X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z gadaniem to wkoncu i mój znów zaczął gugac i inne dźwięki wydawać.

Ana z czasem załapie ten podpór. Wojtek najbardziej lubi to robić na łóżku u nas. Też myślałam że wogole nie załapie ale wkoncu to zrobił. Śmiesznie to robi pomaga sobie główką żeby podnieść pupę a później główkę podnosi i się buja. Mój za to nie pełza. Wyciągam różne rzeczy do niego ale nie podchodzi.

Kalija widziałam podobny namiot na fb na sierpniowkach. Tam do namiotu był włożony basen z piłkami.

Dziś wyciągnęłam mate i piłki i zrobiłam mini basen. Ale mało się interesuje.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija co do szycia to mam działająca maszynę teściowej i jaram się strasznie, póki co poszylam maseczki dla całej rodzinki a dalej będę kombinować coś może tylko muszę u mamy poszukac materiałów do ćwiczeń :D

U nas z tym blw to jakos nie wychodziło bo młody wszystko połyka, nie żuje nic a to chyba nie tak powinno wyglądać? Parę razy odgryzł duże kawałki i chciał to połknąć i się trochę zrazilam. wasze maluchy zuja lub rozgniatają jakoś w ustach kawałki?

Kalija lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Kalija co do szycia to mam działająca maszynę teściowej i jaram się strasznie, póki co poszylam maseczki dla całej rodzinki a dalej będę kombinować coś może tylko muszę u mamy poszukac materiałów do ćwiczeń :D

U nas z tym blw to jakos nie wychodziło bo młody wszystko połyka, nie żuje nic a to chyba nie tak powinno wyglądać? Parę razy odgryzł duże kawałki i chciał to połknąć i się trochę zrazilam. wasze maluchy zuja lub rozgniatają jakoś w ustach kawałki?

To zależy. Jak papka typu kaszka to połyka. Jak dam coś wiekszego/twardszego to gryzie (miażdży) dziąsłami. Też parę razy chciała za szybko połknąć. Nauczą się 🙂

Nowy uszytek
    22a10dcee327.jpg
    Czasu mało🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 10:02

werni, Myszk@, kayama, trzydziecha lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja najpierw też wszystko chciała łykać jak pelikan ale z czasem nauczyła się i zuje. Oczywiście czasem odgryzie za duży kawałek i krztusi się ale ogólnie radzi sobie. Wiadomo trzeba siedzieć przy niej i pilnować, pare razy musialam ja wyjąć i poklepać po plecach z główka w dół żeby odkrztusiła. Ale już rzadko to się zdarza. Nawet makaron penne odgryzała i zula samtmi dziaslami!

Kalija, trzydziecha lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • kayama Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci krztuszą się jeszcze mlekiem? Wiktoria tak i jestem tym załamana :( Co ją karmię mlekiem to zawsze mam mega stresa, był czas że krztusiła się rzadko, już myślałam że jej minie a od jakichś 3 tygodni wróciło ze zdwojoną siłą. Krztusi się prawie przy każdym karmieniu. Nie wiem o co kaman... Karmię ją smokiem 2 czyli małym jak na jej wiek, nawet chyba za małym. Karmię na boku jak kiedyś uczyła rehabilitantka. Nic nie pomaga, je strasznie łapczywie i nie uczy się nic aby wolniej i lepiej ciągnąć. Ciągle mam wizję "1 pomocy dla niemowlaka". Czekam chyba aż przestanie jeść mleko w ogóle, jedzeniem normalnym się nie krztusi albo troszeczkę, ale raczej z powodu grudek że jej trochę przeszkadzają, tak pokasłuje.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Czy wasze dzieci krztuszą się jeszcze mlekiem? Wiktoria tak i jestem tym załamana :( Co ją karmię mlekiem to zawsze mam mega stresa, był czas że krztusiła się rzadko, już myślałam że jej minie a od jakichś 3 tygodni wróciło ze zdwojoną siłą. Krztusi się prawie przy każdym karmieniu. Nie wiem o co kaman... Karmię ją smokiem 2 czyli małym jak na jej wiek, nawet chyba za małym. Karmię na boku jak kiedyś uczyła rehabilitantka. Nic nie pomaga, je strasznie łapczywie i nie uczy się nic aby wolniej i lepiej ciągnąć. Ciągle mam wizję "1 pomocy dla niemowlaka". Czekam chyba aż przestanie jeść mleko w ogóle, jedzeniem normalnym się nie krztusi albo troszeczkę, ale raczej z powodu grudek że jej trochę przeszkadzają, tak pokasłuje.

U mnie przy kp tez się krzusi, ostatnio częściej niż zwykle. Myślę, ze to niegroźne.

dqprgu1royghdo7j.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikunia zaczęła raczkować :)) Tak po kawałku, jak chce gdzieś z podejść to kilka "kroków" robi raczkowania i dalej dopełzuje ;)

Marcelina85, werni, Frida91, Kalija, trzydziecha lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikunia zaczęła raczkować :)) Tak po kawałku, jak chce gdzieś z podejść to kilka "kroków" robi raczkowania i dalej dopełzuje ;) Teraz to szybko lecą postępy.

Domi_tur, Chimera lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Wikunia zaczęła raczkować :)) Tak po kawałku, jak chce gdzieś z podejść to kilka "kroków" robi raczkowania i dalej dopełzuje ;) Teraz to szybko lecą postępy.
    Nasz też raczkował tylko po 2-3 kroki, a dzisiaj przez cały przedpokój się tak przemieścił 😁 Ale jak tylko zobaczy coś ciekawego, to od razu rzut na brzuch i pełznie stękając przy tym 🙈

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, super!

No i zapeszylam... odkąd zaczęła się zbierać do raczkowania, posypał się plan dnia... Drzemki nieregularne, ostatnio tylko jedna dziennie, w nocy budzi się z płaczem (albo płacze przez sen) i odmawia cycka, muszę ją tulić na rękach. Dzisiaj zaczęła odrywać pojedynczo ręce od podłoża w czworakach, więc jest nadzieja że niedługo ruszy. Zachęciły ją moje pomalowane paznokcie u stóp 😂

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • werni Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas powoli zaczyna pełzać :)

Dziś po południu był płaczliwy. Zastanawiam się czy to wkoncu idą zęby.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci też mocno się bujają? Jak biorę go na łóżko to całe się trzęsie.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Czy Wasze dzieci też mocno się bujają? Jak biorę go na łóżko to całe się trzęsie.

Tak, przed spaniem zawsze jest rytuał rozrabiania po całym łóżku, bujania się w pozycji na czworaka (to o to chodzi?), jedzenia ochraniacza ze szczebelków, jak się już wyszaleje to dopiero idzie spać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2020, 12:07

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda wstaje już na czworaki i się buja :) w koncu

Chimera, kayama, werni, Niezapominajka5, Marcelina85 lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria naśladuje jak robi pszczółka :-D Ma ten dźwięk w stoliku edukacyjnym. Jakieś bzzz jej nawet wychodzi.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wreszcie załapał jak robić brawo, już tyle czasu mu pokazywałam. Na próby moja, moja dalej rzuca się z łapkami na okulary 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tytus tylko przybija piątki. Nie kuma dalej papa i brawo ale za to elegancko pokazuje swoje nerwy 🤦‍♀️😂

werni lubi tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Tytus tylko przybija piątki. Nie kuma dalej papa i brawo ale za to elegancko pokazuje swoje nerwy 🤦‍♀️😂

Przybij piątkę 😂 u nas to samo 😄

dqprgu1royghdo7j.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas piątki tak samo tylko :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wike uczę brawo, wie o co chodzi ale nie umie jeszcze :) Papa też nie robi.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 1725 1726 1727 1728 1729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ