X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak dzieci reagują na masaże podniebienia i wędzidełka?

Koniecznie zapytam też o górne na wizycie u chirurga. Jak dobrze że mamy to forum!

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nocka nawet spoko, już bez gorączki. Aromactiv na podusi dał radę. Jedyne co to je pozwolę z tego co wcześniej. Trudno ważne żeby w ogóle coś jadła.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera u nas krztuszenie było przez wyplyw z piersi +wędzidełko. Na butelce sporadycznie a po drugim zabiegu już wcale.

Trydziecha, zanim się zagoi to jest mega wrzask, a my mamy zalecenia 8xdziennie🙄 teraz już jest luz jak się zagoilo ale masujemy żeby zrost nie zrobił się zbyt sztywny i znów nie ciągnął jezyczka

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że ma wysokie ale nie zwężone, nie znam się kurde, ale chyba nam neurologopeda czy chirurg powiedzieli :/
    I tak nas czeka potem przygoda z ortodontą oraz logopedą i tak to będziemy się naprawiać jak tylko pojawią się zęby :/

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Wydaje mi się, że ma wysokie ale nie zwężone, nie znam się kurde, ale chyba nam neurologopeda czy chirurg powiedzieli :/
    I tak nas czeka potem przygoda z ortodontą oraz logopedą i tak to będziemy się naprawiać jak tylko pojawią się zęby :/

Matko i to wszystko przez wedzidełko? 😳☹

Boję się, że u nas może być podobnie , wczoraj fizjo napèdziła nam stracha...

dqprgu1royghdo7j.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:40

DrzewkoPomarańczowe, Frida91, Pierniczkowa, Domi_tur, Applejoy, Anhydra, trzydziecha, Limerikowo, kayama, Kalija lubią tę wiadomość

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ogóle świąt nie czuję 😔 niby prezenty szykujemy, pierniczki planuję dla starszej upiec ale czy choinkę ubierać jak i tak nas nie będzie 🤔
    Pierniczkowa fajnie że noc lepsza, w czasie snu organizm się najlepiej regeneruje. Nie wiem czy używasz maści majerankowej pod nosek, też fajna jest i ją robiłam na noc "inhalacje" z majeranku, litr wody zagotować, wsypać 2 łyżki majeranku i wstawilam garnek do sypialni, ale można dać też do łazienki i tak chwilę z dzieckiem posiedzieć

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Kurde jak to teraz wytłumaczyć to masowanie 🙄 Tak od środka w lewo w dół w stronę dziąseł i od środka w prawo w dół w stronę dziąseł, proste ruchy, lekki docisk.

Domi przy takim wysokim podniebieniu są często problemy z krztuszeniem przy jedzeniu, bo dziecko bierze za dużo pokarmu na raz. Nie mieliście przypadkiem takiego problemu?
    Po porodzie lekarz powiedział nam, że ma podniebienie wysoko. Położna mówiła, że to minie. Z tego powodu miała mieć problemy z zassaniem. Pierwsze tygodnie jechałyśmy na nakladkach a potem już ładnie szlo. Ale sie krztusi do dziś i to czesto pod koniec jedzenia. 🤔
    O wedzidełku nikt nic nie mówił, ale była ze mną dziewczyna, której synek miał ewidentne serduszko i ją na lubartowskiej zlali. Byłam świadkiem. 😁
    Niezaponinajka, ja też nie przepadam za M. Komsta. Jakoś mnie jej zachowanie irytuje. Co do wartości merytorycznej to ciężko mi sie wypowiedzieć, ale mogła to zwięźlej powiedzieć.

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🚛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:40

menka2, Vampire lubią tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera kupilismy na allegro nawilżacz ale jakis chyba trefny bo na początku przeciekal ale moj naprawił i dziala

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Jak któraś nie oglądała webinaru, a jeszcze ma zamiar, to ja te 2h streszcze tutaj: "skoki rozwojowe to pic na wodę"... 🙄

Tym razem bardzo słaby ten webinar. Ta pani ma jakąś taką manierę w głosie, która mnie irytuje.

Ja obejrzałam do końca. Trochę śmiech mnie ogarnął jak skrytykowała tych od teorii skoków rozwojowych, że na wiedzy (książce) kasę zbijają....a sama swoje webinary za kasę upycha gdzie sie tylko da. Taka troche hipokryzja. Wiadomo, że każdy chce zbić marketing i ona też. Czy cos w tym zlego- uważam, że nie.

Dziewczyny- Olek jest wlaśnie podczas swojej trzeciej (!) drzemki dzisiaj i uwaga...śpi już godzinę! Nigdy nie przekroczyl w dzień 40 minut! Może ten webinar tak go uśpił?🤔😜 Czyli jakas korzysc jednak z odsluchania jest.

P.S ide sprawdzic czy Dzieć żyję...bo niby sie ciesze, ale też zaczynam panikować 🙈

Frida91, Vampire lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże...1 godzina 20 minut! I nadal śpi! 🙉😳🤯🙃😅

Chimera, menka2, werni, Domi_tur, Frida91, Pierniczkowa, Vampire, Applejoy lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• Chimera Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😁🦌🎅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:39

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Może chciał Ci zrobić prezent na Mikołaja 😁🦌🎅

To teraz trzeba mu jeszcze wmówic, że Mikołajki są codziennie 🤔😜

Limerikowo, Applejoy lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Chore dziecko to najgorsze przekleństwo. Płacze zawodzi, trze te oczy nic nie działa.nie wiem jak jej pomóc. Budzi się tylko po to żeby płakać i znowu zasypia.
    przemyj oczka sola fizjologiczna plus higiena rak
    ja wg mej mamy dostalam zeby w 4mcu zycia b wczesnie
    moje corki na roczek
    a zwykle jak nie chcialy jesc to infekcja gardla i krecily sie na butli np na plesniawki tez

dobrze przynajmniej ze je i spi Ci

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jakis wirus jelitowy chyba, Szymi caly tydzień mało je a kupy z dnia na dzień coraz brzydsze, dziś dużo ciemnych/czarnych nitek. Pojechaliśmy do pediatry, sam nie wie o co chodzi ale raczej wirus bo mnie od 2 dni też brzuch dziwnie boli :/ no nic trza obserwować

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra, obudził się wreszcie? 😂😂

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi a nie możesz pobrać kupy i dać do labu? Na obecność wirusów.
    Moja dzisiaj hibernuje , widać że walczy z wirusem. Zjadła.do tej pory 350 od północy. Dr mówił że przez weekend dużo mleka pomroże. No i rzeczywiście przy utakich ilością po 200-300 dziennie ląduje w zamrażarce. Mam już jasna szufladę wypchana po brzegi i teraz ładuje drugą. Nowy laktator w dwa!? Dni zaleczył mi piersi. Ściąga ze mnie wszystko a najlepsze jest to że ma wyświetlacz z czasem i zapamiętuje ustawienia poprzedniej sesji. Ustawia taką siłę i taki program ssania jak było wcześniej. Z takim cudem kpi naprawdę jest nawet fajne. O ile dzieć je :P. Dzisiaj mam szanse na prysznic pierwszy od 48h. Bo huba usnęła i to nie na mnie

Limerikowo, werni lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• menka2 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He. Tak z ciekawości używa którąś skoczków bibs??? Właśnie kupiłam nowy i mu mojemu zdziwieniu jest wezszg od starego mniejszego rozmiarem :O bo kto by czytał i trochę skoczków:p okazało się że należy wymienić bo się powiększa z czasem przez co dziecko może to wypluwac :p przyznać się kto też nie czytał instrukcji??? 🤣

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 15:02

Applejoy lubi tę wiadomość

‹‹ 1507 1508 1509 1510 1511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ