Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapominajka5 wrote:I jak? Macie już pierwszego zęba?
Ja to się cieszę, że nadal nic, bo nie wiem jak będzie z karmieniem.
Miała przez kilka dni fazę, że mnie gryzła, ale teraz nadal cisza.
Może zęby ja wtedy swędziały? 🤔
Ja tam nic nie widzę wiec nie wiem ile to jeszcze potrwa 🤦🏻♀️Dziewczyny pisały ze dzieci posiadające zeby raczej ich nie gryzą wiec może nie będzie źleNiezapominajka5 lubi tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Niezapominajko, zazdroszczę mniejszej liczby karmień w ciągu doby. Czytam że wielu z was dzieciaczki przesypiają całe noce. Szczęściary
U nas było super do czasu. Od dwóch tygodni minimum 5 pobudek w nocy na karmienie.
Nie używam smoczka, więc zdaję sobie sprawę, że Stasiek wybudza się nie tylko z głodu ale potrzeby ciumkania i bliskości. Przedwczoraj padł rekord, 8 pobudekMoże wreszcie wyjdzie jakiś ząb, to chociaż tyle będzie dobrego. Mi podobno wyszły cztery na raz jak miałam 10 miesięcy.
-
Niebieska to mieliście "sylwester z jedynką" 😅
Alfa u nas też sporo pobudek w nocy, do północy staram się rozgraniczać, ale po północy zwykle jestem na tyle zaspana, że dostaje tego cyca, bo zwyczajnie jestem zmęczona po pół roku takich nocy 🤦Niebieska Gwiazda, Kalija, Vampire lubią tę wiadomość
-
U nas 1 dzień taki że Wojtek prawie nic nie spał od rana. Były tylko dwie bardzo krótkie drzemki. Padł mi po 17 i do tej pory śpi.
-
Niezapominajka5 wrote:U nas też zębów brak 😁
W gondoli się jeszcze mieści, chociaż ma coraz mniej miejsca.
A Tu Was Vaniliowa?
Kalija, co tam u Was?
Chimera i jak po podcięciu? Wreszcie jest ok? Wy już obniżyliście łóżeczko, nie? Jak Ci się odkłada małego? Czy może zasypia w łóżeczku?
A Wy Domi? Musicie jeszcze raz ciąć? Szymi to już pewnie po domu lata
Pierniczkowa, jak Karolka? Kończysz powoli przygodę z KP, czy włączysz podtrzymujesz pomysł o roku?
Frida91, nasze małe to takie trochę bliźniaczki. Na jakim etapie jest Rozalka?
Werni, jak Wojtek? Już dłużej leży na brzuszku
Ania95, Mikołaj zaczął lepiej jeść? Już nie wymiotuje?
Vampire, Nadal planujecie spotkania z fizjoterapeutka, czy już koniec?
Marcelina85, gorączka okazała się 3-dniówka, czy może jednak zęby wyszły?
A U Was Trzydziecha? Jak tam? Tomek zaczął lepiej spać w dzień, czy dalej wystarcza mu nocne spanie? Jak dajesz radę?
E_linka2 a jak bliźniaki? Danka dalej wyprzedza brata? Przeszedł lęk separacyjny, czy się nasilił?
Nacha, Tytus jadł już sushi? Taki żarcik 😁 masz jakiś pomysł na łatwe podanie awokado? Nie mam pomysłu, bo sama też nie jadam.
Drzewko, Kazik dalej daje Ci popalić po nocach?Co u Was?
Myszk@, a Nikoś? Nadal tak łatwo rozprasza się przy jedzeniu? Mam podobny problemostatnio aż próbuje mi wstawać.. Eh. Zaczął lepiej jeść nowości?
Kayama, chatę ogarniać. Nie zaszkodziładnie sobie radzi
Niebieska Gwiazda, a jak Adaś? Zastępujesz jakieś nowe posiłki, czy na razie tylko ten jeden? Dalej tak ładnie je?
Sylvka, dalej tak wyglądasz raczkowania?Mały robi coś więcej niż obroty wokół własnej osi? Co u Was?
AnaKwiat, jak tam Krzyś? Dalej tak wyglądasz męża z pracy?Ja mojego tak 🙈
Applejoy, a jak tam u Was? Jeździcie już w tej spacerówce? Czy dalej się dźwiga w gondoli?
Anhydra, jak Olek?
IGA.G, jak tam Lusia?
Camelia, a co dawałaś już przy blw?
Niezapominajko miło, że pytasz 🙂 młody zaczął pełzać na całego, czasami uda mu się nawet raczknąć raz😄 także poszło w moment. Tylko szczaił, że może podciąg się na rękach i poszła machina mam dziecko w całym mieszkaniu 🤷
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Cześć Dziewczyny,
Teraz jest tu normalnie aż miło się to czyta od kilku dni. Fajna pozytywną atmosfera. Tak trzymać
My mamy 2 dolne jedynki i ostatni tydzień jak szła druga był trudny. Leon pełza trenuje bujanie się na wyprostowanych rękach i kolanach nawet przez sen komedia z tym jest. Nocy całych jeszcze nie przesypia. Dietę rozszerzyliśmy na maksa właśnie skończyłam gotować krupnik na jutro. Mlody nie jest fanem mleka generalnie. Po szczepieniu jesteśmy dopiero drugim i generalnie syn jest największym szczęściem mojego życia.
Mocno wyluzowaliśmy w podejściu do Młodego w styczniu kiedy wróciłam do pracy. Pomaga nam mama moja i super opiekunka, która wpada na kilka godzin.
Czy Wasze szkraby śpią w spacerówkach? Leo nie ma mowy zwiedza świat śmieje się w głos nawet jak padnięty i muszę wracać do domu gdzie usypia w 3 min wyjęty z wozka. Macie jakiś patent?Domi_tur, Niezapominajka5, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
Myslalam że mi dziś padnie w spacerowce ale jednak wolał patrzeć mimo że byl śpiący. Dziś wogole 1 raz wyszliśmy w spacerowce.
-
My nadal w gondoli, choć juz jest prawie na styk, za to pięknie w niej śpi przez cały spacer (często 2, czasem 3h dziennie) i boję się, że to się popsuje po przejściu do spacerówki.
Zębów u Laury brak, ale dwie dolne jedynki zaraz się wyklują, czuć je pod palcem🙂
Miałam Wam tyle do napisania z rana po przeczytaniu wpisów,ale już nic nie pamiętam🤦♀️
U nas noce nadal do pupki😉 pocieszam się tym, że dzieci tak szybko rosną i niedługo napewno mi będzie tego brakowac😂 Miałam wdrażać naukę samodzielnego spania , ale jestem zbyt zmęczona. Łatwiej mi przyłożyć do piersi i po chwili odłożyć do łóżeczka. Wiecie, że ja nigdy nie spałam z dzieckiem ?
Laura wydaje się już taka kumata, niesamowite obserwować jak taki maluszek się rozwija i rośnie ❤ ten czas tak szybko płynie teraz, za szybko!
Alfa, fajnie, że ten kojec sie sprawdza i masz te kilkanaście minut na najważniejsze sprawy typu toaleta😁 moja jeszcze nie raczkuje , ale przemieszcza się turkając i tez już muszę miec gagatka na oku. Nie chciałam jej ograniczać , ale to jeszcze raz przemyśle. Możesz wrzucić link do tego końca?
Alfa_Centauri lubi tę wiadomość
-
A u nas niechęci do cyca ciąg dalszy 🙄
Nie wiem w czym problem, ale dzisiejsze karmienie musiało być każdorazowo zaczęte ssaniem smoka. Nie szła się przystawić zanim się nie uspokoiła, albo nie zaczęła zasypiać na smoku. Później już jadła.. 🙄
Najzabawniejsze jest to, że ja smoka w ciągu dnia nie daje. Używam go tylko na taką okoliczność, albo kiedy się wybudzi jak odkładam ją do łóżeczka.
Ktoś miał podobnie?
Odpycha się i chce siadać albo się odwracać ☹️ chyba, że dam smoka, to się uspokaja.
Dodatkowo wieczorem mieliśmy problem z brzuszkiem. Ewidentnie chciała zrobić kupę, a nie bardzo mogła. W końcu wypchnęła małą dość twardą plastelinke. Ciekawe jak będzie jutro, bo znowu u nas 3 dni 💩 nie było. Przesyłam dawać probiotyk i od razu gorzej.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
AnaKwiat wrote:Ja tam nic nie widzę wiec nie wiem ile to jeszcze potrwa 🤦🏻♀️Dziewczyny pisały ze dzieci posiadające zeby raczej ich nie gryzą wiec może nie będzie źle
Aktualnie szczypie mnie po rękach, bo już łapanie nosa się znudziło 🙈
Oby szybko przestała ćwiczyć ten chwyt szczypcowy.
Sylvka, brawo dla Błażeja 👏😊
Widzę, że sporo bobasów już mobilnych. Moja nadal głównie się toczy i foczkuje. Do raczkowania się raczej nie zabiera
Jeszcze niedawno kupowałyśmy wózki, a tu już część z Was w spacerówkach śmiga 😍
Kalija, a masz jakiś pomysł jak nauczyć samodzielnego zasypiania, bo ja póki co jakoś sobie tego nie wyobrażamchoć miło byłoby się wcześniej uwolnić. Człowiek miałby więcej czasu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2020, 02:31
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Mój przy cycku to szuka ręką tylko co by tu mógł zrobić. Najczęściej kończy się na oraniu pazurami po moim dekolcie, wciskaniu palca do buzi i potem oczywiście złość, bo cycek wypadł 😅 ewentualnie skrobie paznokciami po poduszce z rogówki, która mam za plecami. Jego ręce nie biorą pod uwagę możliwości leżenia spokojnie 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 16:06
-
Chimera podobnie wczoraj było. Poszłam do sklepu i na pocztę to już na klatce było słychać małego. Zanosil się jak nie wiem. Dałam mu obiadek ze sloiczka rybkę z kremem jarzynowym to ładnie zjadł i jeszcze doprawil mlekiem. Po 17 mi padł. Widzę że znów powtórka z wczoraj. Wojtek miał krótka drzemkę teraz. Zaraz mu zrobię kaszkę to zje.
-
Niezapominajko, Krzyś też szczypie po rękach i po policzku a raz złapał mi skore pod okiem 😬 Muszę bardziej uważać bo syn koleżanki w trakcie takiej zabawy podrapał jej rogówkę i musiała nosić opatrunek jak pirat 🙈 Też strasznie szybko Krzysiowi rosną paznokcie a ciężko mi jest mu obciąć „na okrągło” wiec po dwóch dniach ma takie ostre brzegi i jak tym drapnie to jest nieprzyjemnie a niestety sam siebie tez potrafi tak zadrapnąć, że ma potem czerwony ślad na twarzy 😕
kayama lubi tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
My też wczoraj pierwszy raz na spacerze w spacerówce, fajna sprawa. Adaś zasnął 😊
Dzisiaj wstaliśmy dopiero o 8.40 😲😲 a młody poszedł spać wczoraj 20.30.
U nas kupy są co dziennie, takie 2 to minimum, czasem jest nawet 5.
Jeśli chodzi o paznokcie to musiałabym mu chyba co 3 dni obcinać, jest to wyzwanie 🙈 no i ostatecznie obcinamy tak raz na tydzień, ale mój synek nie wysiedzi. Wszędzie go pełno 🙈werni lubi tę wiadomość