X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Irish cream? To jak Baileys? Jak tak to uwielbiaaaaaam! Podziel się przepisem Chimera <3

Dziewczyny wiem że jeszcze bardzo wcześnie ale rodzice podpytuja już co chcemy dla młodego na roczek. Czy macie jakieś pomysły? Szczególnie mamy starszakiem - coś takiego porządniejszego się Wam sprawdziło? Przychodzi mi do głowy np rowerek chodzony taki ale to luźna myśl bo jeszcze nic o tym nie czytałam :)

my na 18 mcy na Mikolaja sprawilismy corce hulajnoge na 3 kolach z siodelkiem odczepianym evolution
    super rzecz wytrzymala .teraz mlodsza jezdzi i Junior tez poprobuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 23:44

trzydziecha lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze olejek z migdałów to dziś go wykorzystam. Już mało ma.

Dziś pójdziemy do lasu na spacer.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u Was też takie suche powietrze? Na dłoniach to mam wiór nie skórę choć ciągle smaruje, w nocy to aż piecze gardło jak się budzimy i litry wody idą... Nawilżacz chodzi cały dzień ale kurcze mega sucho jest ciągle... Może Tomcio też budzi się tak często z pragnienia :/

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mój mały też często się budził ale dziś tylko jedna pobudka i obudził mnie i 6 a przeważnie o 5 wstaje do niego. Też mam sucha skórę. Muszę balsam sobie kupić. Zauważyłam że lepiej śpi przy gołych stopach. Pochowałam śpiochy. Teraz będzie spał w body na długi rękach i spodenki.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w mieszkaniu wilgotność mamy 50%, więc niby optimal, a i tak mam suchą skórę 🤷🏻

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Wczoraj mój mały też często się budził ale dziś tylko jedna pobudka i obudził mnie i 6 a przeważnie o 5 wstaje do niego. Też mam sucha skórę. Muszę balsam sobie kupić. Zauważyłam że lepiej śpi przy gołych stopach. Pochowałam śpiochy. Teraz będzie spał w body na długi rękach i spodenki.

Adaś zawsze z gołymi stopami.Śpiochy pochowałam jak miał trzy miesiące.Na dwór zakładamy skarpetki.Po powrocie do domu ściąga je na leniwca,w zęby i ciągnie.

• kayama Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Dziewczyny u Was też takie suche powietrze? Na dłoniach to mam wiór nie skórę choć ciągle smaruje, w nocy to aż piecze gardło jak się budzimy i litry wody idą... Nawilżacz chodzi cały dzień ale kurcze mega sucho jest ciągle... Może Tomcio też budzi się tak często z pragnienia :/

Bo susza jest podobno ;) A tak serio u mnie nie jest źle, odkąd grzejniki tylko w nocy chodzą a w dzień całe dnie są otwarte okna to czuje że nie jest już tak sucho. A sucha skórę mam od lat więc ja codziennie balsamy stosuje. Ale wiór to miałam w ciąży, teraz to jest dobrze.
    Dostałam wczoraj skierowanie dla Wikuni do gastrologa i alergologa, coś trzeba podziałac z tym ulewaniem.
    Co do nóg to ja zakładam skarpetki bo ma ciągle zimne stopy, i do tego mokre fuj ;) Chyba odziedziczyła to po mnie bo ja mam od zawsze zimne ręce i nogi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 12:03

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jak był mniejszy to też ciągle zimne miał. Teraz to rzadko mu zakładam skarpety w dzień.
    Ooo ściąganie skarpet to u nas to samo i całe mokre są.
    W sumie jak tak piszesz Kayama to u nas podobnie. Otwieram balkon jak jest ciepło. A zauważyłam że mam sucha skórę okresowo.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio też mam strasznie sucha skórę. Smaruje się balsamem a i tak ciągle jest aż biala... Nie wiem czemu tak. Nie grzejemy w domu za mocno. Może kwestia twardości wody? Mała też ma suchą skórę.
    My ze skarpetkami mamy inny problem - jakie bym nie kupiła to żadne nie trzymają się nogi i co chwilę spadają. Też mnie to denerwuje. Wy nie macie takich problemów?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu zakładam skarpety tylko na spacer, bo co chwila muszę chodzić po mieszkaniu i ich szukać, albo stopą o stopę szoruje, albo rękami ściąga, albo zębami. Nieraz ściągnie skarpete i potem pełznie z nią w buzi, po sekundzie już cała mokra od śliny, a ten dumny z siebie 😉 Poza tym jak się wspina, to ślisko w skarpetach, w mieszkaniu mamy ciepło, więc niech lata sobie boso.

werni lubi tę wiadomość

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez team gołe syrki. Młoda nauczyła się siadać, z leżenia. Taka jest agentka. Napina brzuszek , robi kołyskę i odpycha się rączka i cyk siedzi dzieciak. Dzisiaj pierwszy raz od dawna miałam znowu morze cierpliwości i siły.

Frida91, Niebieska Gwiazda, Vampire, Myszk@, Kalija, werni lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    My tez team gołe syrki. Młoda nauczyła się siadać, z leżenia. Taka jest agentka. Napina brzuszek , robi kołyskę i odpycha się rączka i cyk siedzi dzieciak. Dzisiaj pierwszy raz od dawna miałam znowu morze cierpliwości i siły.

Fajnie ale to chyba nieprawidłowe jest. Poczytaj u mamafizjoterapeuta albo spytaj jej. Moja też siada inaczej niż piszą i jutro muszę spytać Rehabilitanta na spotkaniu on line. Moja usiadła z czworakow oddychylając się do tylu i siedzi w dużym pochyleniu do przodu.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Fajnie ale to chyba nieprawidłowe jest. Poczytaj u mamafizjoterapeuta albo spytaj jej. Moja też siada inaczej niż piszą i jutro muszę spytać Rehabilitanta na spotkaniu on line. Moja usiadła z czworakow oddychylając się do tylu i siedzi w dużym pochyleniu do przodu.

Kayama, siedzi prawidłowo - choć tak na prawdę to wstęp do siedzenia. Dziecko najpierw siada pochylone z podparciem, potem uczy się jak się wyprostować i nie podpierać. Moim dzieciakom to zajęło myślę, że ok tygodnia, zanim usiadły bez podporu. Dziecko siada najczęściej z czworaków, ale może też z innych pozycji - ważne by go nie sadzać i by usiadło samo. Wtedy mamy pewność, że jest na to gotowe.

kayama, werni lubią tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam dziś książkę "Mamy dla mamy" tom 2 macierzyństwo, 80 zł z przesyłką wydałam. Mam nadzieje że warto.. Ma dużo dobrych opinii chociaż są i sceptyczne, ale podobał mi się spis treści i że info sa bardzo aktualne a nie sprzed lat :) To praca zbiorowa napisana przez różne specjalistki z wielu dziedzin, które też są mamami. Czytała któraś może?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jeszcze nie siedzi, a szkoda bo mogłyby już wjechać nowe atrakcje typu taplanie rączek w misce z glutami z siemienia😁

Czy Wasze dzieci tez się zloszczą ?
    U nas potrafi być taki krzyk bo np.mama nie daje uciec przy zmianie pieluchy, szok!
    Małż wyczytał, ze teraz jest skok rozwojowy. No nie wiem🥴

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Kupiłam dziś książkę "Mamy dla mamy" tom 2 macierzyństwo, 80 zł z przesyłką wydałam. Mam nadzieje że warto.. Ma dużo dobrych opinii chociaż są i sceptyczne, ale podobał mi się spis treści i że info sa bardzo aktualne a nie sprzed lat :) To praca zbiorowa napisana przez różne specjalistki z wielu dziedzin, które też są mamami. Czytała któraś może?

Nie. Przeczytaj , pożyczysz mi 😆

kayama lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie czytałam, ale w tym tygodniu zamówiłam książeczek dla małego za 150 zł 🙈🙈🙈 Zaczął się troszeczkę interesować książkami, to się rzuciłam jak głupia 😅 Nie mówicie mojemu mężowi 😂😂

• Kalija Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Ja nie czytałam, ale w tym tygodniu zamówiłam książeczek dla małego za 150 zł 🙈🙈🙈 Zaczął się troszeczkę interesować książkami, to się rzuciłam jak głupia 😅 Nie mówicie mojemu mężowi 😂😂

Czekamy na recenzje. Ja też wczoraj kupiłam książeczki , skromnie bo 3 po jednej z serii, będziemy testować 🙂

dqprgu1royghdo7j.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija mój to nieźle się złości hehe taki z niego buntownik 😂

Od niedawna sam nauczył się podnosić pupę i się kołysać na czworakach z podniesioną głową. Wcześniej to ryl główką.

Kalija lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sie wścieka jak jej sie zabierze cos czym nie może się bawić. Ale wtedy krzyczy 🤯

Kalija lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
‹‹ 1717 1718 1719 1720 1721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ