X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam u znajomej śliczna kurteczke i czapeczke z pepco. Ciekawe czy są tez ładne ubranka dla chłopców. Chyba dziś się przejade do pepco.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was!! Wróciłam do pracy i ciężko mi doba jest za krótka, bo po powrocie nie mogę się od Poli oderwać i ona ode mnie też. 😁😁

Marcelina, cieszę się, że mogłam pomóc. 😊😘 Mało jest rzetelnych informacji w Internecie, trzeba szukać głębiej. Vivomixx jest dobry, bo ma wiele szczepów i mimo, że nie jest lekiem były robione badania. Zazdroszczę wyjazdu! 😍 muszę coś na maj zaplanować. 😁

Niezapominajko, chodzimy do fizjo cały czas. Ostatnio pogorszyła się nam asymetria, tzn. trzyma główkę na bok mocno a nasza fizjo jest w szpitalu. Znalazłam drugą, ale muszę swoje do wizyty odczekać.

Pola też w 2. i 3. miesiącu spała pięknie a potem zaczęły się pobudki. I tak mam do teraz.. Dzisiaj co godzinę. Śpię z nią, bo zauważyłam, że czasem jak się przebudzi wystarczy, że przekręci się bliżej mnie, dotknie mamy i zasypia. 😊 I obydwie śpimy lepiej. 😁

Co do drapania to jest u nas tak...

4cf26e560481.png

https://naforum.zapodaj.net/4cf26e560481.png.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2020, 06:19

Marcelina85, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Wszystkie jesteśmy na podobnym etapie 😁

Ponowie temat. Czy któraś z Was ma skoczek i używa?
    Odpowiedni jest dla dziecka, które jeszcze nie siedzi?
    Tak jak wiem, że chodzików, pchaczy się nie stosuje, tak nie wiem jak z tymi wynalazkami 🤔
    Bardzo przydatna rzecz, bo można zabrać ze sobą dziecko i coś zrobić.

0d9f01e00464.jpg
    Raczej nie, ja starszego sadzalam dopiero jak zaczynał stawac na nogi

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2020, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Wszystkie jesteśmy na podobnym etapie 😁

Ponowie temat. Czy któraś z Was ma skoczek i używa?
    Odpowiedni jest dla dziecka, które jeszcze nie siedzi?
    Tak jak wiem, że chodzików, pchaczy się nie stosuje, tak nie wiem jak z tymi wynalazkami 🤔
    Bardzo przydatna rzecz, bo można zabrać ze sobą dziecko i coś zrobić.

0d9f01e00464.jpg

Skoczki, chodziki są na pewno nie polecane, co do pchaczy trzeba uważać. Lepiej chyba w ogóle zrezygnować z tych sprzętów. Poszukaj artykułów na mamafizjoterapeuta.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci lubią jeść banana?
    Mój to wypluwa.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • magnolia29 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Czy Wasze dzieci lubią jeść banana?
    Mój to wypluwa.

Mój też. I nawet wody z nektarem bananoym nie chce ale słoiczek gerbera jabłka banan i twarożek wcina

My na weekend u teściowej. Warunki do.spania masakra ale Leo jedyny wyspany.
    Dziewczyny spokojnego weekendu.

• Chimera Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój banana wcina aż miło, za to kaszki niespecjalnie, jaglana i gryczaną jest be, manna mniej, ale zje z max 15-20ml mleka/wody 🤷🏻

Nasz dzisiaj spał u siebie w łóżeczku 19-23-3 i wtedy mąż przyniósł go do łóżka, dospał do 5:30, bo się przelał 🤦 ale i tak jestem bardzo zadowolona 😁

Anhydra, werni lubią tę wiadomość

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, mojej nie podpasowała jaglana, ale dla mnie w smaku wydaje się gorzkawa, więc się jej nie dziwię. Za to uwielbia samopszę i kaszkę wielozbozowa Helpa Kameleon. Najchętniej ze świeżym jabłkiem.

Chimera lubi tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina wypróbuję, może któraś trafi w gust panicza 😉

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jeszcze nie miałam żadnych ekscesów z jedzeniem, co prawda na razie mieliśmy tylko dwie kaszki w obrocie 😉, ale nie zdarzyło mi się żeby czegoś nie zjadł. Na początku się krzywi przy nowym smaku, ale raczej wcina wszystko 🤷

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to uwielbia banana i rozgniecionego i ze słoiczka 😍😍
    Jak w słoiczku jest brzoskwinia bądź morela to się kwasi... Ale zje 😊
    Znowu z warzyw to brokuł jest ble 😊
    Dziś też słaba noc za nami... Przebudził się dwa razy w nocy, ja nie umiałam zasnąć, bo coś sapał przez sen i ostatecznie wzięłam tabletkę na spanie jakoś po 1 w nocy 😬
    Teraz się zastanawiam nad kupnem kurteczki na wiosnę... Macie już coś ?
    Jaki rozmiar teraz noszą Wasze słodziaki, a jaki rozmiar kurtki kupić?!? 🤔 Mam dylemat... Mój nosi od połowy grudnia 74 no i nie wiem czy kurtkę na 80?! 🙈 Poza tym, że rozmiar rozmiarowi nierówny 🤭

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa, ja bym chyba kupiła kurteczkę rozmiar 80. Mój też od dłuższego czasu nosi 74, ale zdarzy mi się kupić coś na 80 i też zakładam, ale wtedy podwijam rękawy, albo nogawki. W kurteczce też możesz podwinąć rękawy, a będzie trochę luźniejsza i na dłużej posłuży 🙂

Miki uwielbia banana. Ja mu daję do ręki rano jak sama sobie robię owsiankę z bananem. Sobie ciumka powoli, ale zawsze tak się uwali tym bananem, że potem doprać nie mogę ubranek 😬

U nas dzisiaj też fajna noc. Obudził się z 4 razy i tylko 2 razy na karmienie 🙂 a poprzedniej nocy karmiłam go aż 5 razy, więc różnica odczuwalna 😍

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dość. Obudzila się o 1.30 i do 5.40 ryk, nie było gorączki, jeść nie, na rękach na 2 min spokój i od nowa. W końcu padła po czym wstała o 6.30 i ogłosiła już nowy dzień. Jest tak marudna że jak słyszę jej jęczenie non stop to już mi rezonuje. Oddałam siuski do badań, to się popołudniu okaże co tam słychać.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Chimera Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma w sumie chyba 3 kurtki, cocodrillo 68 jest mu jeszcze dobra, ma też 74 i jakaś 80 i nie widzę specjalnie różnicy między nimi 🤷🏻

Kupiłam przedwczoraj fajne ciepłe połśpiochy z szopami na stopach w pepco za 8zł 😎 mój wewnętrzny Janusz się cieszy 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 16:07

werni lubi tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś chyba jest w powietrzu. U nas tez genialna noc. O północy wzięłam go do lozka, zjadł i potem pobudka o 3.30(!) i o 6. O tej 6 dałam piers i jeszcze do 7 pospalismy. Tak to ja mogę żyć!

Kazik tez mnie strasznie szczypie i drapie. Nie tylko przy karmieniu. Zawsze jak go biorę na ręce to się we mnie wtula i szczypie po szyi. No i oczywiście wspina się nogami po moim korpusie. No dosłownie włazi mi na głowę to dziecko 😁

Jedziemy właśnie na weekend do moich rodziców. Zapowiada się intensywnie bo tata w końcu wykończył domek na działce i jedziemy sprzątać. Działka jest na Mazurach, pol h drogi od domu rodziców. Coś czuje, ze pol wakacji na tej działce spędzę 😎.

Chimera, Niezapominajka5, Anhydra, Domi_tur lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te rozmiary to naprawdę jedno wielkie nieporozumienie... 👎 Kupię na 80 i zobaczymy 😊

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też raczej wszystko lubi :) Banan też jest spoko :) Kaszki też na razie jej pasują. Nie mogę narzekać :P I wsuwa coraz większe porcje niż na początku.
    My mamy kurteczkę w sumie taka bardziej ocieplana bluze z kozuszkiem od wewnątrz na 74/80 lidlowskie. Pewnie będzie jeszcze przyduza. Tak tak różnie nosi, body 74 spodnie też ale niektóre nawet 62 jeszcze wchodzi jak większa rozmiarowka. A niektóre 68 już sporo za małe 🤔

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis został usunięty w celu ochrony danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 20:52

• Chimera Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak idę coś kupić stacjonarnie, to biorę ze sobą jakieś body które aktualnie jest na niego dobre i do tego sobie porównuje ciuchy. Na te rozmiary to w ogóle nie ma co patrzeć.

Frida91, Niezapominajka5, kayama, Kalija lubią tę wiadomość

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy 68, które pasuje i niektóre 80... Co firma to inaczej 😀
    Ja właśnie kurtkę chce przez neta zamówić.
    Teraz zastanawiamy się nad zmianą pampersów, bo dada fioletowe odpadły, a zielone słabe.
    Kupiliśmy w Lidlu lupilu i w Rossmanie babydream.
    Porównamy 😊

‹‹ 1665 1666 1667 1668 1669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ