Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapominajka5 wrote:Mam tak samo z Melą i też za pozno chodzę spać przez to, że się odciagam przed snem i zawsze mi jakoś schodzi. Ale nie denerwujmy dziewczyn, które marzą żeby się wyspać 😉 ciężko byłoby mi czytać takie wpisy po nocy na zapalkach
Kayama, zawsze naszym dzieciakom może się odwrócić. Ja się nastawiam na negatywna zmianę przy zabkowaniu.
Z zębolami różnie bywa.Adaś przesypia noce.Idzie spać o 21 i śpi,hmm...jak starszy pozwoli.Jak starszy do przedszkola to pobudka kpło7,jak wolne to śpią do 9.Jak szły dolne 1,to marudny w dzień,usypianie trochę dłuższe i spokojna noc tzn.ze dwie krótkie pobudki.Nie używaliśmy przy zębach maści,przeciwbólowych i podałam 1 camilie(lek homeopatyczny na zęby).Ząbkowanie nie musi być straszne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 18:39
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Chimera wrote:Ja mam w sobie silny gen januszowy. Mamy fotelik Chicco Polly magic relax i on kosztuje około 500zł, nie wiem czy sami byśmy tyle dali czy kupili po prostu ten z ikei 🙄
Ale jestem już teraz bardzo zadowolona z tego fotelika. Zdarza mi się jak jem obiad czy śniadanie a Robuś potrzebuje uwagi wsadzić go tam (jest ustawiony najbardziej plasko) i mogę jedną ręką jeść, a drugą bawić 😉
Camelia obczaj sobie te krzesełko skoro chcesz z opcją bardzo leżącą.
Fajne550 zł na allegro.
-
Niezapominajka5 wrote:Fajne jest to Tripp Trapp, ale cena powala.
Nie spodziewałam się, że krzesełko do karmienia może kosztować prawie 1000 🤨
Mam od kuzynki jakieś w gratisie i raczej nie zdecyduję się na zakup.
Rzeczywiście jest potrzeba, by kupić tak drogie, czy po prostu macie chęć na wypasione, markowe krzesełko? Nie zrozumcie mnie źle, może ja po prostu nie wiem o jakichś zaleceniach? -
Camelia wrote:A jak dziecko nie siedzi, to trzeba karmić na pół leżąco, a jak przeglądam te foteliki, to każde nawet rozkładane zmusza dziecko do pozycji zbyt siedzącej. Byłam w Świecie dziecka i macalam wszystkie foteliki i nic nie kupiłam, bo moim zdaniem za wcześnie na taki sadzanie
Jak sobie radzicie? Oprócz oczywiście trzymania na kolanach.
-
My starszą karmilismy przeważnie na kolanach póki nie usiadla albo w krzeselku Ikea z ich poduszką i mąż sam zrobił podnóżek. Nie wyobrażam sobie jedzenia w pozycji półsiedzacej 😱 nie krztusza się dzieci? Starsza była na blw, więc czekaliśmy na skończone pół roku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 19:42
-
Niezapominajka, ja chce na olx kupić jeśli się na tripp trappa zdecyduje. Są w b dobrym stanie a kosztują polowe ceny. Ale tez myśle o takim z Ikei bo to można nawet pod prysznic wstawić i szybko umyć. Tripp trappa tak nie wstawię. Na leżaczku nie chce go karmić bo to jednak o to chodzi by dziecko siedziało prosto i w razie czego mogło wykrztusić jak mu coś wpadnie nie tam gdzie trzeba.Krzyś jest z nami od 15.08.2019
-
Niebieska Gwiazda wrote:Z zębolami różnie bywa.Adaś przesypia noce.Idzie spać o 21 i śpi,hmm...jak starszy pozwoli.Jak starszy do przedszkola to pobudka kpło7,jak wolne to śpią do 9.Jak szły dolne 1,to marudny w dzień,usypianie trochę dłuższe i spokojna noc tzn.ze dwie krótkie pobudki.Nie używaliśmy przy zębach maści,przeciwbólowych i podałam 1 camilie(lek homeopatyczny na zęby).Ząbkowanie nie musi być straszne.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
A czemu do tego z Ikei potrzebny jest podnóżek? Nie ma go chyba w zestawie z Ikei? Chyba o czymś nie wiem
Co do łyżeczek to czytałam że spoko są takie płaskie z Rossmana pakowane po 6 sztuk.
Co do bidonów jeszcze, dostaliśmy bidon niekapek z canpola. Też taki z rurka, znajomi twierdzą że u nich się lepiej sprawdził niż bbox. Czy któraś bardziej wtajemniczona w temat mogłaby się wypowiedzieć czy fenomen bboxa polega na rurce więc z innej firmy też są dobre? -
Dziewczyny błagam powiedzcie mi że moje dziecko zacznie w końcu znowu sypiac w dzień samo a nie na mnie... Tylko nie mówcie że jeszcze za tym zatesknie itp itd 🙉
Był jakiś czas ze sie udawało a od 2 mcy zjebalo się... No i juz nigdy w dzień nie śpi jednorazowo więcej niż godzinęLubie się przytulać itd ale jestem wykończona. Tylko odliczam dni do weekendu bo codziennie jestem sama do 18-19.
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Dziecko powinno mieć podparcie nóg podczas jedzenia w związku z tym każde krzesełko musi mieć podnóżek
Jeśli chodzi o Canpola to słyszałam o nim, ale nie wiem czy ma taką samą rurkę jak Bbox. W nim jest specjalna "blokada", którą dziecko musi zacisnąć zębami żeby pociągnąć wodę. Dzięki niej dziecko troszkę musi się wysilić no i też obrócony a nie zamknięty nie wylewa wody.
W bidonach najważniejsza jest rurka, żeby nie była za gruba i zbyt prosta do piciatrzydziecha lubi tę wiadomość
-
Canpol ma 2 rodzaje bidonow z "łamaną" rurką, taką co się chowa i drugi tzw niekapek, którego trzeba scisnac ustami żeby leciało, firma rekomenduje go dla dzieci powyżej 12 m-ca
https://m.ceneo.pl/60591779;pla?se=z3O9ShpCl5nfI7FoLhBE4vUL_WUc7rQs&gclid=EAIaIQobChMIhcyIta335gIVC8KyCh2ccwVNEAQYAiABEgLzZ_D_BwE#tab=click
https://m.ceneo.pl/60591790;pla?se=z3O9ShpCl5nfI7FoLhBE4vUL_WUc7rQs&gclid=EAIaIQobChMI0POOyq335gIVzYeyCh3o3wU1EAQYASABEgKV3vD_BwE#tab=click
-
Frida, na pocieszenie Ci powiem, że ja od miesiąca też usypiam Sajmona na rękach a pomiędzy usypianiem trzeba go ciągle nosić bo panicz nudzi się na ziemi😂 A jak już zdesperowana wkładam go w nosidło to kręci głową na wszystkie strony bo go wszystko interesuje i próbuje wybić mi zęby 🙈
-
Mam jakiś kryzys po prostu a jeszcze z moim się poklocilam bo jego pocieszenie jest takie że tylko jeszcze bardziej mnie wkurwi... Szkoda gadać.
U nas od dobrych 2 mcy praktycznie codzienie tak jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 21:52
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida91 wrote:Dziewczyny błagam powiedzcie mi że moje dziecko zacznie w końcu znowu sypiac w dzień samo a nie na mnie... Tylko nie mówcie że jeszcze za tym zatesknie itp itd 🙉
Był jakiś czas ze sie udawało a od 2 mcy zjebalo się... No i juz nigdy w dzień nie śpi jednorazowo więcej niż godzinęLubie się przytulać itd ale jestem wykończona. Tylko odliczam dni do weekendu bo codziennie jestem sama do 18-19.
Frida głowa do góry! Na pewno się poprawi z tym spaniem. Ja jeszcze 3 tygodnoe temu miałam egzemplarz nieczapkowy, niewózkowy i niedrzemkowy a od jakiegos czasu Olek uwielbia spacery (przesypoa je prawie w całosci), nie placze przy ubieraniu trzech warstw ubranek i kombinezonu, ba! nawet zaczał tolerować czapki! Jak wspomne, że rękawiczki też grzecznie toleruje no i w domu zasypia w dzień po max 5 minutach lulania, to w ogóle mi nie uwierzycie! Ale tak właśnie jest! ❤ Tak wiec, nawet w najcięższych przypadkach nastają lepsze czasy 😉😘
P.S z perspektywy uważam, że za najgorszy okres odpowiadało u nas nałożenie się wzajemne: deprywacji snu w 4 miesiacu razem ze skokiem rozwojowym ok 5 miesiąca oraz z wyrzynaniem zębów 🤷♀️ takie combokayama, Vampire lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Frida a jak usypiasz? Masz np szumisia? U nas się doskonale sprawdza, ja włączam tylko do spania wieczorem i jak moja słyszy szumisia to sygnał, że trzeba spać. Poza tym mamy rytuały, tego trzeba pilnować. Ja kładę ok 21, na przewijak, włączam karuzelę, zmieniam pieluchę, zakładam piżamkę i do łóżeczka. Nawet jak protestuje. Wyłączam karuzelę i włączam szumisia i wychodzę z sypialni. Jak marudzi to zaglądam co jakiś czas, pogłaszczę i wychodzę. Nie biorę na ręce. Teraz śpi, usnęła po 10 minutach.
-
Kayama ona zasypia tylko na cycu. Ewentualnie na spacerze w wózku. Wieczorem mamy rytuały i jakoś to idzie, zasypia na cycu i odkładam ją do łóżeczka, puszczam szum albo spokojna muzykę ale to bardziej dla rytualu niz żeby to pomagało. Problem jest w dzień bo ona śpi tylko na cycu, sama leżąc w życiu nie zaśnie. Jak ją odloze to albo budzi się od razu albo śpi max 15-20min i zaraz się orientuje że leży beze mnie i się budzi. A na rękach śpi nawet ponad godzinę. Mogłabym próbować bujac ale to chyba z deszczu pod rynne, już chyba wolę siedzieć z nią cała drzemke niz telepac ja 40min na rękach po parę razy dziennie...
Jak miala z 2 mce to spała w dniu nawet 2-3h i dawala sie odłożyć ale potem sie to popsuło i do tej pory nie wróciło a próbuję różnych rzeczy. Czasem się udaje ale nie bardzo mnie pociesza że sie uda na 2 drzemki na tydzieńJakoś nawet mocno na to nie narzekalam przez ostatnie miesiące ale już od kilku dni mam dość, tym bardziej że właśnie całe dnie siedzimy same.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 22:11
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Mój Mikołaj jeszcze nigdy sam nie zasnął - zawsze zasypia na rękach przy cycu 😁 nie wiedziałam, że można inaczej 😂
U nas też super poprawa ze spacerami. Chodzimy co najmniej godzinkę, znowu robię po 6 km dziennie, a to wszystko dzięki temu, że zamieniłam już na spacerówkę 😊 jak nie ma ochoty spać, to trochę podwyższam oparcie i patrzy na świat, a o dziwo ładnie też zasypia i nie przeszkadzają mu wstrząsy 😉 może gondola była kijowa 😜Frida91 lubi tę wiadomość
-
Ania a potem daje się odłożyć czy też siedzisz udupiona jak ja?
Najlepsze w tym jest to że nie chodzi tylko o trzymanie na rękach ale najczęściej ona chce ssać przez całą drzemke... Albo co jakiś czas szuka i się dosysa. Smoczkiem gardzi a zresztą jakbym jej tak wsadzila smoczek w półśnie to od razu wybałuszyłaby galy i tyle ze spaniaVampire lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙