X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co dwa dni od jakiegoś tygodnia mam zastój. Kurwica mnie już bierze, pilnuje czasu ściągania można powiedzieć co do minuty a właśnie znowu siedzę z kwadratowym cyckiem i żre Ibuprom. Szlag mnie jasny już trafia, coraz częściej myślę żeby to pieprznac i daj jej mm.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Chimera Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    👓

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:16

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam lecytynę , mam nadzieję że o 12 puści. Bo z minuty na minutę jest coraz gorzej. Ostatnio jak się zatkał to 140 z niego zeszło. Tyle nie ściągam nawet przy pp

atdchdgezzwqbf17.png

• Chimera Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🟫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:15

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nigdy zastoju nie miałam.Kolorowo też nie jest.Mam nieustabilizowaną laktacje i chodzę w muszlach nadal bo czasem jest kap,kap.
    Jakie leki na laktacje homeopatycznne znacie.Ja mam ricini communis,jest jeszcze jeden,ktoś wie jaki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2019, 12:54

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy krzesełko stokke steps. Jestem bardzo zadowolona. Ma regulowany podnózek, głębokość siedziska i jest b ładne ;). Rośnie razem z dzieckiem, Julek korzysta do teraz. Mam nadzieje, ze nie będzie dymil ze musi bratu oddać 😅.
    Julka posadziłam w nim jak miał chyba 7 m-cy. Wcześniej jadł u męża na kolanach lub w leżaczku. Niby nie powinno się karmić w leżaczku ale ja dawałam tak kaszkę przez ok miesiąc .

Współczuje Wam tych problemów z zastojami.

aadd84dc14.png[/url]
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Pepco są teraz wyprzedaże i ciuszki dla dzieci typu body, spodenki są po 4, 5 zł :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • kayama Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm czyli trzeba się już rozglądać za krzesełkiem. Ja karmię na razie na kolanach u siebie lub u babci albo mojego R. Do krzesełka dziecko musi chyba siedzieć?
    Wiktoria nadrabia, już jej się nie uśmiecha leżeć na plecach, kręci się w kółko jak bąk, w łóżeczku znajduje ja odwrotnie niż położyłam (do góry nogami), próbuje się przekręcić z pleców na brzuch przez prawy bok:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2019, 13:55

Vampire lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    W Pepco są teraz wyprzedaże i ciuszki dla dzieci typu body, spodenki są po 4, 5 zł :)

O trzeba sie przejechac musze malemu kupic spodenki

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tez wreszcie wyprzedaz Newbie w Kappahlu, wyrwalam sie dzis z domu na godzinke i kupilam pare rzeczy dla Młodej.
    Najpiekniejszy łup to takie ponczo, wyglada w nim megaśnie 😍

https://www.kappahl.com/pl-PL/dziecko/swetry-kardigany/ponczo/624742

Męzowi nagadalam, ze to sie super sprawdzi do fotelika samochodowego hehe. Lubie Maje ubierac w takim stylu retro od kiedy podrosła, kwiaty, azurowe sweterki, body z koronka. Slodko to wyglada🙂

kayama, Vampire, Camelia, Kalija lubią tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wika ma taki komplet na Sylwka, w granacie, tylko butów nie mam bo złote sprzedałam :)
    8a6980f031a5.jpg

Vampire, Kalija lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera puściło.u Ciebie? Ja zaprzegnelam starego do pomocy. Nic a Nic nie poszło.

atdchdgezzwqbf17.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Chimera puściło.u Ciebie? Ja zaprzegnelam starego do pomocy. Nic a Nic nie poszło.

Ja ostatnio rozgrzewa termoforem z wiśni. Zawsze się bałam i takim chlodniejszym - żeby się nie oparzyc, ale zauważyłam, że trzeba zagryzc zęby i poprzykladac bardzo ciepłym. Puszczalo praktycznie od razu.
    Ale najgorsze jest to, że ostatnio tejpy nie pomogły :( jak tylko zalepilam to był zastój, potem kolejny i kolejny :( jednak jak widać trzeba się z tym meczyc od czasu do czasu.
    Pierniczkowa, jeśli dobrze pamiętam to Marcelina miała grzybicę. Może napisz do niej na fb.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2019, 16:46

• Chimera Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💻

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojawiła się w końcu biała kropka szybko przebilam i poszło 50ml od razu. O.18 kolejny raz się podłączam ale mleko mam różowe, no nic pod kolor body Młoda ma piciu.

atdchdgezzwqbf17.png

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy lewą dolną jedynkę.

Pierniczkowa, Chimera, Frida91, Domi_tur, DrzewkoPomarańczowe, Kalija, Ania95, werni, Vampire, AnaKwiat lubią tę wiadomość

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Anhydra co tam u Was ? Lajkujesz wpisy a sama nic się nie odzywasz... No opowiadaj 😁

U nas dobrze, dziękujemy że pytasz ❤.
    Olekowi wybiły jedynki na dole i przy karmieniu nierzadko mi o tym przypomina 🙈. Poza tym walczymy obecnie z jakąś wysypką na pleckach...trochę przypomina AZS ale poza okolicą łopatek nie ma zmian w miejscach charakterystycznych czyli np w zgięciach kolan...
    No i nie wiem, czy wspominalam tutaj, ale Olo po podcieciu wędzidełka zaakceptował smoczka i spacery przebiegają bez histerii i płaczu 😁. Tak więc duża poprawa 😉.

Pierniczkowa, kayama, DrzewkoPomarańczowe, Niebieska Gwiazda, Kalija, Vampire lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny, skad sie robia takie zastoje? Jestem w szoku, ze tak regularnie odciagajac macie z tym takie problemy. U mnie teraz jak Młoda przesypia noce bywaja przerwy w karmieniu z jednej piersi nawet po 10-11 h i nigdy nic takiego mi sie nie zdarzylo. To chyba kwestia tego, ze dziecko wyciaga lepiej niz laktator..?

Anhydra, gdzie podcinaliscie wedzidelko? Tam gdzie my czy gdzies indziej?

Moje dziecko weszlo w faze dzikich krzykow, piskow, zawodzen. Cale dnie cos wyspiewuje 🤦‍♀️ Wlasnie sie karmimy juz na noc i tez są cyrki, na kazde 5 min picia przypada 5 min dyskusji z cyckiem🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Kurcze dziewczyny, skad sie robia takie zastoje? Jestem w szoku, ze tak regularnie odciagajac macie z tym takie problemy. U mnie teraz jak Młoda przesypia noce bywaja przerwy w karmieniu z jednej piersi nawet po 10-11 h i nigdy nic takiego mi sie nie zdarzylo. To chyba kwestia tego, ze dziecko wyciaga lepiej niz laktator..?
    Niby masz rację, ale to chyba jednak kwestia jakiś predyspozycji czy budowy piersi. Mam znajomą, która karmilam piersią i też miała zastoje. Są dziewczyny ściągające mleko, które nie wiedzą co to zastój.

• Chimera Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🟨

‹‹ 1542 1543 1544 1545 1546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ