X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się kłóci, i nawołuje już. Jak tylko znikam z pola widzenia to za mną krzyczy. Dzisiaj było ciężko bo mój się nią zajmował i z nią teraz śpi, ja kibluje zamknięta z laktatorem żeby jej bardziej nie zarazić. Żeby było smieszniej śpię na ziemi bo wczoraj wywaliliśmy stara sofę a nowa będzie dopiero jutro :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2019, 20:36

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, nie zarazisz jej 😊 ale w sumie może to i jakiś sposób że odpoczniesz trochę 😂

Ups, nie wiedziałam że mam dziecku coś mówić i czekać aż powtórzy 🤭 mimo wszystko starsza nawija jak katarynka, więc chyba szkody nie ma

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis został usunięty w celu ochrony danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 21:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis został usunięty w celu ochrony danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 21:01

• kayama Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kaze się nosić po całym mieszkaniu i wszystko pokazywać :) W jednym miejscu po jakimś czasie się nudzi.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia wrote:
    Nie można. Każdy wierny jest przypisany do swojej parafii zgodnie z miejscem zamieszkania, ale możesz spróbować otrzymać dyspensę.
    Oczywiście że można, wystarczy iść do swojej parafii i poprosić o papier że ksiądz udziela zgodę na chrzest w innej parafii

Applejoy lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis skorygowany w celu usunięcia danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 21:02

• werni Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj od rana az do spania gugal jak nigdy. Nie dawał spać mojemu po nocce w pracy. :) nagralam kilka filmików. Jeden jak wlaczylam to maly drgnal przestal gugac zrobil wielkie oczy sluchal i patrzył w tel :) haha

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Oczywiście że można, wystarczy iść do swojej parafii i poprosić o papier że ksiądz udziela zgodę na chrzest w innej parafii

Chrzciłam dziecko w innej parafii.W mojej parafii nie bardzo chcieli bo ślubu nie mieliśmy,wykłucać się i czekać mi się nie chciało i znalazłam inną parafie.

Rano mnie budxi guganie,dużo gada,nawołuje i śmieje się.

Domi_tur lubi tę wiadomość

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Moja się kłóci, i nawołuje już. Jak tylko znikam z pola widzenia to za mną krzyczy. Dzisiaj było ciężko bo mój się nią zajmował i z nią teraz śpi, ja kibluje zamknięta z laktatorem żeby jej bardziej nie zarazić. Żeby było smieszniej śpię na ziemi bo wczoraj wywaliliśmy stara sofę a nowa będzie dopiero jutro :D

Chciałam zacytować i polubiłam.Bardziej nie zarazisz.Współczuje podłogi.

U mnie starszak coś przyniósł z przedszkola i też wszyscy chorzy.Młody dostał leki ale jeszcze nie stosowałam
    Ma czerwone gardło i całą mase leków.Próbuje swoimi sposobami jak nie będzie lepiej wdroże te leki.

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzcilismy w innej parafii, nie załatwiałam niczego z tej pod która należę. Tylko karteczka że spowiedzi i akt urodzenia dziecka.

Dzisiaj razem z Młoda radośnie gorączkujemy. Mojego też już roZklada trzyma się resztkami sil. Jeżeli do rana będzie się słabo czuł.to el Quatro i siedzimy w trójkę w domu.

Domi_tur lubi tę wiadomość

atdchdgezzwqbf17.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia wrote:
    Moja tak samo.

A odnośnie gugania, to czytałam, że warto też powtarzać to co mówi dziecko

My sobie właśnie tak gadamy, syn śpiewa a ja za nim :) albo córka guga a ja z nią. Nie wiedziałam, że tak warto - jakoś samo wyszło i jest fajnie. I zdarza się, że mówię do dzieci samogloski i czekam jak zareaguą. Albo jakieś pojedyncze słowa czy sylaby :D mam wrażenie, że robię z siebie debial czasem :P bo gadam coś w stylu Ahoj, hej hej, hallo, heja, helo...

Camelia lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dużo gadamy z Małym, zawsze powtarzamy jego dźwięki plus każdego dnia wplatamy jakiś nowy - najczęściej patrzy na nas jak na głupków ale czasem uda mu się powtórzyć :) Często też zamiast coś do Szymka mówić - śpiewamy, albo gdy chcemy go czymś zająć, jak go mąż nosi to śpiewająco opowiada co mijają po drodze i co się dzieje dookoła 🙈 I najczęściej śpiewamy pierdoły w rytm znanych nut "Mały Szymon farmę miał", "pieski małe dwa". Mały wtedy się śmieje albo zaczyna popiskiwać razem z nami 😂😂😂 a ja w linii melodycznej do piesków na przykład rano śpiewam, że "teraz mamusia strzeli sobie kawkę, bo jej maly syn w nocy miał glupawkę, zaczął nowy dzień, a matka snuje się jak cień. Sibą sibą sialalala" 😂

Kalija, menka2, Frida91, Applejoy, Camelia, Vampire, Anhydra lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w temacie chrztu to my z rodzicami nigdy nie chodziliśmy do kościoła "rejonowego", tylko do tego który nam się podobał. W trakcie przygotowań do komunii przypomnieli sobie, że mnie nie ochrzcili i w trzy dni załatwili cichaczem chrzest w parafii mojej babci żeby nasz proboszcz się nie dowiedział 😂😂😂 Pamiętam jak mi ksiądz polał tyle wody na głowę, że włosy przykleiły mi się do twarzy i stałam wściekła, bo mi się rozprostowały fale - a spałam z warkoczami całą noc żeby je uzyskać 😂🙈
    Za każdym razem gdy przychodzil do nas ksiądz po kolędzie i pytał jak nam się podobają zmiany w kościele mówiliśmy, że nie mamy pojęcia bo wolimy chodzić gdzieś indziej 😁

Kalija, werni, Chimera, Camelia, Anhydra lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bedziemy chcieli chrzcic w parafii mojego męża. Zobaczymy czy befa jakieś problemy bo tez ślubu koscielnego nie mamy. A chcemy chrzcic na wiosne lato.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj noc dramat, Mała.od północy nie chciała spać , mój nie mógł jej utulić. W.koncu się zwleklam co przy 39.5 stopniach i dreszczach nie było łatwe. Młoda.jak to Młoda od 3 zamieniła się w hubę i spała na mnie. O 5.30 udało mi się ją odłożyć do kołyski i tak.spi do tej pory. Mój się poddał z pomysłem żeby iść dzisiaj do pracy zwłaszcza że też go rozkłada. Dzisiaj będzie długi dzień, o.17 z Młodą na kontrolę i pewnie dalej leczenie.

atdchdgezzwqbf17.png

• werni Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wspolczuje i zdrowia Wam wszystkim zycze. Mi maly mi teraz marudzi.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia wrote:
    Nie można. Każdy wierny jest przypisany do swojej parafii zgodnie z miejscem zamieszkania, ale możesz spróbować otrzymać dyspensę.

Oczywiście, że można. Mikołaj miał chrzest w parafii, do której chodzimy do kościoła, a nie do której przynależymy. Wystarczy zgoda proboszcza - my nie mieliśmy z tym najmniejszego problemu, a kasy w kopertę nie dawaliśmy ;)

trzydziecha lubi tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, trzymaj się, zdrówka życzę!

Ja trochę porównuje Laure z Waszymi dzieciaczkami (m.in. dlatego poszłyśmy do fizjo) i czerpie z Waszych doświadczeń. Ostatnio tłumaczyłam mamie dlaczego muszę iść na sprawdzenie wedzidełka przytaczajac historie koleżanki (W tym miejscu pozdro dla Domi😁). Mąż wie , że śledzę forum , ostatnio nawet zapytał "A jak tam dzieciaczki od Twoich dziewczyn z forum , śpią w nocy?" 😄 (w tym miejscu pozdro dla wszystkich 😘) polubiłam Was i tesknilabym gdybyście nagle wszystkie znikły więc nie róbcie tego 🤪

W tej ckliwej chwili pokaże Wam moją rodzinkę❤

/tu było zdjęcie/

I przy okazji zdjęcie Laury i kuzynek z wczoraj:

/tu było zdjęcie/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 17:55

Niebieska Gwiazda, Domi_tur, Myszk@, DrzewkoPomarańczowe, Pierniczkowa, werni, Chimera, Frida91, E_linka2, Ania95, AnaKwiat, Applejoy, Vampire, Camelia, trzydziecha, Anhydra lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija jesteście cudowni❤️

W temacie spania powiem tylko, że Szymi budził się dziś co 40 minut 😴😴😴
    Postanowil ostatnio, że nabędzie na raz 3 uniejetności- obrót z pleców na brzuch zaliczył i zaprzestał🤷‍♀️, wciąż walczy żeby wsadzić stopy do buzi ale nogi za długie 🤦‍♀️, a obrót z brzucha na plecy trenuje nawet przez sen i to jest porażka!
    Nie zawsze ma miejsce w łóżeczku na pełen obrót więc zawiesza się w połowie, trzyma ochraniaczy, zaczyna płakać, jak zmienisz jego pozycję to jest zły i płacze jeszcze głośniej 🙄
    Dziś już drzemałam z nim na rękach żeby nie wstawać co chwilę, ale też budził się z płaczem 🤦‍♀️
    Gdzie to moje dziecko, które spało od 20 do 2,od 2 do 6 i od 6 do 9 😥😥 Mamusia tęskni, Synku wróć! 🙈😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 1512 1513 1514 1515 1516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ