X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, Zakopane jest zakopane ale z pełnym słońcem, pozdrawiam słonecznie ❤️❤️❤️

Sylvka, Anhydra, Smerfelinka, Agagusia, Malinka7 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bum23 wrote:
    Wy piszecie że zjecie to tamto a macie tak jak ja bo tego nie mogę jakoś pojąć haha mówię zjem sobie to kupuję mam już jeść i nagle mi się nie chce hahahahaah albo nie smakuje

ja ostatnio ok. 12 zjadłam ze smakiem parówkę indyczą, a o 20 chciałam zjeść drugą i jak tylko zaczęłam, to stwierdziłam, że jest okropna i śmierdzi i wywaliłam ją do kosza :-D a to była parówka z tego samego opakowania, rano otwartego.
    Uroki brzuszka ;-) Za to snickersy mogę od początku ciąży jeść bez ograniczeń i mi nie jest po nich w ogóle niedobrze (innych słodyczy nie trawię)

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Masz glukozę w innych jednostkach. Spokojnie... poszukaj przelicznika, bo będziesz wiedzieć o jakich normach dziewczyny piszą :-)

W przeliczeniu moja glukoza wynosi 93 więc też bez szału.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Potwierdzam, Zakopane jest zakopane ale z pełnym słońcem, pozdrawiam słonecznie ❤️❤️❤️

No to smacznych oscypków, pierogów, kwaśnej kwaśnicy i najedz się tam za nas! ;)

emi2016, Domi_tur, OlaWi lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Chimera Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🥓

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 15:30

• AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    mi też lekarz powiedział, że w 1 trymestrze unikamy suplementów z żelazem...
    AnaKwiat masz anemię?

Niestety miałam słabe wyniki morfologii i żelaza. Wyglądam też trochę trupio blado i pani doktor postanowiła mnie wspomóc

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Ania kwiat, oczywiście też jestem za tym, żeby bardziej ufać lekarzowi niż forum. Mi ginekolog powiedziała, że to za wcześnie na żelazo dlatego kazała mi jeść np. buraczki, wątróbkę, kaszankę.

Idę do doktor w poniedziałek to jeszcze dopytam ale mam do niej duże zaufanie więc jak powiedziała by brać to biorę. Dawka chyba nie jest duża, biorę 1 tabletkę Tardyferonu 80mg dziennie

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Bum23 Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Ja miałam tak dzisiaj w robocie. Została mi bułka, a w lodówce tylko dżem od kolegi, nie jestem fanką, ale byłam w desperachi. Pozwolił mi wziąć, to sobie posmarowałam, zjadłam pół bułki, biorę kolejny kęs i mam wrażenie, że coś z tym dżemem nie tak. Jakby w momencie zmienił smak i czymś mi zalatywał. Nie byłam w stanie dojeść tej bułki do końca.
    Kolega spróbował dżemu i stwierdził, że smakuje normalnie.
    To podobnie jak ja tydzień temu przeziębiona mówię otworzę kompot one takie dobre są yhy jak ostygło i wzięłam łyka zalecialo mi barszczem i to takim dosłownie slodkim wszystkim smakowało tylko nie mi

w57vrjjgc3jyrlgt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiem co to są zachcianki ciążowe. Cierpię strasznie. Wróciłam od fryzjera i zwymiotowalam. Boże myślałam że nie dojdę;(
    Cały czas mam problem z rano wypije kubek Niki i później już nic ;( Dziś zjadłam kubek musieli więc też liczę to do napoi. Ech w przed ciąża piłam 3 litry dziennie ;(

• kayama Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos fryzjera, jak myślicie czy farbowanie jest bezpieczne? Samej farby się nie boję bo ona nie przenika do krwi ale tych oparów co się unoszą, tych lakierów, pianek itp. Mam okropne odrosty :\ i powinnam coś z tym zrobić. Czy poczekać z farba do końca trymestru? Jakie macie zdanie?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia to mi prawie nic nie smakuje no i jest problem. Najchętniej bym nic nie jadła :) Niestety żołądek regularnie o sobie przypomina. Ostatnio posmakowaly mi tylko niezdrowe solone nerkowce i zjadlam całe opakowanie. W sklepie zachciało mi się żółtego sera, kupiłam opakowanie i leży od kilku dni w lodówce :) Nie mam pomysłu co jeść, do wszystkiego się zmuszam.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Julia93 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nerkowce niezdrowe? pierwsze słyszę

Ja na przełomie 5/6 tygodnia mogłam jeść buraki tonami, do tego ryby w każdej postaci. Teraz jak sobie o buraku pomyśle to mi się dźwiga. A jadłam je pod każdą postacią - gotowane, pieczone, surówki, soki. Trwało to troszkę ponad tydzien :D I pierwszy raz moja hemoglobina wyszła tak wysoko. Zazwyczaj mam poniżej 11, a dzisiejszy wynik - 12,5 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 15:34

Misi@ lubi tę wiadomość

p19ulbetrms0c424.png
    01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
  • kayama Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia93 wrote:
    nerkowce niezdrowe? pierwsze słyszę
    Same zdrowe ale nie z solą :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Julia93 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa w tym sensie. Już się wystraszyłam że zniszczysz mój nerkowcowy światopogląd :D Poza tym sól nie jest taka zła jeśli nie masz nadciśnienia :D zrobiłaś mi smaka, chyba pobiegnę do lidla :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 15:37

kayama, OlaWi lubią tę wiadomość

p19ulbetrms0c424.png
    01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
  • kayama Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wyrzuty sumienia bo od 3 tygodni w ogóle ryb nie jem, a zawsze pilnowalam aby ryba była raz w tyg na stole. Ale teraz jak widzę rybę to mi wszystko podchodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 15:39

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Julia93 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bierz sobie jakiś suplement z dha. ;) Mnie lekarz pytał właśnie czy jem dużo ryb. Jak mu powiedziałam że "staram się jeść" to właśnie stwierdził że takie kobiety które się właśnie "tylko starają" powinny suplementować :P

p19ulbetrms0c424.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sie pochwale, ze jestem chyba kobieta z żelaza :D moja hemoglobina 13,8 :D
    Glukoza mnie troszke martwi, no tez w okolicach 5, niby w normie, ale niektore z Was pisza, ze to duzo...
    Troche głupio przygotowalam sie do tych badań, bo przed polnoca tez najadlam sie orzeszkow crunchy, a ze potem bylo mi po nich niedobrze to zagryzalam grissini... A potem w nocy znowu wzielam landrynke, bo mnie gardlo bolalo :( myslicie, ze moglo to miec wplyw? Zawsze glukoze mialam nisko, w pierwszej ciazy tez nie skakala...

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

Domi odoczywajcie- zasłużyliscie ❤ ;)

Domi_tur lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    A propos fryzjera, jak myślicie czy farbowanie jest bezpieczne? Samej farby się nie boję bo ona nie przenika do krwi ale tych oparów co się unoszą, tych lakierów, pianek itp. Mam okropne odrosty :\ i powinnam coś z tym zrobić. Czy poczekać z farba do końca trymestru? Jakie macie zdanie?

Farbowałam tydzien temu w sobote u fryzjera, farba Kevin Murphy bez amoniaku. Nie bylo zle :-) i juz samej siebie przynajmniej nie strasze w lustrze hehe. Napisalam dzien wczesniej sms do gina jak sie na to zapatruje i nie widzial przeciwwskazań :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 16:10

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ja nie zwrocisz na zapach pianek lakierow i farb to ok.raczej nic nie bedzie
    Ja hemoglobina 14.6
    Zupa buraczkowa lub surowka raz w tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 16:14

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ