X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka my używamy i niestety ten kauczuk potrafi przyjść już gowniany :/ generalnie kupowane pojedynczo są mniej trefne niż te w dwupakach. Ja wymieniam co miesiąc bo raz uzywalismy 6tyg i był tak wyrobiony, że ledwo się Szymkowi do buzi mieścił 😂 teraz też już się nadają do wymiany. Niestety :/

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś mamy dzień marudy ale chyba brzuszkiem spowodowany. Krzyś zwykle budzi się i kupa. Ewentualnie poczeka pół godzinki. A do 12 nie było nic. Jękolił nieco więc dostał parę kropli Espumisanu i pomogło. Zanieczyścił wszystko w co był ubrany ;) Jednak humoru nie odzyskał do teraz.
    Dodatkowo mąż mi się przeziębił i tylko kicha i kaszle :(

A i jeszcze się okazało, że mały jest chyba jedynym dzieckiem, które przeraża dźwięk suszarki. Po raz pierwszy od bardzo dawna chciałam sobie wysuszyć włosy a ten podkówka i w płacz!

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my smoki mamy lovi
    i jest wiekowo wg rozmiaru 0-3 .3-6 teraz.corki byly na tommee tippy

zmieniamy czesto.jak tylko widze w srodku nagromadzenie sie plamek a silkon jest przezroczysty wiec dobrze widac
    lepszy kosz niz plesniawy i aphtin/nystatyna

tworczo odkrylam ze smoki sa najtansze w gemini a najdrozsze w smyku
    w gemini w paku 2x za 23pln a smyk...
    37pln te same.patimaks Poz 27pln

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 19:56

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    U nas jakis wirus jelitowy chyba, Szymi caly tydzień mało je a kupy z dnia na dzień coraz brzydsze, dziś dużo ciemnych/czarnych nitek. Pojechaliśmy do pediatry, sam nie wie o co chodzi ale raczej wirus bo mnie od 2 dni też brzuch dziwnie boli :/ no nic trza obserwować
    a macie juz diete rozszerzona czy dalej mleko
    czarne/brazowe nitki w kupce sa po bananie tez
    no u Was z opisu objawy jelitowki
    szczepiliscie na rota?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 20:01

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, a poza dynia wprowadzałas coś jeszcze?

My używamy smoczków lovi i wymieniamy co około miesiąc. Ostatnio próbowałam dać lovi 3-6 ale wypluwał. Kilka dni temu kupiłam tez bibs, bardzo długo studiowałam jaki rozmiar kupić i kupiłam zły - M 😂. Wypatrzyłam jednak żeby spróbować czy przejdzie ale pluje tym. Spróbuje za te dwa przepisowe miesiące.

Kazik dziś tez mega maruda. Drzemki rwane, sporo płaczu co u niego jest dziwne bo on ogólnie mało płacze. Jest raczej pogodny, jak go zostawię samego na macie to najpierw nawołuje i skrzeczy i dopiero jak na to nie zareaguje to zaczyna płakać. Ale jeśli nie robię nic czego nie mogę przerwać to reaguje już na nawoływanie bo to skrzeczenie jest nie do wytrzymania 😅.
    A dziś właśnie płakał nawet jak miałam go na rękach, leżeliśmy razem itp. Wydaje mi się, ze chyba brzuszek go bolał bo dużo baków i nie robił kupy od 3 dni a ostatnio robił codziennie.
    Teraz już śpi i aż mnie trzęsie na myśl o nocy 🙄. Przedwczoraj przespał cięgiem 8 h a wczoraj kręcił się i stekal praktycznie cała noc. Nie nadążam!

aadd84dc14.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niee była tylko dynia i to jak już się pojawiły brzydkie kupy, po dyni były eleganckie, w jakim stanie wjechała we wtorek w takim wyjechała w środę rano 😂 lekarz mówił że badać kupy sensu nie ma bo to nic nie da, dostaje butlę co max 2h żeby coś tam zjadal i podaję elektrolity. W dzień jest nawet pogodny i zabawowy , gorączki nie ma (max 37,5) a pieluchy moczy normalnie. Męczy się w nocy ale już sama nie wiem czy to przez brzuch czy zęby, pediatra był lekko zdziwiony że górna prawa dwójka wygląda jakby miała zaraz wyskoczyć :)
    Ogólnie nie ma paniki, najgorsze z całą pewnością już było, po prostu w moim ogromnym atlasie kup takich jeszcze nie było i chciałam się dokształcić a widząc mój album w tel pediatra się zaśmiał, że znam się pewnie lepiej niż on 😂Wiem, że przy zabkowaniu mogą być takie brzydactwa, lekarz też nie był jakoś przekonany bardzo do żadnej teorii

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Julka przy ząbkowaniu to łupy były jasne zielone, fluoroscencyjne wręcz 😁 i momentalnie odparzały.

aadd84dc14.png[/url]
  • werni Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana mon tez nie lubi odglosu suszarki :)

dawno nie byl takim gadula jak dzis. Nawet sam do siebie w kolysce gadal po swojemu zamiast spać. :) mam nadzieję że dzis bedzie ladnie spal jak wczoraj.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko u nas khaki z drobnymi fusami jak od kawy 🙄

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek złamał dzisiaj rekord 1.5 h snu dziennego 🙃. Ciekawe, czy to pojedynczy epizod. Byliśmy dzisiaj na sesji światecznej i jestem tak zmęczona jakbym z pracy w kamieniołomach wróciła.

Olek ładnie współpracował. W ogole gdyby nie wyjec w drodze powrotnej w aucie to bym pomyślała, że mi dziecko podmienili...chociaż w sumie miał prawo być marudny bo też był zmęczony.
    Tak więc, jak tak dalej pójdzie, to się okaże, że Olek miał trwajacy 4,5 miesiąca skok rozwojowy 😂🤣. Ale lepiej nie zapeszać 😉.

Poerniczkowa, Domi- kciuki za Maluchy, aby szybko wyzdrowiały ❤.

Frida91 lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    przemyj oczka sola fizjologiczna plus higiena rak
    ja wg mej mamy dostalam zeby w 4mcu zycia b wczesnie
    moje corki na roczek
    a zwykle jak nie chcialy jesc to infekcja gardla i krecily sie na butli np na plesniawki tez

dobrze przynajmniej ze je i spi Ci

Co to znaczy kręcić się na butli?

• kayama Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś po pneumokokach, tak na Mikołajki się trafiło, sic! Rozpłakała się przy wstrzykiwaniu bolało :( Ale na razie jest spoko, trochę bardziej śpiąca była niż zwykle, gorączki nie ma, nóżka w porządku.
    Na Mikołajki porozwieszałam po domu skarpety, Wikunia dostała prezenty bo grzeczna była ;), od babci też, która wpadła z wizytą. Ja już zdecydowanie czuję Święta :)

Doktorka kazała nam już rozszerzać dietę. Dziewczyny czy już zaczynacie? Jakoś mnie to lekko przeraża, muszę coś mądrego poczytać... Dostałam ulotki, tam zaczyna się od gotowanych warzywek a moja mama mówi, że lepiej zacząć od soczków warzywnych po łyżeczce. Jak wy robicie ? I jak dawkować mleko? Ile dawać jeśli dziecko już zacznie jeść?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Niee była tylko dynia i to jak już się pojawiły brzydkie kupy, po dyni były eleganckie, w jakim stanie wjechała we wtorek w takim wyjechała w środę rano 😂 lekarz mówił że badać kupy sensu nie ma bo to nic nie da, dostaje butlę co max 2h żeby coś tam zjadal i podaję elektrolity. W dzień jest nawet pogodny i zabawowy , gorączki nie ma (max 37,5) a pieluchy moczy normalnie. Męczy się w nocy ale już sama nie wiem czy to przez brzuch czy zęby, pediatra był lekko zdziwiony że górna prawa dwójka wygląda jakby miała zaraz wyskoczyć :)
    Ogólnie nie ma paniki, najgorsze z całą pewnością już było, po prostu w moim ogromnym atlasie kup takich jeszcze nie było i chciałam się dokształcić a widząc mój album w tel pediatra się zaśmiał, że znam się pewnie lepiej niż on 😂Wiem, że przy zabkowaniu mogą być takie brzydactwa, lekarz też nie był jakoś przekonany bardzo do żadnej teorii
    Domi, wrzuć jakąś pamiętna brzydką kupę dla nieświadomych 😁 ilekroć o nich piszesz, to nie wiem jak sobie je wyobrażać🤔
    Ja do tej pory mało kup widziałam 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 00:45

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama wiele pediatrów starej szkoły mówi o rozszerzaniu diety, ja jednak czekam przynajmniej na skończone 5 miesięcy, choć tak naprawdę lepiej 6

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    A my dziś po pneumokokach, tak na Mikołajki się trafiło, sic! Rozpłakała się przy wstrzykiwaniu bolało :( Ale na razie jest spoko, trochę bardziej śpiąca była niż zwykle, gorączki nie ma, nóżka w porządku.
    Na Mikołajki porozwieszałam po domu skarpety, Wikunia dostała prezenty bo grzeczna była ;), od babci też, która wpadła z wizytą. Ja już zdecydowanie czuję Święta :)

Doktorka kazała nam już rozszerzać dietę. Dziewczyny czy już zaczynacie? Jakoś mnie to lekko przeraża, muszę coś mądrego poczytać... Dostałam ulotki, tam zaczyna się od gotowanych warzywek a moja mama mówi, że lepiej zacząć od soczków warzywnych po łyżeczce. Jak wy robicie ? I jak dawkować mleko? Ile dawać jeśli dziecko już zacznie jeść?

Obecne zalecenia mówią o rozszerzaniu po 6 miesiącu nawet na mm. (chyba, że są inne wskazania medyczne). Jeśli twoja Wiki je normalnie mm i nie ma żadnych problemów to ja bym czekała do tego 6 miesiąca.

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayma ja próbuję z Małą od 18 tygodnia i nic. Nie chce jeść, ma odruch wymiotny więc czekam, i w kolejnym tygodniu podaje znowu łyżkę.
    Co do choroby to ten wirus to jakich cholerny morderca , mnie już rozłożyło. Tyle dobrze że młoda dostanie przeciwciała w.mleku.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• werni Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dziś zombie. Moj budzil sie co 1,5 godz. W ciagu chyba 4 godz zrobil dwie kupy. Pierwszy raz tak mu sie zdarzyło. Teraz spi od 15min.
    Co do rozszerzania to my tez kolo 6miesiaca. Moja tesciowa ostatnio jak bylismy u nich to mowila ze dawala po trochu juz w 4 miesiacu. Tylko najmlodszego syna pozniej. Spoko mam teściową. Jest za malym najbardziej ze wszystkich wnuków. Tak mi się wydaje.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:

ja po 16 tz dawalam wpierw zwykle chrupki kukurydziane do raczki, potem po pol lyzeczki kaszki sinlac do mleka i dluga kosc z odrobina miesa do ssania obrobiona tak by nic nie trzeba bylo polykac tylko probowac nowy smak,gotowalam mini porcje warzyw kazde z osobna podawalam przez pare dni proby i tez po pol lyzeczki, po polud slodkie owoce przez silikonowy smok z dziurkamo
    jest troche zabawy w gotowanie i brudzenie sie/ sprzatanie
    szkoda finansowo otwierac sloiczek dla 1ej lyzeczki
    Starsza corka b szybko polubila nowe smaki i byl staly harmonogram dnia
    mi tez moja mama polecila soki warzywne i przeciskalam male porcje przez gaze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 09:49

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak czyscicie uszy małym? Używacie jakiegoś sprayu ? Ja używam parafiny ale wole coś innego.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Co to znaczy kręcić się na butli?
    krecic sie tj brac pic i odrzucac i taka zabawa az skonczy porcje .po prostu niespokojne picie.inne niz zazwyczaj
    wg zegarka jest czas na porcje po 3/4h widac ze dziecko chce zjesc ale cos mu przeszkadza i wierci sie kreci, prezy nozki
    u nas to np plesniawki lub byl brzuszek

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 1508 1509 1510 1511 1512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ