszczacz co polecała Bobby ale jeszcze jego nie użyłam. Najpierw pogadam z pediatra.

A jaki to zageszczacz? Bo moja Wika też wciąż ulewa :/ Z tym że nie bezp po karmieniu ale np.godzinę czy dwie po, i to albo wodą albo taki serek zmieszany z wodą.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój starszy jak był malutki i mnie nie było w pobliżu to płakał.Tym razem coś nowego,Adaśko gada i gada i coraz głośniej nawołuje.

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc bez minuty snu. Mała ma.goraczke, zbijam.paracetamolem. zaraz jak tylko otworzą przychodnie to.lekarz

atdchdgezzwqbf17.png

• Vampire Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, Kayama, widzę, że też jesteś tak zauroczona. 💕😍 Przyznam, że nawet jak jest nieodkładalna całymi dniami to mnie to nie rusza, bo tylko podejdę a tam dziąsełka na wierzchu i tłumaczy mi coś z uśmiechem. 😍 Tylko ten płacz mnie niepokoi. Często właśnie sen lub pierś pomaga. Czasem wzięcie na ręce. 😁 ale zawsze w głowie zostaje myśl, że może coś boli a matce umknie.. 🤔

Wczoraj zasnęlam na webinarze M. Komsty jak tylko powiedziała, że skoki w konkretnych tygodniach to ściema. 😂😂 Czyli muszę się z moim "przyrostem" żyć dalej. 😁 ale chyba skończę webinar na powtórce, bo może jednak coś pocieszajacego będzie.. Jakaś wymówka, że to minie. 😁 Wczoraj nocne przytulanki były od 21:00 do 2:00, ale też dlatego że przysypialam. 😋😋

Pierniczkowa, infekcyjne? Życzę żeby szybko minęło i nic groźnego. 😘 w Lublinie panuje ospa w przedszkolach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 08:14

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    U mnie noc bez minuty snu. Mała ma.goraczke, zbijam.paracetamolem. zaraz jak tylko otworzą przychodnie to.lekarz
    I jak u Was? Byliście u Lekarza?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam link do powtórki webinar.
    Też jestem przedodsluchaniem :)
    https://www.wymagajace.pl/powtorka-webinaru-skoki-rozwojowe/

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy wizytę na 17.30. musimy dotrwac do tej pory. Na szczęście Mała je, mało bo mało ale wciąga. Oczka ma.szkliste i jedno mi się wydaje że opuchniete

atdchdgezzwqbf17.png

• werni Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    A jaki to zageszczacz? Bo moja Wika też wciąż ulewa :/ Z tym że nie bezp po karmieniu ale np.godzinę czy dwie po, i to albo wodą albo taki serek zmieszany z wodą.

Kupilam w aptece bebilon nutriton to zageszczacz. Moj tez ulewa wodą (moze to ślina) i czasami po jedzeniu.

Pierniczkowa dobrze ze sie udalo zalatwic wizyte nawet o tak późnej porze.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chore dziecko to najgorsze przekleństwo. Płacze zawodzi, trze te oczy nic nie działa.nie wiem jak jej pomóc. Budzi się tylko po to żeby płakać i znowu zasypia.

atdchdgezzwqbf17.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa a nie chciałaś na dyżur w nocy? Z takim maluchem to ja bym pojechała do szpitala na dyżur. Jeszcze jakby wizyta była z rana..a to całe popołudnie.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 90% jestem pewna że to zęby, bo pomaga schłodzony gryzak i maść znieczulającą. Temperatura już jest poniżej 37. Mała jest niespokojna pcha ręce do buzi, dziąsła czerwone. Je normalnie już, sika w pieluchy jak zawsze. Tylko marudna jest. Nie chce iść do szpitala, nasz pediatra nam to odradza zwlaszcza w sezonie grypowym i gdy Mała ma tylko jedne szczepienie. Moglibyśmy jechać wcześniej ale mój wraca z pracy o 17. A dzisiaj na zmianę ja lulalismy i pojechał autem do roboty żeby jak najszybciej być w domu

atdchdgezzwqbf17.png

• werni Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze temperatura spadła. Z opisu widać że mogą być te zęby.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Wrzucam link do powtórki webinar.
    Też jestem przedodsluchaniem :)
    https://www.wymagajace.pl/powtorka-webinaru-skoki-rozwojowe/

Kurcze nie działa mi, też jestem na newsletterze ale nie da się wyłączyć tego linka. U Was działa?

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa daj znać co u Was, kciuki żeby to nie było nic strasznego

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
‹‹ 1505 1506 1507 1508 1509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ