X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do żywienia dzieci i rozszerzania diety ja bardzo polecam stronę https://1000dni.pl/7-12-miesiecy
    Tam na dole strony można pobrać poradniki o diecie dziecka, jest dokładnie opisane jak rozszerzać dietę krok po kroku i przykładowe przepisy itp.

werni, Camelia, Vampire, kayama, Applejoy, Chimera lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku starszej dawałem słoiczki- przekładałam niewielką ilość do miseczki - reszta do lodówki na inne dni :) zasada taka aby nie podawać prosto że słoika aby nie zanieczyscic i może stać kilka dni ;) zaczęłam gotować dopiero jak zaczęłam łączyć smaki bo słoiczki jednosmakowe są dobre ale te pomieszane to zapach mnie odrzuca 😂 teraz już mam w domu słoiczki z marchewką i dynia i czekam ... sama nie wiem na co :) może z początkiem roku podam - będzie wtedy skończone 5 miesięcy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 12:11

kayama lubi tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, nie chcę gorszyć ludu takimi zdjęciami 😂
    Ale dzisiaj już jest elegancko więc fałszywy alarm zapewne.

Co do rozszerzania to moje zdanie jest takie, że na piersi - jasne, jak najdłużej! Ale mm to naprawdę przetworzony syf, jeszcze jak dziecko jest chętne do jedzenia i przybiera elegancko to warto czekać, ale jak nie chce jeść butli a przybiera w dolnej granicy to raczej skłaniałabym się ku rozszerzaniu wcześniej niż 6 miesiąc. No ale każdy robi jak uważa, żadnej metody nie neguję :)
    My rozszerzamy zgodnie z zaleceniem pediatry i własnym sumieniem ☺️

Ja mam pomorożone od lokalnego rolnika :dynię, marchewkę, brokuła, ale najpierw lecimy sloiczki i tak jak Menka, jak przejdziemy przez pojedyncze smaki to będę chętnie w lidlomixie gotować :)
    Dynię wcinał jak wściekły, zabranie łyżeczki kończyło się płaczem, następny będzie brokuł ale ten już chyba nie będzie taki dobry 😂

Camelia, Nacha lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • MDW Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja wracam z moich Bałtyckich urodzin. Było pięknie. Aż nie chce się wracać. Nad morzem pustki. W hotelu sami niemcy. Cisza, spokój i strefa wellness spa ;)
    Leon chodził z nami na basen. Czasem nawet trzy razy dziennie! Za każdym razem czuł się w wodzie coraz swobodniej. Nie odważyliśmy się go puścić samego bo jeszcze nie trzyma ładnie głowki ale te kilka dni w basenie i jest jakby mniej przykurczony :)
    Niestety, jak wyjechałam z bólem gardła, tak z nim wracam. I bardzo mnie to wkurza bo to już drugi tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 18:07

werni, DrzewkoPomarańczowe, Chimera, Domi_tur, Anhydra, Camelia, AnaKwiat, kayama, Applejoy, Kalija, Vampire lubią tę wiadomość

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • werni Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dziś trzy kupy zrobił jak nigdy. Przeważnie robi jedną. Jak w temacie kup :)

Edit 4 kupa. Noo teraz to mnie zastanawia. Po jedzeniu odrazu kupa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 15:11

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    Ja na początku starszej dawałem słoiczki- przekładałam niewielką ilość do miseczki - reszta do lodówki na inne dni :) zasada taka aby nie podawać prosto że słoika aby nie zanieczyscic i może stać kilka dni ;) zaczęłam gotować dopiero jak zaczęłam łączyć smaki bo słoiczki jednosmakowe są dobre ale te pomieszane to zapach mnie odrzuca 😂 teraz już mam w domu słoiczki z marchewką i dynia i czekam ... sama nie wiem na co :) może z początkiem roku podam - będzie wtedy skończone 5 miesięcy :)
    na opakowaniu jest napisane po otwarciu sloika 24h w lodowce

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis skorygowany w celu usunięcia danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 16:53

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma nikogo. Znajomi mają już 6letnie dzieci więc za bardzo nie ma z kim pogadać :(

Camelia lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Chimera Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😊😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 15:03

Anhydra lubi tę wiadomość

• menka2 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    na opakowaniu jest napisane po otwarciu sloika 24h w lodowce

Jasne - ale nie oznacza to że nie nadaje się do spożycia ;)

4c3tvfxm6n339zea.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio znajome posypały się z ciazami. Mam kolezanke z pracy i kolege co ich dzieci sa starsze o miesiąc ale rzadko piszemy.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis skorygowany w celu usunięcia danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 16:53

Domi_tur, Pierniczkowa, werni, DrzewkoPomarańczowe, Chimera, trzydziecha, Vampire lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja świadkowa mieszka niedaleko i urodziła w połowie września córkę w 33 tygodniu ciąży więc czasem śmigamy razem na spacery :) Mam sporo koleżanek-klientek, które niedawno urodziły lub są w ciąży, męża brat ma córeczkę roczną więc u mnie akurat sporo dzieci :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW, jak cudnie! My będziemy nad morzem za tydzień. Już się doczekać nie mogę i też chcemy spróbować basen z młodym. Oraz wspólną kąpiel w wannie! W domu tylko prysznic...

Ja mam jedną przyjaciółkę, która urodziła w czerwcu ale ona mieszka pod miastem i prawie się nie rusza bo ma jeszcze 5latka, którego zawozi, odbiera, obiad przygotowuje.
    Druga koleżanka urodziła w maju i nie mam do niej tak daleko ale ona ma za to jeszcze 3latka, który od września chodzi do przedszkola i mniej więcej od tego czasu są u nich różne choroby

Mam też parę koleżanek w ciąży i może za parę miesięcy uda się pójść wspólnie na spacer.

Czasem jak mijam jakąś kobietę z gondolką w okolicy to mam wielką ochotę zagadać ale nie mam takiej łatwości nawiązywania znajomości na ulicy. Może jak się zapiszemy na jakieś zajęcia to poznam tam inne mamy

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😉

AnaKwiat lubi tę wiadomość

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera dobrze kojarzę że Ty z Chorzowa jesteś? Można się kiedyś ugadac na spacer po parku :)

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Mój dziś trzy kupy zrobił jak nigdy. Przeważnie robi jedną. Jak w temacie kup :)

Edit 4 kupa. Noo teraz to mnie zastanawia. Po jedzeniu odrazu kupa
    A mój małż ma biegunkę. Też boję się, czy to nie jakiś wirus i czy małej nie zarazi.
    Werni, jak u Was?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🙂

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    ja po 16 tz dawalam wpierw zwykle chrupki kukurydziane do raczki, potem po pol lyzeczki kaszki sinlac do mleka i dluga kosc z odrobina miesa do ssania obrobiona tak by nic nie trzeba bylo polykac tylko probowac nowy smak,gotowalam mini porcje warzyw kazde z osobna podawalam przez pare dni proby i tez po pol lyzeczki, po polud slodkie owoce przez silikonowy smok z dziurkamo
    jest troche zabawy w gotowanie i brudzenie sie/ sprzatanie
    szkoda finansowo otwierac sloiczek dla 1ej lyzeczki
    Starsza corka b szybko polubila nowe smaki i byl staly harmonogram dnia
    mi tez moja mama polecila soki warzywne i przeciskalam male porcje przez gaze
    Kość do ssania? Myślałam że tylko moja teściowa ma takie pomysły 😂
    Ja wprowadziłam blw i gotowalam marchew, brokula i inne warzywa na parze, nie trzeba od razu kupować parowara, wystarczy na sitku 😉 gotuje się obiad dla siebie, położyć sitko i kawałek marchewki czy coś i gotowe, więcej zabawy miałam z kaszą bo robiłam na swoim mleku

kayama lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny my już po chrzcinach :) Wszystko wyszło bardzo dobrze. Żadnych kwasów, jedzenie wyszlo dobrze (zostało wiecej niz poszło... Tyle narobilismy). Mała tylko krazyla z rak do rak :D Ale póki krecilam się blisko bylo ok. Była bardzo wesoła i w ogóle prawie nie chciała spać cały dzień tylko być gwiazdą imprezy. W kościele nawet sie nie skrzywila. Dostała piękne prezenty a my jesteśmy bardzo zadowoleni ale i wykończeni :P

Pierniczkowa, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, AnaKwiat, Anhydra, Domi_tur, Niebieska Gwiazda, Applejoy, Kalija, werni, Myszk@, Vampire lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
‹‹ 1509 1510 1511 1512 1513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ