X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    U nas wstydzenie sie jest juz od dawna, Majusia jak jest wołana chowa buzie w rączki i sie usmiecha 😊 Teraz mamy na topie "pływanie", nie ulezy na macie normalnie tylko wariuje tymi łapkami. Kocha tez ksiazeczki wszelakie, lapie za kartki, gniecie i przewraca strony. Woli to niz grajace zabawki (szczeniaczek uczniaczek jest olewany). W sumie dobrze, ja ponoc tez kochalam ksiazki od niemowlaka i dzieki temu bardzo szybko nauczylam sie czytac i nigdy nie robilam bledow ortograficznych. Maja by to mogla odziedziczyc.

A dziś kończymy 18 tygodni - mam już pełnoletnią pannicę w domu😃

A pełza już? Bo Szymek Domi już tak 🙂. Domi zwyczajnie uważa, że nie należy nadmiernie się chwalić 😉

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Moja Laurcia też jest wstydziochem, i też wypina już pupę do góry (bez żadnych ćwiczeń) szykujac się do podpórek😊 ma już większą kontrolę nad swoim ciałem , z zainteresowaniem ogląda swoje rączki i próbuje zrobić "świecę" z impetem potem waląć nóżkami o podłoże, na macie próbuje się czołgać i przesuwa się nieznacznie do tyłu. Nie reaguje jeszcze na swoje imię i nie obraca się, ale bardzo już chce sama siedzieć (podnosi się leżąc na mnie do siadu , nie zachęcam jej i nie pomagam). Uśmiecha się do wszystkich , ale chętniej śmieje do mężczyzn. Najsmiejszniejszy jest tata❤ nie mogę uwierzyć, że już jest taką duża😳🥰

Ja jak spogladam na zdjecia, gdy Olek miał tydzień, to też nie mogę uwierzyć, że tak wyrósł. Tak sobie myśle, żeraz wszystkie czekamy na to, aby Dzieci zaczęły poruszać się/raczkować, a gdy już zaczną to będziemy się modlić, aby choć chwilę wysiedziały na miejscu 🤷‍♀️🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2019, 11:30

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    A pełza już? Bo Szymek Domi już tak 🙂. Domi zwyczajnie uważa, że nie należy nadmiernie się chwalić 😉

To w takim razie cale szczescie, ze Domi ma rzeczniczke, ktora chwali jej dziecko za nią😛 Moja corcia jeszcze nie pełza. Jest prawie miesiac młodsza od Waszych dzieci, wiec ma jeszcze czas. Jestem dumna z tego, co dotad potrafi i uwielbiam sie z tego cieszyc i ją chwalic i bede dalej to robic😊

Kalija, werni lubią tę wiadomość

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    To w takim razie cale szczescie, ze Domi ma rzeczniczke, ktora chwali jej dziecko za nią😛 Moja corcia jeszcze nie pełza. Jest prawie miesiac młodsza od Waszych dzieci, wiec ma jeszcze czas. Jestem dumna z tego, co dotad potrafi i uwielbiam sie z tego cieszyc i ją chwalic i bede dalej to robic😊

Super ❤. Tylko może rób to w taki sposob, aby nie umniejszać osiągnieć innych 😉

Domi_tur lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Super ❤. Tylko może rób to w taki sposob, aby nie umniejszać osiągnieć innych 😉

Nie wiem kompletnie o co Ci chodzi, ktora czesc mojej wypowiedzi cos komus umniejszala?😯 Dzizas, odechciewa sie tu cokolwiek pisac po takim czepialstwie. Eot, na razie 🙄

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Nie wiem kompletnie o co Ci chodzi, ktora czesc mojej wypowiedzi cos komus umniejszala?😯 Dzizas, odechciewa sie tu cokolwiek pisac po takim czepialstwie. Eot, na razie 🙄

Faktycznie strach coś napisać, bo potem, osoby nie przywykle do przyjmowania uwag, zwyczajnie odchodzą.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja już ostatnio wysoko sie podnosi na rączkach - praktycznie całkiem prostuje i odrywa brzuszek od podlogi :) Wstydzi się też i odwraca na imię :) I cały czas gada po swojemu ;) Ale jeszcze nie pelza i stopy w ogóle jej nie interesują.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤔 Hmm, chyba mam jakieś zaległości

Anhydra masz rację, będziemy wręcz błagać żeby chociaż 5 minut usiedzialy w jednym miejscu 😂

Czytałam dyskusję o pieluchach, my przeszliśmy na 4, 3 jakoś mi dziwnie udka ściskały i nie mogłam na to patrzeć, pamiętam że starsza też krótko nosiła 3.to teraz mogę robić zapasy pieluch, bo oboje są na 4 🤷‍♀️

Pierniczkowa, a śpisz w biustonoszu z fiszbinami? Mnie braffiterka lekko zbesztala że nie powinnam spać w staniku z fiszbinami, w samym staniku jak najbardziej nawet jak nie będę karmić, bo mam duży biust i bez stanika żyje swoim życiem i skóra się rozciąga. Mówiła że może być tak że nie będzie się nic działo, a potem nagle zaczną się zastoje, jakieś zgrubienia itp. Po prostu do spania ma być mięciutki stanik

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody się na razie nie wstydzi, w święta rozdawał każdemu uśmiechy. Jest inny niż siostra, potrafi dać znać że jest przebodzcowany, zazwyczaj bardzo głośno daje znać 🤷‍♀️ teściowa oczywiście wtedy uważa że go brzuszek boli, bo ja coś zjadłam 🙄 na szczęście mój mąż zawsze staje za mną i jakoś dyskusja się kończy

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tytus ogarnia wysoki podpór, nawet cieszy sie troche leżąc na brzuch zawsze był nerw, pływa i kręci sie jak wskazówka zegara na brzuchu. Jeszcze nie pełza czasem troche sie przesunie ale to jeszcze nie to. Zębów nie widać. Pięknie je z łyżeczki. Ciulowo ze spaniem dalej. Znowu jest bunt z zasypianiem (ostatnio wystarczyło przytulić a teraz znowu wymuszać bujanie, sam nie zasypia). Teraz 2 noce spał nawet ok bez takiego wybudzania jak zawsze. W dzien zasypia na drzemke nawet szybko za to wieczorem koniec światów jakby piorun w niego strzelił

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odpuściłam Joziowi ćwiczenia z powodu choroby, ale i bez tego coraz lepiej sobie radzi. Wyciaga już ładnie rączki górę po zabawki, coraz lepiej też robi to prawa ręką (jeszcze do niedawna skubaniec wolał się przekręcić na prawy bok i sięgnąć lewa ręką zabawkę po prawej stronie). Teraz ładnie przekreca się na oba boczki, z lekka pomocą przekręci się na brzuszek. Na brzuszku nadal bez szału, ale pewnie choroba też nie pomaga. Danuta leżałaby tylko na brzuchu, od razu się przekreca (niestety tylko w 1 stronę - staramy sie ja przekonać, że 2 też istnieje). Nie ważne że jest zmęczona, uleje jej się, złości się i nie daje przekręcić, albo przkrecona od razu wraca na brzuch. Też próbowała podnosić już pupę i wspina się na rączkach. Bardzo mocno trzyma głowę. Ogólnie wygląda jakby była z miesiąc czy dwa starsza od brata :P
    My wskoczylismy w pieluchy 3 - mimo, że wydawały nam się duże. Dzieci już mają po 6 kg (Dancia aktualnie ok. 6400, Józio ok. 6000).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2019, 14:53

Nacha, werni, Vampire lubią tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam w pepco. Tyle ludu bylo bo sa wyprzedaże. Sobie kupilam leginsy za 5zl :

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:04

• werni Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly zrobil juz dzis 5 kup. Dwie ostatnie mi sie nie podobaly. Nie ma temperatury jest wesoly. Zobaczymy jutro.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Moj jest jednym ze starszych, z 6stego a narazie nawet sie na boczki nie obraca ale tez nie widze zebym juz musiala sie martwic, kazde dziecko ma swoje tempo. Przy syarszym.chyba bardziej dazylam do peefekcji a to tylko zbedny stres moim zdaniem, super ze niektore dzieciaczki juz tyle umieja, to naprawde ogromna radosc, pozostale napewno wkrotce nadrobia :-)

Anhydra, werni, Vampire lubią tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do pepco u nas nie chodzę bo raz ze kolejki straszne zawsze to dwa ze jest tak ciasno ze nie mieszczę sie z wózkiem 🤦‍♀️😂

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymek pełza, Kazik nagrywa płytę, Olek wykłada na polibudzie fizykę kwantową,a Tytus jest native speakerem :)

Anhydrze chodziło z całą pewnością o całokształt wypowiedzi Baileys, ja się przywyczailam, że do wszystkiego co napiszę - dostaję kontrę. A to podwójna moralność kupowania bujaków z Chin, a to podejrzane efekty po zabiegu podcięcia wędzidełka i dziesiątki innych :)
    Generalnie uważam, że na takich forach jak to, warto odpuścić sobie oceniający ton, a lepiej wspólnie cieszyć się z osiągnięć innych i razem ubolewać gdy inni mają gorzej. Kochać się nie musimy i nie musisz Baileys się od razu ewakuować, po prostu ktoś inny niż tylko ja zauważył pewną zależność w powstawaniu postów :)
    Nie oceniam postępów innych dzieci, nie mam presji rozwojowej u Szymka, nie cieszę się wieloma kwestiami "kosztem" samopoczucia innych :)

A ja z innej beczki, macie doświadczenia z ciuszkami z Reserved? Parę rzeczy wpadło mi w oko z wyprzedaży, ale nie wiem jak z rozmiarówką i jakością :/

Anhydra, werni, Nacha lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki kp, jak jest u was z libido?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Moj jest jednym ze starszych, z 6stego a narazie nawet sie na boczki nie obraca ale tez nie widze zebym juz musiala sie martwic, kazde dziecko ma swoje tempo. Przy syarszym.chyba bardziej dazylam do peefekcji a to tylko zbedny stres moim zdaniem, super ze niektore dzieciaczki juz tyle umieja, to naprawde ogromna radosc, pozostale napewno wkrotce nadrobia :-)

Ja to bardzo widzę u siebie - syn i córka są na zupełnie innym etapie. I każde rozwija się dobrze. Przestałam ostatnio mieć presję, żeby Józio dogonił Dankę. Są inni, rozwijają się w swoim tempie. Józio np. o wiele więcej gada, wydaje więcej dźwięków. Danusia jest sorawniejsza, ale prawie nie gada, a jeśli już to cichutko. I tak będzie że wszystkim. Tak jak opisalam - nie ćwiczę z nim, a i tak robi postępy. Wiadomo, że wpłatam elementy ćwiczeń - ale nie zawsze. Bo nie zawsze mam na to czas i możliwość.

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:
    Ja to bardzo widzę u siebie - syn i córka są na zupełnie innym etapie. I każde rozwija się dobrze. Przestałam ostatnio mieć presję, żeby Józio dogonił Dankę. Są inni, rozwijają się w swoim tempie. Józio np. o wiele więcej gada, wydaje więcej dźwięków. Danusia jest sorawniejsza, ale prawie nie gada, a jeśli już to cichutko. I tak będzie że wszystkim. Tak jak opisalam - nie ćwiczę z nim, a i tak robi postępy. Wiadomo, że wpłatam elementy ćwiczeń - ale nie zawsze. Bo nie zawsze mam na to czas i możliwość.
    I to najlepsze podejscie jakie mogłaś swoim maluchom zapewnić, wy akurat mecie troche pod gorke bo innym pewnie ciezko bedzie nie porównywać bliźniaków :-(

E_linka2 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
‹‹ 1544 1545 1546 1547 1548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ