X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Kayama ona zasypia tylko na cycu. Ewentualnie na spacerze w wózku. Wieczorem mamy rytuały i jakoś to idzie, zasypia na cycu i odkładam ją do łóżeczka, puszczam szum albo spokojna muzykę ale to bardziej dla rytualu niz żeby to pomagało. Problem jest w dzień bo ona śpi tylko na cycu, sama leżąc w życiu nie zaśnie. Jak ją odloze to albo budzi się od razu albo śpi max 15-20min i zaraz się orientuje że leży beze mnie i się budzi. A na rękach śpi nawet ponad godzinę. Mogłabym próbować bujac ale to chyba z deszczu pod rynne, już chyba wolę siedzieć z nią cała drzemke niz telepac ja 40min na rękach po parę razy dziennie...
    Jak miala z 2 mce to spała w dniu nawet 2-3h i dawala sie odłożyć ale potem sie to popsuło i do tej pory nie wróciło a próbuję różnych rzeczy. Czasem się udaje ale nie bardzo mnie pociesza że sie uda na 2 drzemki na tydzień :/ Jakoś nawet mocno na to nie narzekalam przez ostatnie miesiące ale już od kilku dni mam dość, tym bardziej że właśnie całe dnie siedzimy same.

A probowałaś trochę ją spowinąć? U nas też był okres, że nie dawał się odłożyć- owijaliśmy go wtedy kołderką (nie jakoś ciasno- sam bez problemu po odłożeniu mógł się oswobodzić), ale takie spowicie u nas skutkowało, że nie wybudzał go odruch moro.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    A probowałaś trochę ją spowinąć? U nas też był okres, że nie dawał się odłożyć- owijaliśmy go wtedy kołderką (nie jakoś ciasno- sam bez problemu po odłożeniu mógł się oswobodzić), ale takie spowicie u nas skutkowało, że nie wybudzał go odruch moro.
    Tak wróciłam do rożka i jeśli kiedykolwiek się udaje to tylko wtedy :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja włączam szum na każdą drzemkę, niestety moje dziecko w wózku uśnie tylko z szumem, no chyba, że byłby to spacer po autostradzie 😂😂😂

Frida91 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odruch moro to już chyba powinien zaniknąć :) Frida no współczuję. Może to się z czasem unormuje, na pewno będzie lepiej. To może owijaj ją ciasno jak pomaga. Ja mojej nigdy nie owijałam :) , zawsze łapki oswobadzała i po nielicznych próbach przestałam.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida, moja Laura też miała taki okres, że usypiała przy piersi a potem nie dała się odłożyć. Obejrzałam w tamtym czasie kilka seriali na Netflixie , bo o spacerze też nie było mowy - dała sie jak opetana. Było mi bardzo ciężko , ale samo przeszło🤷‍♀️. Teraz śpi sama i w łóżeczku i na spacerze , usypia nadal przy piersi.

Za to była dziś u mnie koleżanka i powiedziała, że jej syn budził się w nocy co godzinę odkąd skończył 3-4 miesiące aż do skończenia ... półtora roku! To mnie pocieszyła🙈
    Przytargała mi też krzesełko do karmienia swojego synka (niespodzianka). Stylistycznie bardzo nie w moim stylu (kolorowy, masywny), ale jak nowy. Więc ja teoretycznie już szukać nie muszę🙃

dqprgu1royghdo7j.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Odruch moro to już chyba powinien zaniknąć :).

Pisałam o Olku. U nas te problemy z odkładaniem były gdy miał około 3-3,5 miesiąca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 23:14

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • werni Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej też małego tulilam w rożek i usypial. Teraz używam go tylko jako kolderki. Sam przeważnie usypia. Przekreci się na bok lub ja trochę mu pomagam przy przekrecaniu. Pobawi się chwilę pielucha i usypia. Ma w dzień takie ala rytuały ze spaniem. 3 drzemki. Po karmieniu z godzinę (około więcej lUB mniej) bawimy się lub ćwiczymy potem usypia. To tak wychodza drzemki o godz. Ok. 9, 12, 15. Około 19 kąpiel karmienie i spanie. Ale ostatnio budzi się co noc około 22-23 potem 2 i 5. To wychodzi ze karmie go 7-8razy dziennie.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja różnie czasem ma dobry dzień i ma dwie drzemki po 1h. A wczoraj myślałam że zdechnę, godzinę usypiania, noszenia bo zmęczona i wyje i sen 15 min. I za godzinę powtórka. Dobrze że w nocy teraz śpi, a ja siedzę i słucham buczenia laktatora...

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• werni Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój o dziwo o 2 mnie nie obudził tylko teraz o 4.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🛶

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 13:42

• werni Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak często biorę go na brzuch by odbił ale niestety wtedy trochę ulewa. Wczoraj w dzień prawie nic nie ulał i w nocy w cale. Teraz ma dużo energii i karmie go na raty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2020, 07:03

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2020, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze nieszczęście ze spaniem jest troche pocieszające bo ja tez jestem w klubie noce do dupy. Ojciec od urodzenia śpi w salonie (kilka razy spał w łożku) mały ciagle sie w nocy wierci. Często ok 3-4 biorę go do siebie do wyra bo nie chce stać do 6 nad łóżeczkiem. Dzis od 4 do 7 ciagle mu poprawiałam smoczek 🤦‍♀️Inaczej byśmy dzien zaczęli o 4 😱
    Tak mi ciezko było oczy otworzyć ze masakra 😭

• Chimera Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🚡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 13:42

Pierniczkowa, Nacha lubią tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida, mam takie samo dziecko. Dzień zaczynamy koło 8. W ciągu dnia ostatnio dwie drzemki trwające do 30 min. Najczęściej krócej. Jeszcze niedawno dawało się go jeszcze domykać i spał do 1,5h - jaki to był luksus! Ma spacerze ewentualnie pospi dłużej ale tez nie zawsze. Mimo tak krótkiego spania nie jest jakaś straszna maruda, myśle ze gdybym była wyspana to w ogóle nie wydawałby się marudny ;). Owszem wymaga noszenia, ciągłego animowania ale ja wychodzę z założenia, ze po to jestem z nim ten rok. Nie po to żeby chata błyszczała czy żeby mąż miał codziennie świeży obiad ;). Na gotowanie obiadu mam taki latem, ze tobie to zawsze po spacerze. Jeśli wtedy podpal ok 1 h to ma wyborny nastrój i da ugotować. A odkąd mam lidlomixa to już w ogóle jest łatwiej.
    Potem od 16 jestem sama z dwójka i jest ciężko bo Julek jest wymagający. Koło 17.30-18 wraca mąż i stara się ogarniać dwójkę żebym mogła odetchnąć. Koło 19 kładziemy Kazika spać i się zaczyna. Dopóki się nie położę do lozka (koło północy) to latam do niego kilka razy, karmie ze dwa. Dziś w nocy pobudki o północy jak przyszłam do niego, potem o 2, 3, 4, 6 i o 8 koniec spania. Mój mąż nie ma lepiej bo Julek budzi się między północą a 1 i mój mąż musi iść do niego spać. Śpią razem na lozku 90 cm 👌🏻. Wstaje połamany, ale twierdzi ze i tak lepiej się tam wysypia niż z nami 🤷🏼‍♂️.
    Trochę przejebane, ale mamy tak fajne te dzieci, ze grzech narzekać ❤️.
    Pomyślała, ze chyba czas przenieść Kazika do jego pokoju bo w przeciwnym wypadku nigdy nie oduczymy Julka wspólnego spania. W weekend czeka nas wiec koleinę latanie z meblami 🙄🤦🏼‍♂️.
    Idealny scenariusz zakłada, ze będę na noc karmić na siedząco i jak Kazik zaśnie to przełożę do łóżeczka 😂. Realny scenariusz to rozkładana sofka w jego pokoju, na której będę z nim pewnie spać

Anhydra lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🚲

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 13:43

• Vampire Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida, polubiłam, bo z Polą jest identycznie. Noc masakra, a kiedyś spała ładnie tak, że mogłam wstać 2h przed nią i coś zrobić. Teraz ciągle razem, bo ma czujnik mamy i cyca. 🤤 od 3m-ca drzemki 30 min jakby miała wbudowany stoper. Nic nie mogę zrobić, wieczorem maz przejmuje to się tyle, że umyje i... Rytuał na noc.. Ja zasypiam z nią of course.

Ale Anhydra wlewa nadzieję do mojego serca, że będzie lepiej.. Wczoraj skończyliśmy 5 m-cy razem i powoli nie się normuje. 🙏🙏

Iga, my przy alergii nie mamy kataru, ale dwie moje koleżanki tak mają do tej pory (9 i 18 m-cy) po zjedzeniu alergenu czy poprzez mleko czy bezpośrednio. Tej strarszej rzuca się potem na uszy. Spróbuj zweryfikować co ją uczula i dieta eliminayjna.

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Odruch moro to już chyba powinien zaniknąć :) Frida no współczuję. Może to się z czasem unormuje, na pewno będzie lepiej. To może owijaj ją ciasno jak pomaga. Ja mojej nigdy nie owijałam :) , zawsze łapki oswobadzała i po nielicznych próbach przestałam.
    Wiesz co ona odruchu moro już nie ma dawno tylko jak jest otulona to ma chyba wrażenie przytulenia a jak jest luźno to zaraz poczuje ręką że mnie nie ma i sie rozbudza...

Anhydra lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam wyrzutów że w chacie syf itp. Mała w dzień mi dużo nie płacze. Ale to wykanczajace jak albo musze ja zabawiac jak nie śpi a jak śpi to też ją ciągle trzymac i tak nawet pójście do kibelka jest na czas. Zero chwili dla siebie a mąż jak wraca i zanim zje przebierze sie to zaraz mała do kapania itp. Max godzinę mam dla siebie jak pojdzie spać.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że pewnie to minie i nic sie nie poradzi, czasem nawet na to nie narzekam i czytam książki itd. Ale wczoraj jakoś mi się ulalo i caly wieczór przeryczalam ze chyba sie do tego nie nadaje i coś zrobiłam zle i mam tego wszystkiego dosyć... Pozostaje mi wierzyć że w końcu to minie i będzie lepiej ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ✈️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 13:43

Frida91, kayama lubią tę wiadomość

‹‹ 1573 1574 1575 1576 1577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ