Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
kayama wrote:Jest awantura, założyliśmy blokady i nie da się otworzyć szuflad
Przyszłam na spacerze na ogródek trochę pogrzebać. Dziecko śpi, słoneczko świeci, ptaszki śpiewają, co chcieć więcej...a tu nagle jakiś sąsiad puszcza radio piekary (grają tam takie disco polo po śląsku 🙉🙉🙉🥴) nóż kurdelebele -
Aż ciężko mi uwierzyć,że dzieci wam odstawiły mleko.U mnie jak są dwa posiłki zwykłe takie dorosłe to potem jak zobacczy butle z mlekiem to jest awantura-dawaj mama mlesio bo dawno nie jadłem.Dobowo koło 650ml.Oprócz tego owocki lub owocki z kaszką,obiadek i to co zabierze od nas z talerza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2020, 19:30
-
Niebieska Gwiazda wrote:Aż ciężko mi uwieżyć,że dzieci wam odstawiły mleko.U mnie jak są dwa posiłki zwykłe takie dorosłe to potem jak zobacczy butle z mlekiem to jest awantura-dawaj mama mlesio bo dawno nie jadłem.Dobowo koło 650ml.Oprócz tego owocki lub owocki z kaszką,obiadek i to co zabierze od nas z talerza.
czytalam ze niektore dzieci po roku nie chca pic mleka
trzeba sie nakombinowac by podaz wapnia i witamin zapewnic bez mleka
u mnie 3.5latka na Bebilonie 5 3 butle w ciagu dnia -
nick nieaktualnykayama wrote:Wiktoria zaczęła się podnosić za szczebelki w łóżku do góry, trzeba chyba opuścić dno już na sam dół. Czy da się dziecko wyjąć z takiego łóżeczka?? Już teraz mi trudno..
Wyciąganie w pewnym momencie jest dużo łatwiejsze - w 90% przypadków moje dzieciaki stoją już przy szczebelkach, więc prawie sie nie trzeba schylac. -
Kalija wrote:Trzydziecha, Myszka , jak tam szycie?
-
E_linka2 wrote:Wyciąganie w pewnym momencie jest dużo łatwiejsze - w 90% przypadków moje dzieciaki stoją już przy szczebelkach, więc prawie sie nie trzeba schylac.
Nacha, werni lubią tę wiadomość
-
Dziś był mały wypadek, Wika włożyła tak dziwnie ręce w zabawkę ze zaklinowala palce, no był ryk. Musiałam z 15 minut tulić
Przestrzenie są duże w tej zabawce i jest raczej bezpieczna. Widzę że zaczynają się różne urazy bo dzieci ruchliwe wszędzie już wlaza i wszystko ruszają.
-
Puzzle
https://allegro.pl/oferta/duze-puzzle-piankowe-mata-62x62cm-4-szt-def-8241282827?snapshot=MjAyMC0wNC0yN1QwODo0Nzo1MC40MDdaO2J1eWVyO2E0YTE1MjA4NmJhMzEyZjZjMWVlMTMyZmZhMzRhNTNkNzc0YzY3M2VhNzMzNDE3Y2QyOGUyZTYyNTQ3OWIxYWE%3Dkayama lubi tę wiadomość
-
Myszk@ wrote:Nie szyję 🤭 mam do skończenia robótki szydelkowe, chciałam zrobić pufa dla starszej, żeby traktowała go sobie jako pchacz, w końcu kupiłam jej plastikowy pcgacz, a tego pufa może uda mi się Nikosiowi skończyć 🙈
Pochwal sie jak skończysz:) dla mnie to czarna magia takie roboty na szydełku -
Kalija wrote:Pochwal sie jak skończysz:) dla mnie to czarna magia takie roboty na szydełku
Kurcze mam 110 cm szerokości loggiByło 120 ale robili ocieplenie, które chyba w końcu zedrzemy bo 10 cm zabrało. Nie wiem jak takie puzzle ułożyć, przyciąć?
-
A u nas karmień nocnych nie da się przeskoczyć, bo Mała jest w dzień tak zaabsorbowana zabawą, że bardzo niewiele się cyckujemy. Ciumknie parę razy i już coś odwraca jej uwagę. Boję się, że mi się zupełnie odstawi, gdy jeszcze zabiorę jej piersi nocą.
Za to plan dnia się u nas w końcu unormował - pobudka ok. 8, jemy razem śniadanko i o 10 zaczyna się robić senna, śpi równe 40 minut, o 13 jemy obiadek i o 14.30 druga drzemka, o 17 kolacja, co drugi dzień pluskamy się razem w wannie o 18 i o 19 zasypia. No i zaczęła spać w nieruchomym wózku, tzn. przez pierwsze 10 minut muszę jeździć, a potem już śpi. Żeby jeszcze przesypiała noce, byłaby bezproblemowa 😊kayama, Kalija, Vampire lubią tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*)