Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Anhydro - mam nadzieję, że spokojniejsza będziesz teraz
Domi - kwaśnicy zazdraszczam, tu dobra jest tylko w Strzesze Akademickiej nigdzie nie znalazłam, jak masz w Karkonoszach jakąś miejscówę, to daj znaka
Kalija - witaj! Będziesz się bała i ten strach jest uzasadniony. Ale nie masz na pewne rzeczy wpływu myśl pozytywnie! i ciesz się ciążą Byłaś już na USG?Kalija, Domi_tur, Anhydra lubią tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Malinowa Panienka wrote:Kalija - witaj! Będziesz się bała i ten strach jest uzasadniony. Ale nie masz na pewne rzeczy wpływu myśl pozytywnie! i ciesz się ciążą Byłaś już na USG?
Cześć tak, byłam- jest serduszko i jak na razie wszystko super. Oby tak dalej!Limerikowo, Smerfelinka, Domi_tur, Agagusia, emi2016, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Malinowa Panienka wrote:Anhydro - mam nadzieję, że spokojniejsza będziesz teraz
Domi - kwaśnicy zazdraszczam, tu dobra jest tylko w Strzesze Akademickiej nigdzie nie znalazłam, jak masz w Karkonoszach jakąś miejscówę, to daj znaka
Kalija - witaj! Będziesz się bała i ten strach jest uzasadniony. Ale nie masz na pewne rzeczy wpływu myśl pozytywnie! i ciesz się ciążą Byłaś już na USG?
No właśnie nie jadłam w Karkonoszach dobrej kwasnicy, trzeba to zmienić -
nick nieaktualnyDziewczyny wracam do tematu progesteronu... odebralam dzisiejsze wyniki i generalnie gites (mimo diety snickersowej glukoza mi wyszla tylko 78, hemoglobina tez ładnie koło 14stu), natomiast ten nieszczesny prog jest 22,97. Kurcze kojarze, że Wy mialyscie wyniki koło 80, czy ten moj na pewno nie jest niepokojący? Oczywiscie sama sobie zrobilam badanie, bo gin nie widzi potrzeby.
Nie chce stracic Bąbla, zwłaszcza że mam te bole podbrzusza, jakby krocza, cały czas, martwie się..Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 16:51
-
A jakie masz normy z laboratorium? Jeśli się mieścisz w normie to sie nie przejmuj. Ja przez forum badalam proga w 5tyg, wyszedł 17,4 więc pobieglam po dupka chociaż lekarka mi mówiła, że daje mi go dla mojej spokojnej głowy bo prog jest e normie i nie trzeba suplementowac.
Nie tylko progesteron wpływa na utrzymanie ciąży i nie musi być on w górnej granicy żeby spać spokojnie
Na bóle podbrzusza i krocza bierz magnez i witaminę b6, bo one zapobiegają nadmiernym skurczom mięśniwiki2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNorma jest cos pomiedzy 5 a 150, wiec sie mieszcze, tylko sie martwie, bo spadł od ostatniego badania no i jest dosc nisko na skali. Biore duphaston 2x2, najwyzej sobie sama troche zwieksze dla swietego spokoju
Edit. Norma z diagnostyki to 2,8 - 147,3Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 17:02
-
baileys wrote:Dziewczyny wracam do tematu progesteronu... odebralam dzisiejsze wyniki i generalnie gites (mimo diety snickersowej glukoza mi wyszla tylko 78, hemoglobina tez ładnie koło 14stu), natomiast ten nieszczesny prog jest 22,97. Kurcze kojarze, że Wy mialyscie wyniki koło 80, czy ten moj na pewno nie jest niepokojący? Oczywiscie sama sobie zrobilam badanie, bo gin nie widzi potrzeby.
Nie chce stracic Bąbla, zwłaszcza że mam te bole podbrzusza, jakby krocza, cały czas, martwie się..
80 progesteronu to się ma tylko przy wspomagaczach typu prolutex itp, i dostaje się to zazwyczaj przy in vitro. Ja miałam proga 40, ale dlatego że miałam cykl stymulowany i 2 ciałka żółte (z dwóch pecherzykow zapłodniona się 1 komórka ale oba podjęły pracę i produkował proga). Tak więc jakby to podzielić przez 2, to też koło 20 wychodzi. Ja myślę, że jak nie ma jakiś plamień to jest ok i nie ma co na sile się szprycować.
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Ja przy biochemie mialam proga 24 to gin mowil ze piekny i chociaz wiadomo ze to nie on byl powodem takiego zakończenia. Bierzesz juz duphaston wiec całkowity prog ten Twoj i ten syntetyczny jest wyższy, bo dupek nie wychodzi w badaniach.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Anhydra wrote:80 progesteronu to się ma tylko przy wspomagaczach typu prolutex itp, i dostaje się to zazwyczaj przy in vitro. Ja miałam proga 40, ale dlatego że miałam cykl stymulowany i 2 ciałka żółte (z dwóch pecherzykow zapłodniona się 1 komórka ale oba podjęły pracę i produkował proga). Tak więc jakby to podzielić przez 2, to też koło 20 wychodzi. Ja myślę, że jak nie ma jakiś plamień to jest ok i nie ma co na sile się szprycować.
Tutaj sie nie zgodze do konca chyba ze clo tez jest takim lekiem. U mnie prog 84 po cyklu z clo bez luteiny ani duphastonu, ale jak patrzelam na normy to pierwszy trymestr jest do (nie od) 24 chyba
-
Wisnienka a w jakich jednostkach masz taki prog?
Baileys sama odpowiedzialaś sobie na pytanie, bierzesz duphaston który nie wychodzi w badaniach krwi bo jest syntetyczny. Ja miałam 17,4 na początku, po tygodniu brania dupka byl 16,5 a na pewno był wyższy
Więc nie martw się i nie zwiększaj dawekWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 20:24
baileys lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny bo sa rozne jednostki przy progestronie. Wisienka ma ng/ml czyli 84.28/ 3.18=ok 26.5 nmol/l
Przelicznik jest taki: 1 ng/ml = 3,18 nmol/l
Dlatego sa takie różnice w wynikachStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Baileys a ty jakie masz jednostki przy swoim pregesteronieStarania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
wisieninka_89 wrote:Domi 84.28 ng/ml dokladnie. Badalam tylko raz jakies 2 dni po spodziewanej @
Ale z czym sie nie zgadzasz?No przecież napisałam, że wysoki progesteron mialam po cyklu stymulowanym- ergo właśnie po Clo. Bo właśnie leki tego typu stymulują więcej pecherzykow=powstaje więcej ciałek żółtych (i to jest najbardziej "naturalna" wersja tak wysokiego proga). Są badania, że Clo w ogóle podkręcania prace ciałka żółtego i synteza tego jormonu, nawet z pojedynczego ciałka żołtego po jego zastosowaniu jest nasilona. Ale to ciągle "ingerencja" w natutalny cykl.Pozostałe sytuacje to przy suplementacji zastrzykami z progesteronu.
Nie spotkałam się z sytuacją, aby ktoś przy naturalnym zajsciu/pęknięcia pojedynczego pęcherzyka miał proga ok 80...Raczej w granicach 20-30 ng/mL
natty85 wrote:Dziewczyny bo sa rozne jednostki przy progestronie. Wisienka ma ng/ml czyli 84.28/ 3.18=ok 26.5 nmol/l
Przelicznik jest taki: 1 ng/ml = 3,18 nmol/l
Dlatego sa takie różnice w wynikach
Chyba nmol dzieli się przez trzy...i wtedy wychodzi w ngwiki2 lubi tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Anhydra wrote:Chyba nmol dzieli się przez trzy...i wtedy wychodzi w ngStarania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Baileys a jak odbieralas bete to tez byly wielkie widelki. Bo kazda kobieta jest inna...jednek wystarczy 20.proga a inna bedzie miala 120 i tyle. Po.drugie duphaston nie wyjdzie w krwi. Po trzecie sa badania ze progesteron nie wplywa na utrzymanie ciazy tzn jak ciaza ma sie ronic.to wtedy spada i zadna suplementacja nic nie da. U mnie tak bylo progesteron 8 potem mega dawki i wzrosl i co z tego jak i tak poronilam. Oczywiscie lekarze przepisuja na wszelki wypadek...sama teraz biore na wszelki wypadek to.w.sumie lekarsto bardziej na glowe....to.cytat lekarza;)Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
natty85 wrote:Nie bo jeśli mamy wynik podany w nmol/l, a chcemy mieć w ng/l, to mnożymy go przez 3,18.
Wklejam link do kalkulatora jednostek.
Po wpisaniu 30 ng wychodzi ok 90 nmol
http://www.endmemo.com/medical/unitconvert/Progesterone.php
Dobry wieczór
Przyszłam do was bo kto zrozumie jak nie wy na tym etapie, może jestem jakaś nienormalna a może i któraś z was tak samo odczuwa jak ja ale nie chciała pisać.
Położyłam się na plecach nogi rozłożyłam wyżej na poduszkę i przy którymś wdechu czuje pukanie w brzuchu, wyciagnelam ten brzuch trochę i czuć mocniej,wiem że to nie są ruchy bo za szybko i wogole ale czy możliwe że na wdechu czuć bijące serduszko,nie wiem jak to inaczej napisać tylko błagam nie śmiejcie się myślcie swoje sprawdźcie na sobie a mi napiszcie najwyżej że mam jakieś krosty na mózgu hahaha