Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Z gadaniem to wkoncu i mój znów zaczął gugac i inne dźwięki wydawać.
Ana z czasem załapie ten podpór. Wojtek najbardziej lubi to robić na łóżku u nas. Też myślałam że wogole nie załapie ale wkoncu to zrobił. Śmiesznie to robi pomaga sobie główką żeby podnieść pupę a później główkę podnosi i się buja. Mój za to nie pełza. Wyciągam różne rzeczy do niego ale nie podchodzi.
Kalija widziałam podobny namiot na fb na sierpniowkach. Tam do namiotu był włożony basen z piłkami.
Dziś wyciągnęłam mate i piłki i zrobiłam mini basen. Ale mało się interesuje. -
Kalija co do szycia to mam działająca maszynę teściowej i jaram się strasznie, póki co poszylam maseczki dla całej rodzinki a dalej będę kombinować coś może tylko muszę u mamy poszukac materiałów do ćwiczeń
U nas z tym blw to jakos nie wychodziło bo młody wszystko połyka, nie żuje nic a to chyba nie tak powinno wyglądać? Parę razy odgryzł duże kawałki i chciał to połknąć i się trochę zrazilam. wasze maluchy zuja lub rozgniatają jakoś w ustach kawałki?Kalija lubi tę wiadomość
-
trzydziecha wrote:Kalija co do szycia to mam działająca maszynę teściowej i jaram się strasznie, póki co poszylam maseczki dla całej rodzinki a dalej będę kombinować coś może tylko muszę u mamy poszukac materiałów do ćwiczeń
U nas z tym blw to jakos nie wychodziło bo młody wszystko połyka, nie żuje nic a to chyba nie tak powinno wyglądać? Parę razy odgryzł duże kawałki i chciał to połknąć i się trochę zrazilam. wasze maluchy zuja lub rozgniatają jakoś w ustach kawałki?
To zależy. Jak papka typu kaszka to połyka. Jak dam coś wiekszego/twardszego to gryzie (miażdży) dziąsłami. Też parę razy chciała za szybko połknąć. Nauczą się 🙂
Nowy uszytek
Czasu mało🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 10:02
werni, Myszk@, kayama, trzydziecha lubią tę wiadomość
-
Moja najpierw też wszystko chciała łykać jak pelikan ale z czasem nauczyła się i zuje. Oczywiście czasem odgryzie za duży kawałek i krztusi się ale ogólnie radzi sobie. Wiadomo trzeba siedzieć przy niej i pilnować, pare razy musialam ja wyjąć i poklepać po plecach z główka w dół żeby odkrztusiła. Ale już rzadko to się zdarza. Nawet makaron penne odgryzała i zula samtmi dziaslami!
Kalija, trzydziecha lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Czy wasze dzieci krztuszą się jeszcze mlekiem? Wiktoria tak i jestem tym załamana
Co ją karmię mlekiem to zawsze mam mega stresa, był czas że krztusiła się rzadko, już myślałam że jej minie a od jakichś 3 tygodni wróciło ze zdwojoną siłą. Krztusi się prawie przy każdym karmieniu. Nie wiem o co kaman... Karmię ją smokiem 2 czyli małym jak na jej wiek, nawet chyba za małym. Karmię na boku jak kiedyś uczyła rehabilitantka. Nic nie pomaga, je strasznie łapczywie i nie uczy się nic aby wolniej i lepiej ciągnąć. Ciągle mam wizję "1 pomocy dla niemowlaka". Czekam chyba aż przestanie jeść mleko w ogóle, jedzeniem normalnym się nie krztusi albo troszeczkę, ale raczej z powodu grudek że jej trochę przeszkadzają, tak pokasłuje.
-
kayama wrote:Czy wasze dzieci krztuszą się jeszcze mlekiem? Wiktoria tak i jestem tym załamana
Co ją karmię mlekiem to zawsze mam mega stresa, był czas że krztusiła się rzadko, już myślałam że jej minie a od jakichś 3 tygodni wróciło ze zdwojoną siłą. Krztusi się prawie przy każdym karmieniu. Nie wiem o co kaman... Karmię ją smokiem 2 czyli małym jak na jej wiek, nawet chyba za małym. Karmię na boku jak kiedyś uczyła rehabilitantka. Nic nie pomaga, je strasznie łapczywie i nie uczy się nic aby wolniej i lepiej ciągnąć. Ciągle mam wizję "1 pomocy dla niemowlaka". Czekam chyba aż przestanie jeść mleko w ogóle, jedzeniem normalnym się nie krztusi albo troszeczkę, ale raczej z powodu grudek że jej trochę przeszkadzają, tak pokasłuje.
U mnie przy kp tez się krzusi, ostatnio częściej niż zwykle. Myślę, ze to niegroźne. -
kayama wrote:Wikunia zaczęła raczkować
) Tak po kawałku, jak chce gdzieś z podejść to kilka "kroków" robi raczkowania i dalej dopełzuje
Teraz to szybko lecą postępy.
-
Kayama, super!
No i zapeszylam... odkąd zaczęła się zbierać do raczkowania, posypał się plan dnia... Drzemki nieregularne, ostatnio tylko jedna dziennie, w nocy budzi się z płaczem (albo płacze przez sen) i odmawia cycka, muszę ją tulić na rękach. Dzisiaj zaczęła odrywać pojedynczo ręce od podłoża w czworakach, więc jest nadzieja że niedługo ruszy. Zachęciły ją moje pomalowane paznokcie u stóp 😂"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
werni wrote:Czy Wasze dzieci też mocno się bujają? Jak biorę go na łóżko to całe się trzęsie.
Tak, przed spaniem zawsze jest rytuał rozrabiania po całym łóżku, bujania się w pozycji na czworaka (to o to chodzi?), jedzenia ochraniacza ze szczebelków, jak się już wyszaleje to dopiero idzie spać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2020, 12:07
-
nick nieaktualny