Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
A Próbowałaś zmieniać konsystencje na rzadsza lub gęstszą? Albo podać inną kaszkę?
Moja jaglaną i ryżową jadła tak ooo. Za to jak wczoraj i dzisiaj zrobiłam jej nieco rzadszą owsianke, to jadła aż jej się uszy trzęsły. Pierwszy raz jadła coś z takim apetytem (nawet owoce wchodzą jej gorzej).Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Co do spania o tyle się naprawił ze się nie budzi o 21. Raz się nawet obudził kolo1 ale tylko raz.
Co do kaszek. Właśnie się zastanawiam gdzie kupić i jakie wybrać. Narazie to jednoskladnikowe. -
Ja robilam normalna owsiankę na wodzie.
Bez miksowania.
Moja nawrt lubi kaszki ale zawsze robię z jakimś owocem.
Wczoraj zrobiłam jej obiadek-kurczak, marchewka i szparagi (w zasadzie to pół jednej sztuki😆) i to zagęszczone orkiszową manną. Doprawiłam odrobina gałki muszkatołowej i słodkiej papryki plus olej rzepakowy bio i bardzo drobno posiekana natka poetruszki. Pierwszy raz zjadła całą porcje czegośChociaż objętościowo to było jak niecałe pół słoiczka, wiem bo przełożyłam druga część na dzisiaj na obiad. Ona na razie je mało ale dość chętnie i jest ciekawa nowych rzeczy. Zawsze zje parę łyżeczek.
Ja sloikow nie daje tylko sama gotuję, czasem coś podobnego jak dla nas tylko bez soli a czasem po prostu robie różne warzywa z mięskiem czy rybka i albo blenduje albo gniote widelcem. Wszystko jest okCzasem kupuje w słoiczku owoce do kaszek i 2 rayz podałam obiadek ze słoiczka jak byliśmy u mojej mamy. Ale próbowałam i strasznie to mdłe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2020, 10:36
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Chimera wrote:Niezapominajka a robisz normalnie płatki owsiane na wodzie i to miksujesz czy masz jakąś kaszkę owsianą do gotowania?
Kupiłam do gotowania czary mamy (mix kaszek), ale nie bardzo wiem jak to zrobić żeby użyć moje mleko. Gotować? Czy raczej wtedy tylko na wodzie robić?
Macie jakieś pomysły?
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Kupiłam owsiana z nominala. Co prawda ma jeszcze w składzie 40% kukurydzy, ale to raczej nic złego.
Kupiłam do gotowania czary mamy (mix kaszek), ale nie bardzo wiem jak to zrobić żeby użyć moje mleko. Gotować? Czy raczej wtedy tylko na wodzie robić?
Macie jakieś pomysły?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2020, 17:51
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Frida91 wrote:Ja robilam normalna owsiankę na wodzie.
Bez miksowania.
Moja nawrt lubi kaszki ale zawsze robię z jakimś owocem.
Wczoraj zrobiłam jej obiadek-kurczak, marchewka i szparagi (w zasadzie to pół jednej sztuki😆) i to zagęszczone orkiszową manną. Doprawiłam odrobina gałki muszkatołowej i słodkiej papryki plus olej rzepakowy bio i bardzo drobno posiekana natka poetruszki. Pierwszy raz zjadła całą porcje czegośChociaż objętościowo to było jak niecałe pół słoiczka, wiem bo przełożyłam druga część na dzisiaj na obiad. Ona na razie je mało ale dość chętnie i jest ciekawa nowych rzeczy. Zawsze zje parę łyżeczek.
Ja sloikow nie daje tylko sama gotuję, czasem coś podobnego jak dla nas tylko bez soli a czasem po prostu robie różne warzywa z mięskiem czy rybka i albo blenduje albo gniote widelcem. Wszystko jest okCzasem kupuje w słoiczku owoce do kaszek i 2 rayz podałam obiadek ze słoiczka jak byliśmy u mojej mamy. Ale próbowałam i strasznie to mdłe
dodałam jej dynie ze słoika i zaprawilam mlekiem 🙈
Skąd szparag? Kupiłaś teraz, czy miałaś mrozonego?
Muszę się bardziej postarac z obiadkami,bo wstyd pisać co mała ma na obiad 🙊
Za to kupiłam wiejskiego kurczaka, więc w planach jest gotowanie czegoś ciekawszego 🤔Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Frida91 wrote:Ja gotuję na bardzo gęsto i rozcieńczam mlekiem takie kaszki. Albo robię na wodzie i dodaje trochę masła albo oleju rzepakowego ew.jogurtuTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Dziewczyny a jak dajecie awokado? Samo rozgniecione czy z czymś wymieszać? I czy można po 7 mięsiacu? Myślę czy jej nie zrobić taki miks z pomidorem. Ale były by dwa nowe składniki to chyba za dużo.
Wyczytałam ze pomidor po 10 miesiącu. A awokado różnie piszą, chyba dam już. Można z bananem, jabłkiem , gruszka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2020, 18:20
-
Niezapominajka szparagi z Lidla. Te kaszki Czary Mamy gotuje się szybko 2-3 minuty
Owsiankę też gotuję szybko. Za to inne kaszki mam błyskawiczne i wtedy po prostu rozrabiam też albo z ciepłą wodą albo z moim mlekiem
Ja już chętnie bym się zabrała za blw ale mała jeszcze nie bardzo ma inicjatywę do samodzielnego jedzenia ręką no i jeszcze nie sadzam jej w krzesełku więc jeszcze poczekam.Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny