X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    U nas wstydzenie sie jest juz od dawna, Majusia jak jest wołana chowa buzie w rączki i sie usmiecha 😊 Teraz mamy na topie "pływanie", nie ulezy na macie normalnie tylko wariuje tymi łapkami. Kocha tez ksiazeczki wszelakie, lapie za kartki, gniecie i przewraca strony. Woli to niz grajace zabawki (szczeniaczek uczniaczek jest olewany). W sumie dobrze, ja ponoc tez kochalam ksiazki od niemowlaka i dzieki temu bardzo szybko nauczylam sie czytac i nigdy nie robilam bledow ortograficznych. Maja by to mogla odziedziczyc.

A dziś kończymy 18 tygodni - mam już pełnoletnią pannicę w domu😃

A pełza już? Bo Szymek Domi już tak 🙂. Domi zwyczajnie uważa, że nie należy nadmiernie się chwalić 😉

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Moja Laurcia też jest wstydziochem, i też wypina już pupę do góry (bez żadnych ćwiczeń) szykujac się do podpórek😊 ma już większą kontrolę nad swoim ciałem , z zainteresowaniem ogląda swoje rączki i próbuje zrobić "świecę" z impetem potem waląć nóżkami o podłoże, na macie próbuje się czołgać i przesuwa się nieznacznie do tyłu. Nie reaguje jeszcze na swoje imię i nie obraca się, ale bardzo już chce sama siedzieć (podnosi się leżąc na mnie do siadu , nie zachęcam jej i nie pomagam). Uśmiecha się do wszystkich , ale chętniej śmieje do mężczyzn. Najsmiejszniejszy jest tata❤ nie mogę uwierzyć, że już jest taką duża😳🥰

Ja jak spogladam na zdjecia, gdy Olek miał tydzień, to też nie mogę uwierzyć, że tak wyrósł. Tak sobie myśle, żeraz wszystkie czekamy na to, aby Dzieci zaczęły poruszać się/raczkować, a gdy już zaczną to będziemy się modlić, aby choć chwilę wysiedziały na miejscu 🤷‍♀️🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2019, 11:30

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    A pełza już? Bo Szymek Domi już tak 🙂. Domi zwyczajnie uważa, że nie należy nadmiernie się chwalić 😉

To w takim razie cale szczescie, ze Domi ma rzeczniczke, ktora chwali jej dziecko za nią😛 Moja corcia jeszcze nie pełza. Jest prawie miesiac młodsza od Waszych dzieci, wiec ma jeszcze czas. Jestem dumna z tego, co dotad potrafi i uwielbiam sie z tego cieszyc i ją chwalic i bede dalej to robic😊

Kalija, werni lubią tę wiadomość

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    To w takim razie cale szczescie, ze Domi ma rzeczniczke, ktora chwali jej dziecko za nią😛 Moja corcia jeszcze nie pełza. Jest prawie miesiac młodsza od Waszych dzieci, wiec ma jeszcze czas. Jestem dumna z tego, co dotad potrafi i uwielbiam sie z tego cieszyc i ją chwalic i bede dalej to robic😊

Super ❤. Tylko może rób to w taki sposob, aby nie umniejszać osiągnieć innych 😉

Domi_tur lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Super ❤. Tylko może rób to w taki sposob, aby nie umniejszać osiągnieć innych 😉

Nie wiem kompletnie o co Ci chodzi, ktora czesc mojej wypowiedzi cos komus umniejszala?😯 Dzizas, odechciewa sie tu cokolwiek pisac po takim czepialstwie. Eot, na razie 🙄

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Nie wiem kompletnie o co Ci chodzi, ktora czesc mojej wypowiedzi cos komus umniejszala?😯 Dzizas, odechciewa sie tu cokolwiek pisac po takim czepialstwie. Eot, na razie 🙄

Faktycznie strach coś napisać, bo potem, osoby nie przywykle do przyjmowania uwag, zwyczajnie odchodzą.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja już ostatnio wysoko sie podnosi na rączkach - praktycznie całkiem prostuje i odrywa brzuszek od podlogi :) Wstydzi się też i odwraca na imię :) I cały czas gada po swojemu ;) Ale jeszcze nie pelza i stopy w ogóle jej nie interesują.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤔 Hmm, chyba mam jakieś zaległości

Anhydra masz rację, będziemy wręcz błagać żeby chociaż 5 minut usiedzialy w jednym miejscu 😂

Czytałam dyskusję o pieluchach, my przeszliśmy na 4, 3 jakoś mi dziwnie udka ściskały i nie mogłam na to patrzeć, pamiętam że starsza też krótko nosiła 3.to teraz mogę robić zapasy pieluch, bo oboje są na 4 🤷‍♀️

Pierniczkowa, a śpisz w biustonoszu z fiszbinami? Mnie braffiterka lekko zbesztala że nie powinnam spać w staniku z fiszbinami, w samym staniku jak najbardziej nawet jak nie będę karmić, bo mam duży biust i bez stanika żyje swoim życiem i skóra się rozciąga. Mówiła że może być tak że nie będzie się nic działo, a potem nagle zaczną się zastoje, jakieś zgrubienia itp. Po prostu do spania ma być mięciutki stanik

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody się na razie nie wstydzi, w święta rozdawał każdemu uśmiechy. Jest inny niż siostra, potrafi dać znać że jest przebodzcowany, zazwyczaj bardzo głośno daje znać 🤷‍♀️ teściowa oczywiście wtedy uważa że go brzuszek boli, bo ja coś zjadłam 🙄 na szczęście mój mąż zawsze staje za mną i jakoś dyskusja się kończy

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tytus ogarnia wysoki podpór, nawet cieszy sie troche leżąc na brzuch zawsze był nerw, pływa i kręci sie jak wskazówka zegara na brzuchu. Jeszcze nie pełza czasem troche sie przesunie ale to jeszcze nie to. Zębów nie widać. Pięknie je z łyżeczki. Ciulowo ze spaniem dalej. Znowu jest bunt z zasypianiem (ostatnio wystarczyło przytulić a teraz znowu wymuszać bujanie, sam nie zasypia). Teraz 2 noce spał nawet ok bez takiego wybudzania jak zawsze. W dzien zasypia na drzemke nawet szybko za to wieczorem koniec światów jakby piorun w niego strzelił

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odpuściłam Joziowi ćwiczenia z powodu choroby, ale i bez tego coraz lepiej sobie radzi. Wyciaga już ładnie rączki górę po zabawki, coraz lepiej też robi to prawa ręką (jeszcze do niedawna skubaniec wolał się przekręcić na prawy bok i sięgnąć lewa ręką zabawkę po prawej stronie). Teraz ładnie przekreca się na oba boczki, z lekka pomocą przekręci się na brzuszek. Na brzuszku nadal bez szału, ale pewnie choroba też nie pomaga. Danuta leżałaby tylko na brzuchu, od razu się przekreca (niestety tylko w 1 stronę - staramy sie ja przekonać, że 2 też istnieje). Nie ważne że jest zmęczona, uleje jej się, złości się i nie daje przekręcić, albo przkrecona od razu wraca na brzuch. Też próbowała podnosić już pupę i wspina się na rączkach. Bardzo mocno trzyma głowę. Ogólnie wygląda jakby była z miesiąc czy dwa starsza od brata :P
    My wskoczylismy w pieluchy 3 - mimo, że wydawały nam się duże. Dzieci już mają po 6 kg (Dancia aktualnie ok. 6400, Józio ok. 6000).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2019, 14:53

Nacha, werni, Vampire lubią tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam w pepco. Tyle ludu bylo bo sa wyprzedaże. Sobie kupilam leginsy za 5zl :

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:04

• werni Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly zrobil juz dzis 5 kup. Dwie ostatnie mi sie nie podobaly. Nie ma temperatury jest wesoly. Zobaczymy jutro.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Moj jest jednym ze starszych, z 6stego a narazie nawet sie na boczki nie obraca ale tez nie widze zebym juz musiala sie martwic, kazde dziecko ma swoje tempo. Przy syarszym.chyba bardziej dazylam do peefekcji a to tylko zbedny stres moim zdaniem, super ze niektore dzieciaczki juz tyle umieja, to naprawde ogromna radosc, pozostale napewno wkrotce nadrobia :-)

Anhydra, werni, Vampire lubią tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do pepco u nas nie chodzę bo raz ze kolejki straszne zawsze to dwa ze jest tak ciasno ze nie mieszczę sie z wózkiem 🤦‍♀️😂

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymek pełza, Kazik nagrywa płytę, Olek wykłada na polibudzie fizykę kwantową,a Tytus jest native speakerem :)

Anhydrze chodziło z całą pewnością o całokształt wypowiedzi Baileys, ja się przywyczailam, że do wszystkiego co napiszę - dostaję kontrę. A to podwójna moralność kupowania bujaków z Chin, a to podejrzane efekty po zabiegu podcięcia wędzidełka i dziesiątki innych :)
    Generalnie uważam, że na takich forach jak to, warto odpuścić sobie oceniający ton, a lepiej wspólnie cieszyć się z osiągnięć innych i razem ubolewać gdy inni mają gorzej. Kochać się nie musimy i nie musisz Baileys się od razu ewakuować, po prostu ktoś inny niż tylko ja zauważył pewną zależność w powstawaniu postów :)
    Nie oceniam postępów innych dzieci, nie mam presji rozwojowej u Szymka, nie cieszę się wieloma kwestiami "kosztem" samopoczucia innych :)

A ja z innej beczki, macie doświadczenia z ciuszkami z Reserved? Parę rzeczy wpadło mi w oko z wyprzedaży, ale nie wiem jak z rozmiarówką i jakością :/

Anhydra, werni, Nacha lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki kp, jak jest u was z libido?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Moj jest jednym ze starszych, z 6stego a narazie nawet sie na boczki nie obraca ale tez nie widze zebym juz musiala sie martwic, kazde dziecko ma swoje tempo. Przy syarszym.chyba bardziej dazylam do peefekcji a to tylko zbedny stres moim zdaniem, super ze niektore dzieciaczki juz tyle umieja, to naprawde ogromna radosc, pozostale napewno wkrotce nadrobia :-)

Ja to bardzo widzę u siebie - syn i córka są na zupełnie innym etapie. I każde rozwija się dobrze. Przestałam ostatnio mieć presję, żeby Józio dogonił Dankę. Są inni, rozwijają się w swoim tempie. Józio np. o wiele więcej gada, wydaje więcej dźwięków. Danusia jest sorawniejsza, ale prawie nie gada, a jeśli już to cichutko. I tak będzie że wszystkim. Tak jak opisalam - nie ćwiczę z nim, a i tak robi postępy. Wiadomo, że wpłatam elementy ćwiczeń - ale nie zawsze. Bo nie zawsze mam na to czas i możliwość.

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:
    Ja to bardzo widzę u siebie - syn i córka są na zupełnie innym etapie. I każde rozwija się dobrze. Przestałam ostatnio mieć presję, żeby Józio dogonił Dankę. Są inni, rozwijają się w swoim tempie. Józio np. o wiele więcej gada, wydaje więcej dźwięków. Danusia jest sorawniejsza, ale prawie nie gada, a jeśli już to cichutko. I tak będzie że wszystkim. Tak jak opisalam - nie ćwiczę z nim, a i tak robi postępy. Wiadomo, że wpłatam elementy ćwiczeń - ale nie zawsze. Bo nie zawsze mam na to czas i możliwość.
    I to najlepsze podejscie jakie mogłaś swoim maluchom zapewnić, wy akurat mecie troche pod gorke bo innym pewnie ciezko bedzie nie porównywać bliźniaków :-(

E_linka2 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
‹‹ 1544 1545 1546 1547 1548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ