Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Pierniczkowa wrote:Do tego dzisiaj zrobiłam likier z kukułek i krówek. Jutro jak dostane rum to pykne 3 butelki malibu.
Ja ostatnio robiłam irish cream, nie jestem fanką whisky, ale w tej formie...mniam 😁 czasami sobie pozwolę jednego wypić wieczorem 😈🤤
Mój jada rano kaszkę z owocem, ale żadne szałowe ilości z max 90ml mleka, albo owsiankę, czasem jakieś placki, albo chleb z twarożkiem. Po drzemce dostaje zupę albo jakiś konkret (nie wiem jakie to ilości, po prostu ładuje mu do miseczki). Popołudniu robię zwykle smoothie, to wypija pół doidy cup albo daje mu banana, kiwi czy innego owoca. Do tego mleko z cycka, więc nie wiem ile ml wypija dziennie. Skończył właśnie 8 miesięcy i waży 9400g. -
Ale mi smaka narobilyście
Ale ciągnie dietę i nic z tego. Z alkoholu mogę wino wytrawne.
Moja rano je butle 180 ml, potem kaszke z owocem na mleku 130 ml, obiadek 190 g, jakąś przegryzke typu mały jogurt naturalny sam lub z owocem, serek naturalny, albo żółtko na parze z awokado, czasem daje chrupka kukurydzianego. Wieczorem mleko 180 i przed północą jeszcze butla 180. Nie wiem ile waży bo była na wizycie jak skończyła 6 miesięcy i przez tego wirusa wypadła nam następna wizyta i szczepienieAle mysle że ok 9 kg, waga urodzeniowa 3330 kg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 21:50
-
Nie chce zapeszac, ale ostatnio moje dziecko budzi się co 3h a nie co 1 ❤ Jednej nocy myślałam, że były tylko 2 pobudki , ale rano się okazało, że ja wstawałam dwa razy i małż dwa.
Laura je mniej z tego co piszecie , a nadal kluska. Nie wiem ile waży.
Moj mąż ma dziś wolne, wczoraj do północy oglądał serial , a dziś Mała obudziła się o 6.30 i szturchnęłam go by wstał. Półtorej godziny później obudził mnie, przekazał mi Małą i poszedł spać bo "już nie daje rady ze zmęczenia " 😂😂😂 gdybyśmy miały wytrzynałośc mężczyzn to gatunek ludzki by wyginął 😅
Laura podnosi się na czworaki , ale nie idzie a prostuje nogi w kolanach i podnosi pupę. Ulubiona zabawka to psie ringo😅 musze kupic jakieś nowe zabawki bo nie mam czym zająć dziecka , planowałam isc w Montessori , ale te pomoce dla najmłodszych nie są atrakcyjne dla współczesnych dzieci🤔Chimera, werni lubią tę wiadomość
-
Myszk@ wrote:Kalija takie drobne żółte łuseczki to raczej ciemieniucha, starsza czasem ma, niby ma mało włosków a już trudniej jej to wyczesać 🙄
U nas jest 1 malutka , chciałam zrobic zdj , ale aparat nie wyłapuje. Od 2 miesiecy , nie zmienia się. Przy okazji zapytam się pediatry. -
Może faktycznie jednak na główce może być ciemieniucha. Wczoraj mojemu trochę że skrobałam bo niestety znowu ma.
Tak o niechodki mi chodzi. Bo z chodzeniem myślę że trochę się zejdzie. -
Irish cream? To jak Baileys? Jak tak to uwielbiaaaaaam! Podziel się przepisem Chimera
Dziewczyny wiem że jeszcze bardzo wcześnie ale rodzice podpytuja już co chcemy dla młodego na roczek. Czy macie jakieś pomysły? Szczególnie mamy starszakiem - coś takiego porządniejszego się Wam sprawdziło? Przychodzi mi do głowy np rowerek chodzony taki ale to luźna myśl bo jeszcze nic o tym nie czytałam -
Kalija mnie tak zainspirowała szyciem że uwierzyłam że nawet ja może coś zszyje:p plus zrobiłam parę maseczek ręcznie i wyszły fajne więc... haha nie wiem co ja sobie myślę ale dobra spróbować mogę no i będę wskrzeszać stara maszynę plus poluje na nową
przepadam teraz na stronach z materiałami :p
Kalija lubi tę wiadomość
-
Ah jaki miły dzień
Siedzę pod blokiem na ławce w zacisznym kąciku wśród zieleni, cisza, spokój, słońce, ludzi niewiele chodzi. Mała śpi. Tego mi było trzeba. Mój w pracy siedzi
I w dodatku dostałam miły mail od byłej klientki, że bardzo.zadowoleni ze współpracy, że mnie polecają, i się okazało że pracuje ona w biurze nieruchomości z którym właśnie nawiązalam współpracę A ona mnie poleciła. No czego chcieć więcej
Liczę że przełoży to.się na p t projekty i kasę. Akurat w tych ciężkich czasach potrzebne.
Kalija, trzydziecha, werni lubią tę wiadomość
-
Moja cwaniara wypatrzyła jak się otwiera szuflady i się zaczęło... Na razie sięga do 2 dolnych, zamówiliśmy już zabezpieczenia
A zanim cokolwiek zrobi to patrzy się na mnie albo na tatę, my mówimy "nieeee" a ona uśmiech i broi
Limerikowo, Kalija lubią tę wiadomość
-
Chimera dzięki!!! Zapisuje i jak tylko będę mogła pić to robię!! Wcześniej lepiej nie bo co się będę katować :p
Kalija lubi tę wiadomość
-
Chimera wrote:
Nam ktoś w nocy przebił pod blokiem dwie opony w aucie, ale jestem zła 👿 co za ludzie chorzy
niech to zlo wroci w dwojnasob do tego kto je wyrzadzil
jakby trzeba bylo jechac z dzieckiem do szpital to taxi tylko...w czasie covida
nasz tez pokazuje cis w oponach ze spadlo, ale cos jest z czujnikiem.musi sie maz wziac do roboty