Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Może próbuj ze zwykłego kubeczk też? U nas kupy są gęstsze niz na samym mleku ale takie maziste, nie są zwarte.
Moja mała zaczęła od 2 dni raczkować na całego i przez to chyba jest tak tym podekscytowana ze tez w nocy niespokojnie śpi. Ale zasuwa już po całym mieszkaniu i rozrabiaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2020, 21:18
werni, Niezapominajka5, kayama, Pierniczkowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy na początku rozszerzania mielismy jazdy z kupami. Czasem co 2-3dni i to takie plasteliny niby miękkie ale trzymały sie pupy. Teraz kupa codziennie a nawet 2-3razy dziennie czasem plastelina a zazwyczaj taka pomiędzy plastelina a musztarda (cholera wie do czego to porównać). No i zawsze widze czy wyszło to co zjadł dzien wczesnien 🤪
-
U nas kupy to w sumie codziennie po sztuce, pełen przegląd konsystencji, są musztardy są i plasteliny. Wypija wody tak do 50ml. Po kiwi 🥝 to była kupa z tymi ziarenkami 🙈 ostatnio jak dostał grudki marchewki, to w sumie w tej samej postaci opuściły go 🤷
-
U mojego tez różnie z kupami. Są codziennie przynajmniej 1. Dziś była nieźle zwarta i klejąca się do pupy. Musze tez więcej dawać mu pić. Dziś zaczęłam dawać dha plus Wit. D zobaczymy jak będzie spał i czuł się po tych witaminach.
Wczoraj dałam mu polizać trochę gruszki i trochę łyżeczką dałam. Może po niej dzisiejsza taka kupa zwarta mocno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2020, 22:04
-
Frida91 wrote:Może próbuj ze zwykłego kubeczk też? U nas kupy są gęstsze niz na samym mleku ale takie maziste, nie są zwarte.
Moja mała zaczęła od 2 dni raczkować na całego i przez to chyba jest tak tym podekscytowana ze tez w nocy niespokojnie śpi. Ale zasuwa już po całym mieszkaniu i rozrabia
Moja na razie się czai i jeszcze nie raczkujeFrida91 lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
werni wrote:U mojego tez różnie z kupami. Są codziennie przynajmniej 1. Dziś była nieźle zwarta i klejąca się do pupy. Musze tez więcej dawać mu pić. Dziś zaczęłam dawać dha plus Wit. D zobaczymy jak będzie spał i czuł się po tych witaminach.
Wczoraj dałam mu polizać trochę gruszki i trochę łyżeczką dałam. Może po niej dzisiejsza taka kupa zwarta mocno.Czasem sa 2 jednego dnia, a raz zdarzyła się nawet przerwa 4 dni.
Dha z wit D daje od samego początku. Moim zdaniem jest ok, no i dha ma od razu
Dajesz bobik, czy znalazłaś coś innego?
A my znowu się odciągamy, bo katarek się pojawił.
Ze spaniem też różnie bywa, bo przez większą aktywnośc Meli podczas snu, zdarza jej się częściej wybudzić. Chociaż ma ochraniacz, to czasem przyfasoli głową w szbebelki 🙈 Raz byłam pewna, że będzie mega ryk... A ta się nawet nie obudziła.
Robicie coś z tym? Może jakieś podwójne ochraniacze? Poduszki jaski pod ochraniacz? 🙄 Czy Wasze tak nie szaleją przez sen?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niebieska Gwiazda wrote:Obecnie nie podaje wit d.Przy pierwszym podawałam omegamed dha+dTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Tez podaje omega med. Wojtek dopiero się obudził kolo 1 nie wiem czy to za sprawa tych witamin czy zbieg okoliczności. Bo wcześniej to dwie pobudki robił. Ale za to o 4 juz ma oczy jak 5zl.
Co do ochraniaczy. Wojtek dostał komplet z pościelą ochraniaczami itd z wełny. Ten ochraniacz jest dość gruby i nic nie daje już. Na szczęście on nie wierci się mocno. Patrzy się na te pieski na ochraniaczu. -
Biedna Karolka oby szybko wyzdrowiala.
Mojemu jeszcze nie podawalam buraczkow. Dziś pójdę do rossmana kupie nowe sloiczki i zajde tez do sklepu. -
Ja dzisiaj byłam w rossmanie po słoiczki. Pół godziny stałam przy tym regale i oglądałam składy i serio słabo z tym. Z owoców to jeszcze się wybierze takie bez soków zagęszczonych i innych dziwów, ale te obiadki 🙄 byle jak najszybciej był większy wybór w warzywniaku i "bajbaj słoiczki" 😉
Zdrówka dla Karolinki ❤️ -
Chimera wrote:Ja dzisiaj byłam w rossmanie po słoiczki. Pół godziny stałam przy tym regale i oglądałam składy i serio słabo z tym. Z owoców to jeszcze się wybierze takie bez soków zagęszczonych i innych dziwów, ale te obiadki 🙄 byle jak najszybciej był większy wybór w warzywniaku i "bajbaj słoiczki" 😉
Zdrówka dla Karolinki ❤️
A co jest niedobrego w tych obiadkach? Poza tym że wybór ograniczony już próbowaliśmy wszystkiego.
Ja planuje słoiczki póki nie zacznie jeść tego co myA i tak myślę że to ryzyko dawać jej produkty z marketów, nie mamy żadnego zaprzyjaźnionego rolnika i hodowcy aby mieć produkty z pewnego źródła.
-
Co do ochraniaczy właśnie zamontowalam tydzień temu, bo Wika lata po całym łóżku, wciskala się głowa w szczebelki o nogi klinowala i potem był wrzask. Ochraniacz jest gruby i pomaga, tyle że mała odwiazuje troczki i wyciąga ochraniacz i go żuje gryzie
taka zabawa.
-
kayama wrote:Jakby ktoś potrzebował to w Biedrze jest podgrzewacz do butelek Hoffen za 40 zł, ma fajna miseczkę z pokrywką w zestawie. Działa, grzeje
https://www.biedronka.pl/pl/product,id,167954,name,podgrzewacz-butelek
Bo póki co robię na oko z tym moim mlekiem.
Tyle, że piszę, że niedostępny.
Czy Wasi malzowie też tacy chętni żeby wyskoczyć na miasto żeby robić zakupy? Mój to ostatnio aż się rwie jak trzeba po coś pojechać. Grunt żebym tylko ja nie chciała wychodzić 🙊
Może to głupie, ale ostatnio licytowalam się z nim kto pojedzie po kaszki dla małej. Skończyło się, że znowu on.
A ja oprócz spacerów, to praktycznie się z domu nie ruszam. Trochę dziwie mi z tym 🙄 w końcu zdziczeje w tych 4 ścianach.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
werni wrote:Tez podaje omega med. Wojtek dopiero się obudził kolo 1 nie wiem czy to za sprawa tych witamin czy zbieg okoliczności. Bo wcześniej to dwie pobudki robił. Ale za to o 4 juz ma oczy jak 5zl.
Co do ochraniaczy. Wojtek dostał komplet z pościelą ochraniaczami itd z wełny. Ten ochraniacz jest dość gruby i nic nie daje już. Na szczęście on nie wierci się mocno. Patrzy się na te pieski na ochraniaczu.
To oby dzisiaj zrobił Ci jeszcze większa niespodzianke i pospal jeszcze dłużej 👍
A z tymi ochraniaczami zobaczę jak będzie dalej. Jak będzie głową tłuc, to najwyżej dokupię jeszcze jeden
Pierniczkowa, daj znać jak Karola.
Robisz jej kaszki na Twoim mleku?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝