X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko Frida, ja tez się mega frustruje ze nie mam chwili dla siebie, kibelek na czas itp i wkurzam się na męża i mu zazdroszczę ze wychodzi do ludzi itp. Teraz właśnie skonczyla się nasza turbo drzemka, a skonczyla się bo wyszłam do toalety. Jak wróciłam to już nie spał tylko się rozglądał gdzie matka. Mega zaciesz na mój widok jakby mnie tydzień nie widział - i co mi zrobię? 😄

Frida91, Chimera, Limerikowo lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 10 stycznia 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    A wasze dzieci są dobrze wychowane?
    grzeczne-dziecko-w-czasach-prl-00.jpg
    Strona z "albumu mojego dziecka" sprzed 31lat 😁

No cóż dalej wiele matek uważa, ze jak ich dziecko ładnie śpi, przesypia noce to jest to ich zasługa, ze one umio lepiej w macierzyństwo 😁. Teraz już wiadomo skąd się to bierze ;).

aadd84dc14.png[/url]
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko u nas to samo i tez wtedy wyzywam sie trochę na mężu no bo właśnie on nie jest tak udupiony. Ok on chodiz do roboty ale chociaż wracając ma chwilę oddechu i spokoju a w domu tez może sobie usiąść normalnie a nie ciagle pryzgarbiony trzymając dziecko itd.
    Teraz właśnie udało mi się ją odłożyć to zdążyłam umyć włosy i zjeść jogurt i to hy było tyle 😁

DrzewkoPomarańczowe, werni lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🎆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 13:43

Vampire, Domi_tur, Niebieska Gwiazda, Nacha, Anhydra, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera mój to samo robi. Też zawsze siedzi tam pół godziny i siedzi sobie na telefonie. Ile można srać 😝

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🏭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 13:43

Wysłany: 10 stycznia 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie im, ze im się od tego hemoroidy zrobią. Potwierdzone info 😅

Vampire, werni lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🏇

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 13:54

Vampire, kayama, E_linka2, werni, redken, Kalija, Marcelina85 lubią tę wiadomość

• Vampire Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam Was!! 😘 Już mi się humor łamał a tu proszę, jak można się śmiać z własnej tragedii. Dzisiaj rano Pola nawaliła w pieluchę a i mama ma potrzebę.. Człowiek stoi i myśli, kto ma pierwszeństwo. 😂😂

Dziewczyny, mam do sprzedania taki stanik
    https://www.asos.com/pl/emma-jane/emma-jane-maternity-stanik-dla-karmiacych-piersia/prd/13536607?clr=biay&colourWayId=16483849&SearchQuery=&cid=6246
    Tylko czarny. Nówka, nie śmigana, aukcja wygrana za 30zl +KW. Zamówiłam rozmiar za duży przez pomyłkę - xs a nie xxs. To rozmiar 75B-F, mam od nich beżowy 70B-F i jest super, chociaż mógłby być jeszcze węższy pod biustem. Po porodzie byl idealny. Aktualnie np. Esotiq mam 70D dla porównania. Jak nie będzie chętnych to robię zwrot. 😊

werni, Kalija lubią tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba w ramach terapii muszę wesprzeć mój zakupoholizm 🤣 Domi jaki dres masz z tego stoneskirt? Bo właśnie przeglądam i nie mogę się zdecydować :P Ładne są te jasne a zwykle nosze czarne bo boje się że takie kolory mnie pogrubią :P
    Musze coś kupić bo już chodzę jak dziad kalwaryjski - w jednym dresie mam dziurę na kolanie a w drugim na dupie 😆

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida, ja sobie kupiłam na przecenie bordowy z falbanka na krzyż ale jeszcze do mnie nie dotarł choć już się doczekać nie mogę bo się czuje taka niezadbana przez to siedzenie w domu. Chociaż bym sobie w ładnym dresie posiedziała 😜

Domi to rzeczywiście jakieś insta powinna założyć i polecać bo ja już za jej namowa kupiłam spodnie ciążowe, dresik i na pewno coś jeszcze 😁

Przez ten deszcz drugi dzień siedzimy w domu 😕 a takie miałam wielkie plany!

Frida91 lubi tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • kayama Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    A wasze dzieci są dobrze wychowane?
    grzeczne-dziecko-w-czasach-prl-00.jpg
    Strona z "albumu mojego dziecka" sprzed 31lat 😁

Haha a jak wychować niemowlę??

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Chimera mój to samo robi. Też zawsze siedzi tam pół godziny i siedzi sobie na telefonie. Ile można srać 😝

Haha co jest z tymi facetami, bo mój to samo. Nie czyta ale potrafi z laptopem do łazienki iść :D, , muzyczki sobie słucha dla urozmaicenia. A ja wpadam na minutę, robię co trzeba i wychodzę. Jak tak policzyłam to on spędza w łazience 3 razy tyle czasu co ja 8-0.

Frida91 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🧖

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 13:55

• kayama Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika znów się obudziła o 7, no ewidentnie coś jej się przestawiło, chyba już na czas letni :D. Musiałam mleko dac bo wzięcie do łóżka nie pomogło. Teraz ma drzemkę już 40 minut :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida ja mam szary z falbankami, zamówiłam też fioletowy ale ten zabrała mi siostra 😂 dla Mamy zamówilyśmy rudy z dedykacją na bluzie :)

Ana Wy jesteście jedyną grupą odbiorczą, której mogę mówić o moich zakupach😂

Frida91, AnaKwiat, trzydziecha, Vampire lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ania a potem daje się odłożyć czy też siedzisz udupiona jak ja?
    Najlepsze w tym jest to że nie chodzi tylko o trzymanie na rękach ale najczęściej ona chce ssać przez całą drzemke... Albo co jakiś czas szuka i się dosysa. Smoczkiem gardzi a zresztą jakbym jej tak wsadzila smoczek w półśnie to od razu wybałuszyłaby galy i tyle ze spania :P

Tak, odkładam go 😉 ale po około 15 minutach budzi się i żeby jeszcze pospał muszę mu dać smoczek. Ogólnie on i drzemki i nocny sen ma 3/4 ze smoczkiem 😬 jestem tym zmartwiona, no ale to jedyna szansa na sen 😐

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Frida ja mam szary z falbankami, zamówiłam też fioletowy ale ten zabrała mi siostra 😂 dla Mamy zamówilyśmy rudy z dedykacją na bluzie :)

Ana Wy jesteście jedyną grupą odbiorczą, której mogę mówić o moich zakupach😂
    Mi też się podoba fioletowy i ten musztardowy z Schejbalową i jeszcze zielony z kokardkamo 🤔

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Tak, odkładam go 😉 ale po około 15 minutach budzi się i żeby jeszcze pospał muszę mu dać smoczek. Ogólnie on i drzemki i nocny sen ma 3/4 ze smoczkiem 😬 jestem tym zmartwiona, no ale to jedyna szansa na sen 😐
    Ale chociaż macie sposób :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak teraz stwierdzam, że jestem straszną matką - dziecko zatykam smoczkiem i włączam na yt śpiewające brzdące, żeby mieć chwilę spokoju 😬😜

‹‹ 1574 1575 1576 1577 1578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ