Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBum23 wrote:Wy piszecie że zjecie to tamto a macie tak jak ja bo tego nie mogę jakoś pojąć haha mówię zjem sobie to kupuję mam już jeść i nagle mi się nie chce hahahahaah albo nie smakuje
ja ostatnio ok. 12 zjadłam ze smakiem parówkę indyczą, a o 20 chciałam zjeść drugą i jak tylko zaczęłam, to stwierdziłam, że jest okropna i śmierdzi i wywaliłam ją do kosza a to była parówka z tego samego opakowania, rano otwartego.
Uroki brzuszka Za to snickersy mogę od początku ciąży jeść bez ograniczeń i mi nie jest po nich w ogóle niedobrze (innych słodyczy nie trawię) -
wiki2 wrote:Masz glukozę w innych jednostkach. Spokojnie... poszukaj przelicznika, bo będziesz wiedzieć o jakich normach dziewczyny piszą
W przeliczeniu moja glukoza wynosi 93 więc też bez szału.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Domi_tur wrote:Potwierdzam, Zakopane jest zakopane ale z pełnym słońcem, pozdrawiam słonecznie ❤️❤️❤️
No to smacznych oscypków, pierogów, kwaśnej kwaśnicy i najedz się tam za nas!emi2016, Domi_tur, OlaWi lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
wiki2 wrote:mi też lekarz powiedział, że w 1 trymestrze unikamy suplementów z żelazem...
AnaKwiat masz anemię?
Niestety miałam słabe wyniki morfologii i żelaza. Wyglądam też trochę trupio blado i pani doktor postanowiła mnie wspomócKrzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Malinka7 wrote:Ania kwiat, oczywiście też jestem za tym, żeby bardziej ufać lekarzowi niż forum. Mi ginekolog powiedziała, że to za wcześnie na żelazo dlatego kazała mi jeść np. buraczki, wątróbkę, kaszankę.
Idę do doktor w poniedziałek to jeszcze dopytam ale mam do niej duże zaufanie więc jak powiedziała by brać to biorę. Dawka chyba nie jest duża, biorę 1 tabletkę Tardyferonu 80mg dziennieKrzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Chimera wrote:Ja miałam tak dzisiaj w robocie. Została mi bułka, a w lodówce tylko dżem od kolegi, nie jestem fanką, ale byłam w desperachi. Pozwolił mi wziąć, to sobie posmarowałam, zjadłam pół bułki, biorę kolejny kęs i mam wrażenie, że coś z tym dżemem nie tak. Jakby w momencie zmienił smak i czymś mi zalatywał. Nie byłam w stanie dojeść tej bułki do końca.
Kolega spróbował dżemu i stwierdził, że smakuje normalnie. -
nick nieaktualnyJa też nie wiem co to są zachcianki ciążowe. Cierpię strasznie. Wróciłam od fryzjera i zwymiotowalam. Boże myślałam że nie dojdę;(
Cały czas mam problem z rano wypije kubek Niki i później już nic ;( Dziś zjadłam kubek musieli więc też liczę to do napoi. Ech w przed ciąża piłam 3 litry dziennie ;( -
A propos fryzjera, jak myślicie czy farbowanie jest bezpieczne? Samej farby się nie boję bo ona nie przenika do krwi ale tych oparów co się unoszą, tych lakierów, pianek itp. Mam okropne odrosty i powinnam coś z tym zrobić. Czy poczekać z farba do końca trymestru? Jakie macie zdanie?
-
Co do jedzenia to mi prawie nic nie smakuje no i jest problem. Najchętniej bym nic nie jadła Niestety żołądek regularnie o sobie przypomina. Ostatnio posmakowaly mi tylko niezdrowe solone nerkowce i zjadlam całe opakowanie. W sklepie zachciało mi się żółtego sera, kupiłam opakowanie i leży od kilku dni w lodówce Nie mam pomysłu co jeść, do wszystkiego się zmuszam.
-
nerkowce niezdrowe? pierwsze słyszę
Ja na przełomie 5/6 tygodnia mogłam jeść buraki tonami, do tego ryby w każdej postaci. Teraz jak sobie o buraku pomyśle to mi się dźwiga. A jadłam je pod każdą postacią - gotowane, pieczone, surówki, soki. Trwało to troszkę ponad tydzien I pierwszy raz moja hemoglobina wyszła tak wysoko. Zazwyczaj mam poniżej 11, a dzisiejszy wynik - 12,5Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 15:34
Misi@ lubi tę wiadomość
01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
-
Aaaa w tym sensie. Już się wystraszyłam że zniszczysz mój nerkowcowy światopogląd Poza tym sól nie jest taka zła jeśli nie masz nadciśnienia zrobiłaś mi smaka, chyba pobiegnę do lidla
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 15:37
kayama, OlaWi lubią tę wiadomość
01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
-
To bierz sobie jakiś suplement z dha. Mnie lekarz pytał właśnie czy jem dużo ryb. Jak mu powiedziałam że "staram się jeść" to właśnie stwierdził że takie kobiety które się właśnie "tylko starają" powinny suplementować
-
To ja sie pochwale, ze jestem chyba kobieta z żelaza moja hemoglobina 13,8
Glukoza mnie troszke martwi, no tez w okolicach 5, niby w normie, ale niektore z Was pisza, ze to duzo...
Troche głupio przygotowalam sie do tych badań, bo przed polnoca tez najadlam sie orzeszkow crunchy, a ze potem bylo mi po nich niedobrze to zagryzalam grissini... A potem w nocy znowu wzielam landrynke, bo mnie gardlo bolalo myslicie, ze moglo to miec wplyw? Zawsze glukoze mialam nisko, w pierwszej ciazy tez nie skakala... -
nick nieaktualnykayama wrote:A propos fryzjera, jak myślicie czy farbowanie jest bezpieczne? Samej farby się nie boję bo ona nie przenika do krwi ale tych oparów co się unoszą, tych lakierów, pianek itp. Mam okropne odrosty i powinnam coś z tym zrobić. Czy poczekać z farba do końca trymestru? Jakie macie zdanie?
Farbowałam tydzien temu w sobote u fryzjera, farba Kevin Murphy bez amoniaku. Nie bylo zle i juz samej siebie przynajmniej nie strasze w lustrze hehe. Napisalam dzien wczesniej sms do gina jak sie na to zapatruje i nie widzial przeciwwskazańWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 16:10
-
kayama wrote:A propos fryzjera, jak myślicie czy farbowanie jest bezpieczne? Samej farby się nie boję bo ona nie przenika do krwi ale tych oparów co się unoszą, tych lakierów, pianek itp. Mam okropne odrosty i powinnam coś z tym zrobić. Czy poczekać z farba do końca trymestru? Jakie macie zdanie?
Ja hemoglobina 14.6
Zupa buraczkowa lub surowka raz w tygWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 16:14