Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania95 wrote:Tak teraz stwierdzam, że jestem straszną matką - dziecko zatykam smoczkiem i włączam na yt śpiewające brzdące, żeby mieć chwilę spokoju 😬😜
Ja też jej to puszczamA smoczek u nas często bo inaczej było by kiepsko, Wika się tak uspokaja i bawi we wkladanie i wyjmowane smoka. Czy częste dawanie Bibsa może mieć jakiś zly wpływ?
Ania95 lubi tę wiadomość
-
Chimera wrote:Najbardziej mnie wkurwia jak mój mąż idzie na dwójkę i robi sobie półgodzinne posiedzenie. Ja to idę ogarniam w minutę, a ten tam tyle siedzi 🙊🙊 Prasówkę se kurwa urządza, pan ma czas.
Mój to na tel siedzi 😂 -
kayama wrote:Ja też jej to puszczam
A smoczek u nas często bo inaczej było by kiepsko, Wika się tak uspokaja i bawi we wkladanie i wyjmowane smoka. Czy częste dawanie Bibsa może mieć jakiś zly wpływ?
Mój jak płacze, a nagle usłyszy śpiewające brzdące, to od razu się uspokaja i odwraca głowę w stronę tv 😂 jego ulubiona piosenka to "a ram sam sam". Normalnie ma takiego zaciesza jak ta piosenka leci 😁 ja też mu czasem śpiewam te piosenki, żeby go zabawić 😉 -
My juz w domu po lekarzu- ortopedzie. Wyniki nareszcie ok. Teraz mamy iść w 10 miesiacu. Mówiła żeby nie wkładać do chodzika.
Chimera, Pierniczkowa, Vampire lubią tę wiadomość
-
My czasem słuchamy "Kołysanki niedzisiejsze" na yt albo Kołysanki Grzegirza Turnau i Magdy Umer. Bardzo ładne
Chimera nie dziwie sie ja nawet tego nie odpale bo nienawidzę takich dziecinnych piosenek śpiewanych przez dzieci. Doprowadzaja mnie do szałuWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2020, 12:44
Chimera, kayama, Vampire lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Zawzielam sie dzis i próbuje odkladac. Normalnie pewnie już by miała druga drzemke godzinna a tak miala druga po 20min. Albo w końcu pospi dłużej albo będę miała histerie z przemęczenia... Juz nie wiem co robić. Odkładam w rożku i śpi ale po chwili się budzi i zaciesz. A potem raptem trochę aktywności i znowu marudzi bo się nie wyspała...Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualnyW gownianym temacie u nas to samo. Stary idzie na kibel popatrzeć w telefonie. Ja wchodzę do WC, robie zrzut i wychodzę a nie sie modlę tam. On tego nie moze pojąć jak można tak szybko „2” zrobić. Ze on to by gaci tak szybko nie ściągnął 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Tytus to tak rożnie drzemki robi. Rano raz 30min raz 2h. Dzis 1,5 rano i teraz poszedł kimac.
W ciagu dnia to tak 3-4 drzemki robi rożnej długości łącznie z drzemka na spacerze bo staram sie codziennie wychodzić -
Myszk@ wrote:My starszą karmilismy przeważnie na kolanach póki nie usiadla albo w krzeselku Ikea z ich poduszką i mąż sam zrobił podnóżek. Nie wyobrażam sobie jedzenia w pozycji półsiedzacej 😱 nie krztusza się dzieci? Starsza była na blw, więc czekaliśmy na skończone pół roku
-
Domi_tur wrote:Dziecko powinno mieć podparcie nóg podczas jedzenia w związku z tym każde krzesełko musi mieć podnóżek
Jeśli chodzi o Canpola to słyszałam o nim, ale nie wiem czy ma taką samą rurkę jak Bbox. W nim jest specjalna "blokada", którą dziecko musi zacisnąć zębami żeby pociągnąć wodę. Dzięki niej dziecko troszkę musi się wysilić no i też obrócony a nie zamknięty nie wylewa wody.
W bidonach najważniejsza jest rurka, żeby nie była za gruba i zbyt prosta do picia
-
Szymon spi jakieś 4x po 30-40minut. Nie ma znaczenia czy spacer czy dom. Raz na dwa tygodnie śpi 1,5h ale to zazwyczaj wtedy kiedy sama przysne z nim na rękach
Frida a na brzuszek nie da rady jej odłożyć? Może taka wtulona w materac pospi dłużej? -
Domi_tur wrote:Szymon spi jakieś 4x po 30-40minut. Nie ma znaczenia czy spacer czy dom. Raz na dwa tygodnie śpi 1,5h ale to zazwyczaj wtedy kiedy sama przysne z nim na rękach
Frida a na brzuszek nie da rady jej odłożyć? Może taka wtulona w materac pospi dłużej?Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Teraz leci 4 drzemka. W czasie drogi do lekarza i spowrotem drzemal w wózku.
Moj to różnie od pol godziny do 2h potrafi pospac.