Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Anetaaa7 wrote:Cześć dziewczyny to link do transmisji. Ja dla mojej córki i dla siebie kupiłam mnóstwo rzeczy dlatego polecam.😁 https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=130887295221829&id=109008124076413
kayama, werni, Vampire, Kalija, Frida91, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
Chimera wrote:Jak Drzewko jedną ku*we napisała, to zaraz ją ocenzurowali, a z taką bezczelną reklamą nic nie robią. Moderacja na tym forum jest na świetnym poziomie, brawo!
Zgłaszajcie takie posty, ja zgłosiłam. Ostatnio nienawidzę moderatorów, pokłóciłam się z jednym ostro na olx bo już cuda wyprawiają z tymi sprzedażami z racji "korony", za wszystko usuwają ogłoszenia. Na wznowienie ogłoszeń czekałam miesiąc.
-
Kalija wrote:Nie chce zapeszac, ale ostatnio moje dziecko budzi się co 3h a nie co 1 ❤ Jednej nocy myślałam, że były tylko 2 pobudki , ale rano się okazało, że ja wstawałam dwa razy i małż dwa.
Laura je mniej z tego co piszecie , a nadal kluska. Nie wiem ile waży.
Moj mąż ma dziś wolne, wczoraj do północy oglądał serial , a dziś Mała obudziła się o 6.30 i szturchnęłam go by wstał. Półtorej godziny później obudził mnie, przekazał mi Małą i poszedł spać bo "już nie daje rady ze zmęczenia " 😂😂😂 gdybyśmy miały wytrzynałośc mężczyzn to gatunek ludzki by wyginął 😅
Laura podnosi się na czworaki , ale nie idzie a prostuje nogi w kolanach i podnosi pupę. Ulubiona zabawka to psie ringo😅 musze kupic jakieś nowe zabawki bo nie mam czym zająć dziecka , planowałam isc w Montessori , ale te pomoce dla najmłodszych nie są atrakcyjne dla współczesnych dzieci🤔
Mam podobny egzemplarz - też przez pewien okres czasu budziła się co godzinę, teraz wróciła do karmien co 3 h. I też właśnie przeszła jakiś skok i zaczęła podnosić pupę, stojąc na dłoniach i palcach stóp. Ciekawe czy w ten sposób będzie "raczkować". Odkąd nauczyła się tej nowej rzeczy, jakby zapomniała jak się obraca i przestała ćwiczyć gaworzenie, jakby skupiała się tylko na świeżo odkrytej akrobacji 😂Kalija lubi tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Marcelina, moja też jak uczy się czegoś nowego z motoryki to zapomina o gadaniu. Ale potem wraca zawsze z czymś nowym. 😁😁
I ja mam smak na irish cream.. Mam w domu jakieś likierki, ale szkoda otwierać na "polizanie".
Jak czytam o waszych dzieciaczkach, z skarpetkami i złością za zabieranie i niepozwalanie, to jakby o moim wiercipiętku ktoś pisał.😁😁 Pocieszające. 😁😁
A czy Wasze też przestały spać na spacerach? Na początku "korony" wyjścia miała tylko w nosidło na krótko przed blok z psem. Teraz w końcu zamontowałam spacerowke i czy w niej na płasko czy w nosidle nie ma spania. Marudzi i musimy do domu.
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
Vampire wrote:A czy Wasze też przestały spać na spacerach? Na początku "korony" wyjścia miała tylko w nosidło na krótko przed blok z psem. Teraz w końcu zamontowałam spacerowke i czy w niej na płasko czy w nosidle nie ma spania. Marudzi i musimy do domu.
Niestety 🙈 to znaczy czasem uśnie, ale na chwilę a w gondoli spała 3h i więcej...
No , ale dzieci są już starsze i bardziej ciekawe świata. Szkoda czasu na sen😏
Ja w ogóle zauważyłam, ze moja córka przestała prawie spac co drugi dzień. Jak jednego prześpi 2-3h to drugiego godzinkę tak jak dziś. Dla mnie pilnowanie spania zawsze było priorytetem , ale teraz po prostu nie umiem jej do tego nakłonić 🤷♀️
-
U nas było kilka dni totalnego ryku w spacerówce, ale już się nauczyłam jak lubi. Musi jechać na siedząco, trzyma się pałąka i rozgląda na lewo i prawo, w pewnym momencie powieki robią mu się ciężkie, ale on musi wszystko widzieć, w końcu głowa mu opada, ale muszę jechać jeszcze chwilę z taką wiszącą głową i dopiero mogę położyć dzieci na płasko. Dzisiaj byłam u rodziców na "widzeniu" przez płot, więc godzinę spał w wózku stojącym w miejscu, a potem się zebrałam do siebie, bo myślałam, że będzie zaraz pobudka, a on jeszcze 40 minut spał. W końcu go obudziłam, bo miałam w planach żeby jeszcze krótką drzemkę popołudniu na ogródku sobie uciął 😁 Dzisiaj plan wypalił 👍 także rano i popołudniu po 40 minut, a w południe 1h50min.
trzydziecha, Kalija, Vampire lubią tę wiadomość
-
Tomcio dziś pierwszy raz zrobił parę czworaków
nie widziałam że mi tak szybko pójdzie bo dopiero co zaczął pełzać i jakby już probuje siadać, słodkie to
a najlepsze że przestał aż tak strasznie jojczyc bo wreszcie umie się poruszać
słodkie to jest jak już się zmęczy, podpepzuje do mnie i robi samolot jakby chciał powiedzieć: mama na ręce
Ja muszę się jeszcze raz przymierzyć do tej spacerówki bo pierwsze 2 próby to był ryk strasznyjakos nie chce go sadzac póki jeszcze nie siedzi i nie wiem jak to ugryźć
-
nick nieaktualnyMarcelina85 wrote:Mam podobny egzemplarz - też przez pewien okres czasu budziła się co godzinę, teraz wróciła do karmien co 3 h. I też właśnie przeszła jakiś skok i zaczęła podnosić pupę, stojąc na dłoniach i palcach stóp. Ciekawe czy w ten sposób będzie "raczkować". Odkąd nauczyła się tej nowej rzeczy, jakby zapomniała jak się obraca i przestała ćwiczyć gaworzenie, jakby skupiała się tylko na świeżo odkrytej akrobacji 😂
Takie stanie na dłoniach i palcach u stóp to wstęp do wstawaniauczy się prostować nogi. Moja Danka też uwielbiała to ćwiczyć bardziej niż czworaki - dlatego szybko wstała.
Marcelina85, trzydziecha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytrzydziecha wrote:Tomcio dziś pierwszy raz zrobił parę czworaków
nie widziałam że mi tak szybko pójdzie bo dopiero co zaczął pełzać i jakby już probuje siadać, słodkie to
a najlepsze że przestał aż tak strasznie jojczyc bo wreszcie umie się poruszać
słodkie to jest jak już się zmęczy, podpepzuje do mnie i robi samolot jakby chciał powiedzieć: mama na ręce
Ja muszę się jeszcze raz przymierzyć do tej spacerówki bo pierwsze 2 próby to był ryk strasznyjakos nie chce go sadzac póki jeszcze nie siedzi i nie wiem jak to ugryźć
Już zapomniałam jak to było jak Józek robił właśnie samolot i błagalnym wzrokiem patrzył, żeby go wziąść na ręce. Teraz to przychodzi na czworaka i wiesza mi się na nogach i skacze 🤦 (takie kiwanie się na czworakach tylko w pionie)trzydziecha lubi tę wiadomość
-
E_linka2 wrote:Takie stanie na dłoniach i palcach u stóp to wstęp do wstawania
uczy się prostować nogi. Moja Danka też uwielbiała to ćwiczyć bardziej niż czworaki - dlatego szybko wstała.
Ooo to moja tak ćwiczy a ledwo zaczęła pełzać. Probuje się też podciągać. Wolałabym by nie ominęła etapu czworakowania🤔
Ale te dzieci nam szybko rosną...
Chimera ponad 3h snu w dzien , super! O której wstaje i idzie spać?
U mnie dziś pobudka rano ok 8.30, uspiłam wyjątkowo późno bo o 21 (wdrażamy naukę zasypiania) w dzien spała 2x po 30 min tylko🙁 szok. Na dodatek była całkiem fajna , nie jojczyła -
E_linka2 wrote:Takie stanie na dłoniach i palcach u stóp to wstęp do wstawania
uczy się prostować nogi. Moja Danka też uwielbiała to ćwiczyć bardziej niż czworaki - dlatego szybko wstała.
Hmmm, moja też tak robiła, odkąd zaczęła siadać to przestała. Z czworaków prostowała do tyłu nogi na palce. A mi lekarz reh powiedziała, że to jest nieprawidłowe i aby nie pozwalać ? -
Hej z rana.
Mój wczoraj nabił sobie pierwszego guza. Był ryk dałam trochę przeciwbolowego i po jakimś czasie przestał płakać.
Odkąd nauczył się na czworakach się kołysać i przy tym wydawać dźwięki to tak tylko robi. Raz czy dwa prostował nogi.
Od wczoraj sam usypia z rana. Pobuja się pobuja i się kładzie na brzuchu i śpi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 08:31
Kalija lubi tę wiadomość
-
Moja tak się czaiła, czaiła, pełzała tylko do tyłu, aż nagle zaczęła się bujać na czworakach i robiła tak przez kilka dni, wczoraj zaczęła prostować nogi z czworaków, a dziś po raz pierwszy sama usiadła! To dzięki temu, że jest ciepło i była rano w samej pieluszce, zanim ją ubrałam - lepsza przyczepność. Chyba ominie pełzanie do przodu, ale mam nadzieję, że nie będzie się przemieszczać na siedząco, przesuwając pupką (jak ja w jej wieku).
Chimera, Niebieska Gwiazda, werni, Vampire lubią tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*)