Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja na razie stopami się nie interesuje ale jak jej podsunęłam to dała radę nawet wziąć ją do buzi
Ale sama w własnej inicjatywy na razie tego nie robi. Za to pelza juz na całego, podpór wysoki pięknie robi, cały brzuch już odrywa i nawet opiera się na kolankach 😍 Na moment ale to już i tak super.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2020, 21:01
Vaniliowa, werni, Chimera, Ania95, Domi_tur, Vampire, Applejoy, Limerikowo, trzydziecha lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Hej dziewczyny! ❤️ Ja to was cały czas czytam 🥰 ale jakoś odkąd młody się urodził to ucichłam 🙊 Super, że jeszcze tutaj jesteście! 🥰🥰 Choć widzę, że też sporo dziewczyn się wyeksmitowalo ☹️👎
Mój Adaśko 13go skończył 5 miesięcy.
Przewracał się jakoś tydzień przed skończeniem 4 miesiąca, a stopki do buzi jak miał 4,5 miesiąca 😍
Czy wasze słodziaki próbują już pełzać?
Mój mały od dłuższego czasu próbuje, ale wychodzi średnio haha i się denerwuje. Obraca się wokół własnej osi, jak zegarek od dłuższego czasu bój stop, do przodu to o parę cm mu się udaje, a na przewijaku spada bo się odpycha do tyłu.
Mój Adaś jest bardzo zawzięty, dużo by chciał, a jak nie wychodzi to maruda.
Mam nadzieje, że jeszcze mnie tu ktoś pamięta 🙈
Ściskam Was mocno! 🤗
Frida91, Chimera, werni, kayama, DrzewkoPomarańczowe, Vampire, Kalija, trzydziecha, Camelia lubią tę wiadomość
-
Frida91 wrote:Moja na razie stopami się nie interesuje ale jak jej podsunęłam to dała radę nawet wziąć ją do buzi
Ale sama w własnej inicjatywy na razie tego nie robi. Za to pelza juz na całego, podpór wysoki pięknie robi, cały brzuch już odrywa i nawet opiera się na kolankach 😍 Na moment ale to już i tak super.
Hahaha tyle co zapytałam o pełzanie 🥰 ale słodko.... 🥰 -
Frida super
Mój ostatnio zamiast właśnie odrywac się od podłogi to w drugą stronę i udaje rybke lub ptaka i jeszcze tą buzią wycieraczki i kręci jakby był rekinem i coś pozeral 😂😂
Od kilku dni zrobił się też przytulasem. Czasami jak zaplacze to myślę że może głodny a on nie chce jesc tylko na ręce i się wtula i patrzy do okolatrzyma do góry ręce i mówię do niego: co na rączki mam Cię wziąć?
Camelia lubi tę wiadomość
-
Ja zamówiłam sobie matę piankową bo rzeczywiście ta z Kinderkrafta sie ślizga a podłoga z kolei zimna... Wzięłam taka 180x180,chyba będzie ok?
Kurde u nas jak nic zaczął się skok, całą noc dziś znowu spała przyklejona do mnie i nie mogłam się ruszyćCóreczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Sama nie wiem gdzie kłaść młodego, bo wszędzie ślisko, a właśnie podloga zimna 👎 póki co kładę go najwięcej na puzzle, ale to nie jest to czego bym oczekiwała, a właściwie Adaśko 🙈
Ten czas tak leci, że za niedługo będą nasze dzieci śmigać, a my nie nadążymy ich gonić 🙈
Najważniejsze, aby zdrowo się nam rozwijały 😍😍
Pamiętam jak pisalysmy o porodach, a tu już się szykują pełzania, siadania 😍uwielbiam ten stan jak mały pochłania nowe umiejętności ❤️❤️❤️ -
Laseczki a jak ubieracie dzieciaczki do ćwiczeń na macie? Bo do pełzania i raczkowania najlepiej samo body z krótkim rękawem ale średnio to widzę. Niestety nie mam ogrzewania podłogowego 😂🤦♀️ w dresach mu niewygodnie, zamówiłam i czekam na rajstopy z antypoślizgiem na kolanach
-
Domi też sie na tym zastanawiałam. Pewnie gole nóżki najlepiej ale u nas też podłoga chłodna a nie lubię mieć też gorąco w domu... Więc ubieram normalnie. I jakoś osbie radzi w spodenkach i skarpetach póki co.
Vanilliowa no teraz to dopiero się zacznie wszystko naraz - siadanie, raczkowanie, wstawanie, zeby, jedzenie, gadanie 😍 I to w jak szybkim czasie...werni lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Domi, nawet nie wiedziałam że są takie rajstopy. Gdzie zamawialaś?
Myślę, że mogą pomóc w pełzaniu 😍🤔
Ja małego kładę w body i spodenkach, ale rzeczywiście może go to gdzieś blokować?! 🤔 Z chęcią bym w samym body go położyła, ale jednak od podłogi ciągnie 😤 -
Domi_tur wrote:Laseczki a jak ubieracie dzieciaczki do ćwiczeń na macie? Bo do pełzania i raczkowania najlepiej samo body z krótkim rękawem ale średnio to widzę. Niestety nie mam ogrzewania podłogowego 😂🤦♀️ w dresach mu niewygodnie, zamówiłam i czekam na rajstopy z antypoślizgiem na kolanach
Domi ja zamówiłam na joomie kolenniki jak Wojtek będzie raczkowal. Już powoli dupke podnosi.
Chimera niezła akcja😁 tez czasami mam dziwne snyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2020, 10:52
-
Moja się nie podnosi. Co prawda się przewraca na brzuch ale jest leniuszkiem. Nie pospieszam jej ma jeszcze dużo czasu z tego co mówił rehabilitant. Z tego co mówiła moja mama ja nie raczkował, po prostu od razu usiadłam a potem wspinałam się na meble.i tak chodziłam. Albo przeżywałam się na dupsku
Camelia lubi tę wiadomość
-
Ja zamówiłam w smyku, ale widziałam wszędzie, na allegro i dzieciowych sklepach
w dresach Sajmon się wścieka, najlepiej mu idzie na golasa po naszym łóżku przed kąpielą, jak gąsienica śmiga i trze głową o prześcieradło 🤦♀️ a podłoga i mata ostatnio parzą go w dupkę, po max 5 minutach jest jojczenie. Wkurza się bo chciałby się swobodnie przemieszczać a nie może. Jak leży na macie materiałowej to żeby sięgnąć po zabawki leżące dalej nie ruszy dupki tylko przesuwa matę po puzzlach😂
Ale generalnie jest w fazie "weź mnie na rączki", wszystko próbuje wtedy łapać, ogląda każdą czynność którą wykonuję i się wtedy tak slodko przytula🥰 Więc noszenie od razu mi mniej przeszkadza
trzydziecha lubi tę wiadomość