X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam przegląd rzeczy na 80 bo moja powoli wyrasta z 74 🙈. Oby w lato jeszcze pochodziła w 80, bo mam głównie letnie. Na jesieni to już chyba 86 będzie. Na 80 nic za bardzo nie muszę kupować więc się (z trudem ;)) wstrzymuje. Potrzebne jej tylko jakieś bluzy na chłodniejsze dni i kurtka na jesień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 19:19

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te parę rzeczy kupiłam i już sie wstrzymam bo w czerwcu pewnie będą wyprzedaże w smyku to wtedy ją obkupie za grosze :D

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzizasss Tytus zaczyna juz wchodzić w rozmiar 86 😱

Kalija lubi tę wiadomość

• Chimera Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rozpiętość od 74 do kilku ciuchów już 86...a do tego jeden sweterek 62 🤷🏻

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam ostatnio,że Adaś waży 9300,waga dzisiejsz pokazała 9800.Rozmiar różnie 80 na styk lub zaciasne,a 86 w sam raz lub za duże.Nic nie kupuje bo wszystko po starszaku jest.Kupować to zaczne przy rozmiarze 104 bo wtedy starszak zaczął bardzo niszczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 17:43

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Domi czytasz nas? Co u Ciebie ?

Dzisiaj sobie przypomniałam, że znów nie wchodziłam na forum długo 🙈 Właśnie nadrabiam zaległości.
    U nas wszystko super, Szymiś siada, raczkuje, staje przy meblach i zaczyna dreptać trzymając się tych mebli 🙈 tak więc czasu na telefon coraz mniej :/ Waży prawie dyszkę, odrzucił mleko w dzień - zjada tylko w nocy i czasem nad ranem. Za to w dzień nie można zjeść bez niego okruszka chleba, wszystkim trzeba się dzielić. Z dnia na dzień postanowił gardzić jedzeniem w postaci papek, wszystko musi wsadzić do buzi i gryźć. Ma już 4 zębiszcza 🙈
    I tak sobie żyjemy po malutku, robimy codziennie po 2h spacerów a ja każdego dnia walczę o minutę na wysuszenie włosów bo tylko się obrócę a Księciuniu już stoi z głową w pralce i wyrzuca brudne szmaty na podłogę 😜🤦‍♀️

Wracam Was nadrabiać żeby wkręcić się w temat ❤️❤️

werni, Vampire lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    U nas rozpiętość od 74 do kilku ciuchów już 86...a do tego jeden sweterek 62 🤷🏻
    U nas jeden sweterek 56 nawet się uchował, 😅 A tak to 74 przeważnie chociaż lidlowe body 62/68 rosną z dzieckiem. Mamy też kilka sztuk body 68 i 80 i też są ok 😄
    Ale moja drobinka wg domowej wagi waży około 7200g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 18:51

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • werni Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to nosi 68-74. Body z lidla 74-80 ma za długie rękawki i muszę podwijać. Spodenki na ten nr też jeszcze trochę za duże.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Dzisiaj sobie przypomniałam, że znów nie wchodziłam na forum długo 🙈 Właśnie nadrabiam zaległości.
    U nas wszystko super, Szymiś siada, raczkuje, staje przy meblach i zaczyna dreptać trzymając się tych mebli 🙈 tak więc czasu na telefon coraz mniej :/ Waży prawie dyszkę, odrzucił mleko w dzień - zjada tylko w nocy i czasem nad ranem. Za to w dzień nie można zjeść bez niego okruszka chleba, wszystkim trzeba się dzielić. Z dnia na dzień postanowił gardzić jedzeniem w postaci papek, wszystko musi wsadzić do buzi i gryźć. Ma już 4 zębiszcza 🙈
    I tak sobie żyjemy po malutku, robimy codziennie po 2h spacerów a ja każdego dnia walczę o minutę na wysuszenie włosów bo tylko się obrócę a Księciuniu już stoi z głową w pralce i wyrzuca brudne szmaty na podłogę 😜🤦‍♀️

Wracam Was nadrabiać żeby wkręcić się w temat ❤️❤️

Domi dobrze widzieć że żyjecie ;)
    Moja ma to samo, nie da się przy niej zjeść..! Wszystko chce chociaż by przed chwilą jadła. Niestety nie dajemy jej bo to co my jemy nie nadaje się dla niemowlaka, nawet jak jakieś warzywa to z ostrymi przyprawami czy sosem.. Tylko chleb jej daję lub kawałek bułki.
    Kupiłam kojec i ciekawe co będzie :) Na razie jest złożony bo chciała w nim Wikę trzymać jak zacznie ostro raczkować i chodzić, abym mogła ją gdzieś zabezpieczyć jak będę sama i będę np chciała posiedzieć w kiblu,obiad zrobić czy włosy umyć :) Innej opcji nie widzę bo w łóżeczku jest histeria, kojec duży i siatkowany może będzie lepiej.
    Domi a jak działalność, zawieszoną masz? Wzięłaś jakąś zapomogę od naszego "wspaniałomyślnego" rządu?
    Ja nie wiem co się z bankami porobiło bo kupiliśmy na raty telewizor (stary tv odmówił posługi) i spróbowałam a co tam wziąć raty na siebie, i poszły ;)) A mam zawieszoną działalność, pytałam kiedyś i banki macierzyńskiego nie traktują jak dochód. Albo ktoś nie zauważył albo jakieś dziwne ulgi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 19:34

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś prawie cała noc przespał jak na niego. O 4 pobudka godzinka spania i po 5 już nie spał do tej pory.

Spróbuję z tymi zabawkami żeby podchodził lub coś innego dam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 09:09

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni nasz zaczął pełzać do laci, akurat mam czerwone, to w ogóle obiekt pożądania 😉

Mam z lidla trzy pary spodni i wszystkie są mojemu dziecku za szerokie w pasie 🙄 dwie pary to wręcz całe mu zjeżdżają 🤷🏻 nie wiem czy on taki chudy...nie wydaje mi się aż tak

werni lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuje pudełko od chusteczek nawilżających. Zanim wszędzie pójdzie 🙈

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiecie czy dziecku można dac paprykę świeżą żółtą bez skórki? Myślałam aby dodać do jajecznicy. Albo może ja podpiec?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dawałam czerwoną do polizania, ale jakoś nie było zainteresowania 🤷🏻 dałam raz też ugotowaną i zjadł, nic mu nie było 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 12:53

• werni Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dawałam do polizania paprykę :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja paprykę dawalam czerwona ale upieczoną w pasztecie z Alaantkowe blw :) Spróbuj na początku w małej ilości 🙂

kayama lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje paprykę surowa ze skórka. Kroiłam w mega mała kosteczkę i mieszalam z serkiem naturalnym na kanapkę. To samo z pomidorem. Wszystko co ma jadalna skórkę można dawać. Pytanie w jakiej postaci tzn czy dziecko da rade to zjeść. No i to mity z tym przyklejaniem sie skórki do żołądka. Chyba nawet na alantkoweblw jest opisane co z ta skórka 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 20:34

kayama lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria coraz lepiej siada :), jeszcze tak kombinuje i nie zawsze jej od razu wychodzi. Ale w końcu jest normalna zabawa, siedzi na dywanie, zabawki naokoło i sobie wybiera. Nie powiem, że wymaga mniej obsługi ale jest w stanie trochę się sama pobawić, tylko muszę na nią patrzeć bo jak nie patrzę to pokrzykuje na mnie ;) bo mi wszystko pokazuje że ma, że macha, że grzechocze itp haha.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde chciałam kupic ubranka online z lidla i nic nie ma z dzisiejszej gazetki jeszcze 😭

• werni Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś skończyliśmy 8 miesięcy :)

kayama, Pierniczkowa, Kalija, Vampire lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
‹‹ 1721 1722 1723 1724 1725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ