Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kalija wrote:Co/Jak ćwiczycie ?
Kalija, werni lubią tę wiadomość
-
Niebieska Gwiazda wrote:Poza tym wszyscy twierdzą że Wiktoria jest za gruba
Jak odchudzic niemowlaka?? Zaczyna być problem z 68... W długości sa dobre ale w szerokości opiete
Ledwo niedawno zaczęła się obracać na boki a dziś już próbowała na brzuch z leżenia na boku
Przekarmić dziecko można.Ile waży i mierzy mała?Mój synek waży 7800 i ma 68cm,jest na 50centylu.Rozmiar 74 jest opięty i długość też maławy i nosi małe 80 z pepco.Czy jest za gruby,nie wyciągnie się jak zacznie mocno cwiczyć obroty,siadać,raczkować itp.Rozszerzenie diety też spowoduje zmniejszenie przyrostu na wadze,dziecko przybiera najwięcej na mleku.Tak miałam ze starszym synem i teraz też tak będzie.Myślę,że u was będzie tak samo,daj Wiki jeszcze czas i obserwuj.Jeśli jednak chcesz ją odchudzić to może da się wydłużyć przerwę nocną.Ja bym się tym zupełnie na ten moment nie martwiła,daj jej czas.[/QUOTE]
Waży 7400 a mierzy ok 65. Wagowo ona chyba jest w normie no ale wygląda jak pączek to fakt.. Rekawki w wiekszosci ubranek da na nią za ciasne. Jest wielkim żarłoczkiemWszystko jej smakuje. Ja jej mleko i tak dawkuje bo zjadła by więcej, ale daje 150. Przerwę nocna ma długą, śpi ok 7-8 godzin. No mam nadzieję że jak zacznie się więcej ruszać to zrzuci.
-
Witam po świętach
My jeszcze dojadamy co tam zostało ale po nowym roku ograniczam słodycze i zacznę ćwiczyć😎
Ja dziś wstałam polamana bo moje dziecko zazyczylo sobie spać z nami... Obudziła się o 23 i darła i musialam ją całą noc przytulać bo jak zabralam jej rękę z głowy to już ryk... Nie wiem co się stało. Albo się czegoś bała albo brzuszek ją bolał. Ona wstała rano zadowolona i rozgadana a ja z bólem w karkuNo ale cóż takie życie. Mój poszedł do pracy do 18...
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Niezapominajka5 wrote:Byliśmy u Jolanty Bojko-Jaworskiej. Teraz idziemy w styczniu. Niby wszystko ok, ale z racji że choć późny, ale jednak wcześniak i zaproponowała żeby się pokazać. Bodajże mamy mieć wtedy usg
znalazłaś już kogoś?
Jak Wam mierzą dzieciaczki, po krzywiznach ciała? Pola nie wygląda na chudzielca, ale jak czytam Wasze 65-68 cm i ponad 7 kg to się zastanawiam (moja ma 75 cm i 6,5 kg - cos tu jest nie tak). 😁 Położna mówiła, że jak dziecko zacznie czworakować to wszystko zgubi. 😊
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
Frida91 wrote:Witam po świętach
My jeszcze dojadamy co tam zostało ale po nowym roku ograniczam słodycze i zacznę ćwiczyć😎
Ja dziś wstałam polamana bo moje dziecko zazyczylo sobie spać z nami... Obudziła się o 23 i darła i musialam ją całą noc przytulać bo jak zabralam jej rękę z głowy to już ryk... Nie wiem co się stało. Albo się czegoś bała albo brzuszek ją bolał. Ona wstała rano zadowolona i rozgadana a ja z bólem w karkuNo ale cóż takie życie. Mój poszedł do pracy do 18...
Frida91 lubi tę wiadomość
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
Ja tez dziś niewyspana. Kazik próbował rozpocząć dzień o 4 😅. Trochę mi zajęło ululanie go.
Przyszła u nas tez pora na strajk głodowy. Po Waszych historiach nie martwię się i wiem, ze minie ale póki co karmienie to dramat. Cycki zdezorientowane, boje się tylko trochę ze mi produkcja siądzie.[/url]
-
Kayama, przekażcie nam trochę tych wałeczków! Krzyś ma 64cm ale waży tylko 6100, co prawda podwoił tym samym wagę urodzeniowa ale chciałabym by trochę przytył. Drobny jest i cały czas nosi 62, choć już z niektórych ciuszków wyrasta na długość.
U nas święta bardzo udane choć martwiłam się jak to będzie przy dużej grupie ludzi i hałasie. Prawdziwy test będzie jutro bo idziemy na urodziny mojej chrześnicy, które zawsze wyglądają jak zlot rodzin wielodzietnych. Najwyżej będziemy uciekać szybko 🤷🏻♀️Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Dzień dobry po Świętach!
Jak ja się cieszę, że już po tych zjazdach rodzinnych. Prezenty bardzo udane, dla Szymka największa radość chyba z b.boxa z którego pije i wodę i czasem mleko😂 Na szczęście nie dostaliśmy zbędnych pierdół i nie Trzeba szukać komu by to puścić dalej 😂😂😂
Szymi nosi rozmiar 74 i z niektórych sklepów niestety są za małe 😲 ważny minimum 7500 a ma jakieś 71cm. Ale to mnie cieszy bo po tym przestoju najpierw wędzidełkowym a potem skokowym, martwiłam się że będziemy musieli go dożywiać🙈
Z nowości potrafi już włączać tryb "pojojczę to będą nosić na rękach" 🤦♀️ a także wkłada dwie nogi na raz do buzi 🤦♀️
No i piszczy tak, że pękają bębenki.kayama, werni, Frida91, Anhydra, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, Vampire lubią tę wiadomość
-
Nie pamiętam czy u nas na wątku to było więc nieśmiało pytam, czy któraś walczyła z grzybicą sutka? Nie wiem jak wygląda "malinowa brodawka". I czy to to, ale mam zaczerwienienia wokół i teraz pytanie czy coś się przyplątało czy to zwiększenie liczby sesji po chorobie tak mnie nadwyrężyło.
-
nick nieaktualny
-
baileys wrote:Jakie kupujecie krzesełka do karmienia? Stokke Tripp Trapp i Ikea mnie nie przekonują dla niesiedzących maluszków. Podoba mi się Ricokids Belo, ale nie ma regulowanego podnóżka. Ciężko cokolwiek rozsądnego i zarazem ładnego znaleźćCóreczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Mi zależało żeby było składane, łatwe do mycia i najlepiej z kółkami ułatwiającymi transport. Oczywiście regulowane siedzenie żeby korzystać już teraz, zamówiliśmy takie :
https://allegro.pl/oferta/krzeselko-do-karmienia-dziecka-regulacja-be-prime-8311992448?utm_medium=app_share&utm_source=facebookWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2019, 00:18
Camelia lubi tę wiadomość
-
Ana moj maly tez tyle ważył 17 grudnia. Teraz mniej ulewa to moze bedzie wiecej wazyl. Mama mowila ze nna zdjeciach wyglada na grubiutkiego. Teraz wizyte mamy pod koniec stycznia. Czasami waze malego ze mna na zwyklej wadze
zeby zobaczyc mniej więcej ile waży.