X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą dieta tez myslalam ze juz nic mnie nie zdziwi ale rozszerzanie diety w 16 tygodniu życia od chrupek i obgryzania kości... O tym jeszcze nie słyszałam

menka2, Chimera, Myszk@, Vampire lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 15:04

Frida91, Anhydra, Applejoy, werni lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Frida może u was egzorcyzmy poskutkowały 😂
    A już się bałam że zacznie mówić po hebrajsku 🤣

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja- tak sie sklada, że dzieki temu że tyle czasu w szpitalu spedzilam to mam teraz sporo koleżanek z dziećmi w podobnym wieku 😊. Chociaż jeden plus z tego szpitalnego kiblowania 😜.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 22:29

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida, liczymy na jakąś foteczkę! Jestem ciekawa, którą sukienkę ubrała Mama:)
    I jakie prezenty Rozi dostała ? Idziemy za tydzień na chrzciny i nie mam prezentu jeszcze 🤔

My zdecydowaliśmy się wreszcie na chrzest i będziemy organizować pod koniec lutego. Nie wiem tylko czy można w przypadkowej parafii, żeby potem było bliżej do restauracji na obiad :)

P.S
    Moja teściowa opowiadała, że rozszerzyła swoim dzieciom dietę od 3 miesiąca i przechodziła od razu na mleko krowie bo jej równo w 3 miesiacu zanikał pokarm za każdym razem. Przywozili mleko prosto od krowy i takie tłuściutkie hop do butli. A rozszerzanie na całego, nie było próbkowania po łyżeczce tylko od razu rosołek 🙄🙄🙄
    No i oczywiście wyszło na to, że jestem przewrazliwiona bo poszłam do pediatry pod domem żeby ocenił te kupy i czy z Szymim wszystko ok. Bo jej córka w ogóle nie przybierała na wadze na tym krowim mleku a pediatra mówił, że "taka jej uroda"... Także jestem matka wariatka 🙈😂🤦‍♀️

Frida91, Applejoy, Niebieska Gwiazda, werni lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi mialam sukienkę Alodia Branta z MZ :)
    Fotki jakieś wrzucę jak mi ojciec wyśle bo porobil aparatem a ja z tego wszystkiego nie zrobilam telefonem żadnego :P

Rozalka dostała 3 łańcuszki z wisiorkami ale każdy inny ;) Biblię dla dzieci z oersonalizacja na okładce, 2 takie pamiątkowe kasetki z drobiazgami typu świeczka na 1 roczek, pudełeczko na 1 ząbek, skarpetki na 1 kroczki itp.itd. Srebrną łyżeczkę, książeczki i pamiątkowe kartki z życzeniami :)

Moja babcia też opowiadała ze jak wujek byl maly i mial moze z 2 mce to niby byl ciągle glodny to nagotowala mu kaszy manny i tak sie zapchal i spał ze tylko sprawdzala czy oddycha 🤣 Kiedyś to ludzie sie nie przejmowali hehe a my sie cackamy po lyzeczce

trzydziecha lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🙈🙈😅

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    I jakie prezenty Rozi dostała ? Idziemy za tydzień na chrzciny i nie mam prezentu jeszcze 🤔

My zdecydowaliśmy się wreszcie na chrzest i będziemy organizować pod koniec lutego. Nie wiem tylko czy można w przypadkowej parafii, żeby potem było bliżej do restauracji
    Możesz w przypadkowej.Ja chrzciłam pierwsze w parafii pod miastem w którym mieszkam bo tak mi pasowało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 23:00

• kayama Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady :) Ja chyba poczekam przynajmniej miesiąc jeszcze, aby skończyła 5 miesięcy dopiero może będę rozszerzać jej dietę. Już to widzę jak ta postrzelona lekarka będzie mnie ochrzaniać że tak późno... To ta sama co mi wmawiała że dziecko przekarmiam ;) a Wika była w 50 centylu. Ale mam ją gdzieś. Poczytam jeszcze na ten temat.
    Aha, próbuję Wikę poić herbatką, rumiankowej w ogóle nie chciała pić. Koperek kilka łyków i się krzywi jakbym jej cytrynę dawała ;) Na razie nie lubi pić nic poza mlekiem.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Kość do ssania? Myślałam że tylko moja teściowa ma takie pomysły 😂
    Ja wprowadziłam blw i gotowalam marchew, brokula i inne warzywa na parze, nie trzeba od razu kupować parowara, wystarczy na sitku 😉 gotuje się obiad dla siebie, położyć sitko i kawałek marchewki czy coś i gotowe, więcej zabawy miałam z kaszą bo robiłam na swoim mleku
    Myszka, a jak robiłaś ta kaszke na swoim mleku? Od kiedy wprowadzilas?
    Mam bardzo duzo zamrozonego mleka i będę chciała go kiedyś jakoś wykorzystać.
    To prawda, że muszę zużyć wcześniej niż 6msc od daty zamrożenia? Mrozilam od pierwszych dni, więc za miesiąc teoretycznie już by się to mleko nie nadawało.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    To prawda, że muszę zużyć wcześniej niż 6msc od daty zamrożenia? Mrozilam od pierwszych dni, więc za miesiąc teoretycznie już by się to mleko nie nadawało.
    Jeśli się nie mylę to mleko można mrozić do 1 roku. Kaszkę gotujesz na wodzie i dodajesz swoje mleko - takie rady czytałam na grupie kpi.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już zapełniam drugą szufladę zamrażalnika. Na szczęście po rozmrożeniu moje mleko śmierdzi jak mydliny a nie jak stara szmata więc młoda jakos to ciapie na spaniu.
    Dziewczyny co na mega bolące gardło? Mała mnie zaraziła i mnie rozłożyło. Przelykam żyletki , goraczka i ból stawow, a przy kp nie bardzo mogę coś.woecej niż sztuczki szamana.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Ja już zapełniam drugą szufladę zamrażalnika. Na szczęście po rozmrożeniu moje mleko śmierdzi jak mydliny a nie jak stara szmata więc młoda jakos to ciapie na spaniu.
    Dziewczyny co na mega bolące gardło? Mała mnie zaraziła i mnie rozłożyło. Przelykam żyletki , goraczka i ból stawow, a przy kp nie bardzo mogę coś.woecej niż sztuczki szamana.
    Ja teraz mroze sporadycznie, bo nie mam już gdzie trzymać. Od półtora miesiąca jesteśmy tylko na piersi. Nadal 2 razy dziennie odciągam dla podtrzymania lepszej laktacji. Myślałam o banku, ale trochę z tym zachodu. Mleko używam do kąpieli, ale jeśli to starsze miałoby się nie nadawać, to mogłabym regularnie podmieniac.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🧞

• werni Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka na 4kup sie skończyło. Zauwazylam tez ze mniej ulewa. To moze bylo to przejsciowe tak jak z jedzeniem.
    Co do mleka czytalam ze moze lezec do 6miesiaca w zamrażarce. Mi malo juz zostalo torebek dla malego.
    Teraz w nocy musialam go przebrać. I tak się zastanawiam nad przeniesieniem go do łóżeczka bo w kolysce leci na prawy bok. Albo powiem mojemu zeby unieruchomil ją.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 03:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tak srednio pomógł na gardlo. Ale herbatki z syropem malinowym i cytryną duzo pomoglo.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie, czy naprawdę każdy tutaj na forum ma koleżankę czy kolegę jakiegoś który ma dziecko w podobnym wieku co własne? U mnie to po prostu jakiś kurna kasztan w tej sprawie, bo jak się okazuje Nikt z moich znajomych absolutnie nie ma najmniejszej chęci rozmawiać o dzieciach żeby mi pomóc radą, bo już mają to za sobą. Zdecydowana większość znajomych już ma dzieci około czterech pięciu lat są oczywiście znajomi mojego męża ale ledwie ich znam i jakoś głupio mi nawiązywać znienacka kontakt. Kurczę Wychodzi na to że jestem sama jak pewien palec.
    Ja mam duza rodzine, wnuki rok po roku, starszy ma 4 lata, a mlodszego rodzilam z kolezanka 3 tyg roznicy, ale powiem ci szczerze ze wolalabym nie miec nikogo do porównywania tzn z tego samego wieku, a rade zawsze w necie mozna znalezc

Camelia lubi tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

My zdecydowaliśmy się wreszcie na chrzest i będziemy organizować pod koniec lutego. Nie wiem tylko czy można w przypadkowej parafii, żeby potem było bliżej do restauracji na obiad :)

P.S
    Moja teściowa opowiadała, że rozszerzyła swoim dzieciom dietę od 3 miesiąca i przechodziła od razu na mleko krowie bo jej równo w 3 miesiacu zanikał pokarm za każdym razem. Przywozili mleko prosto od krowy i takie tłuściutkie hop do butli. A rozszerzanie na całego, nie było próbkowania po łyżeczce tylko od razu rosołek 🙄🙄🙄
    No i oczywiście wyszło na to, że jestem przewrazliwiona bo poszłam do pediatry pod domem żeby ocenił te kupy i czy z Szymim wszystko ok. Bo jej córka w ogóle nie przybierała na wadze na tym krowim mleku a pediatra mówił, że "taka jej uroda"... Także jestem matka wariatka 🙈😂🤦‍♀️
    Trzeba wziac zgode od ksiedza ze swojej parafi i mozna, my chcrzcilismy tam gdzie chodzimy a nie tam gdzie nalezymy

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy jednak nie ma tej biegunki. Juz druga zrobił w ciagu dwóch godz. Co dajecie dzieciom na biegunke?

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:

Zależy w jakiej temperaturze mrozisz.W -10 dwa tygpdnie,w -18 pół roku,-24 rok.Po tym czasie mleko się nie psuje tylko traci powoli na wartości.Co do kaszek gotujesz na wodzie i dolewasz mleko.Tak robiłam przy starszym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2019, 10:03

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

‹‹ 1510 1511 1512 1513 1514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ