X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi czytasz nas? Co u Ciebie ?

dqprgu1royghdo7j.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Chimera jeszcze raz dzięki za przepis na irish!! 2 butelki już czekają, będzie super prezent, jaram się :D polizalam i niebo w gębie! <3
    Bez alkoholu też jest dobre 😅😅

trzydziecha lubi tę wiadomość

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwale się 🤭 mamy 2 dolne jedynki! Na razie matkę oszczędził i nie pogryzł...

Niebieska Gwiazda, werni, Vampire, Kalija, trzydziecha, Frida91 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Anetaaa7 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny to link do transmisji. Ja dla mojej córki i dla siebie kupiłam mnóstwo rzeczy  dlatego polecam.😁 https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=130887295221829&id=109008124076413

• Chimera Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetaaa7 wrote:
    Cześć dziewczyny to link do transmisji. Ja dla mojej córki i dla siebie kupiłam mnóstwo rzeczy  dlatego polecam.😁 https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=130887295221829&id=109008124076413
    Jak Drzewko jedną ku*we napisała, to zaraz ją ocenzurowali, a z taką bezczelną reklamą nic nie robią. Moderacja na tym forum jest na świetnym poziomie, brawo!

kayama, werni, Vampire, Kalija, Frida91, Marcelina85 lubią tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko śpi jak suseł już 3 godziny 8-) Trwa uaktualnienie systemu o nową umiejętność-siadanie :-D
    A ile rzeczy zrobiłam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2020, 15:08

trzydziecha, Frida91 lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Jak Drzewko jedną ku*we napisała, to zaraz ją ocenzurowali, a z taką bezczelną reklamą nic nie robią. Moderacja na tym forum jest na świetnym poziomie, brawo!

Zgłaszajcie takie posty, ja zgłosiłam. Ostatnio nienawidzę moderatorów :), pokłóciłam się z jednym ostro na olx bo już cuda wyprawiają z tymi sprzedażami z racji "korony", za wszystko usuwają ogłoszenia. Na wznowienie ogłoszeń czekałam miesiąc.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Nie chce zapeszac, ale ostatnio moje dziecko budzi się co 3h a nie co 1 ❤ Jednej nocy myślałam, że były tylko 2 pobudki , ale rano się okazało, że ja wstawałam dwa razy i małż dwa.

Laura je mniej z tego co piszecie , a nadal kluska. Nie wiem ile waży.

Moj mąż ma dziś wolne, wczoraj do północy oglądał serial , a dziś Mała obudziła się o 6.30 i szturchnęłam go by wstał. Półtorej godziny później obudził mnie, przekazał mi Małą i poszedł spać bo "już nie daje rady ze zmęczenia " 😂😂😂 gdybyśmy miały wytrzynałośc mężczyzn to gatunek ludzki by wyginął 😅

Laura podnosi się na czworaki , ale nie idzie a prostuje nogi w kolanach i podnosi pupę. Ulubiona zabawka to psie ringo😅 musze kupic jakieś nowe zabawki bo nie mam czym zająć dziecka , planowałam isc w Montessori , ale te pomoce dla najmłodszych nie są atrakcyjne dla współczesnych dzieci🤔

Mam podobny egzemplarz - też przez pewien okres czasu budziła się co godzinę, teraz wróciła do karmien co 3 h. I też właśnie przeszła jakiś skok i zaczęła podnosić pupę, stojąc na dłoniach i palcach stóp. Ciekawe czy w ten sposób będzie "raczkować". Odkąd nauczyła się tej nowej rzeczy, jakby zapomniała jak się obraca i przestała ćwiczyć gaworzenie, jakby skupiała się tylko na świeżo odkrytej akrobacji 😂

Kalija lubi tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina, moja też jak uczy się czegoś nowego z motoryki to zapomina o gadaniu. Ale potem wraca zawsze z czymś nowym. 😁😁

I ja mam smak na irish cream.. Mam w domu jakieś likierki, ale szkoda otwierać na "polizanie".

Jak czytam o waszych dzieciaczkach, z skarpetkami i złością za zabieranie i niepozwalanie, to jakby o moim wiercipiętku ktoś pisał.😁😁 Pocieszające. 😁😁

A czy Wasze też przestały spać na spacerach? Na początku "korony" wyjścia miała tylko w nosidło na krótko przed blok z psem. Teraz w końcu zamontowałam spacerowke i czy w niej na płasko czy w nosidle nie ma spania. Marudzi i musimy do domu.

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    A czy Wasze też przestały spać na spacerach? Na początku "korony" wyjścia miała tylko w nosidło na krótko przed blok z psem. Teraz w końcu zamontowałam spacerowke i czy w niej na płasko czy w nosidle nie ma spania. Marudzi i musimy do domu.

Niestety 🙈 to znaczy czasem uśnie, ale na chwilę a w gondoli spała 3h i więcej...
    No , ale dzieci są już starsze i bardziej ciekawe świata. Szkoda czasu na sen😏

Ja w ogóle zauważyłam, ze moja córka przestała prawie spac co drugi dzień. Jak jednego prześpi 2-3h to drugiego godzinkę tak jak dziś. Dla mnie pilnowanie spania zawsze było priorytetem , ale teraz po prostu nie umiem jej do tego nakłonić 🤷‍♀️

dqprgu1royghdo7j.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było kilka dni totalnego ryku w spacerówce, ale już się nauczyłam jak lubi. Musi jechać na siedząco, trzyma się pałąka i rozgląda na lewo i prawo, w pewnym momencie powieki robią mu się ciężkie, ale on musi wszystko widzieć, w końcu głowa mu opada, ale muszę jechać jeszcze chwilę z taką wiszącą głową i dopiero mogę położyć dzieci na płasko. Dzisiaj byłam u rodziców na "widzeniu" przez płot, więc godzinę spał w wózku stojącym w miejscu, a potem się zebrałam do siebie, bo myślałam, że będzie zaraz pobudka, a on jeszcze 40 minut spał. W końcu go obudziłam, bo miałam w planach żeby jeszcze krótką drzemkę popołudniu na ogródku sobie uciął 😁 Dzisiaj plan wypalił 👍 także rano i popołudniu po 40 minut, a w południe 1h50min.

trzydziecha, Kalija, Vampire lubią tę wiadomość

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomcio dziś pierwszy raz zrobił parę czworaków :D nie widziałam że mi tak szybko pójdzie bo dopiero co zaczął pełzać i jakby już probuje siadać, słodkie to :) a najlepsze że przestał aż tak strasznie jojczyc bo wreszcie umie się poruszać :D słodkie to jest jak już się zmęczy, podpepzuje do mnie i robi samolot jakby chciał powiedzieć: mama na ręce :D

Ja muszę się jeszcze raz przymierzyć do tej spacerówki bo pierwsze 2 próby to był ryk straszny :/ jakos nie chce go sadzac póki jeszcze nie siedzi i nie wiem jak to ugryźć

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    Mam podobny egzemplarz - też przez pewien okres czasu budziła się co godzinę, teraz wróciła do karmien co 3 h. I też właśnie przeszła jakiś skok i zaczęła podnosić pupę, stojąc na dłoniach i palcach stóp. Ciekawe czy w ten sposób będzie "raczkować". Odkąd nauczyła się tej nowej rzeczy, jakby zapomniała jak się obraca i przestała ćwiczyć gaworzenie, jakby skupiała się tylko na świeżo odkrytej akrobacji 😂

Takie stanie na dłoniach i palcach u stóp to wstęp do wstawania :) uczy się prostować nogi. Moja Danka też uwielbiała to ćwiczyć bardziej niż czworaki - dlatego szybko wstała.

Marcelina85, trzydziecha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Tomcio dziś pierwszy raz zrobił parę czworaków :D nie widziałam że mi tak szybko pójdzie bo dopiero co zaczął pełzać i jakby już probuje siadać, słodkie to :) a najlepsze że przestał aż tak strasznie jojczyc bo wreszcie umie się poruszać :D słodkie to jest jak już się zmęczy, podpepzuje do mnie i robi samolot jakby chciał powiedzieć: mama na ręce :D

Ja muszę się jeszcze raz przymierzyć do tej spacerówki bo pierwsze 2 próby to był ryk straszny :/ jakos nie chce go sadzac póki jeszcze nie siedzi i nie wiem jak to ugryźć

Już zapomniałam jak to było jak Józek robił właśnie samolot i błagalnym wzrokiem patrzył, żeby go wziąść na ręce. Teraz to przychodzi na czworaka i wiesza mi się na nogach i skacze 🤦 (takie kiwanie się na czworakach tylko w pionie)

trzydziecha lubi tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:
    Takie stanie na dłoniach i palcach u stóp to wstęp do wstawania :) uczy się prostować nogi. Moja Danka też uwielbiała to ćwiczyć bardziej niż czworaki - dlatego szybko wstała.

Ooo to moja tak ćwiczy a ledwo zaczęła pełzać. Probuje się też podciągać. Wolałabym by nie ominęła etapu czworakowania🤔

Ale te dzieci nam szybko rosną...

Chimera ponad 3h snu w dzien , super! O której wstaje i idzie spać?

U mnie dziś pobudka rano ok 8.30, uspiłam wyjątkowo późno bo o 21 (wdrażamy naukę zasypiania) w dzien spała 2x po 30 min tylko🙁 szok. Na dodatek była całkiem fajna , nie jojczyła

dqprgu1royghdo7j.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:

Hmmm, moja też tak robiła, odkąd zaczęła siadać to przestała. Z czworaków prostowała do tyłu nogi na palce. A mi lekarz reh powiedziała, że to jest nieprawidłowe i aby nie pozwalać ?:/

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej z rana.
    Mój wczoraj nabił sobie pierwszego guza. Był ryk dałam trochę przeciwbolowego i po jakimś czasie przestał płakać.

Odkąd nauczył się na czworakach się kołysać i przy tym wydawać dźwięki to tak tylko robi. Raz czy dwa prostował nogi.
    Od wczoraj sam usypia z rana. Pobuja się pobuja i się kładzie na brzuchu i śpi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 08:31

Kalija lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz się zacznie, guzy, siniaki, obdrapane kolana... Moja już kilka razy upadła z siadu na dywan a był ryk ;) I raz sobie trochę przygniotła paluszki szufladą, już mamy pozabezpieczane.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak teraz trzeba mieć wszędzie oczy

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tak się czaiła, czaiła, pełzała tylko do tyłu, aż nagle zaczęła się bujać na czworakach i robiła tak przez kilka dni, wczoraj zaczęła prostować nogi z czworaków, a dziś po raz pierwszy sama usiadła! To dzięki temu, że jest ciepło i była rano w samej pieluszce, zanim ją ubrałam - lepsza przyczepność. Chyba ominie pełzanie do przodu, ale mam nadzieję, że nie będzie się przemieszczać na siedząco, przesuwając pupką (jak ja w jej wieku).

Chimera, Niebieska Gwiazda, werni, Vampire lubią tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
‹‹ 1719 1720 1721 1722 1723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ