X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka my używamy i niestety ten kauczuk potrafi przyjść już gowniany :/ generalnie kupowane pojedynczo są mniej trefne niż te w dwupakach. Ja wymieniam co miesiąc bo raz uzywalismy 6tyg i był tak wyrobiony, że ledwo się Szymkowi do buzi mieścił 😂 teraz też już się nadają do wymiany. Niestety :/

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś mamy dzień marudy ale chyba brzuszkiem spowodowany. Krzyś zwykle budzi się i kupa. Ewentualnie poczeka pół godzinki. A do 12 nie było nic. Jękolił nieco więc dostał parę kropli Espumisanu i pomogło. Zanieczyścił wszystko w co był ubrany ;) Jednak humoru nie odzyskał do teraz.
    Dodatkowo mąż mi się przeziębił i tylko kicha i kaszle :(

A i jeszcze się okazało, że mały jest chyba jedynym dzieckiem, które przeraża dźwięk suszarki. Po raz pierwszy od bardzo dawna chciałam sobie wysuszyć włosy a ten podkówka i w płacz!

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my smoki mamy lovi
    i jest wiekowo wg rozmiaru 0-3 .3-6 teraz.corki byly na tommee tippy

zmieniamy czesto.jak tylko widze w srodku nagromadzenie sie plamek a silkon jest przezroczysty wiec dobrze widac
    lepszy kosz niz plesniawy i aphtin/nystatyna

tworczo odkrylam ze smoki sa najtansze w gemini a najdrozsze w smyku
    w gemini w paku 2x za 23pln a smyk...
    37pln te same.patimaks Poz 27pln

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 19:56

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    U nas jakis wirus jelitowy chyba, Szymi caly tydzień mało je a kupy z dnia na dzień coraz brzydsze, dziś dużo ciemnych/czarnych nitek. Pojechaliśmy do pediatry, sam nie wie o co chodzi ale raczej wirus bo mnie od 2 dni też brzuch dziwnie boli :/ no nic trza obserwować
    a macie juz diete rozszerzona czy dalej mleko
    czarne/brazowe nitki w kupce sa po bananie tez
    no u Was z opisu objawy jelitowki
    szczepiliscie na rota?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 20:01

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, a poza dynia wprowadzałas coś jeszcze?

My używamy smoczków lovi i wymieniamy co około miesiąc. Ostatnio próbowałam dać lovi 3-6 ale wypluwał. Kilka dni temu kupiłam tez bibs, bardzo długo studiowałam jaki rozmiar kupić i kupiłam zły - M 😂. Wypatrzyłam jednak żeby spróbować czy przejdzie ale pluje tym. Spróbuje za te dwa przepisowe miesiące.

Kazik dziś tez mega maruda. Drzemki rwane, sporo płaczu co u niego jest dziwne bo on ogólnie mało płacze. Jest raczej pogodny, jak go zostawię samego na macie to najpierw nawołuje i skrzeczy i dopiero jak na to nie zareaguje to zaczyna płakać. Ale jeśli nie robię nic czego nie mogę przerwać to reaguje już na nawoływanie bo to skrzeczenie jest nie do wytrzymania 😅.
    A dziś właśnie płakał nawet jak miałam go na rękach, leżeliśmy razem itp. Wydaje mi się, ze chyba brzuszek go bolał bo dużo baków i nie robił kupy od 3 dni a ostatnio robił codziennie.
    Teraz już śpi i aż mnie trzęsie na myśl o nocy 🙄. Przedwczoraj przespał cięgiem 8 h a wczoraj kręcił się i stekal praktycznie cała noc. Nie nadążam!

aadd84dc14.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niee była tylko dynia i to jak już się pojawiły brzydkie kupy, po dyni były eleganckie, w jakim stanie wjechała we wtorek w takim wyjechała w środę rano 😂 lekarz mówił że badać kupy sensu nie ma bo to nic nie da, dostaje butlę co max 2h żeby coś tam zjadal i podaję elektrolity. W dzień jest nawet pogodny i zabawowy , gorączki nie ma (max 37,5) a pieluchy moczy normalnie. Męczy się w nocy ale już sama nie wiem czy to przez brzuch czy zęby, pediatra był lekko zdziwiony że górna prawa dwójka wygląda jakby miała zaraz wyskoczyć :)
    Ogólnie nie ma paniki, najgorsze z całą pewnością już było, po prostu w moim ogromnym atlasie kup takich jeszcze nie było i chciałam się dokształcić a widząc mój album w tel pediatra się zaśmiał, że znam się pewnie lepiej niż on 😂Wiem, że przy zabkowaniu mogą być takie brzydactwa, lekarz też nie był jakoś przekonany bardzo do żadnej teorii

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Julka przy ząbkowaniu to łupy były jasne zielone, fluoroscencyjne wręcz 😁 i momentalnie odparzały.

aadd84dc14.png[/url]
  • werni Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana mon tez nie lubi odglosu suszarki :)

dawno nie byl takim gadula jak dzis. Nawet sam do siebie w kolysce gadal po swojemu zamiast spać. :) mam nadzieję że dzis bedzie ladnie spal jak wczoraj.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko u nas khaki z drobnymi fusami jak od kawy 🙄

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek złamał dzisiaj rekord 1.5 h snu dziennego 🙃. Ciekawe, czy to pojedynczy epizod. Byliśmy dzisiaj na sesji światecznej i jestem tak zmęczona jakbym z pracy w kamieniołomach wróciła.

Olek ładnie współpracował. W ogole gdyby nie wyjec w drodze powrotnej w aucie to bym pomyślała, że mi dziecko podmienili...chociaż w sumie miał prawo być marudny bo też był zmęczony.
    Tak więc, jak tak dalej pójdzie, to się okaże, że Olek miał trwajacy 4,5 miesiąca skok rozwojowy 😂🤣. Ale lepiej nie zapeszać 😉.

Poerniczkowa, Domi- kciuki za Maluchy, aby szybko wyzdrowiały ❤.

Frida91 lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    przemyj oczka sola fizjologiczna plus higiena rak
    ja wg mej mamy dostalam zeby w 4mcu zycia b wczesnie
    moje corki na roczek
    a zwykle jak nie chcialy jesc to infekcja gardla i krecily sie na butli np na plesniawki tez

dobrze przynajmniej ze je i spi Ci

Co to znaczy kręcić się na butli?

• kayama Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś po pneumokokach, tak na Mikołajki się trafiło, sic! Rozpłakała się przy wstrzykiwaniu bolało :( Ale na razie jest spoko, trochę bardziej śpiąca była niż zwykle, gorączki nie ma, nóżka w porządku.
    Na Mikołajki porozwieszałam po domu skarpety, Wikunia dostała prezenty bo grzeczna była ;), od babci też, która wpadła z wizytą. Ja już zdecydowanie czuję Święta :)

Doktorka kazała nam już rozszerzać dietę. Dziewczyny czy już zaczynacie? Jakoś mnie to lekko przeraża, muszę coś mądrego poczytać... Dostałam ulotki, tam zaczyna się od gotowanych warzywek a moja mama mówi, że lepiej zacząć od soczków warzywnych po łyżeczce. Jak wy robicie ? I jak dawkować mleko? Ile dawać jeśli dziecko już zacznie jeść?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Niee była tylko dynia i to jak już się pojawiły brzydkie kupy, po dyni były eleganckie, w jakim stanie wjechała we wtorek w takim wyjechała w środę rano 😂 lekarz mówił że badać kupy sensu nie ma bo to nic nie da, dostaje butlę co max 2h żeby coś tam zjadal i podaję elektrolity. W dzień jest nawet pogodny i zabawowy , gorączki nie ma (max 37,5) a pieluchy moczy normalnie. Męczy się w nocy ale już sama nie wiem czy to przez brzuch czy zęby, pediatra był lekko zdziwiony że górna prawa dwójka wygląda jakby miała zaraz wyskoczyć :)
    Ogólnie nie ma paniki, najgorsze z całą pewnością już było, po prostu w moim ogromnym atlasie kup takich jeszcze nie było i chciałam się dokształcić a widząc mój album w tel pediatra się zaśmiał, że znam się pewnie lepiej niż on 😂Wiem, że przy zabkowaniu mogą być takie brzydactwa, lekarz też nie był jakoś przekonany bardzo do żadnej teorii
    Domi, wrzuć jakąś pamiętna brzydką kupę dla nieświadomych 😁 ilekroć o nich piszesz, to nie wiem jak sobie je wyobrażać🤔
    Ja do tej pory mało kup widziałam 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 00:45

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama wiele pediatrów starej szkoły mówi o rozszerzaniu diety, ja jednak czekam przynajmniej na skończone 5 miesięcy, choć tak naprawdę lepiej 6

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    A my dziś po pneumokokach, tak na Mikołajki się trafiło, sic! Rozpłakała się przy wstrzykiwaniu bolało :( Ale na razie jest spoko, trochę bardziej śpiąca była niż zwykle, gorączki nie ma, nóżka w porządku.
    Na Mikołajki porozwieszałam po domu skarpety, Wikunia dostała prezenty bo grzeczna była ;), od babci też, która wpadła z wizytą. Ja już zdecydowanie czuję Święta :)

Doktorka kazała nam już rozszerzać dietę. Dziewczyny czy już zaczynacie? Jakoś mnie to lekko przeraża, muszę coś mądrego poczytać... Dostałam ulotki, tam zaczyna się od gotowanych warzywek a moja mama mówi, że lepiej zacząć od soczków warzywnych po łyżeczce. Jak wy robicie ? I jak dawkować mleko? Ile dawać jeśli dziecko już zacznie jeść?

Obecne zalecenia mówią o rozszerzaniu po 6 miesiącu nawet na mm. (chyba, że są inne wskazania medyczne). Jeśli twoja Wiki je normalnie mm i nie ma żadnych problemów to ja bym czekała do tego 6 miesiąca.

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayma ja próbuję z Małą od 18 tygodnia i nic. Nie chce jeść, ma odruch wymiotny więc czekam, i w kolejnym tygodniu podaje znowu łyżkę.
    Co do choroby to ten wirus to jakich cholerny morderca , mnie już rozłożyło. Tyle dobrze że młoda dostanie przeciwciała w.mleku.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• werni Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dziś zombie. Moj budzil sie co 1,5 godz. W ciagu chyba 4 godz zrobil dwie kupy. Pierwszy raz tak mu sie zdarzyło. Teraz spi od 15min.
    Co do rozszerzania to my tez kolo 6miesiaca. Moja tesciowa ostatnio jak bylismy u nich to mowila ze dawala po trochu juz w 4 miesiacu. Tylko najmlodszego syna pozniej. Spoko mam teściową. Jest za malym najbardziej ze wszystkich wnuków. Tak mi się wydaje.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:

ja po 16 tz dawalam wpierw zwykle chrupki kukurydziane do raczki, potem po pol lyzeczki kaszki sinlac do mleka i dluga kosc z odrobina miesa do ssania obrobiona tak by nic nie trzeba bylo polykac tylko probowac nowy smak,gotowalam mini porcje warzyw kazde z osobna podawalam przez pare dni proby i tez po pol lyzeczki, po polud slodkie owoce przez silikonowy smok z dziurkamo
    jest troche zabawy w gotowanie i brudzenie sie/ sprzatanie
    szkoda finansowo otwierac sloiczek dla 1ej lyzeczki
    Starsza corka b szybko polubila nowe smaki i byl staly harmonogram dnia
    mi tez moja mama polecila soki warzywne i przeciskalam male porcje przez gaze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 09:49

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak czyscicie uszy małym? Używacie jakiegoś sprayu ? Ja używam parafiny ale wole coś innego.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Co to znaczy kręcić się na butli?
    krecic sie tj brac pic i odrzucac i taka zabawa az skonczy porcje .po prostu niespokojne picie.inne niz zazwyczaj
    wg zegarka jest czas na porcje po 3/4h widac ze dziecko chce zjesc ale cos mu przeszkadza i wierci sie kreci, prezy nozki
    u nas to np plesniawki lub byl brzuszek

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 1508 1509 1510 1511 1512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ