Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, moja bratowa ma trip trapa i jest bardzo zadowolona. Ja mam stokke steps i tez złego słowa nie powiem. Julek do tej pory korzysta, nie widać prawie śladów zużycia.

aadd84dc14.png[/url]
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    A czy któraś z Was słyszała opinie o Tripp Trapie? Zastanawiamy się nad nim bo podobno na lata krzesełko ale trochę mi się wydaje wąskie i nie chce by był ten problem, o którym pisała Chimera.

Dziś w Warszawie mega senny dzień. Nawet nigdzie nie wyszliśmy bo najpierw maly spał godzinę a potem jeszcze przysnął na dwie! I to mówię o dziecku, które zwykle nie uznaje drzemek dłuższych niż 30 min 🤷🏻‍♀️

To krzesełko jest produkowane od lat 70-tych, jest już legendą :) dla starszaka super , ale ponoć coś nie tak jest z pasami bezpieczeństwa dla maluchów.

dqprgu1royghdo7j.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to muszę doczytać o tych pasach. Podoba mi się bardzo i przekonuje mnie to ze jest na lata i ze można dosunac do stołu

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • kayama Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Jak wy śpicie z dziećmi? Bierzecie je pod swoją kołdrę?

Ja nigdy nie spałam z córką, co najwyżej ona na mnie przez pół nocy. Ale ostatnio jestem tak wykończona tym nocnym wstawaniem co godzinę (To już że 2 miesiące będzie😞) i myślę sobie, że może ze mną w łóżku pospi dłużej?

Mojej coś się ostatnio porobiło że budzi nas ok 6 lub 7, wierci się i kweka, w końcu płacze. Tak jest od ok tygodnia a się cieszyłam że tak późno wstaje... Miałam szansę się wyspać. Nie chce jej przestawiać porannego karmienia bo potem za wcześnie jest ostatnie i za duża przerwa nocna. I chyba nie chodzi o głód. Biore do łóżka, pod kołdrę i od razu franca zasypia :) Taka fajna, przytulona. I potem budzi się już normalnie ok 8, 8:30. Facet mój.wstaje o 7 i do roboty o 7:30 wychodzi, więc jak go o 6 obudzi to nie za ciekawe bo na ta godzinę ciężko mu zasnąć i w ogóle taki sen przerywany. Ja umiem spać partiami ;) ,on nie. Takze jak małej nie przejdzie to znów wróci do pokoju dziennego na narożnik..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 17:30

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie mam do dziewczyn które dają już kaszke, jakiego smoka używacie? Bo zamówiłam taki do kaszki ale mam wątpliwości bo jest od 9 miesiąca w opisie :/ Może przejdzie przez 3 lub 4?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🚜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 13:41

Kalija lubi tę wiadomość

• Chimera Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 13:42

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama my tylko łyżeczką :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A , no dobra to może łyżeczka. Ale dajecie jako jeden posiłek? Czyli o jedną butle mniej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 18:02

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja łyżeczka niet. Spróbuję te które mi idą że smyka, jutro powinnam mieć zestaw. Dzisiaj jest mega do dupy dzień. Młoda usnęła o 17.45 co znaczy że będzie mi walczyć z usypianiem do 21. Do tego mojego dopadła rwą.kulszowa więc ledwo chodzi. W przyszłym tygodniu neurolog młodej. Zobaczymy co tam w trawie piszczy. Jeżeli da zielone światło to w czwartek szczepienie.

No i już się obudziła kolejna 15minutowa drzemka. Nie mam już sił.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Robuś obudził się o 4, wzięłam go na cyca i mi się przysnęło, jemu chyba nie, bo przed piątą obudził mnie z plaskacza 😂
    Dla mnie spanie do 6 to luksus!

Mnie dziecko przyzwyczailo do 8:30 a zdarza (zdarzalo?) się że wstaje i przed 9 ;) No ale ja ok 2 chodzę spać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 18:07

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa a jakie zamowilas? :)

Kayama, jak Sajmon po pobudce nie chce rano mleka to mu robię z 60ml kaszke, a potem drugie 60 nagle dopija po jedzeniu :p

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne jest to Tripp Trapp, ale cena powala.
    Nie spodziewałam się, że krzesełko do karmienia może kosztować prawie 1000 🤨
    Mam od kuzynki jakieś w gratisie i raczej nie zdecyduję się na zakup.

Rzeczywiście jest potrzeba, by kupić tak drogie, czy po prostu macie chęć na wypasione, markowe krzesełko? Nie zrozumcie mnie źle, może ja po prostu nie wiem o jakichś zaleceniach?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 9 stycznia 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Mojej coś się ostatnio porobiło że budzi nas ok 6 lub 7, wierci się i kweka, w końcu płacze. Tak jest od ok tygodnia a się cieszyłam że tak późno wstaje... Miałam szansę się wyspać. Nie chce jej przestawiać porannego karmienia bo potem za wcześnie jest ostatnie i za duża przerwa nocna. I chyba nie chodzi o głód. Biore do łóżka, pod kołdrę i od razu franca zasypia :) Taka fajna, przytulona. I potem budzi się już normalnie ok 8, 8:30. Facet mój.wstaje o 7 i do roboty o 7:30 wychodzi, więc jak go o 6 obudzi to nie za ciekawe bo na ta godzinę ciężko mu zasnąć i w ogóle taki sen przerywany. Ja umiem spać partiami ;) ,on nie. Takze jak małej nie przejdzie to znów wróci do pokoju dziennego na narożnik..
    Moja też coś kaprysi od 3 dni, ale to nic w porównaniu z pobudkami co godzinę-dwie. Dziewczyny, naprawdę szczerze Wam współczuję :(
    A Wice życzę powrotu na stare tory 😃

kayama lubi tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • kayama Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, to są te krzesełka co rosną z dzieckiem. A co z tacka aby samo mogło jeść? Ja chyba wolę coś innego.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko Niezapominajko, są tu Januszki co więcej jak 3stowki nie dadzą :)

Chimera, Niezapominajka5, IGA.G, Ania95, Frida91, Anhydra, Vampire lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Wiktoria skończyła 5 miesięcy 4 dni temu :))) Dopiero zobaczyłam bo suwak pokazał. Ale ten czas leci...

Niezapominajka5, Vampire lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png

Wysłany: 9 stycznia 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Mnie dziecko przyzwyczailo do 8:30 a zdarza (zdarzalo?) się że wstaje i przed 9 ;) No ale ja ok 2 chodzę spać.
    Mam tak samo z Melą i też za pozno chodzę spać przez to, że się odciagam przed snem i zawsze mi jakoś schodzi. Ale nie denerwujmy dziewczyn, które marzą żeby się wyspać 😉 ciężko byłoby mi czytać takie wpisy po nocy na zapalkach :)
    Kayama, zawsze naszym dzieciakom może się odwrócić. Ja się nastawiam na negatywna zmianę przy zabkowaniu.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis skorygowany w celu usunięcia danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 21:00

• Chimera Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🚒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 13:42

Camelia, Vampire lubią tę wiadomość

‹‹ 1571 1572 1573 1574 1575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ