X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do żywienia dzieci i rozszerzania diety ja bardzo polecam stronę https://1000dni.pl/7-12-miesiecy
    Tam na dole strony można pobrać poradniki o diecie dziecka, jest dokładnie opisane jak rozszerzać dietę krok po kroku i przykładowe przepisy itp.

werni, Camelia, Vampire, kayama, Applejoy, Chimera lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku starszej dawałem słoiczki- przekładałam niewielką ilość do miseczki - reszta do lodówki na inne dni :) zasada taka aby nie podawać prosto że słoika aby nie zanieczyscic i może stać kilka dni ;) zaczęłam gotować dopiero jak zaczęłam łączyć smaki bo słoiczki jednosmakowe są dobre ale te pomieszane to zapach mnie odrzuca 😂 teraz już mam w domu słoiczki z marchewką i dynia i czekam ... sama nie wiem na co :) może z początkiem roku podam - będzie wtedy skończone 5 miesięcy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 12:11

kayama lubi tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, nie chcę gorszyć ludu takimi zdjęciami 😂
    Ale dzisiaj już jest elegancko więc fałszywy alarm zapewne.

Co do rozszerzania to moje zdanie jest takie, że na piersi - jasne, jak najdłużej! Ale mm to naprawdę przetworzony syf, jeszcze jak dziecko jest chętne do jedzenia i przybiera elegancko to warto czekać, ale jak nie chce jeść butli a przybiera w dolnej granicy to raczej skłaniałabym się ku rozszerzaniu wcześniej niż 6 miesiąc. No ale każdy robi jak uważa, żadnej metody nie neguję :)
    My rozszerzamy zgodnie z zaleceniem pediatry i własnym sumieniem ☺️

Ja mam pomorożone od lokalnego rolnika :dynię, marchewkę, brokuła, ale najpierw lecimy sloiczki i tak jak Menka, jak przejdziemy przez pojedyncze smaki to będę chętnie w lidlomixie gotować :)
    Dynię wcinał jak wściekły, zabranie łyżeczki kończyło się płaczem, następny będzie brokuł ale ten już chyba nie będzie taki dobry 😂

Camelia, Nacha lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • MDW Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja wracam z moich Bałtyckich urodzin. Było pięknie. Aż nie chce się wracać. Nad morzem pustki. W hotelu sami niemcy. Cisza, spokój i strefa wellness spa ;)
    Leon chodził z nami na basen. Czasem nawet trzy razy dziennie! Za każdym razem czuł się w wodzie coraz swobodniej. Nie odważyliśmy się go puścić samego bo jeszcze nie trzyma ładnie głowki ale te kilka dni w basenie i jest jakby mniej przykurczony :)
    Niestety, jak wyjechałam z bólem gardła, tak z nim wracam. I bardzo mnie to wkurza bo to już drugi tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 18:07

werni, DrzewkoPomarańczowe, Chimera, Domi_tur, Anhydra, Camelia, AnaKwiat, kayama, Applejoy, Kalija, Vampire lubią tę wiadomość

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • werni Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dziś trzy kupy zrobił jak nigdy. Przeważnie robi jedną. Jak w temacie kup :)

Edit 4 kupa. Noo teraz to mnie zastanawia. Po jedzeniu odrazu kupa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 15:11

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    Ja na początku starszej dawałem słoiczki- przekładałam niewielką ilość do miseczki - reszta do lodówki na inne dni :) zasada taka aby nie podawać prosto że słoika aby nie zanieczyscic i może stać kilka dni ;) zaczęłam gotować dopiero jak zaczęłam łączyć smaki bo słoiczki jednosmakowe są dobre ale te pomieszane to zapach mnie odrzuca 😂 teraz już mam w domu słoiczki z marchewką i dynia i czekam ... sama nie wiem na co :) może z początkiem roku podam - będzie wtedy skończone 5 miesięcy :)
    na opakowaniu jest napisane po otwarciu sloika 24h w lodowce

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis skorygowany w celu usunięcia danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 16:53

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma nikogo. Znajomi mają już 6letnie dzieci więc za bardzo nie ma z kim pogadać :(

Camelia lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Chimera Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😊😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 15:03

Anhydra lubi tę wiadomość

• menka2 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    na opakowaniu jest napisane po otwarciu sloika 24h w lodowce

Jasne - ale nie oznacza to że nie nadaje się do spożycia ;)

4c3tvfxm6n339zea.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio znajome posypały się z ciazami. Mam kolezanke z pracy i kolege co ich dzieci sa starsze o miesiąc ale rzadko piszemy.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis skorygowany w celu usunięcia danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 16:53

Domi_tur, Pierniczkowa, werni, DrzewkoPomarańczowe, Chimera, trzydziecha, Vampire lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja świadkowa mieszka niedaleko i urodziła w połowie września córkę w 33 tygodniu ciąży więc czasem śmigamy razem na spacery :) Mam sporo koleżanek-klientek, które niedawno urodziły lub są w ciąży, męża brat ma córeczkę roczną więc u mnie akurat sporo dzieci :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW, jak cudnie! My będziemy nad morzem za tydzień. Już się doczekać nie mogę i też chcemy spróbować basen z młodym. Oraz wspólną kąpiel w wannie! W domu tylko prysznic...

Ja mam jedną przyjaciółkę, która urodziła w czerwcu ale ona mieszka pod miastem i prawie się nie rusza bo ma jeszcze 5latka, którego zawozi, odbiera, obiad przygotowuje.
    Druga koleżanka urodziła w maju i nie mam do niej tak daleko ale ona ma za to jeszcze 3latka, który od września chodzi do przedszkola i mniej więcej od tego czasu są u nich różne choroby

Mam też parę koleżanek w ciąży i może za parę miesięcy uda się pójść wspólnie na spacer.

Czasem jak mijam jakąś kobietę z gondolką w okolicy to mam wielką ochotę zagadać ale nie mam takiej łatwości nawiązywania znajomości na ulicy. Może jak się zapiszemy na jakieś zajęcia to poznam tam inne mamy

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😉

AnaKwiat lubi tę wiadomość

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera dobrze kojarzę że Ty z Chorzowa jesteś? Można się kiedyś ugadac na spacer po parku :)

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Mój dziś trzy kupy zrobił jak nigdy. Przeważnie robi jedną. Jak w temacie kup :)

Edit 4 kupa. Noo teraz to mnie zastanawia. Po jedzeniu odrazu kupa
    A mój małż ma biegunkę. Też boję się, czy to nie jakiś wirus i czy małej nie zarazi.
    Werni, jak u Was?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🙂

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    ja po 16 tz dawalam wpierw zwykle chrupki kukurydziane do raczki, potem po pol lyzeczki kaszki sinlac do mleka i dluga kosc z odrobina miesa do ssania obrobiona tak by nic nie trzeba bylo polykac tylko probowac nowy smak,gotowalam mini porcje warzyw kazde z osobna podawalam przez pare dni proby i tez po pol lyzeczki, po polud slodkie owoce przez silikonowy smok z dziurkamo
    jest troche zabawy w gotowanie i brudzenie sie/ sprzatanie
    szkoda finansowo otwierac sloiczek dla 1ej lyzeczki
    Starsza corka b szybko polubila nowe smaki i byl staly harmonogram dnia
    mi tez moja mama polecila soki warzywne i przeciskalam male porcje przez gaze
    Kość do ssania? Myślałam że tylko moja teściowa ma takie pomysły 😂
    Ja wprowadziłam blw i gotowalam marchew, brokula i inne warzywa na parze, nie trzeba od razu kupować parowara, wystarczy na sitku 😉 gotuje się obiad dla siebie, położyć sitko i kawałek marchewki czy coś i gotowe, więcej zabawy miałam z kaszą bo robiłam na swoim mleku

kayama lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny my już po chrzcinach :) Wszystko wyszło bardzo dobrze. Żadnych kwasów, jedzenie wyszlo dobrze (zostało wiecej niz poszło... Tyle narobilismy). Mała tylko krazyla z rak do rak :D Ale póki krecilam się blisko bylo ok. Była bardzo wesoła i w ogóle prawie nie chciała spać cały dzień tylko być gwiazdą imprezy. W kościele nawet sie nie skrzywila. Dostała piękne prezenty a my jesteśmy bardzo zadowoleni ale i wykończeni :P

Pierniczkowa, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, AnaKwiat, Anhydra, Domi_tur, Niebieska Gwiazda, Applejoy, Kalija, werni, Myszk@, Vampire lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
‹‹ 1509 1510 1511 1512 1513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ