Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa daje Tytusowi owsiankę. Zwykle płatki owsiane grube gotuje na wodzie. Wszystsko na oko. Troche płatków troche wody kilka min gotowania. Jak przestygnie daje troche mm i tartę jabłko (na te małe wiórki nie na ciape) ostatnio dodałam troche kaszki gerber organic waniliowej lub łyżkę masła orzechowego. Oczywiście nie musze mowić ze Tytus wpitala az nie nadążałam nabierać
werni lubi tę wiadomość
-
Frida91 wrote:Niezapominajka szparagi z Lidla. Te kaszki Czary Mamy gotuje się szybko 2-3 minuty
Owsiankę też gotuję szybko. Za to inne kaszki mam błyskawiczne i wtedy po prostu rozrabiam też albo z ciepłą wodą albo z moim mlekiem
Ja już chętnie bym się zabrała za blw ale mała jeszcze nie bardzo ma inicjatywę do samodzielnego jedzenia ręką no i jeszcze nie sadzam jej w krzesełku więc jeszcze poczekam.
Wiem, że miłośniczki blw pewnie by mówiły, że to żadne blw, ale przecież nie będę czekać z rozszerzeniem diety do 9 miesiąca jeśli mała nie siedzi samodzielnie
Za to wykazuje zainteresowanie jedzeniem i piciem. Raz porwała mi oponka i ukruszyla sobie kawałek 🙈 idealne rozszerzanie diety, nie ma co 😂Frida91, Chimera lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Camelia wrote:U nas zamiast ochraniacza są zawieszone duże owcze skóry na bokach łóżeczka, bo bałam się, że mała się zaziębi przez przeciąg, a także nawet jak przekręci się do boku, to nie martwię się, że nie będzie miała powietrza lub się uderzy, bo runo długie i grube oraz normalnie pozwala oddychać, ale żeby to nie zabierało kurze, to trzeba niestety przykrywać narzutą, co mnie nie już zaczyna męczyć, bo kilka razy dziennie jest taka zabawa. Ogólnie łóżeczko wyszło w stylu wikingów 😂
Wybacz Camelia, nie mogłam się oprzeć 🙊😉Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Nacha wrote:Ja daje Tytusowi owsiankę. Zwykle płatki owsiane grube gotuje na wodzie. Wszystsko na oko. Troche płatków troche wody kilka min gotowania. Jak przestygnie daje troche mm i tartę jabłko (na te małe wiórki nie na ciape) ostatnio dodałam troche kaszki gerber organic waniliowej lub łyżkę masła orzechowego. Oczywiście nie musze mowić ze Tytus wpitala az nie nadążałam nabieraćTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Ja tak samo podziwam za różne kombinacje. I że dzieci chętnie zjadają. I super ze to robią i nie są niejadkami.
Wczoraj przymierzylam polarowego pajaca czy na Wojtka jest dobry. Rozmiar 68. I jest. Będzie miał na teraz. Na taką pogodę bo w kombinezonie zimowym jest mu za gorąco. Dobrze ze kupiłam na wiekszy rozmiar.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 08:06
-
Ja to nie zakładam małej często kombinezonu. Zakładałam jak jest naprawdę zimno. A tak to taka ciepła bluzę polarowa z kapturem i śpiworek minky. Takie mamy zimy
Dziś na obiad małej zrobię kurczaka z batatem i fasolka szparagową a jutro może zupkę z cukinia i żółtkiem. Ja próbowałam jej dawać kawałki do rączki ale jakoś nie bardzo na razie to szło a też nie będę czekać z rozszerzeniem tyle czasu. Chyba nic się nie stanie jak zacznę wprowadzać blw dopiero w 7-8 miesiącu. -
Frida ja dokładnie mam taki plan. Nie chciałam czekać z rozszerzaniem diety, bo mam nadzieję, że wyeliminuje dokarmianie mm za pomocą stałych posiłków...zobaczymy jak to wyjdzie w rzeczywistości. Dzisiaj zjadł troszkę więcej kaszki-zrobilam z mango 😁 Na obiad dostanie ze słoiczka, bo pewnie znów zje ze 2 łyżeczki 🙄 a popołudniu smoothie z kiwi i banana, takie mamy dziś menu 😉
Frida91, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiezapominajka5 wrote:Ja to podziwiam Nacha Wasze rozszerzanie diety i jestem w szoku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 10:49
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jestem na lipcówkach od jakiegoś czasu.Na fb nie chce bo ja nie wrzucam zdjęć.Nigdy nie wrzuciłam swojego zdjęcia ani dzieci do neta.Teściowa raz wrzuciła zdjęcie starszego i już tego nie powtórzyła.Dostała joby.
A na lipcówkach ostatnio doszło sporo dziewczyn i coś się dzieje.Wpadajcie będzie fajnie. -
Wielka szkoda, bo można zajrzeć po całym dniu nieobecności, a tu tylko kilka wpisów. Z jednej strony się nie dziwię, bo im dziecko robi się bardziej mobilne, tym tego czasu jest mniej
A jak pójdzie spać, to każdy patrzy aby odpocząć, albo porobić coś w domu.
Na lipcowkach jest sporo dziewczyn i na bank bardzo fajne. Miałam tam dołączyć jak mała się urodziła na początku lipca, ale jakoś szkoda mi było Was opuszczać.
U nas katar nadal się ciągnie. Byliśmy wczoraj u lekarza, ale na szczęście osłuchowo czysto.
Ja to już zglupieje z tymi lekarzami. Naprawdę..
Babka się mnie pyta, czy z główką wszystko w porządku i czy byliśmy u neurologa. No byliśmy.. 2 razy (raz niepotrzebnie, bo znowu powiedziała, że wszystko jest ok).
A rodzinna mi mówi, że warto się wybrać, bo jakby mała.
Ale nie zmierzyła.. A miała mierzona pod koniec stycznia i było ok 🙄
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka to może zmierz jej sama główkę i zobacz jak to na centylach wygląda.
U nas jak mały zaczął pełzać to coraz mniej czasu, nie ma opcji zostawić go choć na 2 minuty, bo zaraz się gdzieś przemieści. Wczoraj mi się zaklinował pod stołem i wielkie halo zrobił, a ledwo go zabrałam, to znów się tam kierował 🤷Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Tak zrobie jak znajdę jakąś miarkę 👍
Jak w styczniu sprawdzałam w centylach, to się ładnie mieściła na siatkach wczesniaczych.
W narmalnych jest w najniższych, ale też nie wypada poza.
To ładnie już Twój pełza 👏
Moja w przód przemieszcza się minimalnie, lubi za to o 360 stopni na fokę.
A jak Wasze wyglądają w siatkach?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝