WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dołaczam sie do zyczen - wszystkiego dobrego, puszystych serniczkow, przemiłej atmosfert i ryby bez ości 😁

My od poniedziałku u rodzicow i Maja przechodzi samą siebie - dwie noce z rzedu zasnela o 21 i obudzila na jedzenie dopiero ok. 6-7! Calusienkie noce przespane😯 Do tego w dzien normalnie trzy drzemki w lozeczku, a poza tym usmiechy, heheszki, do kazdego chetnie na ręce. Wszyscy sa zachwyceni jak grzeczne mamy dzieciątko🥰 Dzisiaj juz wracamy, bo jutro nas czeka kolejna podroz do tesciow. Nie mam co zrobic z mlekiem, ktore odciagnelam tutaj przez noc, bo nie wzielam pojemnikow do mrozenia i chyba skorzysta z niego kot rodzicow Stefan😁 Mama sie smieje, ze kto to slyszal, zeby zwierze ludzkim mlekiem karmic 😁

Łozeczko turystyczne Kinderkraft spisało sie super, Maja w nim śpi chetniej niz w normalnym domowym, moge polecic.
    Z prezentow Majce najbardziej sie spodobala uciekajaca pszczolka do raczkowania ze Skip Hopa🙂

• kayama Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Kayama miło Was zobaczyć, obie ślicznie się prezentujecie 🙂 gdzie kupiłaś Małej rajtki?

Werni, Pierniczkowa współczuję przebojów 😬

Dzięki :) Kupiłam używane na olx ale nie jestem zadowolona, trochę zmechacone i mała miała lekko zaczerwienione od nich nóżki. Mam też drugie szare lepsze, dekikatniejsze.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w domu. Jutro kolejny wyjazd. Wiktoria robi furrore, grzeczna jak aniołek, wszystkim rozdaje uśmiechy ;) Tylko jak głodna to robi awanturę. Na ręce pójdzie do każdego ale potem przykleja się do mnie i jest jakiś czas nieodkładalna. Fajnie reaguje na dzieci z rodziny, dzieciaki się nią zajmują i mamy trochę spokoju aby zjeść i posiedzieć ;) W ciągu dnia ma 3 drzemki i śpi sobie w koszu Mojżesza ale za 2 miesiące to już się chyba w niego nie zmieści. Potem musimy kupić łóżeczko turystyczne.
    Prezentów było tyle że spod choinki wyjechały na pół pokoju :D
    Mnie dopadł drugi od porodu okres ale na szczęście ten już jest normalny, tylko brzuch mocno boli a to podobno miało przejść po ciąży..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2019, 20:26

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mam okresu. A podobno po zakończeniu laktacji przychodzi po 2-4 miesiącach. Zobaczymy kiedy u mnie będzie.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly wlasnie wyciąga sobie smoczek i probuje sobie spowrotem sobie wlozyc 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2019, 09:37

Kalija lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🔥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:16

werni lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Moj maly wlasnie wyciąga sobie smoczek i probuje sobie spowrotem sobie wlozyc 😂

Moja już tak robi od ok 2 tygodni ;) czasem jej się udaje.

werni lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te święta, pierwsze w trójkę ❤ było trochę nerwów związanych z przygotowaniami (Wigilia u nas), miły czas spędzony z rodziną, sporo wzruszeń, masa pięknych zdjęć do albumu i kilka fajnych prezentów 🎅😎 A to jeszcze nie koniec...😁

Pozdrawiam świątecznie🎅🌲

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 15:55

Chimera, Limerikowo, Pierniczkowa, Frida91, Camelia, Anhydra, DrzewkoPomarańczowe, E_linka2, werni, Applejoy, kayama, Vampire lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ze smoczkiem podobnie od jakiegoś czasu i trafia coraz częściej.Na brzuch przez lewy bok obraca się już jakiś czas,wczoraj udało się przez prawy pierwszy raz.
    Podajemy mu ręce by się podciągał do siadu(ma oparcie i absolutnie go nie podciągamy)i podciągnął się i usiadł.Po kręgosłupie widzę,że jeszcze za wcześnie na siadanie.

werni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis został usunięty w celu ochrony danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 20:59

werni lubi tę wiadomość

• Chimera Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:16

werni lubi tę wiadomość

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kocha aventa, bibsem już gardzi, służy bardziej jako gryzak. :) Za to smoczek musi być do usypiania, jak wypadnie albo wyjmie w trakcie to rozpacz.

werni lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już też smoczki całkiem wyszły z obiegu. Od razu zaciska usta jak jej nawet przyloze go do buzi. Albo wypluwa z takim obrzydzeniem na twarzy :P

Camelia, werni lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • werni Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkoncu koniec tych swiat. Ja odpoczynd wkoncu i maly. Dzis nawet troche gugal do gości.

Moj bez smoczka i pieluchy by nie usnal. A dzis ze dwa razy udalo mu sie trafic smoczkiem do buzi. :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta, święta i po świętach 😀

Przyjechali do nas dziś teściowie ale nie zostali na noc 🤷🏼‍♂️. Byłam przekonana, ze tak się stanie i się nie pomyliłam.
    Dzieci śpią i zabieramy się zaraz za netflixa, bezalkoholowe wino i resztę dakłasu 😀👌🏻.

Powiem Wam Dziewczyny, ze miałyście ogromny wpływ na moje święta. Wypieki z Waszego polecenia spotkały się z wielkim uznaniem wśród rodziny, jednej i drugiej. Pewnie po części dlatego, ze wszyscy wiedza co ze mnie za gospocha. To trochę tak jakby ślimak zrobił salto. Każdy by przyklasnął 😅.

Mąż jutro jedzie na pare godzin do pracy, a potem laba do 7 stycznia. Pewnie pojedziemy jeszcze do moich rodzicowi, rozważamy tez wyjazd na kilka dni do Gdańska, ale prognoza pogody trochę nas wstrzymuje .

Pierniczkowa, Anhydra lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • kayama Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, dosyć tego obzarstwa. Dobrze że już po świętach ;) Lodówka zapchana bo wałówka od rodziny musiała być. Wika jest zachwycona bratem ciotecznym (a ma on 10 lat), oprócz mnie i partnera on jako jedyny potrafi ja uspokoić jak płacze. Wita go szerokim uśmiechem ;) Poza tym wszyscy twierdzą że Wiktoria jest za gruba :( Jak odchudzic niemowlaka?? Zaczyna być problem z 68... W długości sa dobre ale w szerokości opiete :/
    Ledwo niedawno zaczęła się obracać na boki a dziś już próbowała na brzuch z leżenia na boku :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzecia noc bezsenna :(

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 04:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym wszyscy twierdzą że Wiktoria jest za gruba :( Jak odchudzic niemowlaka?? Zaczyna być problem z 68... W długości sa dobre ale w szerokości opiete :/
    Ledwo niedawno zaczęła się obracać na boki a dziś już próbowała na brzuch z leżenia na boku :)[/QUOTE]

Przekarmić dziecko można.Ile waży i mierzy mała?Mój synek waży 7800 i ma 68cm,jest na 50centylu.Rozmiar 74 jest opięty i długość też maławy i nosi małe 80 z pepco.Czy jest za gruby,nie wyciągnie się jak zacznie mocno cwiczyć obroty,siadać,raczkować itp.Rozszerzenie diety też spowoduje zmniejszenie przyrostu na wadze,dziecko przybiera najwięcej na mleku.Tak miałam ze starszym synem i teraz też tak będzie.Myślę,że u was będzie tak samo,daj Wiki jeszcze czas i obserwuj.Jeśli jednak chcesz ją odchudzić to może da się wydłużyć przerwę nocną.Ja bym się tym zupełnie na ten moment nie martwiła,daj jej czas.

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni współczuję, my przez żeby też ostatnio kiepsko. Po 3 dniach ćwiczeń jest megaz zmiana, Mała czasem już sama się przekręca na brzuch, łapie nogi :)

Anhydra, werni lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Kalija Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    No, dosyć tego obzarstwa. Dobrze że już po świętach ;) Lodówka zapchana bo wałówka od rodziny musiała być. Wika jest zachwycona bratem ciotecznym (a ma on 10 lat), oprócz mnie i partnera on jako jedyny potrafi ja uspokoić jak płacze. Wita go szerokim uśmiechem ;) Poza tym wszyscy twierdzą że Wiktoria jest za gruba :( Jak odchudzic niemowlaka?? Zaczyna być problem z 68... W długości sa dobre ale w szerokości opiete :/
    Ledwo niedawno zaczęła się obracać na boki a dziś już próbowała na brzuch z leżenia na boku :)

Moja była taka miesiąc temu (najwyższy centyl), zazartowałam u pediatry, że idziemy na dietę obie po świętach to zareagował bardzo stanowczo mówiąc, żebym absolutnie nie próbowała odchudzac niemowlęcia. Co innego małe dziecko, które jest na kaszce z masełkiem 😉 daj jej czas, urośnie to wałeczki znikną

kayama lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
‹‹ 1540 1541 1542 1543 1544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ