X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam u znajomej śliczna kurteczke i czapeczke z pepco. Ciekawe czy są tez ładne ubranka dla chłopców. Chyba dziś się przejade do pepco.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was!! Wróciłam do pracy i ciężko mi doba jest za krótka, bo po powrocie nie mogę się od Poli oderwać i ona ode mnie też. 😁😁

Marcelina, cieszę się, że mogłam pomóc. 😊😘 Mało jest rzetelnych informacji w Internecie, trzeba szukać głębiej. Vivomixx jest dobry, bo ma wiele szczepów i mimo, że nie jest lekiem były robione badania. Zazdroszczę wyjazdu! 😍 muszę coś na maj zaplanować. 😁

Niezapominajko, chodzimy do fizjo cały czas. Ostatnio pogorszyła się nam asymetria, tzn. trzyma główkę na bok mocno a nasza fizjo jest w szpitalu. Znalazłam drugą, ale muszę swoje do wizyty odczekać.

Pola też w 2. i 3. miesiącu spała pięknie a potem zaczęły się pobudki. I tak mam do teraz.. Dzisiaj co godzinę. Śpię z nią, bo zauważyłam, że czasem jak się przebudzi wystarczy, że przekręci się bliżej mnie, dotknie mamy i zasypia. 😊 I obydwie śpimy lepiej. 😁

Co do drapania to jest u nas tak...

4cf26e560481.png

https://naforum.zapodaj.net/4cf26e560481.png.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2020, 06:19

Marcelina85, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Wszystkie jesteśmy na podobnym etapie 😁

Ponowie temat. Czy któraś z Was ma skoczek i używa?
    Odpowiedni jest dla dziecka, które jeszcze nie siedzi?
    Tak jak wiem, że chodzików, pchaczy się nie stosuje, tak nie wiem jak z tymi wynalazkami 🤔
    Bardzo przydatna rzecz, bo można zabrać ze sobą dziecko i coś zrobić.

0d9f01e00464.jpg
    Raczej nie, ja starszego sadzalam dopiero jak zaczynał stawac na nogi

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2020, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Wszystkie jesteśmy na podobnym etapie 😁

Ponowie temat. Czy któraś z Was ma skoczek i używa?
    Odpowiedni jest dla dziecka, które jeszcze nie siedzi?
    Tak jak wiem, że chodzików, pchaczy się nie stosuje, tak nie wiem jak z tymi wynalazkami 🤔
    Bardzo przydatna rzecz, bo można zabrać ze sobą dziecko i coś zrobić.

0d9f01e00464.jpg

Skoczki, chodziki są na pewno nie polecane, co do pchaczy trzeba uważać. Lepiej chyba w ogóle zrezygnować z tych sprzętów. Poszukaj artykułów na mamafizjoterapeuta.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci lubią jeść banana?
    Mój to wypluwa.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • magnolia29 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Czy Wasze dzieci lubią jeść banana?
    Mój to wypluwa.

Mój też. I nawet wody z nektarem bananoym nie chce ale słoiczek gerbera jabłka banan i twarożek wcina

My na weekend u teściowej. Warunki do.spania masakra ale Leo jedyny wyspany.
    Dziewczyny spokojnego weekendu.

• Chimera Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój banana wcina aż miło, za to kaszki niespecjalnie, jaglana i gryczaną jest be, manna mniej, ale zje z max 15-20ml mleka/wody 🤷🏻

Nasz dzisiaj spał u siebie w łóżeczku 19-23-3 i wtedy mąż przyniósł go do łóżka, dospał do 5:30, bo się przelał 🤦 ale i tak jestem bardzo zadowolona 😁

Anhydra, werni lubią tę wiadomość

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, mojej nie podpasowała jaglana, ale dla mnie w smaku wydaje się gorzkawa, więc się jej nie dziwię. Za to uwielbia samopszę i kaszkę wielozbozowa Helpa Kameleon. Najchętniej ze świeżym jabłkiem.

Chimera lubi tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina wypróbuję, może któraś trafi w gust panicza 😉

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jeszcze nie miałam żadnych ekscesów z jedzeniem, co prawda na razie mieliśmy tylko dwie kaszki w obrocie 😉, ale nie zdarzyło mi się żeby czegoś nie zjadł. Na początku się krzywi przy nowym smaku, ale raczej wcina wszystko 🤷

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to uwielbia banana i rozgniecionego i ze słoiczka 😍😍
    Jak w słoiczku jest brzoskwinia bądź morela to się kwasi... Ale zje 😊
    Znowu z warzyw to brokuł jest ble 😊
    Dziś też słaba noc za nami... Przebudził się dwa razy w nocy, ja nie umiałam zasnąć, bo coś sapał przez sen i ostatecznie wzięłam tabletkę na spanie jakoś po 1 w nocy 😬
    Teraz się zastanawiam nad kupnem kurteczki na wiosnę... Macie już coś ?
    Jaki rozmiar teraz noszą Wasze słodziaki, a jaki rozmiar kurtki kupić?!? 🤔 Mam dylemat... Mój nosi od połowy grudnia 74 no i nie wiem czy kurtkę na 80?! 🙈 Poza tym, że rozmiar rozmiarowi nierówny 🤭

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa, ja bym chyba kupiła kurteczkę rozmiar 80. Mój też od dłuższego czasu nosi 74, ale zdarzy mi się kupić coś na 80 i też zakładam, ale wtedy podwijam rękawy, albo nogawki. W kurteczce też możesz podwinąć rękawy, a będzie trochę luźniejsza i na dłużej posłuży 🙂

Miki uwielbia banana. Ja mu daję do ręki rano jak sama sobie robię owsiankę z bananem. Sobie ciumka powoli, ale zawsze tak się uwali tym bananem, że potem doprać nie mogę ubranek 😬

U nas dzisiaj też fajna noc. Obudził się z 4 razy i tylko 2 razy na karmienie 🙂 a poprzedniej nocy karmiłam go aż 5 razy, więc różnica odczuwalna 😍

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dość. Obudzila się o 1.30 i do 5.40 ryk, nie było gorączki, jeść nie, na rękach na 2 min spokój i od nowa. W końcu padła po czym wstała o 6.30 i ogłosiła już nowy dzień. Jest tak marudna że jak słyszę jej jęczenie non stop to już mi rezonuje. Oddałam siuski do badań, to się popołudniu okaże co tam słychać.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Chimera Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma w sumie chyba 3 kurtki, cocodrillo 68 jest mu jeszcze dobra, ma też 74 i jakaś 80 i nie widzę specjalnie różnicy między nimi 🤷🏻

Kupiłam przedwczoraj fajne ciepłe połśpiochy z szopami na stopach w pepco za 8zł 😎 mój wewnętrzny Janusz się cieszy 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 16:07

werni lubi tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś chyba jest w powietrzu. U nas tez genialna noc. O północy wzięłam go do lozka, zjadł i potem pobudka o 3.30(!) i o 6. O tej 6 dałam piers i jeszcze do 7 pospalismy. Tak to ja mogę żyć!

Kazik tez mnie strasznie szczypie i drapie. Nie tylko przy karmieniu. Zawsze jak go biorę na ręce to się we mnie wtula i szczypie po szyi. No i oczywiście wspina się nogami po moim korpusie. No dosłownie włazi mi na głowę to dziecko 😁

Jedziemy właśnie na weekend do moich rodziców. Zapowiada się intensywnie bo tata w końcu wykończył domek na działce i jedziemy sprzątać. Działka jest na Mazurach, pol h drogi od domu rodziców. Coś czuje, ze pol wakacji na tej działce spędzę 😎.

Chimera, Niezapominajka5, Anhydra, Domi_tur lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te rozmiary to naprawdę jedno wielkie nieporozumienie... 👎 Kupię na 80 i zobaczymy 😊

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też raczej wszystko lubi :) Banan też jest spoko :) Kaszki też na razie jej pasują. Nie mogę narzekać :P I wsuwa coraz większe porcje niż na początku.
    My mamy kurteczkę w sumie taka bardziej ocieplana bluze z kozuszkiem od wewnątrz na 74/80 lidlowskie. Pewnie będzie jeszcze przyduza. Tak tak różnie nosi, body 74 spodnie też ale niektóre nawet 62 jeszcze wchodzi jak większa rozmiarowka. A niektóre 68 już sporo za małe 🤔

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis został usunięty w celu ochrony danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 20:52

• Chimera Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak idę coś kupić stacjonarnie, to biorę ze sobą jakieś body które aktualnie jest na niego dobre i do tego sobie porównuje ciuchy. Na te rozmiary to w ogóle nie ma co patrzeć.

Frida91, Niezapominajka5, kayama, Kalija lubią tę wiadomość

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy 68, które pasuje i niektóre 80... Co firma to inaczej 😀
    Ja właśnie kurtkę chce przez neta zamówić.
    Teraz zastanawiamy się nad zmianą pampersów, bo dada fioletowe odpadły, a zielone słabe.
    Kupiliśmy w Lidlu lupilu i w Rossmanie babydream.
    Porównamy 😊

‹‹ 1665 1666 1667 1668 1669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ