X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się kłóci, i nawołuje już. Jak tylko znikam z pola widzenia to za mną krzyczy. Dzisiaj było ciężko bo mój się nią zajmował i z nią teraz śpi, ja kibluje zamknięta z laktatorem żeby jej bardziej nie zarazić. Żeby było smieszniej śpię na ziemi bo wczoraj wywaliliśmy stara sofę a nowa będzie dopiero jutro :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2019, 20:36

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, nie zarazisz jej 😊 ale w sumie może to i jakiś sposób że odpoczniesz trochę 😂

Ups, nie wiedziałam że mam dziecku coś mówić i czekać aż powtórzy 🤭 mimo wszystko starsza nawija jak katarynka, więc chyba szkody nie ma

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis został usunięty w celu ochrony danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 21:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis został usunięty w celu ochrony danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 21:01

• kayama Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kaze się nosić po całym mieszkaniu i wszystko pokazywać :) W jednym miejscu po jakimś czasie się nudzi.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia wrote:
    Nie można. Każdy wierny jest przypisany do swojej parafii zgodnie z miejscem zamieszkania, ale możesz spróbować otrzymać dyspensę.
    Oczywiście że można, wystarczy iść do swojej parafii i poprosić o papier że ksiądz udziela zgodę na chrzest w innej parafii

Applejoy lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis skorygowany w celu usunięcia danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 21:02

• werni Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj od rana az do spania gugal jak nigdy. Nie dawał spać mojemu po nocce w pracy. :) nagralam kilka filmików. Jeden jak wlaczylam to maly drgnal przestal gugac zrobil wielkie oczy sluchal i patrzył w tel :) haha

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Oczywiście że można, wystarczy iść do swojej parafii i poprosić o papier że ksiądz udziela zgodę na chrzest w innej parafii

Chrzciłam dziecko w innej parafii.W mojej parafii nie bardzo chcieli bo ślubu nie mieliśmy,wykłucać się i czekać mi się nie chciało i znalazłam inną parafie.

Rano mnie budxi guganie,dużo gada,nawołuje i śmieje się.

Domi_tur lubi tę wiadomość

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Moja się kłóci, i nawołuje już. Jak tylko znikam z pola widzenia to za mną krzyczy. Dzisiaj było ciężko bo mój się nią zajmował i z nią teraz śpi, ja kibluje zamknięta z laktatorem żeby jej bardziej nie zarazić. Żeby było smieszniej śpię na ziemi bo wczoraj wywaliliśmy stara sofę a nowa będzie dopiero jutro :D

Chciałam zacytować i polubiłam.Bardziej nie zarazisz.Współczuje podłogi.

U mnie starszak coś przyniósł z przedszkola i też wszyscy chorzy.Młody dostał leki ale jeszcze nie stosowałam
    Ma czerwone gardło i całą mase leków.Próbuje swoimi sposobami jak nie będzie lepiej wdroże te leki.

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzcilismy w innej parafii, nie załatwiałam niczego z tej pod która należę. Tylko karteczka że spowiedzi i akt urodzenia dziecka.

Dzisiaj razem z Młoda radośnie gorączkujemy. Mojego też już roZklada trzyma się resztkami sil. Jeżeli do rana będzie się słabo czuł.to el Quatro i siedzimy w trójkę w domu.

Domi_tur lubi tę wiadomość

atdchdgezzwqbf17.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia wrote:
    Moja tak samo.

A odnośnie gugania, to czytałam, że warto też powtarzać to co mówi dziecko

My sobie właśnie tak gadamy, syn śpiewa a ja za nim :) albo córka guga a ja z nią. Nie wiedziałam, że tak warto - jakoś samo wyszło i jest fajnie. I zdarza się, że mówię do dzieci samogloski i czekam jak zareaguą. Albo jakieś pojedyncze słowa czy sylaby :D mam wrażenie, że robię z siebie debial czasem :P bo gadam coś w stylu Ahoj, hej hej, hallo, heja, helo...

Camelia lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dużo gadamy z Małym, zawsze powtarzamy jego dźwięki plus każdego dnia wplatamy jakiś nowy - najczęściej patrzy na nas jak na głupków ale czasem uda mu się powtórzyć :) Często też zamiast coś do Szymka mówić - śpiewamy, albo gdy chcemy go czymś zająć, jak go mąż nosi to śpiewająco opowiada co mijają po drodze i co się dzieje dookoła 🙈 I najczęściej śpiewamy pierdoły w rytm znanych nut "Mały Szymon farmę miał", "pieski małe dwa". Mały wtedy się śmieje albo zaczyna popiskiwać razem z nami 😂😂😂 a ja w linii melodycznej do piesków na przykład rano śpiewam, że "teraz mamusia strzeli sobie kawkę, bo jej maly syn w nocy miał glupawkę, zaczął nowy dzień, a matka snuje się jak cień. Sibą sibą sialalala" 😂

Kalija, menka2, Frida91, Applejoy, Camelia, Vampire, Anhydra lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w temacie chrztu to my z rodzicami nigdy nie chodziliśmy do kościoła "rejonowego", tylko do tego który nam się podobał. W trakcie przygotowań do komunii przypomnieli sobie, że mnie nie ochrzcili i w trzy dni załatwili cichaczem chrzest w parafii mojej babci żeby nasz proboszcz się nie dowiedział 😂😂😂 Pamiętam jak mi ksiądz polał tyle wody na głowę, że włosy przykleiły mi się do twarzy i stałam wściekła, bo mi się rozprostowały fale - a spałam z warkoczami całą noc żeby je uzyskać 😂🙈
    Za każdym razem gdy przychodzil do nas ksiądz po kolędzie i pytał jak nam się podobają zmiany w kościele mówiliśmy, że nie mamy pojęcia bo wolimy chodzić gdzieś indziej 😁

Kalija, werni, Chimera, Camelia, Anhydra lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bedziemy chcieli chrzcic w parafii mojego męża. Zobaczymy czy befa jakieś problemy bo tez ślubu koscielnego nie mamy. A chcemy chrzcic na wiosne lato.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj noc dramat, Mała.od północy nie chciała spać , mój nie mógł jej utulić. W.koncu się zwleklam co przy 39.5 stopniach i dreszczach nie było łatwe. Młoda.jak to Młoda od 3 zamieniła się w hubę i spała na mnie. O 5.30 udało mi się ją odłożyć do kołyski i tak.spi do tej pory. Mój się poddał z pomysłem żeby iść dzisiaj do pracy zwłaszcza że też go rozkłada. Dzisiaj będzie długi dzień, o.17 z Młodą na kontrolę i pewnie dalej leczenie.

atdchdgezzwqbf17.png

• werni Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wspolczuje i zdrowia Wam wszystkim zycze. Mi maly mi teraz marudzi.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia wrote:
    Nie można. Każdy wierny jest przypisany do swojej parafii zgodnie z miejscem zamieszkania, ale możesz spróbować otrzymać dyspensę.

Oczywiście, że można. Mikołaj miał chrzest w parafii, do której chodzimy do kościoła, a nie do której przynależymy. Wystarczy zgoda proboszcza - my nie mieliśmy z tym najmniejszego problemu, a kasy w kopertę nie dawaliśmy ;)

trzydziecha lubi tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, trzymaj się, zdrówka życzę!

Ja trochę porównuje Laure z Waszymi dzieciaczkami (m.in. dlatego poszłyśmy do fizjo) i czerpie z Waszych doświadczeń. Ostatnio tłumaczyłam mamie dlaczego muszę iść na sprawdzenie wedzidełka przytaczajac historie koleżanki (W tym miejscu pozdro dla Domi😁). Mąż wie , że śledzę forum , ostatnio nawet zapytał "A jak tam dzieciaczki od Twoich dziewczyn z forum , śpią w nocy?" 😄 (w tym miejscu pozdro dla wszystkich 😘) polubiłam Was i tesknilabym gdybyście nagle wszystkie znikły więc nie róbcie tego 🤪

W tej ckliwej chwili pokaże Wam moją rodzinkę❤

/tu było zdjęcie/

I przy okazji zdjęcie Laury i kuzynek z wczoraj:

/tu było zdjęcie/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 17:55

Niebieska Gwiazda, Domi_tur, Myszk@, DrzewkoPomarańczowe, Pierniczkowa, werni, Chimera, Frida91, E_linka2, Ania95, AnaKwiat, Applejoy, Vampire, Camelia, trzydziecha, Anhydra lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija jesteście cudowni❤️

W temacie spania powiem tylko, że Szymi budził się dziś co 40 minut 😴😴😴
    Postanowil ostatnio, że nabędzie na raz 3 uniejetności- obrót z pleców na brzuch zaliczył i zaprzestał🤷‍♀️, wciąż walczy żeby wsadzić stopy do buzi ale nogi za długie 🤦‍♀️, a obrót z brzucha na plecy trenuje nawet przez sen i to jest porażka!
    Nie zawsze ma miejsce w łóżeczku na pełen obrót więc zawiesza się w połowie, trzyma ochraniaczy, zaczyna płakać, jak zmienisz jego pozycję to jest zły i płacze jeszcze głośniej 🙄
    Dziś już drzemałam z nim na rękach żeby nie wstawać co chwilę, ale też budził się z płaczem 🤦‍♀️
    Gdzie to moje dziecko, które spało od 20 do 2,od 2 do 6 i od 6 do 9 😥😥 Mamusia tęskni, Synku wróć! 🙈😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 1512 1513 1514 1515 1516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ