Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ko tez ciagle zimno, na sofie pod kocykiem:) spędzam 80% czasu do tej 15-16, kiedy to musze odebrac chlopcow z przedszkola.
Z tym tsh to chyba zalezy od osoby, ja biore Euthyrox juz od prawie 10 lat, fakt ze rozne dawki, ale w zadnej z ciąż nie musiałam tej dawki podwyższać, zawsze tsh mi sie trzyma miedzy 1 a 2, a o dziwno po porodzie zaczyna szaleć i wtedy zwykle mam dawkę zwiększana. W tej chwili biore 88.
Z tym cukrem to nie do konca prawda ze jak nie zjesz nic na kolacje to bedzie niższy rano. Wręcz zaleca sie bogatobialkowa kolacje zeby rano cukier nie skakał - przetestujcie. Chodzi o to, o ile dobrze pamietam, ze przy spadku poziomu glukozy we krwi np w nocy, nad ranem organizm broni sie wydzielając rozne hormony - np adrenalinę i kortyzol, w wyniku ktorych glukoza jest uwalniana z wątroby i jej poziom we krwi rano moze byc bardzo wysoki. Czyli w skrycie pozbawiając sie zupelnie jedzie US czyli glukozy na dlugie godziny w nocy sami fundujemy sobie jej spadek w nocy, a nasz organizm reaguje na to uwalniając glukozę z glikogenu w wątrobie i budzimy sie a tam ba glukometrze dziwnie wysokie wyniki. Sprawdzic to mozna chyba jedynie wykonując pare nocy z rzedu pomiar miedzy 2 a 3 rano.Limerikowo, joan85, Kalija lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Limerikowo wrote:Dokladnie mam tak samo a schody pokonuje juz z mini wysilkiem
Po 7mcu to mielismy metode ze ja sie na 3p wciagalam a maz z tylu popychal lub z 3 przystankami wchodzilam i kladlam sie odpoczac
Teraz parter
Hahaha maz w pierwszej ciąży tez mnie pchał po schodach haha
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Mi też się robi słabo, czasami bez powodu a czasami po jakiś paru szybszych ruchach.
Wymioty mnie nie opuszczają wieczorami i po pieczywie (tak tak powinnam jeść bezglut, ale czasami skusi).
Do tego infekcja doprowadza mnie do szału, jakaś brązowa maź wypływa w niewielkich ilościach, ale to pieczenie jest paskudne, taki dyskomfort. Gin wysłał na wymaz w pon. czyli pewnie będę się męczyć do wizyty w czwartek...
Mi marzną często stopy, ubieram dwie pary skarpetek, jedne frotowe kradnę małżowi -
nick nieaktualnyJa całe życie byłam zmarźlakiem, miałam lodowate stopy i dłonie, a odnoszę wrażenie, że odkąd jestem w ciąży i biore aspirin i clexane, to wszystko się zmieniło, wreszcie krew mi normalnie krąży i ogrzewa a jaką macie temperaturę? U mnie od początku ciąży jest rowniutko 37, o jakiej porze dnia bym nie mierzyła
-
też powinnam jeśc bezglut ale nie mogę - od początku ciąży rośnie mi w buzi ;/. Jem żytni lub pełnoziarnisty ale wtedy musze kupić taki do krojenia. żeby był zjadliwy. Ach te angielskie pieczywo ;/. W ciązy z synem nie mogłam w ogóle przełknąć brązowego chleba tostowego, śmierdział mi a biały tylko z tostera.
Xena86 lubi tę wiadomość
-
Siema!
Mi też wiecznie zimno i siedzę na kanapie i pod kocem, i pod kołdrą bardziej grzać już nie możemy, bo nawet nasze psy rozkładają się i szukają chłodnego miejsca
Wczoraj zrobiłam bezę i wyszła mi tak słodka... chociaż wszyscy mówili, że super a ja miałam problem żeby zjeść
Ja ostatnio mam fazę na pomidory i ogórka zielonego. pomidory z Siechnic kupuję, to jeszcze smakują pomidorem, a do tego kanapka z żółtym serem. Niebo w gębie! Do picia tylko sok jabłkowy, bo reszta mi nie smakuje Cola smakuje mi ludwikiem do mycia naczyń[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
baileys wrote:Ja całe życie byłam zmarźlakiem, miałam lodowate stopy i dłonie, a odnoszę wrażenie, że odkąd jestem w ciąży i biore aspirin i clexane, to wszystko się zmieniło, wreszcie krew mi normalnie krąży i ogrzewa a jaką macie temperaturę? U mnie od początku ciąży jest rowniutko 37, o jakiej porze dnia bym nie mierzyła
Ja mam podobnie, chociaż temperatury podwyższonej nie mam. Całe życie marzłam, a teraz mam wrażenie, że krążenie mi się poprawiło. Zwiększa się ilość krwi w organizmie, więc to możliwe. Narzekać nie będę
Malinowa Panienko mnie Cola też nie smakuje I w sumie dobrze, bo nawet nie mam ochoty.👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
nick nieaktualnyBylam dzis na badaniach krwi i byla koooooszmarna kolejka. Ale ku mojemu zdziwieniu segregator mamaginekolog zadziałał, ludzie mnie od razu przepuscili! A myslalam, ze jak jeszcze ciazy nie widac, to ludzie nie dowierzaja i maja gdzies
OlaWi, Smerfelinka, Kalija, Agagusia, Marimiko, smeg lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny disiaj rozpoczynam 13 tc! Jeszcze kilka dni i ryzyko poronień spada do 2%!
Ostatnio znalazłam taki wykres:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab5be297f470.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 12:50
Chimera, Kalija, Sylvka, Smerfelinka, Domi_tur, Malinowa Panienka, Limerikowo, baileys, Marimiko, Malinka7 lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Cześć, chciałabym dołączyć nie będę się rozpisywać o sobie - wszystko jest w podpisie, no chyba że jesteście czegoś ciekawe to pytajcie.
Jestem trakcie 7 tc i umieram że strachu, że mogłabym poronić. Czuje, że strach będzie obecny przez całą ciążę.
Termin mam na 28 sierpnia, proszę o dopisanie do listy.
Idę Was czytać póki co pozdrawiam serdecznieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 13:05
OlaWi, Anhydra, Chimera, Sylvka, Smerfelinka, Domi_tur, Malinowa Panienka, AnaKwiat, Limerikowo, Agagusia, Marimiko, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
Kalija wrote:Cześć, chciałabym dołączyć nie będę się rozpisywać o sobie - wszystko jest w podpisie, no chyba że jesteście czegoś ciekawe to pytajcie.
Jestem trakcie 7 tc i umieram że strachu, że mogłabym poronić. Czuje, że strach będzie obecny przez całą ciążę.
Termin mam na 28 sierpnia, proszę o dopisanie do listy.
Idę Was czytać póki co pozdrawiam serdecznie
Witaj Kalija i gratuluję ❤.
Nie chce Cię martwić, ale niestety u osób z długą droga do macierzyństwa, niepokój towarzyszy już chyba do końca .
Niemniej jednak, trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze! Trzymamy za Was kciuki .
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Anhydra wrote:Dziewczyny disiaj rozpoczynam 13 tc! Jeszcze kilka dni i ryzyko poronień spada do 2%!
Ostatnio znalazłam taki wykres:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab5be297f470.jpg
Kochana ale Ci zazdroszczę już tego etapu teraz będzie już tylko dobrze. Dotrwałaś tak daleko.
Podobno po 11 tc już to ryzko diametralnie spada a po 13 tc właśnie 1-3%. Nie mogę sie doczekać tego momentu bo ciągle umieram z niepokojuAnhydra lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Domi_tur wrote:Anhydro Kochana cieszę się bardzo, mam nadzieję że da Ci to troszkę wiecej spokoju ❤️
Kochane przesyłam Wam dużo kwasnicy i herbaty z imbirem
Domi oscypek wczoraj zaliczony?3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Witajcie dziewczyny, to ja ta panikara bez objawów. A więc wczoraj miałam wizytę bobo ma 3,15 serduszko 170. Jestem szczęśliwa widziałam jak się rusza
Obiecałam sobie że już nie będę narzekać na brak objawów tylko się cieszę że ich nie mam i mam nadzieję że tak zostanie.
31 stycznia badanie prenatalne.Anhydra, Larissa90, Chimera, Limerikowo, emi2016, OlaWi, plinka89, Misi@, Marimiko, Malinka7, smeg lubią tę wiadomość
Wiek 25 lat
Niedoczynność tarczycy L-Thyroxin 75
AMH 9,96
Początek stymulacji 29.10.2108
Punkcja 16.11.2018
Transfer 21.11. 2018
13.12.2018 jest ❤