Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
A jak dzieci reagują na masaże podniebienia i wędzidełka?
Koniecznie zapytam też o górne na wizycie u chirurga. Jak dobrze że mamy to forum! -
Chimera u nas krztuszenie było przez wyplyw z piersi +wędzidełko. Na butelce sporadycznie a po drugim zabiegu już wcale.
Trydziecha, zanim się zagoi to jest mega wrzask, a my mamy zalecenia 8xdziennie🙄 teraz już jest luz jak się zagoilo ale masujemy żeby zrost nie zrobił się zbyt sztywny i znów nie ciągnął jezyczka -
Domi_tur wrote:Wydaje mi się, że ma wysokie ale nie zwężone, nie znam się kurde, ale chyba nam neurologopeda czy chirurg powiedzieli
I tak nas czeka potem przygoda z ortodontą oraz logopedą i tak to będziemy się naprawiać jak tylko pojawią się zęby
Matko i to wszystko przez wedzidełko? 😳☹
Boję się, że u nas może być podobnie , wczoraj fizjo napèdziła nam stracha... -
A ja w ogóle świąt nie czuję 😔 niby prezenty szykujemy, pierniczki planuję dla starszej upiec ale czy choinkę ubierać jak i tak nas nie będzie 🤔
Pierniczkowa fajnie że noc lepsza, w czasie snu organizm się najlepiej regeneruje. Nie wiem czy używasz maści majerankowej pod nosek, też fajna jest i ją robiłam na noc "inhalacje" z majeranku, litr wody zagotować, wsypać 2 łyżki majeranku i wstawilam garnek do sypialni, ale można dać też do łazienki i tak chwilę z dzieckiem posiedzieć -
Chimera wrote:Kurde jak to teraz wytłumaczyć to masowanie 🙄 Tak od środka w lewo w dół w stronę dziąseł i od środka w prawo w dół w stronę dziąseł, proste ruchy, lekki docisk.
Domi przy takim wysokim podniebieniu są często problemy z krztuszeniem przy jedzeniu, bo dziecko bierze za dużo pokarmu na raz. Nie mieliście przypadkiem takiego problemu?
O wedzidełku nikt nic nie mówił, ale była ze mną dziewczyna, której synek miał ewidentne serduszko i ją na lubartowskiej zlali. Byłam świadkiem. 😁
Niezaponinajka, ja też nie przepadam za M. Komsta. Jakoś mnie jej zachowanie irytuje. Co do wartości merytorycznej to ciężko mi sie wypowiedzieć, ale mogła to zwięźlej powiedzieć.
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
Chimera wrote:Jak któraś nie oglądała webinaru, a jeszcze ma zamiar, to ja te 2h streszcze tutaj: "skoki rozwojowe to pic na wodę"... 🙄
Tym razem bardzo słaby ten webinar. Ta pani ma jakąś taką manierę w głosie, która mnie irytuje.
Ja obejrzałam do końca. Trochę śmiech mnie ogarnął jak skrytykowała tych od teorii skoków rozwojowych, że na wiedzy (książce) kasę zbijają....a sama swoje webinary za kasę upycha gdzie sie tylko da. Taka troche hipokryzja. Wiadomo, że każdy chce zbić marketing i ona też. Czy cos w tym zlego- uważam, że nie.
Dziewczyny- Olek jest wlaśnie podczas swojej trzeciej (!) drzemki dzisiaj i uwaga...śpi już godzinę! Nigdy nie przekroczyl w dzień 40 minut! Może ten webinar tak go uśpił?🤔😜 Czyli jakas korzysc jednak z odsluchania jest.
P.S ide sprawdzic czy Dzieć żyję...bo niby sie ciesze, ale też zaczynam panikować 🙈Frida91, Vampire lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Pierniczkowa wrote:Chore dziecko to najgorsze przekleństwo. Płacze zawodzi, trze te oczy nic nie działa.nie wiem jak jej pomóc. Budzi się tylko po to żeby płakać i znowu zasypia.
ja wg mej mamy dostalam zeby w 4mcu zycia b wczesnie
moje corki na roczek
a zwykle jak nie chcialy jesc to infekcja gardla i krecily sie na butli np na plesniawki tez
dobrze przynajmniej ze je i spi Ci -
U nas jakis wirus jelitowy chyba, Szymi caly tydzień mało je a kupy z dnia na dzień coraz brzydsze, dziś dużo ciemnych/czarnych nitek. Pojechaliśmy do pediatry, sam nie wie o co chodzi ale raczej wirus bo mnie od 2 dni też brzuch dziwnie boli
no nic trza obserwować
-
Domi a nie możesz pobrać kupy i dać do labu? Na obecność wirusów.
Moja dzisiaj hibernuje , widać że walczy z wirusem. Zjadła.do tej pory 350 od północy. Dr mówił że przez weekend dużo mleka pomroże. No i rzeczywiście przy utakich ilością po 200-300 dziennie ląduje w zamrażarce. Mam już jasna szufladę wypchana po brzegi i teraz ładuje drugą. Nowy laktator w dwa!? Dni zaleczył mi piersi. Ściąga ze mnie wszystko a najlepsze jest to że ma wyświetlacz z czasem i zapamiętuje ustawienia poprzedniej sesji. Ustawia taką siłę i taki program ssania jak było wcześniej. Z takim cudem kpi naprawdę jest nawet fajne. O ile dzieć je. Dzisiaj mam szanse na prysznic pierwszy od 48h. Bo huba usnęła i to nie na mnie
Limerikowo, werni lubią tę wiadomość
-
He. Tak z ciekawości używa którąś skoczków bibs??? Właśnie kupiłam nowy i mu mojemu zdziwieniu jest wezszg od starego mniejszego rozmiarem
bo kto by czytał i trochę skoczków:p okazało się że należy wymienić bo się powiększa z czasem przez co dziecko może to wypluwac :p przyznać się kto też nie czytał instrukcji??? 🤣