X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika u nas tak było przez miesiąc, teraz w dzień Szymek zjadła może 4x 60ml, a w nocy - na noc 180, potem 2x 120😂

W efekcie bilans się zgadza tylko karmienie to udręka. ❤️

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🦦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:14

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli my przeszłyśmy jako pierwsze niejadkowy etap. Zmienia się po 5 tym miesiącu. Teraz wciąga jak odkurzacz. Jak wcześniej po 400ml dobowo to teraz dochodzi do 800

Vampire lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Mooniika Przyjaciółka

Wysłany: 24 grudnia 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na noc kompletnie nie chce mleka... A w nocy obudzla sie o 3.30i wcisnelam jej 100ml na 3 razy chodz ona chciala dalej spac a nie jesc bo ona zazwyczaj nie wstaje w nocy

Mooniika
  • Mooniika Przyjaciółka

Wysłany: 24 grudnia 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi a ile zjadal przez ten miesiac? I ile razy dziennie?

Mooniika
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zdrowych i wesołych świąt!

U Jozia na szczęście czysto na oskrzelach i płucach, jedyne co to katar i ten kaszel nieszczęsny. W piątek kontrola ale i tak odetchnelam,bo miałam najgorsze myśli.

Marcelina85, Niebieska Gwiazda, Vampire, Anhydra lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mooniika wrote:
    Domi a ile zjadal przez ten miesiac? I ile razy dziennie?

Ja po kilku dniach strajku glodowego zaczęłam biegać za nim co godzinę, dwie 🙄 ale były dni, że nie przekraczał 400 ml. Więc mu wciskalam butlę przed drzemką, po drzemce, w nocy przy każdej pobudce żeby się chłopak nie odwodnił i jednak trochę przybrał na wadze

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis został usunięty w celu ochrony danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 20:59

werni, Marcelina85 lubią tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt 🎅🌲❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 09:06

Niezapominajka5, kayama, werni, Pierniczkowa, Vampire, Frida91, Marcelina85, DrzewkoPomarańczowe, Chimera, Anhydra, Applejoy, Camelia lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z jedzeniem było super do końca trzeciego miesiąca.Zjadał wtedy nawet 1200ml na dobe.Potem mieliśmy dwa tygodnie hmm... 700ml i było ciężko nakarmić.Nie martwiłoby mnie to ale ta zmiana była z dnia na dzień.Potem się unormowało i obecnie je 4×130ml w ciągu dnia i 2×180ml wieczorem i w nocy.Przybiera na wadze więc się nie martwie.Walczymy o butle bo młody chce ją koniecznie trzymać.Robi to dość nieporadnie bo jest ciężka(szklana),więc lata we wszystkie strony.Musze się nakombinować by go nakarmić.
    Wesołych Świąt.
    Wróciliśmy od teściów z Wigilii.Było nijak.W sumie to się najadłam i nic więcej.Teraz dwa dni byczenia.O ile przy dwóch urwisach można się byczyć.Do moich rodziców jedziemy w Nowy Rok i chyba tam trochę zostane.

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija, wreszcie się załapałam! Słodka niunia i superowe poduchy <3

Kochane, życzę Wam cudownych Świąt i samych radości z dzieciaczkow.
    To nasze pierwsze Święta we 3 i nadal nie mogę uwierzyć w to jakie mamy szczęście. Jestem pewna, że kazda z Was czuje to samo <3
    Jeszcze rok temu, to były same początki.. Aż łezka w oku się kręci..
    Pierwsze tak szczęśliwe Święta, bo Amelka jest z nami. Nasz ukochany cud.
    Nie wiem jak Wasze, ale moja przespala Wigilię, czego nie mogła odzalowac moja mama :)
    Na dodatek pojadlam potraw, choć na początku miałam zjeść tylko barszcz i karpia. Asekuracyjnie dałam espumisan i o dziwo obyło się bez szaleństw brzuszkowych po kapuscie, grochu i grzybach z pierogów. Jestem w szoku.
    A jak u Was?

Kalija, Marcelina85 lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • werni Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pech za pechem dzis. Najpierw sąsiedzi nas zalali a pozniej jak jechalismy do rodziny to zamiast półtorej godziny jazdy to jechalismy 4 bo byl wypadek. Jestemy juz w domu. Malego wlasnie nakarmilam i ide spac. Mam nadzieje ze pospi troche.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni a to pech faktycznie.. Mam nadzieję że się chociaż pospalas, bo ja nie.;) oczywiście za późno poszłam spać, teraz pobudka i jedziemy do rodziny na 1 dzień świąt.
    I na domiar złego zaczyna mi się okres!):-( Jak znów dostanę krwotoku to będzie zabawa...

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja z reniferkiem, tata sobie nie życzył to co nie upubliczniam ;) proszę o nie cytowanie zdjęcia
    [tu było zdjęcie]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2019, 20:31

Frida91, Chimera, Pierniczkowa, Kalija, DrzewkoPomarańczowe, werni, E_linka2, baileys lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co się odwaliło dzisiaj w nocy. Młoda jak zwykle 19 kąpiel, butla sen. O 22 rozlegl się wrzask. Mój mówi że wypluła smoka i się wydarła, potem usypianie do 23 o 24 skończyłam się doić i powtórka , młoda znowu ryk. Dałam jej pedicetamol i po 20 padła ale potem do rana mi się wierciła. Jak tylko wyszłam rano umyć butelki i mój mnie zmienił to powtórka z rozrywki. Teraz usnęła , ale jak tylko znikam z radaru to jest wrzask... Za przeproszeniem, nawet wylać się idę z nią w nosidełku. Nie wiem czy to się zaczyna lęk separacyjny czy co.do tego znowu nad ranem zaczynał się zastój, na szczęście to był sam początek i puściło po 5 min.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Kalija Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama miło Was zobaczyć, obie ślicznie się prezentujecie 🙂 gdzie kupiłaś Małej rajtki?

Werni, Pierniczkowa współczuję przebojów 😬

werni lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszystkiego dobrego w te święta! Odpoczywajcie ile się da, a jedzonko niech pójdzie tam gdzie lubicie najbardziej. Ja za cycki podziękuje, ale pupa zamiast brzucha byłaby ok! 😁

Kazik wczoraj zachował się bardzo pięknie. Miał co prawda kłopot z zaśnięciem, ale jak już usnął o 21 to pospal do drugiej! A ja ten czas spędziłam z rodzeństwem ❤️.

kayama lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • werni Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety malo spalam prawie wcale. Po 2 polozylam sie a maly po 3 sie obudzil potem po 6. Dopiero teraz usnal na dluzej. Zaraz idziemy do teściów.

Co do wrzaskow maly tez ostatnio wrzeszczy jak chce jeść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2019, 11:42

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    Gdzie byłaś? Szukam jakiś poleceń specjalistów. 😊

Byliśmy u Jolanty Bojko-Jaworskiej. Teraz idziemy w styczniu. Niby wszystko ok, ale z racji że choć późny, ale jednak wcześniak i zaproponowała żeby się pokazać. Bodajże mamy mieć wtedy usg :)
    znalazłaś już kogoś?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🐆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:16

‹‹ 1539 1540 1541 1542 1543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ