X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas takie pobudki są standardem od pół roku 😭 Przestaje wierzyć, że jakimś sposobem ja go "naprawie". Dobrze, że chociaż wieczorem zasypia sprawnie, bo jakbym jeszcze musiała go lulać, to bym się wykończyła 😕

• kayama Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim, co to się stało że forum odżyło??;)
    Co do posiłków to ja daje rano po obudzeniu butle bo musi być szybko bo jest awantura. Potem na 2 śniadanie kaszka z owocem, albo że słoiczka albo coś sama dodaje wczoraj było jabłko z awokado, chyba jest to sycące bo mało zjadła. I średnio smakowało. Ale generalnie wsuwa takie kaszki aż się uszy trzęsą. Potem po południu dostaje obiadek. Za 2 godziny czasem daje jogurt naturalny, o jakie to dobre ;) 2 razy w tyg jajecznicę z żółtka po 2 śniadaniu. Poza tym po obiedzie o na noc je mleko. Butle je 3 razy, kaszka też na mleku, więc obiadek zastąpił jedno mleko. Próbowałam dawać chrupki kukurydziane ale jakoś nie idzie, tzn ciumka ale się wkurza nie wiedzieć czemu. Pije nadal znikoma ilość :/ Bawi się bardziej b.boxem niż pije chociaż codziennie daje.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do.spania to u nas bez zmian czyli śpi pięknie od 20, 21 do 7-8 :-) W nocy czasem się obudzi, czy zaplacze przez sen ale zaraz zasypia.
    Współczuję ze macie takie problemy ze spaniem dzieci.. No jakby moja jeszcze nie chciała spać to bym się wykończyła, bo ja często po nocach pracuje i chodzę spać 2 lub 3. Ostatnio w ciągu dnia mama do mnie wpada abym mogła popracować ale słabo to wychodzi bo ja i tak w większosci przy małej latam.. :( moja mama wielu rzeczy nie zrobi (np nie karmi Wiki łyżeczką ) albo Wika tak płacze czy marudzi że tylko ja ją uspokoje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2020, 09:11

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam tych zarwanych nocek ☹️
    Adaś chodzi spać koło 20stej.
    Wstaje między 7 a 8. W międzyczasie zdarza się butla koło 5 jak mąż szykuje się do pracy.
    My mamy 4 butle mleka na dzień.
    Jaki jogurt naturalny dajesz, kayama?
    Mój to też się tylko bawi tym bboxem.

• kayama Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa różne, z Lidla vege kokosowy, bio, a ostatnio dałam Skyr z Biedronki bo ma najlepszy skład. Daje tylko naturalne.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka z dwa razy się przekrecil na plecki. A na brzuszek juz co raz lepiej mu wychodzi i częściej to robi. Podnosi pupke i ma wysoki podpór z czego się ciesze bardzo.

Właśnie dałam małemu kaszkę ryzowo owsiana z bobovity co teraz dali w promocji w rosmanie. Na początku tak średnio był zainteresowany ale później nie nadazalam mu podawać. :) całą miseczkę zjadł. Dałam 90ml wody 3 miarki mm i dwie łyżki kaszki.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie polecacie blendery kielichowe ? Mam zamiar kupić by robić małemu obiadki koktajle. Wogole żeby był funkcjonalny.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Mała je z piersi dużo, mimo wprowadzenia posiłków stałych nie zauważyłam żeby mniej jadła z piersi. Zwykle z pół godzinki po posiłku domaga się jeszcze mleka. W nocy różnie, czasem tylko raz się przebudzi a czasem ma gorsza nic i kilka razy. Zasypia też na cycu więc czasem to nie tyylko chodzi o karmienie.
    Ja dawałam mannę dawnych zbóż z Czary Mamy. Też zagęszczalam nią zupkę. Jogurt ostatnio dawałam ale zaostrzył nam zmiany skórne, nie wiem czy to przypadek, muszę poobserwowac. Ja w dzieciństwie też nie bardzo tolerowałam nabiał. Hmm...

Dziś ugotowalam jej na śniadanie płatki ryżowe z bananem i przetartymi malinami :) Staram się wprowadzać takie grudkowe konsystencje, nie tylko gładkie kaszki.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni ja mam blender Teesa i jestem bardzo zadowolona z niego. Chociaż wiadomo jak blenduje mini ilość to ciężko ale to z każdym blenderem chyba. Teraz już nie wszystko blenduje, czasem tylko gniotę widelcem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2020, 09:41

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, ale rozruszałaś towarzystwo 😃 wchodziłam dwa dni temu i cisza była a teraz jaki tu ruch!
    Krzyś całkiem dobrze ale ostatnio gorzej śpi, ostatnia noc była masakryczna 😕 to pewnie zęby i bardzo mi żal małego. Prawie 3 tygodnie temu zaczęliśmy rozszerzać dietę i na początku było beznadziejnie ale teraz powolutku coś wpada do brzuszka. Kaszki niestety są be i muszę kombinować. Krzyś jeszcze nie ruszył do przodu ale potrafi sie kręcić i turlać. Staram się codziennie zorganizować sobie czas, wychodzić, spotykać z ludźmi i wtedy jest ok ale jak jest słaba pogoda i siedzimy w domu to rzeczywiście odliczam minuty do powrotu męża 😅

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • werni Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pół godz temu sam usnal na brzuchu :) ale przez wiercenie u sąsiadów się obudził.

Musze właśnie popatrzeć za blenderami.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też potrzebuje blender, ale taki porządny żeby orzechy na masło zmielił :) Jak ktoś może coś polecić to piszcie.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś ma problemy z okresem? Dziś 31 dzień i ani widu :/ Normalnie mam co 25-28 i tak ostatnio było... Już wpadam w panikę! Nie wiem czy po ciąży to może być rozregulowane i jak długo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2020, 11:22

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, ja przed ciążą miałam bardzo nieregularne .... Co 3/4 miesiące :O po ciąży miałam co 35 dni (listopad, grudzień, styczeń...) Powinnam mieć ostatniego lutego... No i cisza. Nie wiem czy się znowu rozregulowało czy... 🤫🤫🤫

Zbieramy się zaraz na spacer. U nas piękna pogoda 🥰😍

• werni Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też się poprawiła myślałam że teraz wyjdziemy ale właśnie przy karmieniu usnal

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Dziewczyny jakie polecacie blendery kielichowe ? Mam zamiar kupić by robić małemu obiadki koktajle. Wogole żeby był funkcjonalny.
    Miałam kiedyś kielichowy starej generacji i działał długo. W pracy kupiliśmy z Lidla. Miał być super i kruszyć nawet lód. Spalił się przy trzecim użyciu w ciągu tygodnia 🤦‍♀️ przysłali nowy, ale od tamtej pory trzeba strasznie na niego uważać, a i tak coś czasem swądzi spalenizną.
    W domu mam zelmera, ten który trzeba trzymać.
    Polecam, bo spokojnie robię nim koktaile, tylko potrzeba naczynka.
    Takim zupkę zblendujesz nawet w filiżance.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 5 marca 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Czy któraś ma problemy z okresem? Dziś 31 dzień i ani widu :/ Normalnie mam co 25-28 i tak ostatnio było... Już wpadam w panikę! Nie wiem czy po ciąży to może być rozregulowane i jak długo?

Ja nadal nie mam okresu. Ostatnio to już miałam fazę, że chyba w ciąży jestem, bo czułam identyczne kłucie w macicy jak podczas zagnieżdżania (przez kilka dni). Normalnie implantacja jak ta lala. Ale nie jestem bo test po jakimś czasie wyszedł negatywny 😊

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 5 marca 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Krzyś całkiem dobrze ale ostatnio gorzej śpi, ostatnia noc była masakryczna 😕 to pewnie zęby i bardzo mi żal małego. Prawie 3 tygodnie temu zaczęliśmy rozszerzać dietę i na początku było beznadziejnie ale teraz powolutku coś wpada do brzuszka. Kaszki niestety są be i muszę kombinować. Krzyś jeszcze nie ruszył do przodu ale potrafi sie kręcić i turlać. Staram się codziennie zorganizować sobie czas, wychodzić, spotykać z ludźmi i wtedy jest ok ale jak jest słaba pogoda i siedzimy w domu to rzeczywiście odliczam minuty do powrotu męża 😅
    I jak? Macie już pierwszego zęba? :)
    Ja to się cieszę, że nadal nic, bo nie wiem jak będzie z karmieniem.
    Miała przez kilka dni fazę, że mnie gryzła, ale teraz nadal cisza.
    Może zęby ja wtedy swędziały? 🤔

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tragedia przedwczoraj wyszła dolna dwójka.Adaś ma cztery zębole na dole i brak na górze.Na górze idą trzy jednocześnie.Sprawdzałam latarką,są białe prześwity.Adaś budzi się w nocy,gada do siebie,czasen płacze.

• werni Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to ręcznego nie chce blendera właśnie.

Co do okresu już 3 cykle miałam i tak około 28dni trwają

U nas nie ma jeszcze zębów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2020, 14:30

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
‹‹ 1662 1663 1664 1665 1666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ