X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska to szybko u Was idzie z tymi ząbkami. Kiedy u was pojawił się pierwszy ząbek? U nas 1.5 miesiąca temu dwie dolne jedynki i póki co cisza... Chyba 😉

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28.12 lewa dolna jedynka
    31.12 prawa dolna jedynka
    03.02 lewa dolna dwójka
    03.03 prawa dolna dwójka.Teraz czekamy na trzy górne.Na prawą dwójkę poczekamy najdłużej bo jej jeszcze nie widać.

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo to naprawdę u Was to idzie ekspresem 😊 u nas pierwsza lewa jedynka 26.12 za tydzień prawa dolna... I na razie cisza. Muszę małemu jakiś przegląd zrobić 😊

• AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    I jak? Macie już pierwszego zęba? :)
    Ja to się cieszę, że nadal nic, bo nie wiem jak będzie z karmieniem.
    Miała przez kilka dni fazę, że mnie gryzła, ale teraz nadal cisza.
    Może zęby ja wtedy swędziały? 🤔

Ja tam nic nie widzę wiec nie wiem ile to jeszcze potrwa 🤦🏻‍♀️Dziewczyny pisały ze dzieci posiadające zeby raczej ich nie gryzą wiec może nie będzie źle

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, zazdroszczę mniejszej liczby karmień w ciągu doby. Czytam że wielu z was dzieciaczki przesypiają całe noce. Szczęściary :) U nas było super do czasu. Od dwóch tygodni minimum 5 pobudek w nocy na karmienie.
    Nie używam smoczka, więc zdaję sobie sprawę, że Stasiek wybudza się nie tylko z głodu ale potrzeby ciumkania i bliskości. Przedwczoraj padł rekord, 8 pobudek :( Może wreszcie wyjdzie jakiś ząb, to chociaż tyle będzie dobrego. Mi podobno wyszły cztery na raz jak miałam 10 miesięcy.

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska to mieliście "sylwester z jedynką" 😅

Alfa u nas też sporo pobudek w nocy, do północy staram się rozgraniczać, ale po północy zwykle jestem na tyle zaspana, że dostaje tego cyca, bo zwyczajnie jestem zmęczona po pół roku takich nocy 🤦

Niebieska Gwiazda, Kalija, Vampire lubią tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 1 dzień taki że Wojtek prawie nic nie spał od rana. Były tylko dwie bardzo krótkie drzemki. Padł mi po 17 i do tej pory śpi.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    U nas też zębów brak 😁
    W gondoli się jeszcze mieści, chociaż ma coraz mniej miejsca.
    A Tu Was Vaniliowa? :)

Kalija, co tam u Was?

Chimera i jak po podcięciu? Wreszcie jest ok? Wy już obniżyliście łóżeczko, nie? Jak Ci się odkłada małego? Czy może zasypia w łóżeczku?
    A Wy Domi? Musicie jeszcze raz ciąć? Szymi to już pewnie po domu lata :)

Pierniczkowa, jak Karolka? Kończysz powoli przygodę z KP, czy włączysz podtrzymujesz pomysł o roku? :)

Frida91, nasze małe to takie trochę bliźniaczki. Na jakim etapie jest Rozalka?

Werni, jak Wojtek? Już dłużej leży na brzuszku :)

Ania95, Mikołaj zaczął lepiej jeść? Już nie wymiotuje? :)

Vampire, Nadal planujecie spotkania z fizjoterapeutka, czy już koniec? :)

Marcelina85, gorączka okazała się 3-dniówka, czy może jednak zęby wyszły?

A U Was Trzydziecha? Jak tam? Tomek zaczął lepiej spać w dzień, czy dalej wystarcza mu nocne spanie? Jak dajesz radę? :)

E_linka2 a jak bliźniaki? Danka dalej wyprzedza brata? Przeszedł lęk separacyjny, czy się nasilił? :)

Nacha, Tytus jadł już sushi? Taki żarcik 😁 masz jakiś pomysł na łatwe podanie awokado? Nie mam pomysłu, bo sama też nie jadam.

Drzewko, Kazik dalej daje Ci popalić po nocach? :) Co u Was?

Myszk@, a Nikoś? Nadal tak łatwo rozprasza się przy jedzeniu? Mam podobny problem :( ostatnio aż próbuje mi wstawać.. Eh. Zaczął lepiej jeść nowości?

Kayama, chatę ogarniać. Nie zaszkodzi :D ładnie sobie radzi :)

Niebieska Gwiazda, a jak Adaś? Zastępujesz jakieś nowe posiłki, czy na razie tylko ten jeden? Dalej tak ładnie je?

Sylvka, dalej tak wyglądasz raczkowania? :) Mały robi coś więcej niż obroty wokół własnej osi? Co u Was?

AnaKwiat, jak tam Krzyś? Dalej tak wyglądasz męża z pracy? :) Ja mojego tak 🙈

Applejoy, a jak tam u Was? Jeździcie już w tej spacerówce? Czy dalej się dźwiga w gondoli? :)

Anhydra, jak Olek?

IGA.G, jak tam Lusia?

Camelia, a co dawałaś już przy blw?

Niezapominajko miło, że pytasz 🙂 młody zaczął pełzać na całego, czasami uda mu się nawet raczknąć raz😄 także poszło w moment. Tylko szczaił, że może podciąg się na rękach i poszła machina mam dziecko w całym mieszkaniu 🤷

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazdeczko, ja się bezczelnie pomyliłam 🙈 my mieliśmy pierwszego zęba 26 stycznia a nie grudnia 🙈🤭

• magnolia29 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Teraz jest tu normalnie aż miło się to czyta od kilku dni. Fajna pozytywną atmosfera. Tak trzymać:-)

My mamy 2 dolne jedynki i ostatni tydzień jak szła druga był trudny. Leon pełza trenuje bujanie się na wyprostowanych rękach i kolanach nawet przez sen komedia z tym jest. Nocy całych jeszcze nie przesypia. Dietę rozszerzyliśmy na maksa właśnie skończyłam gotować krupnik na jutro. Mlody nie jest fanem mleka generalnie. Po szczepieniu jesteśmy dopiero drugim i generalnie syn jest największym szczęściem mojego życia.
    Mocno wyluzowaliśmy w podejściu do Młodego w styczniu kiedy wróciłam do pracy. Pomaga nam mama moja i super opiekunka, która wpada na kilka godzin.

Czy Wasze szkraby śpią w spacerówkach? Leo nie ma mowy zwiedza świat śmieje się w głos nawet jak padnięty i muszę wracać do domu gdzie usypia w 3 min wyjęty z wozka. Macie jakiś patent?

Domi_tur, Niezapominajka5, Marcelina85 lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia, ja spuszczam budkę maksymalnie jak jest śpiący i dziecka nie ma🤷‍♀️

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam że mi dziś padnie w spacerowce ale jednak wolał patrzeć mimo że byl śpiący. Dziś wogole 1 raz wyszliśmy w spacerowce. :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nadal w gondoli, choć juz jest prawie na styk, za to pięknie w niej śpi przez cały spacer (często 2, czasem 3h dziennie) i boję się, że to się popsuje po przejściu do spacerówki.

Zębów u Laury brak, ale dwie dolne jedynki zaraz się wyklują, czuć je pod palcem🙂

Miałam Wam tyle do napisania z rana po przeczytaniu wpisów,ale już nic nie pamiętam🤦‍♀️

U nas noce nadal do pupki😉 pocieszam się tym, że dzieci tak szybko rosną i niedługo napewno mi będzie tego brakowac😂 Miałam wdrażać naukę samodzielnego spania , ale jestem zbyt zmęczona. Łatwiej mi przyłożyć do piersi i po chwili odłożyć do łóżeczka. Wiecie, że ja nigdy nie spałam z dzieckiem ?

Laura wydaje się już taka kumata, niesamowite obserwować jak taki maluszek się rozwija i rośnie ❤ ten czas tak szybko płynie teraz, za szybko!

Alfa, fajnie, że ten kojec sie sprawdza i masz te kilkanaście minut na najważniejsze sprawy typu toaleta😁 moja jeszcze nie raczkuje , ale przemieszcza się turkając i tez już muszę miec gagatka na oku. Nie chciałam jej ograniczać , ale to jeszcze raz przemyśle. Możesz wrzucić link do tego końca?

Alfa_Centauri lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas niechęci do cyca ciąg dalszy 🙄
    Nie wiem w czym problem, ale dzisiejsze karmienie musiało być każdorazowo zaczęte ssaniem smoka. Nie szła się przystawić zanim się nie uspokoiła, albo nie zaczęła zasypiać na smoku. Później już jadła.. 🙄
    Najzabawniejsze jest to, że ja smoka w ciągu dnia nie daje. Używam go tylko na taką okoliczność, albo kiedy się wybudzi jak odkładam ją do łóżeczka.
    Ktoś miał podobnie?
    Odpycha się i chce siadać albo się odwracać ☹️ chyba, że dam smoka, to się uspokaja.
    Dodatkowo wieczorem mieliśmy problem z brzuszkiem. Ewidentnie chciała zrobić kupę, a nie bardzo mogła. W końcu wypchnęła małą dość twardą plastelinke. Ciekawe jak będzie jutro, bo znowu u nas 3 dni 💩 nie było. Przesyłam dawać probiotyk i od razu gorzej.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Ja tam nic nie widzę wiec nie wiem ile to jeszcze potrwa 🤦🏻‍♀️Dziewczyny pisały ze dzieci posiadające zeby raczej ich nie gryzą wiec może nie będzie źle
    Oby, bo jak zacznie mnie jeszcze gryźć, to całkiem zwątpię 🤦‍♀️
    Aktualnie szczypie mnie po rękach, bo już łapanie nosa się znudziło 🙈
    Oby szybko przestała ćwiczyć ten chwyt szczypcowy.

Sylvka, brawo dla Błażeja 👏😊

Widzę, że sporo bobasów już mobilnych. Moja nadal głównie się toczy i foczkuje. Do raczkowania się raczej nie zabiera :)

Jeszcze niedawno kupowałyśmy wózki, a tu już część z Was w spacerówkach śmiga 😍

Kalija, a masz jakiś pomysł jak nauczyć samodzielnego zasypiania, bo ja póki co jakoś sobie tego nie wyobrażam :) choć miło byłoby się wcześniej uwolnić. Człowiek miałby więcej czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2020, 02:31

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mój przy cycku to szuka ręką tylko co by tu mógł zrobić. Najczęściej kończy się na oraniu pazurami po moim dekolcie, wciskaniu palca do buzi i potem oczywiście złość, bo cycek wypadł 😅 ewentualnie skrobie paznokciami po poduszce z rogówki, która mam za plecami. Jego ręce nie biorą pod uwagę możliwości leżenia spokojnie 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 16:06

• werni Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera podobnie wczoraj było. Poszłam do sklepu i na pocztę to już na klatce było słychać małego. Zanosil się jak nie wiem. Dałam mu obiadek ze sloiczka rybkę z kremem jarzynowym to ładnie zjadł i jeszcze doprawil mlekiem. Po 17 mi padł. Widzę że znów powtórka z wczoraj. Wojtek miał krótka drzemkę teraz. Zaraz mu zrobię kaszkę to zje.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, Krzyś też szczypie po rękach i po policzku a raz złapał mi skore pod okiem 😬 Muszę bardziej uważać bo syn koleżanki w trakcie takiej zabawy podrapał jej rogówkę i musiała nosić opatrunek jak pirat 🙈 Też strasznie szybko Krzysiowi rosną paznokcie a ciężko mi jest mu obciąć „na okrągło” wiec po dwóch dniach ma takie ostre brzegi i jak tym drapnie to jest nieprzyjemnie a niestety sam siebie tez potrafi tak zadrapnąć, że ma potem czerwony ślad na twarzy 😕

kayama lubi tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • werni Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak dzieciom szybko rosną paznokcie.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też wczoraj pierwszy raz na spacerze w spacerówce, fajna sprawa. Adaś zasnął 😊
    Dzisiaj wstaliśmy dopiero o 8.40 😲😲 a młody poszedł spać wczoraj 20.30.
    U nas kupy są co dziennie, takie 2 to minimum, czasem jest nawet 5.
    Jeśli chodzi o paznokcie to musiałabym mu chyba co 3 dni obcinać, jest to wyzwanie 🙈 no i ostatecznie obcinamy tak raz na tydzień, ale mój synek nie wysiedzi. Wszędzie go pełno 🙈

werni lubi tę wiadomość

‹‹ 1663 1664 1665 1666 1667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ