Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do żywienia dzieci i rozszerzania diety ja bardzo polecam stronę https://1000dni.pl/7-12-miesiecy
Tam na dole strony można pobrać poradniki o diecie dziecka, jest dokładnie opisane jak rozszerzać dietę krok po kroku i przykładowe przepisy itp.werni, Camelia, Vampire, kayama, Applejoy, Chimera lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Ja na początku starszej dawałem słoiczki- przekładałam niewielką ilość do miseczki - reszta do lodówki na inne dni
zasada taka aby nie podawać prosto że słoika aby nie zanieczyscic i może stać kilka dni
zaczęłam gotować dopiero jak zaczęłam łączyć smaki bo słoiczki jednosmakowe są dobre ale te pomieszane to zapach mnie odrzuca 😂 teraz już mam w domu słoiczki z marchewką i dynia i czekam ... sama nie wiem na co
może z początkiem roku podam - będzie wtedy skończone 5 miesięcy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 12:11
kayama lubi tę wiadomość
-
Niezapominajko, nie chcę gorszyć ludu takimi zdjęciami 😂
Ale dzisiaj już jest elegancko więc fałszywy alarm zapewne.
Co do rozszerzania to moje zdanie jest takie, że na piersi - jasne, jak najdłużej! Ale mm to naprawdę przetworzony syf, jeszcze jak dziecko jest chętne do jedzenia i przybiera elegancko to warto czekać, ale jak nie chce jeść butli a przybiera w dolnej granicy to raczej skłaniałabym się ku rozszerzaniu wcześniej niż 6 miesiąc. No ale każdy robi jak uważa, żadnej metody nie neguję
My rozszerzamy zgodnie z zaleceniem pediatry i własnym sumieniem ☺️
Ja mam pomorożone od lokalnego rolnika :dynię, marchewkę, brokuła, ale najpierw lecimy sloiczki i tak jak Menka, jak przejdziemy przez pojedyncze smaki to będę chętnie w lidlomixie gotować
Dynię wcinał jak wściekły, zabranie łyżeczki kończyło się płaczem, następny będzie brokuł ale ten już chyba nie będzie taki dobry 😂Camelia, Nacha lubią tę wiadomość
-
Ja wracam z moich Bałtyckich urodzin. Było pięknie. Aż nie chce się wracać. Nad morzem pustki. W hotelu sami niemcy. Cisza, spokój i strefa wellness spa
Leon chodził z nami na basen. Czasem nawet trzy razy dziennie! Za każdym razem czuł się w wodzie coraz swobodniej. Nie odważyliśmy się go puścić samego bo jeszcze nie trzyma ładnie głowki ale te kilka dni w basenie i jest jakby mniej przykurczony
Niestety, jak wyjechałam z bólem gardła, tak z nim wracam. I bardzo mnie to wkurza bo to już drugi tydzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 18:07
werni, DrzewkoPomarańczowe, Chimera, Domi_tur, Anhydra, Camelia, AnaKwiat, kayama, Applejoy, Kalija, Vampire lubią tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Mój dziś trzy kupy zrobił jak nigdy. Przeważnie robi jedną. Jak w temacie kup
Edit 4 kupa. Noo teraz to mnie zastanawia. Po jedzeniu odrazu kupaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 15:11
-
menka2 wrote:Ja na początku starszej dawałem słoiczki- przekładałam niewielką ilość do miseczki - reszta do lodówki na inne dni
zasada taka aby nie podawać prosto że słoika aby nie zanieczyscic i może stać kilka dni
zaczęłam gotować dopiero jak zaczęłam łączyć smaki bo słoiczki jednosmakowe są dobre ale te pomieszane to zapach mnie odrzuca 😂 teraz już mam w domu słoiczki z marchewką i dynia i czekam ... sama nie wiem na co
może z początkiem roku podam - będzie wtedy skończone 5 miesięcy
-
nick nieaktualny
-
U mnie ostatnio znajome posypały się z ciazami. Mam kolezanke z pracy i kolege co ich dzieci sa starsze o miesiąc ale rzadko piszemy.
-
nick nieaktualny
-
Moja świadkowa mieszka niedaleko i urodziła w połowie września córkę w 33 tygodniu ciąży więc czasem śmigamy razem na spacery
Mam sporo koleżanek-klientek, które niedawno urodziły lub są w ciąży, męża brat ma córeczkę roczną więc u mnie akurat sporo dzieci
-
MDW, jak cudnie! My będziemy nad morzem za tydzień. Już się doczekać nie mogę i też chcemy spróbować basen z młodym. Oraz wspólną kąpiel w wannie! W domu tylko prysznic...
Ja mam jedną przyjaciółkę, która urodziła w czerwcu ale ona mieszka pod miastem i prawie się nie rusza bo ma jeszcze 5latka, którego zawozi, odbiera, obiad przygotowuje.
Druga koleżanka urodziła w maju i nie mam do niej tak daleko ale ona ma za to jeszcze 3latka, który od września chodzi do przedszkola i mniej więcej od tego czasu są u nich różne choroby
Mam też parę koleżanek w ciąży i może za parę miesięcy uda się pójść wspólnie na spacer.
Czasem jak mijam jakąś kobietę z gondolką w okolicy to mam wielką ochotę zagadać ale nie mam takiej łatwości nawiązywania znajomości na ulicy. Może jak się zapiszemy na jakieś zajęcia to poznam tam inne mamyKrzyś jest z nami od 15.08.2019 -
werni wrote:Mój dziś trzy kupy zrobił jak nigdy. Przeważnie robi jedną. Jak w temacie kup
Edit 4 kupa. Noo teraz to mnie zastanawia. Po jedzeniu odrazu kupa
Werni, jak u Was?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Limerikowo wrote:ja po 16 tz dawalam wpierw zwykle chrupki kukurydziane do raczki, potem po pol lyzeczki kaszki sinlac do mleka i dluga kosc z odrobina miesa do ssania obrobiona tak by nic nie trzeba bylo polykac tylko probowac nowy smak,gotowalam mini porcje warzyw kazde z osobna podawalam przez pare dni proby i tez po pol lyzeczki, po polud slodkie owoce przez silikonowy smok z dziurkamo
jest troche zabawy w gotowanie i brudzenie sie/ sprzatanie
szkoda finansowo otwierac sloiczek dla 1ej lyzeczki
Starsza corka b szybko polubila nowe smaki i byl staly harmonogram dnia
mi tez moja mama polecila soki warzywne i przeciskalam male porcje przez gaze
Ja wprowadziłam blw i gotowalam marchew, brokula i inne warzywa na parze, nie trzeba od razu kupować parowara, wystarczy na sitku 😉 gotuje się obiad dla siebie, położyć sitko i kawałek marchewki czy coś i gotowe, więcej zabawy miałam z kaszą bo robiłam na swoim mlekukayama lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny my już po chrzcinach
Wszystko wyszło bardzo dobrze. Żadnych kwasów, jedzenie wyszlo dobrze (zostało wiecej niz poszło... Tyle narobilismy). Mała tylko krazyla z rak do rak
Ale póki krecilam się blisko bylo ok. Była bardzo wesoła i w ogóle prawie nie chciała spać cały dzień tylko być gwiazdą imprezy. W kościele nawet sie nie skrzywila. Dostała piękne prezenty a my jesteśmy bardzo zadowoleni ale i wykończeni
Pierniczkowa, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, AnaKwiat, Anhydra, Domi_tur, Niebieska Gwiazda, Applejoy, Kalija, werni, Myszk@, Vampire lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙