Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
AnaKwiat wrote:A czy któraś z Was słyszała opinie o Tripp Trapie? Zastanawiamy się nad nim bo podobno na lata krzesełko ale trochę mi się wydaje wąskie i nie chce by był ten problem, o którym pisała Chimera.
Dziś w Warszawie mega senny dzień. Nawet nigdzie nie wyszliśmy bo najpierw maly spał godzinę a potem jeszcze przysnął na dwie! I to mówię o dziecku, które zwykle nie uznaje drzemek dłuższych niż 30 min 🤷🏻♀️
To krzesełko jest produkowane od lat 70-tych, jest już legendądla starszaka super , ale ponoć coś nie tak jest z pasami bezpieczeństwa dla maluchów.
-
Kalija wrote:Jak wy śpicie z dziećmi? Bierzecie je pod swoją kołdrę?
Ja nigdy nie spałam z córką, co najwyżej ona na mnie przez pół nocy. Ale ostatnio jestem tak wykończona tym nocnym wstawaniem co godzinę (To już że 2 miesiące będzie😞) i myślę sobie, że może ze mną w łóżku pospi dłużej?
Mojej coś się ostatnio porobiło że budzi nas ok 6 lub 7, wierci się i kweka, w końcu płacze. Tak jest od ok tygodnia a się cieszyłam że tak późno wstaje... Miałam szansę się wyspać. Nie chce jej przestawiać porannego karmienia bo potem za wcześnie jest ostatnie i za duża przerwa nocna. I chyba nie chodzi o głód. Biore do łóżka, pod kołdrę i od razu franca zasypiaTaka fajna, przytulona. I potem budzi się już normalnie ok 8, 8:30. Facet mój.wstaje o 7 i do roboty o 7:30 wychodzi, więc jak go o 6 obudzi to nie za ciekawe bo na ta godzinę ciężko mu zasnąć i w ogóle taki sen przerywany. Ja umiem spać partiami
,on nie. Takze jak małej nie przejdzie to znów wróci do pokoju dziennego na narożnik..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 17:30
-
Moja łyżeczka niet. Spróbuję te które mi idą że smyka, jutro powinnam mieć zestaw. Dzisiaj jest mega do dupy dzień. Młoda usnęła o 17.45 co znaczy że będzie mi walczyć z usypianiem do 21. Do tego mojego dopadła rwą.kulszowa więc ledwo chodzi. W przyszłym tygodniu neurolog młodej. Zobaczymy co tam w trawie piszczy. Jeżeli da zielone światło to w czwartek szczepienie.
No i już się obudziła kolejna 15minutowa drzemka. Nie mam już sił. -
Chimera wrote:Robuś obudził się o 4, wzięłam go na cyca i mi się przysnęło, jemu chyba nie, bo przed piątą obudził mnie z plaskacza 😂
Dla mnie spanie do 6 to luksus!
Mnie dziecko przyzwyczailo do 8:30 a zdarza (zdarzalo?) się że wstaje i przed 9No ale ja ok 2 chodzę spać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 18:07
-
Fajne jest to Tripp Trapp, ale cena powala.
Nie spodziewałam się, że krzesełko do karmienia może kosztować prawie 1000 🤨
Mam od kuzynki jakieś w gratisie i raczej nie zdecyduję się na zakup.
Rzeczywiście jest potrzeba, by kupić tak drogie, czy po prostu macie chęć na wypasione, markowe krzesełko? Nie zrozumcie mnie źle, może ja po prostu nie wiem o jakichś zaleceniach?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
kayama wrote:Mojej coś się ostatnio porobiło że budzi nas ok 6 lub 7, wierci się i kweka, w końcu płacze. Tak jest od ok tygodnia a się cieszyłam że tak późno wstaje... Miałam szansę się wyspać. Nie chce jej przestawiać porannego karmienia bo potem za wcześnie jest ostatnie i za duża przerwa nocna. I chyba nie chodzi o głód. Biore do łóżka, pod kołdrę i od razu franca zasypia
Taka fajna, przytulona. I potem budzi się już normalnie ok 8, 8:30. Facet mój.wstaje o 7 i do roboty o 7:30 wychodzi, więc jak go o 6 obudzi to nie za ciekawe bo na ta godzinę ciężko mu zasnąć i w ogóle taki sen przerywany. Ja umiem spać partiami
,on nie. Takze jak małej nie przejdzie to znów wróci do pokoju dziennego na narożnik..
A Wice życzę powrotu na stare tory 😃kayama lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
kayama wrote:Mnie dziecko przyzwyczailo do 8:30 a zdarza (zdarzalo?) się że wstaje i przed 9
No ale ja ok 2 chodzę spać.
Kayama, zawsze naszym dzieciakom może się odwrócić. Ja się nastawiam na negatywna zmianę przy zabkowaniu.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualny