X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dołaczam sie do zyczen - wszystkiego dobrego, puszystych serniczkow, przemiłej atmosfert i ryby bez ości 😁

My od poniedziałku u rodzicow i Maja przechodzi samą siebie - dwie noce z rzedu zasnela o 21 i obudzila na jedzenie dopiero ok. 6-7! Calusienkie noce przespane😯 Do tego w dzien normalnie trzy drzemki w lozeczku, a poza tym usmiechy, heheszki, do kazdego chetnie na ręce. Wszyscy sa zachwyceni jak grzeczne mamy dzieciątko🥰 Dzisiaj juz wracamy, bo jutro nas czeka kolejna podroz do tesciow. Nie mam co zrobic z mlekiem, ktore odciagnelam tutaj przez noc, bo nie wzielam pojemnikow do mrozenia i chyba skorzysta z niego kot rodzicow Stefan😁 Mama sie smieje, ze kto to slyszal, zeby zwierze ludzkim mlekiem karmic 😁

Łozeczko turystyczne Kinderkraft spisało sie super, Maja w nim śpi chetniej niz w normalnym domowym, moge polecic.
    Z prezentow Majce najbardziej sie spodobala uciekajaca pszczolka do raczkowania ze Skip Hopa🙂

• kayama Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Kayama miło Was zobaczyć, obie ślicznie się prezentujecie 🙂 gdzie kupiłaś Małej rajtki?

Werni, Pierniczkowa współczuję przebojów 😬

Dzięki :) Kupiłam używane na olx ale nie jestem zadowolona, trochę zmechacone i mała miała lekko zaczerwienione od nich nóżki. Mam też drugie szare lepsze, dekikatniejsze.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w domu. Jutro kolejny wyjazd. Wiktoria robi furrore, grzeczna jak aniołek, wszystkim rozdaje uśmiechy ;) Tylko jak głodna to robi awanturę. Na ręce pójdzie do każdego ale potem przykleja się do mnie i jest jakiś czas nieodkładalna. Fajnie reaguje na dzieci z rodziny, dzieciaki się nią zajmują i mamy trochę spokoju aby zjeść i posiedzieć ;) W ciągu dnia ma 3 drzemki i śpi sobie w koszu Mojżesza ale za 2 miesiące to już się chyba w niego nie zmieści. Potem musimy kupić łóżeczko turystyczne.
    Prezentów było tyle że spod choinki wyjechały na pół pokoju :D
    Mnie dopadł drugi od porodu okres ale na szczęście ten już jest normalny, tylko brzuch mocno boli a to podobno miało przejść po ciąży..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2019, 20:26

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mam okresu. A podobno po zakończeniu laktacji przychodzi po 2-4 miesiącach. Zobaczymy kiedy u mnie będzie.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly wlasnie wyciąga sobie smoczek i probuje sobie spowrotem sobie wlozyc 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2019, 09:37

Kalija lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🔥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:16

werni lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Moj maly wlasnie wyciąga sobie smoczek i probuje sobie spowrotem sobie wlozyc 😂

Moja już tak robi od ok 2 tygodni ;) czasem jej się udaje.

werni lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te święta, pierwsze w trójkę ❤ było trochę nerwów związanych z przygotowaniami (Wigilia u nas), miły czas spędzony z rodziną, sporo wzruszeń, masa pięknych zdjęć do albumu i kilka fajnych prezentów 🎅😎 A to jeszcze nie koniec...😁

Pozdrawiam świątecznie🎅🌲

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 15:55

Chimera, Limerikowo, Pierniczkowa, Frida91, Camelia, Anhydra, DrzewkoPomarańczowe, E_linka2, werni, Applejoy, kayama, Vampire lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ze smoczkiem podobnie od jakiegoś czasu i trafia coraz częściej.Na brzuch przez lewy bok obraca się już jakiś czas,wczoraj udało się przez prawy pierwszy raz.
    Podajemy mu ręce by się podciągał do siadu(ma oparcie i absolutnie go nie podciągamy)i podciągnął się i usiadł.Po kręgosłupie widzę,że jeszcze za wcześnie na siadanie.

werni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis został usunięty w celu ochrony danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 20:59

werni lubi tę wiadomość

• Chimera Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:16

werni lubi tę wiadomość

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kocha aventa, bibsem już gardzi, służy bardziej jako gryzak. :) Za to smoczek musi być do usypiania, jak wypadnie albo wyjmie w trakcie to rozpacz.

werni lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już też smoczki całkiem wyszły z obiegu. Od razu zaciska usta jak jej nawet przyloze go do buzi. Albo wypluwa z takim obrzydzeniem na twarzy :P

Camelia, werni lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • werni Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkoncu koniec tych swiat. Ja odpoczynd wkoncu i maly. Dzis nawet troche gugal do gości.

Moj bez smoczka i pieluchy by nie usnal. A dzis ze dwa razy udalo mu sie trafic smoczkiem do buzi. :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta, święta i po świętach 😀

Przyjechali do nas dziś teściowie ale nie zostali na noc 🤷🏼‍♂️. Byłam przekonana, ze tak się stanie i się nie pomyliłam.
    Dzieci śpią i zabieramy się zaraz za netflixa, bezalkoholowe wino i resztę dakłasu 😀👌🏻.

Powiem Wam Dziewczyny, ze miałyście ogromny wpływ na moje święta. Wypieki z Waszego polecenia spotkały się z wielkim uznaniem wśród rodziny, jednej i drugiej. Pewnie po części dlatego, ze wszyscy wiedza co ze mnie za gospocha. To trochę tak jakby ślimak zrobił salto. Każdy by przyklasnął 😅.

Mąż jutro jedzie na pare godzin do pracy, a potem laba do 7 stycznia. Pewnie pojedziemy jeszcze do moich rodzicowi, rozważamy tez wyjazd na kilka dni do Gdańska, ale prognoza pogody trochę nas wstrzymuje .

Pierniczkowa, Anhydra lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • kayama Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, dosyć tego obzarstwa. Dobrze że już po świętach ;) Lodówka zapchana bo wałówka od rodziny musiała być. Wika jest zachwycona bratem ciotecznym (a ma on 10 lat), oprócz mnie i partnera on jako jedyny potrafi ja uspokoić jak płacze. Wita go szerokim uśmiechem ;) Poza tym wszyscy twierdzą że Wiktoria jest za gruba :( Jak odchudzic niemowlaka?? Zaczyna być problem z 68... W długości sa dobre ale w szerokości opiete :/
    Ledwo niedawno zaczęła się obracać na boki a dziś już próbowała na brzuch z leżenia na boku :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzecia noc bezsenna :(

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 04:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym wszyscy twierdzą że Wiktoria jest za gruba :( Jak odchudzic niemowlaka?? Zaczyna być problem z 68... W długości sa dobre ale w szerokości opiete :/
    Ledwo niedawno zaczęła się obracać na boki a dziś już próbowała na brzuch z leżenia na boku :)[/QUOTE]

Przekarmić dziecko można.Ile waży i mierzy mała?Mój synek waży 7800 i ma 68cm,jest na 50centylu.Rozmiar 74 jest opięty i długość też maławy i nosi małe 80 z pepco.Czy jest za gruby,nie wyciągnie się jak zacznie mocno cwiczyć obroty,siadać,raczkować itp.Rozszerzenie diety też spowoduje zmniejszenie przyrostu na wadze,dziecko przybiera najwięcej na mleku.Tak miałam ze starszym synem i teraz też tak będzie.Myślę,że u was będzie tak samo,daj Wiki jeszcze czas i obserwuj.Jeśli jednak chcesz ją odchudzić to może da się wydłużyć przerwę nocną.Ja bym się tym zupełnie na ten moment nie martwiła,daj jej czas.

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni współczuję, my przez żeby też ostatnio kiepsko. Po 3 dniach ćwiczeń jest megaz zmiana, Mała czasem już sama się przekręca na brzuch, łapie nogi :)

Anhydra, werni lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Kalija Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    No, dosyć tego obzarstwa. Dobrze że już po świętach ;) Lodówka zapchana bo wałówka od rodziny musiała być. Wika jest zachwycona bratem ciotecznym (a ma on 10 lat), oprócz mnie i partnera on jako jedyny potrafi ja uspokoić jak płacze. Wita go szerokim uśmiechem ;) Poza tym wszyscy twierdzą że Wiktoria jest za gruba :( Jak odchudzic niemowlaka?? Zaczyna być problem z 68... W długości sa dobre ale w szerokości opiete :/
    Ledwo niedawno zaczęła się obracać na boki a dziś już próbowała na brzuch z leżenia na boku :)

Moja była taka miesiąc temu (najwyższy centyl), zazartowałam u pediatry, że idziemy na dietę obie po świętach to zareagował bardzo stanowczo mówiąc, żebym absolutnie nie próbowała odchudzac niemowlęcia. Co innego małe dziecko, które jest na kaszce z masełkiem 😉 daj jej czas, urośnie to wałeczki znikną

kayama lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
‹‹ 1540 1541 1542 1543 1544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ