X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas brawo robiła ale przestała. Za to teraz chętnie macha na przywitanie 😀 i wszystko pokazuje palcem. O i jak je to chce nas karmić rączką 🥰

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrde dziecko mi się popsuło na maxa.Ja mam sesje pp więc nie śpie.Adaś też nie śpi.Co się dzieje?Jeszcze tak nie było.

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomcio kuma robienie papa :) czasem w prawdzie z opóźnieniem, ale takie to słodkie :)

No i usiadł wczoraj sam, do siadania się podtrzymywał ale siedział już sam i to długo. Dlatego sezon na spacerowke uważam za otwarty :D pierwsze taplanie w wodzie ma ogródku też zaliczone :D

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy ma swój repertuar, jestem pewna że niedługo każde z naszych dzieci złapie resztę "komend" 😅

Trzydziecha mieliście już tak ciepło na basenik? U nas pogoda taka porąbana, że nie wiadomo czy iść na spacer czy zaraz lunie 🙄

Mój wstał dziś o 6, dopiero o 8 był na drzemkę, musiałam go lulać na piłce, nie dało się go odłożyć, więc poszłam z nim do sypialni, położyliśmy się do łóżka, taka zadowolona i wtedy mój mąż MUSIAŁ "tylko ładowarkę" wziąć ze stolika nocnego 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ no i drzemka trwała 10 minut...ktoś dzisiaj zginie 👿👿👿

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2020, 08:32

• Chimera Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skusiłam się ostatnio na ciuszki z sinsay i po drugim ubraniu w bluzie małego zepsuł się zamek-urwało się to czym się zapina (chyba nie ma to nazwy swojej) 🤦🏻‍♀️ poza bluzą kupiłam dwupak rampersów, sweterek i getry dla siebie, wszystko wydaje się być spoko jakości, ale po tym zamku, to sama nie wiem ile te rzeczy posłużą 🙄

• kayama Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 5 10 15 jest duża wyprzedaż ja kupiłam wczoraj małej bodziaki z krótkim, bluzeczki, sukienkę letnia. A miałam nic nie kupować :D

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko muszę dokupić bodziaki z krótkim, najchętniej z guciczkiem przy szyi żeby nie były dekolty tak roznegliżowane . Znacie polecacie?

U nas noc straszna! Od 23 do 2:30 Mała przy piersi (nie umiem spać dzieckiem wiec czuwałam) tak zęby dokuczały 😒 potem udało się za 7 razem odłożyć do łóżeczka.
    Rano mąż mi ją położył na łóżku i poszedł chyba do kuchni , jak wrócił po chwili to dziecko było juz przy krawędzi łóżka. Usnęłam😱 gdyby wszedł chwilę później...

dqprgu1royghdo7j.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija, przy starszej mąż widział że śpię ale wyszedł do WC i nie wpadł na to żeby mnie obudzić, obudził mnie potworny płacz bo młoda oczywiście spadła i to na buźkę, smoczek pękł i miała przyszczypnieta wargę 🙈 masakra jak sobie przypomnę jak to wyglądało, mało wargi nie miała przeciętej, myśleliśmy że blizna jej zostanie, ale na szczęście nie ma śladu. Szkoda ze dopiero wtedy mój mąż zrozumiał dlaczego go zawsze budziłam żeby powiedzieć że wychodzę do WC 😒

Co do bodziakow to Nikoś ma z H&M na napki przy szyjce i fajna bawełna i się tak nie rozłażą przez to zapięcie, jak to mój tesciu mówi, nie ma dekoltu do pępka 🤭 ale nie wiem czy i kiedy jest promka

Mój nic nie ogarnia 🤦‍♀️ od samiutenkiego początku starsza na dobranoc przybija z nim piątkę, żółwika i strzałeczkę... Papa, brawo? Patrzy i się cieszy ale powtórzy tylko wytykanie języka 🙈

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • kayama Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mojej nigdzie nie zostawiam poza własnym łóżeczkiem. Wszędzie włazi a najbardziej tam gdzie jej zabraniam ;). Zainstalowaliśmy bramkę między salonem a przedpokojem i kuchnią. Dobrze że bramkę mam w spadku od siostry.
    Gdzieś czytałam, że nawet jak dziecko spadnie z małej wysokości z łóżka na dywan to mogą byc poważne obrażenia w tym głowy... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2020, 12:26

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jak wtedy spadł z łóżka i nabił sobie guza na czole to też nie zostawiam.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy bodziaki z reserved i też nie mają zakładek tylko zapięcie z boku na 2 zatrzaski. Nie wiem czy jeszcze jest promocja czy już się skończyła.

Mój sobie upatrzył jedną listwę przy panelach, jak zdemontował narożnik, to listwa zaczęła odchodzić od ściany, bo okazało się, że dybel jest złamany. Teraz co go na sekundę z oka spuszcze, to od razu leci demontować ten róg i próbować te listwę odskubać 🤦🏻‍♀️ Mówię mężowi żeby to przykleić, to nie, bo kabel tam w środku leci...pierdziele, sama to przykleje, bo się nie doczekam 🙈

• werni Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w poniedziałek muszę zadzwonić do przychodni i się umówić na wizytę z małym (jeśli wogole jest czynna) na nogach mu się porobiły liszaje :(

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2020, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danka też mi z łóżka spadła, myślałam, że będzie miała limo na pół głowy. Posmarowalam 2 razy altacetem - śladu nawet nie było, nie wiem jakim cudem.

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poległam w nauce spania samej. W łóżeczku budzi się co 20 min. Siada, albo na czworaka i się buja. Koszmar. Za to w łóżku w kokonie cisza. Nawet się nie kreci. Młoda już sama siada ale nie wie jak wrócić na brzuch, na łóżku staje na czworaka i się buja.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• werni Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze kupić altacet.
    Elinka a jakim smarowalas?
    O tak przekrecanie się na brzuch i bujnie zaraz po przebudzeniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2020, 06:29

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2020, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Musze kupić altacet.
    Elinka a jakim smarowalas?
    O tak przekrecanie się na brzuch i bujnie zaraz po przebudzeniu

Taki standardowy w żelu, trzymam w lodówce, więc w razie co jest zimny.

werni lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki za info :) zastanawialam się czy nie kupić junior

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni wrzuć na fejsa fotkę tych nóżek. U nas też problem ze skórą na nogach, już tyle wypróbowałam maści/kremów 🤷🏻 Teraz wolę do przychodni się nie wybierać, bo nawet jeśli wpuszczają pojedynczo, to nie zdarzyło mi się ani razu żeby przyjęli o czasie, zawsze conajmniej 30 minut czekania 👿

• werni Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok najpierw pojawiło się na jednej nóżce. Wczoraj jasne plamki zobaczyłam na drugiej. U nas w przychodni też są spóźnienia. Ale ostatnio na szczepieniu przez wirusa na początku marca weszliśmy odrazu.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u was szczepienia w przychodniach?Odwołane czy szczepią?

‹‹ 1726 1727 1728 1729 1730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ