Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja- tak sie sklada, że dzieki temu że tyle czasu w szpitalu spedzilam to mam teraz sporo koleżanek z dziećmi w podobnym wieku 😊. Chociaż jeden plus z tego szpitalnego kiblowania 😜.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 22:29
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Frida, liczymy na jakąś foteczkę! Jestem ciekawa, którą sukienkę ubrała Mama:)
I jakie prezenty Rozi dostała ? Idziemy za tydzień na chrzciny i nie mam prezentu jeszcze 🤔
My zdecydowaliśmy się wreszcie na chrzest i będziemy organizować pod koniec lutego. Nie wiem tylko czy można w przypadkowej parafii, żeby potem było bliżej do restauracji na obiad
P.S
Moja teściowa opowiadała, że rozszerzyła swoim dzieciom dietę od 3 miesiąca i przechodziła od razu na mleko krowie bo jej równo w 3 miesiacu zanikał pokarm za każdym razem. Przywozili mleko prosto od krowy i takie tłuściutkie hop do butli. A rozszerzanie na całego, nie było próbkowania po łyżeczce tylko od razu rosołek 🙄🙄🙄
No i oczywiście wyszło na to, że jestem przewrazliwiona bo poszłam do pediatry pod domem żeby ocenił te kupy i czy z Szymim wszystko ok. Bo jej córka w ogóle nie przybierała na wadze na tym krowim mleku a pediatra mówił, że "taka jej uroda"... Także jestem matka wariatka 🙈😂🤦♀️Frida91, Applejoy, Niebieska Gwiazda, werni lubią tę wiadomość
-
Domi mialam sukienkę Alodia Branta z MZ
Fotki jakieś wrzucę jak mi ojciec wyśle bo porobil aparatem a ja z tego wszystkiego nie zrobilam telefonem żadnego
Rozalka dostała 3 łańcuszki z wisiorkami ale każdy innyBiblię dla dzieci z oersonalizacja na okładce, 2 takie pamiątkowe kasetki z drobiazgami typu świeczka na 1 roczek, pudełeczko na 1 ząbek, skarpetki na 1 kroczki itp.itd. Srebrną łyżeczkę, książeczki i pamiątkowe kartki z życzeniami
Moja babcia też opowiadała ze jak wujek byl maly i mial moze z 2 mce to niby byl ciągle glodny to nagotowala mu kaszy manny i tak sie zapchal i spał ze tylko sprawdzala czy oddycha 🤣 Kiedyś to ludzie sie nie przejmowali hehe a my sie cackamy po lyzeczcetrzydziecha lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Domi_tur wrote:Frida, liczymy na jakąś foteczkę! Jestem ciekawa, którą sukienkę ubrała Mama:)
I jakie prezenty Rozi dostała ? Idziemy za tydzień na chrzciny i nie mam prezentu jeszcze 🤔
My zdecydowaliśmy się wreszcie na chrzest i będziemy organizować pod koniec lutego. Nie wiem tylko czy można w przypadkowej parafii, żeby potem było bliżej do restauracji
Możesz w przypadkowej.Ja chrzciłam pierwsze w parafii pod miastem w którym mieszkam bo tak mi pasowało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 23:00
-
Dzięki za rady
Ja chyba poczekam przynajmniej miesiąc jeszcze, aby skończyła 5 miesięcy dopiero może będę rozszerzać jej dietę. Już to widzę jak ta postrzelona lekarka będzie mnie ochrzaniać że tak późno... To ta sama co mi wmawiała że dziecko przekarmiam
a Wika była w 50 centylu. Ale mam ją gdzieś. Poczytam jeszcze na ten temat.
Aha, próbuję Wikę poić herbatką, rumiankowej w ogóle nie chciała pić. Koperek kilka łyków i się krzywi jakbym jej cytrynę dawałaNa razie nie lubi pić nic poza mlekiem.
-
Myszk@ wrote:Kość do ssania? Myślałam że tylko moja teściowa ma takie pomysły 😂
Ja wprowadziłam blw i gotowalam marchew, brokula i inne warzywa na parze, nie trzeba od razu kupować parowara, wystarczy na sitku 😉 gotuje się obiad dla siebie, położyć sitko i kawałek marchewki czy coś i gotowe, więcej zabawy miałam z kaszą bo robiłam na swoim mleku
Mam bardzo duzo zamrozonego mleka i będę chciała go kiedyś jakoś wykorzystać.
To prawda, że muszę zużyć wcześniej niż 6msc od daty zamrożenia? Mrozilam od pierwszych dni, więc za miesiąc teoretycznie już by się to mleko nie nadawało.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualnyNiezapominajka5 wrote:Myszka, a jak robiłaś ta kaszke na swoim mleku? Od kiedy wprowadzilas?
To prawda, że muszę zużyć wcześniej niż 6msc od daty zamrożenia? Mrozilam od pierwszych dni, więc za miesiąc teoretycznie już by się to mleko nie nadawało.Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Ja już zapełniam drugą szufladę zamrażalnika. Na szczęście po rozmrożeniu moje mleko śmierdzi jak mydliny a nie jak stara szmata więc młoda jakos to ciapie na spaniu.
Dziewczyny co na mega bolące gardło? Mała mnie zaraziła i mnie rozłożyło. Przelykam żyletki , goraczka i ból stawow, a przy kp nie bardzo mogę coś.woecej niż sztuczki szamana. -
Pierniczkowa wrote:Ja już zapełniam drugą szufladę zamrażalnika. Na szczęście po rozmrożeniu moje mleko śmierdzi jak mydliny a nie jak stara szmata więc młoda jakos to ciapie na spaniu.
Dziewczyny co na mega bolące gardło? Mała mnie zaraziła i mnie rozłożyło. Przelykam żyletki , goraczka i ból stawow, a przy kp nie bardzo mogę coś.woecej niż sztuczki szamana.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka na 4kup sie skończyło. Zauwazylam tez ze mniej ulewa. To moze bylo to przejsciowe tak jak z jedzeniem.
Co do mleka czytalam ze moze lezec do 6miesiaca w zamrażarce. Mi malo juz zostalo torebek dla malego.
Teraz w nocy musialam go przebrać. I tak się zastanawiam nad przeniesieniem go do łóżeczka bo w kolysce leci na prawy bok. Albo powiem mojemu zeby unieruchomil ją. -
Camelia wrote:Dziewczyny, mam pytanie, czy naprawdę każdy tutaj na forum ma koleżankę czy kolegę jakiegoś który ma dziecko w podobnym wieku co własne? U mnie to po prostu jakiś kurna kasztan w tej sprawie, bo jak się okazuje Nikt z moich znajomych absolutnie nie ma najmniejszej chęci rozmawiać o dzieciach żeby mi pomóc radą, bo już mają to za sobą. Zdecydowana większość znajomych już ma dzieci około czterech pięciu lat są oczywiście znajomi mojego męża ale ledwie ich znam i jakoś głupio mi nawiązywać znienacka kontakt. Kurczę Wychodzi na to że jestem sama jak pewien palec.
Camelia lubi tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Frida, liczymy na jakąś foteczkę! Jestem ciekawa, którą sukienkę ubrała Mama:)
My zdecydowaliśmy się wreszcie na chrzest i będziemy organizować pod koniec lutego. Nie wiem tylko czy można w przypadkowej parafii, żeby potem było bliżej do restauracji na obiad
P.S
Moja teściowa opowiadała, że rozszerzyła swoim dzieciom dietę od 3 miesiąca i przechodziła od razu na mleko krowie bo jej równo w 3 miesiacu zanikał pokarm za każdym razem. Przywozili mleko prosto od krowy i takie tłuściutkie hop do butli. A rozszerzanie na całego, nie było próbkowania po łyżeczce tylko od razu rosołek 🙄🙄🙄
No i oczywiście wyszło na to, że jestem przewrazliwiona bo poszłam do pediatry pod domem żeby ocenił te kupy i czy z Szymim wszystko ok. Bo jej córka w ogóle nie przybierała na wadze na tym krowim mleku a pediatra mówił, że "taka jej uroda"... Także jestem matka wariatka 🙈😂🤦♀️
-
Niezapominajka5 wrote:Myszka, a jak robiłaś ta kaszke na swoim mleku? Od kiedy wprowadzilas?
To prawda, że muszę zużyć wcześniej niż 6msc od daty zamrożenia? Mrozilam od pierwszych dni, więc za miesiąc teoretycznie już by się to mleko nie nadawało.
Zależy w jakiej temperaturze mrozisz.W -10 dwa tygpdnie,w -18 pół roku,-24 rok.Po tym czasie mleko się nie psuje tylko traci powoli na wartości.Co do kaszek gotujesz na wodzie i dolewasz mleko.Tak robiłam przy starszym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2019, 10:03
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość