Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze a ja dzisiaj pożarłam oscypka. Nie takiego "bezpośrednio ze straganu" ale pakowane go próżniowo, kupionego w sklepie w Karpaczu...niby nie powinno się jeść i się zastanawiam- ryzyko listeriozy jet chyba po takich nienadzorowanych kupowanych bezpośrednio od górala....? Schiza na maksa z tymi ograniczeniami...
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
emi2016 wrote:Sylvka - ja w pierwszej ci@ży pierwszy raz wymiotowalam ostatniego dnia pierwszego trymestru... Także ten
Czyli wszystko się może jeszcze zdarzyć
Pewnie wywołałam wilka z lasu
Ale czasami nawet wolę sobie rzygnąć dla świętego spokoju nie myślenia haha.emi2016 lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Anhydra wrote:Kurcze a ja dzisiaj pożarłam oscypka. Nie takiego "bezpośrednio ze straganu" ale pakowane go próżniowo, kupionego w sklepie w Karpaczu...niby nie powinno się jeść i się zastanawiam- ryzyko listeriozy jet chyba po takich nienadzorowanych kupowanych bezpośrednio od górala....? Schiza na maksa z tymi ograniczeniami...
Ale gdybyś go zjadła z grilla to już chyba spoko? Też zastanawiałam się czy panierowane camemberty są dopuszczalne, ale chyba tak.
Myślę że taki pakowany oscypek nie ma wiele wspólnego z oscypiem i nie jest groźny3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Anhydra wrote:Kurcze a ja dzisiaj pożarłam oscypka. Nie takiego "bezpośrednio ze straganu" ale pakowane go próżniowo, kupionego w sklepie w Karpaczu...niby nie powinno się jeść i się zastanawiam- ryzyko listeriozy jet chyba po takich nienadzorowanych kupowanych bezpośrednio od górala....? Schiza na maksa z tymi ograniczeniami...
Ciiiiiii przecież oscypek jest dobry, jest zdrowy, jest po obróbce termicznej, jest bezpieczny i mam zamiar dzisiaj zjeść gocpod każdą postacią :p -
Sylvka wrote:Ale gdybyś go zjadła z grilla to już chyba spoko? Też zastanawiałam się czy panierowane camemberty są dopuszczalne, ale chyba tak.
Myślę że taki pakowany oscypek nie ma wiele wspólnego z oscypiem i nie jest groźny
Pożarłam bez grillowania...taką miałam ochotę.... ta listerioza to nawet w surówkach może być...ja je na przykład jadam normalnie do obiadu... kuźwa na łeb można dostać od tych zakazów! Kiedyś kobiety na wsi piły mleko prosto od krowy i było ok...
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Misi@ wrote:Hej! Ja od wczoraj czuje się fatalnie ;( wczoraj miałam takiego pecha, że zastanawiałam się czy nie jest 13. Z dobrych rzeczy kupiłam sobie spodnie c&a dla mam. Bardzo fajne ale dzins i kosztowały 69 zl
Za chwilę pójdę do fryzjera. Obym nie zwymiotowalam;/
ja wczoraj tez mialam kryzys, psychiczny i fizyczny... A dzis jest zupełnie inaczej!
Dziewczyny mi lekarz powiedzial, ze glukoze moze tez podwyzszac euthyrox. Ja zwykle mialam dolne granice normy, a teraz blisko gornej, ale podobno jest okkayama lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj czytałam że można camemberta, oscypki i wszystkie inne po obróbce termicznej więc grillowany na pewno wjedzie dziś
Poza tym zachorowalnosc to 0,7czlowieka na 100 000 więc bym się nie obawiała i najczęściej wywołują surowe niedomyte owoce o surowe ryby i mięso oscypek naszym przyjacielem
Ja się nie przejmuje i mam zamiar go jeśćWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 12:01
wiki2, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Dzisiaj czytałam że można camemberta, oscypki i wszystkie inne po obróbce termicznej więc grillowany na pewno wjedzie dziś
Poza tym zachorowalnosc to 0,7czlowieka na 100 000 więc bym się nie obawiała i najczęściej wywołują surowe niedomyte owoce o surowe ryby i mięso oscypek naszym przyjacielem
Ja się nie przejmuje i mam zamiar go jeść
O matko Domi,ale Ci zazdroszczę tego oscypka dzisiaj. Co prawda nie mam do Zakopca daleko, ale w najbliższym czasie się nie wybieram a tam smakują najlepiej. Nawet jak się przywiezie to nie to samo.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Anhydra wrote:Pożarłam bez grillowania...taką miałam ochotę.... ta listerioza to nawet w surówkach może być...ja je na przykład jadam normalnie do obiadu... kuźwa na łeb można dostać od tych zakazów! Kiedyś kobiety na wsi piły mleko prosto od krowy i było ok...
Ja myślę że nic Wam nie będzie ja kiedyś zjadłam kawałek surowego camemberta i na razie żyje, nic mi nie jest i dziecku też nie3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Sylvka wrote:O matko Domi,ale Ci zazdroszczę tego oscypka dzisiaj. Co prawda nie mam do Zakopca daleko, ale w najbliższym czasie się nie wybieram a tam smakują najlepiej. Nawet jak się przywiezie to nie to samo.
Sama sobie zazdroszczę, póki co dupa boli mnie od siedzenia w aucie a w brzuchu burczy, mam nadzieję że kulinarne doznania mi to zrekompensuja heheWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 12:22
Sylvka lubi tę wiadomość
-
baileys wrote:A Wam lekarze prowadzacy każa badac progesteron czy same dla siebie to robicie? Mnie moj wcale nie kazał badac, przepisal duphaston 2x2 i tyle. Sama sobie zbadałam w 6 tyg. to miałam 24,4. Czy powinnam to znowu zbadac?
ja to w ogole mam wrażenie, ze jako jedyna z Was nie badalam progesteronu, ale nikt mi nie kazal, wiec ufam, ze lekarze wiedza co robią.
W poprzedniej ciąży tez nie mierzylamNatalia1992 lubi tę wiadomość
-
Sylvka wrote:Ale gdybyś go zjadła z grilla to już chyba spoko? Też zastanawiałam się czy panierowane camemberty są dopuszczalne, ale chyba tak.
Myślę że taki pakowany oscypek nie ma wiele wspólnego z oscypiem i nie jest groźny
ja dzis sobie kupilam prosciutto wiem, ze nie mozna surowego, wiec sobie podsmaze do tyrolskich knedli jutro
a co do serow pleśniowych, większość w Polsce jest z mleka pasteryzowanego, wiec mozna spokojnie jesc!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 13:08
-
plinka89 wrote:ja to w ogole mam wrażenie, ze jako jedyna z Was nie badalam progesteronu, ale nikt mi nie kazal, wiec ufam, ze lekarze wiedza co robią.
W poprzedniej ciąży tez nie mierzylam
Ja badałam tylko raz na samym początku. Lekarz prowadzący nie zalecał badania, jeśli nie ma plamień. -
Sylvka wrote:O matko ale mnie nastraszyłaś... ja tak jak mówię mam tą normę podaną do 5,5 a wynik chyba 5,38.
Edit to był wcześniejszy wynik. Ostatni z 04.12 tj. 5,18
Masz glukozę w innych jednostkach. Spokojnie... poszukaj przelicznika, bo będziesz wiedzieć o jakich normach dziewczyny pisząSylvka lubi tę wiadomość
-
Malinka7 wrote:Z tym żelazem to bym się wstrzymała, podobno na takim etapie nie powinno się suplementowac. Mi morfologia wyszła troszkę słaba, ale mam zalecenie żeby żelazo przemycać w jedzeniu, bo na suplementowanie za wcześnie.
A biorę femibon, duphaston i luteinę.
mi też lekarz powiedział, że w 1 trymestrze unikamy suplementów z żelazem...
AnaKwiat masz anemię?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 13:34
-
wiki2 wrote:mi też lekarz powiedział, że w 1 trymestrze unikamy suplementów z żelazem...
AnaKwiat masz anemię?