X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może próbuj ze zwykłego kubeczk też? U nas kupy są gęstsze niz na samym mleku ale takie maziste, nie są zwarte.

Moja mała zaczęła od 2 dni raczkować na całego i przez to chyba jest tak tym podekscytowana ze tez w nocy niespokojnie śpi. Ale zasuwa już po całym mieszkaniu i rozrabia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2020, 21:18

werni, Niezapominajka5, kayama, Pierniczkowa lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na początku rozszerzania mielismy jazdy z kupami. Czasem co 2-3dni i to takie plasteliny niby miękkie ale trzymały sie pupy. Teraz kupa codziennie a nawet 2-3razy dziennie czasem plastelina a zazwyczaj taka pomiędzy plastelina a musztarda (cholera wie do czego to porównać). No i zawsze widze czy wyszło to co zjadł dzien wczesnien 🤪

• Chimera Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupy to w sumie codziennie po sztuce, pełen przegląd konsystencji, są musztardy są i plasteliny. Wypija wody tak do 50ml. Po kiwi 🥝 to była kupa z tymi ziarenkami 🙈 ostatnio jak dostał grudki marchewki, to w sumie w tej samej postaci opuściły go 🤷

• werni Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego tez różnie z kupami. Są codziennie przynajmniej 1. Dziś była nieźle zwarta i klejąca się do pupy. Musze tez więcej dawać mu pić. Dziś zaczęłam dawać dha plus Wit. D zobaczymy jak będzie spał i czuł się po tych witaminach.

Wczoraj dałam mu polizać trochę gruszki i trochę łyżeczką dałam. Może po niej dzisiejsza taka kupa zwarta mocno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2020, 22:04

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Może próbuj ze zwykłego kubeczk też? U nas kupy są gęstsze niz na samym mleku ale takie maziste, nie są zwarte.

Moja mała zaczęła od 2 dni raczkować na całego i przez to chyba jest tak tym podekscytowana ze tez w nocy niespokojnie śpi. Ale zasuwa już po całym mieszkaniu i rozrabia :D
    Brawo dla Rozalki 👍
    Moja na razie się czai i jeszcze nie raczkuje :)

Frida91 lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 28 lutego 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    U mojego tez różnie z kupami. Są codziennie przynajmniej 1. Dziś była nieźle zwarta i klejąca się do pupy. Musze tez więcej dawać mu pić. Dziś zaczęłam dawać dha plus Wit. D zobaczymy jak będzie spał i czuł się po tych witaminach.

Wczoraj dałam mu polizać trochę gruszki i trochę łyżeczką dałam. Może po niej dzisiejsza taka kupa zwarta mocno.
    U nas nie zawsze jest codziennie, choć ostatnio dużo częściej :) Czasem sa 2 jednego dnia, a raz zdarzyła się nawet przerwa 4 dni.
    Dha z wit D daje od samego początku. Moim zdaniem jest ok, no i dha ma od razu :)
    Dajesz bobik, czy znalazłaś coś innego? :)

A my znowu się odciągamy, bo katarek się pojawił.
    Ze spaniem też różnie bywa, bo przez większą aktywnośc Meli podczas snu, zdarza jej się częściej wybudzić. Chociaż ma ochraniacz, to czasem przyfasoli głową w szbebelki 🙈 Raz byłam pewna, że będzie mega ryk... A ta się nawet nie obudziła.
    Robicie coś z tym? Może jakieś podwójne ochraniacze? Poduszki jaski pod ochraniacz? 🙄 Czy Wasze tak nie szaleją przez sen?

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie nie podaje wit d.Przy pierwszym podawałam omegamed dha+d

Wysłany: 28 lutego 2020, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Obecnie nie podaje wit d.Przy pierwszym podawałam omegamed dha+d
    U Was ciemiączko wcześniej zaczęło zarastać? Czy po prostu nie suplementujesz, bo macie dobre wyniki?

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy dobry wynik.Sprawdzam co kilka tygodni.Nie suplementuje to po urodzeniu ciemiączko miało 0.5cm.By zarosło jak najpóźniej.Obecnie jest na pół opuszka palca.Tak stwierdziła wczoraj neurolog.

• werni Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez podaje omega med. Wojtek dopiero się obudził kolo 1 nie wiem czy to za sprawa tych witamin czy zbieg okoliczności. Bo wcześniej to dwie pobudki robił. Ale za to o 4 juz ma oczy jak 5zl.

Co do ochraniaczy. Wojtek dostał komplet z pościelą ochraniaczami itd z wełny. Ten ochraniacz jest dość gruby i nic nie daje już. Na szczęście on nie wierci się mocno. Patrzy się na te pieski na ochraniaczu.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola chora, gorączka i katar. Jak nie przejdzie do poniedziałku to lekarz.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też w kupie wszystko widać :P ciekawa była po buraczkach 😆 Mój sie wystraszył przy przewijaniu bo nie wiedział że je jadła hehe

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Karolka oby szybko wyzdrowiala.

Mojemu jeszcze nie podawalam buraczkow. Dziś pójdę do rossmana kupie nowe sloiczki i zajde tez do sklepu.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam w rossmanie po słoiczki. Pół godziny stałam przy tym regale i oglądałam składy i serio słabo z tym. Z owoców to jeszcze się wybierze takie bez soków zagęszczonych i innych dziwów, ale te obiadki 🙄 byle jak najszybciej był większy wybór w warzywniaku i "bajbaj słoiczki" 😉

Zdrówka dla Karolinki ❤️

• kayama Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Ja dzisiaj byłam w rossmanie po słoiczki. Pół godziny stałam przy tym regale i oglądałam składy i serio słabo z tym. Z owoców to jeszcze się wybierze takie bez soków zagęszczonych i innych dziwów, ale te obiadki 🙄 byle jak najszybciej był większy wybór w warzywniaku i "bajbaj słoiczki" 😉

Zdrówka dla Karolinki ❤️

A co jest niedobrego w tych obiadkach? Poza tym że wybór ograniczony już próbowaliśmy wszystkiego.
    Ja planuje słoiczki póki nie zacznie jeść tego co my :) A i tak myślę że to ryzyko dawać jej produkty z marketów, nie mamy żadnego zaprzyjaźnionego rolnika i hodowcy aby mieć produkty z pewnego źródła.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ochraniaczy właśnie zamontowalam tydzień temu, bo Wika lata po całym łóżku, wciskala się głowa w szczebelki o nogi klinowala i potem był wrzask. Ochraniacz jest gruby i pomaga, tyle że mała odwiazuje troczki i wyciąga ochraniacz i go żuje gryzie ;) taka zabawa.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby ktoś potrzebował to w Biedrze jest podgrzewacz do butelek Hoffen za 40 zł, ma fajna miseczkę z pokrywką w zestawie. Działa, grzeje ;)
    https://www.biedronka.pl/pl/product,id,167954,name,podgrzewacz-butelek

Camelia lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png

Wysłany: 1 marca 2020, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Jakby ktoś potrzebował to w Biedrze jest podgrzewacz do butelek Hoffen za 40 zł, ma fajna miseczkę z pokrywką w zestawie. Działa, grzeje ;)
    https://www.biedronka.pl/pl/product,id,167954,name,podgrzewacz-butelek
    Ooo może bym kupiła żeby robić w nim kaszki? :)
    Bo póki co robię na oko z tym moim mlekiem.
    Tyle, że piszę, że niedostępny.

Czy Wasi malzowie też tacy chętni żeby wyskoczyć na miasto żeby robić zakupy? Mój to ostatnio aż się rwie jak trzeba po coś pojechać. Grunt żebym tylko ja nie chciała wychodzić 🙊
    Może to głupie, ale ostatnio licytowalam się z nim kto pojedzie po kaszki dla małej. Skończyło się, że znowu on.
    A ja oprócz spacerów, to praktycznie się z domu nie ruszam. Trochę dziwie mi z tym 🙄 w końcu zdziczeje w tych 4 ścianach.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 1 marca 2020, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Tez podaje omega med. Wojtek dopiero się obudził kolo 1 nie wiem czy to za sprawa tych witamin czy zbieg okoliczności. Bo wcześniej to dwie pobudki robił. Ale za to o 4 juz ma oczy jak 5zl.

Co do ochraniaczy. Wojtek dostał komplet z pościelą ochraniaczami itd z wełny. Ten ochraniacz jest dość gruby i nic nie daje już. Na szczęście on nie wierci się mocno. Patrzy się na te pieski na ochraniaczu.

To oby dzisiaj zrobił Ci jeszcze większa niespodzianke i pospal jeszcze dłużej 👍
    A z tymi ochraniaczami zobaczę jak będzie dalej. Jak będzie głową tłuc, to najwyżej dokupię jeszcze jeden :)

Pierniczkowa, daj znać jak Karola.
    Robisz jej kaszki na Twoim mleku?

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, moja nie ruszy żadnej kaszki. Nie ta konsystencja, pluje dalej niż widzi. Ale słoiczki i jogurty ok.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

‹‹ 1654 1655 1656 1657 1658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ