X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama ma żal, że nie korzystam z jej dobrych rad, bo przecież mnie wychowała i jest ok. No ale ja np.miałam nadwagę od wieku niemowlęcego, teraz jak moja mama namawia mnie bym dała dziecku butle z kaszą i masłem na noc by ładnie spała to juz wiem skąd te dodatkowe kg u mnie były😒 ciotka mówiła bym do wody dodawała glukoze choć moja ładnie wodę pije ("bo tak sie robi"). Zaraz pewnie zaczną mi doradzać bym wysadzała dziecko na nocnik🤦‍♀️ a pro po odpieluchowania gorąco polecam Wam serie artykułów od FizjoLady na fb. ostatnio troche zgłębiam temat i powiem Wam, że gdyby nie internet to popełniłabym wszystkie możliwe błędy przy odpieluchowywaniu począwszy od kupienia nocnika z bajerami po bicie brawa za siku🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 10:11

dqprgu1royghdo7j.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija, dzięki za polecenie fizjolady. Starsza od ponad miesiąca nie nosi pieluch, ale też robię błąd że pytam ją przed wyjściem czy chce siku 🙄 ona sama sobie mówi "brawo Izuniu" bo w kici koci chwalą nunusia 🤦‍♀️

Kalija lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • kayama Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Kayama, niemowlaki może i nie miały nadwagi ale starsze dzieci już częściej. My chyba nie mieliśmy mówione, nie biegaj bo się przewrócisz, nie wchodź bo spadniesz itp. Pamiętam jak mama mnie zostawiała samą w domu żeby odprowadzić mojego brata do szkoły, nie miałam wtedy nawet 4 lat 😱 moja mama mówi że teraz jak wie jakie pomysły mają dzieci to w życiu by mnie nie zostawiała

Oj rzadko, pamiętam że jak w klasie było dziecko otyle to naprawdę 1, 2 osoby, i było dosyć szykanowane. Na zdjęciach sprzed lat plaże sa pełne szczupłych ludzi ;)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Kalija, dzięki za polecenie fizjolady. Starsza od ponad miesiąca nie nosi pieluch, ale też robię błąd że pytam ją przed wyjściem czy chce siku 🙄 ona sama sobie mówi "brawo Izuniu" bo w kici koci chwalą nunusia 🤦‍♀️

Ile ma starsza?

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Oj rzadko, pamiętam że jak w klasie było dziecko otyle to naprawdę 1, 2 osoby, i było dosyć szykanowane. Na zdjęciach sprzed lat plaże sa pełne szczupłych ludzi ;)

Bo większość chodziła pieszo a teraz to najchętniej do sklepu by wjechali🙄

dqprgu1royghdo7j.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Ile ma starsza?
    Wg suwaczka 2 lata i 4 miesiące 😁

Laski, śpią oba 🙈 już drugi dzień mi się udało ich tak położyć pewnie za chwilę Nikodem wstanie, ale obiad pyka, z grubsza ogarnęłam jak się bawili razem, zerwałam lubczyk do suszenia bo ma jeszcze cudne liście, wypiłam gorącą kawę 😱 i napawam się ciszą, prawdziwą ciszą, bo starsza od 6 rano recytuje swoje ulubione książki 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 12:16

Frida91, Kalija lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • werni Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój prostuje nogi będąc na brzuchu, to dopiero początki. Co po nich Wasze dzieci robiły?

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Wg suwaczka 2 lata i 4 miesiące 😁

Laski, śpią oba 🙈 już drugi dzień mi się udało ich tak położyć pewnie za chwilę Nikodem wstanie, ale obiad pyka, z grubsza ogarnęłam jak się bawili razem, zerwałam lubczyk do suszenia bo ma jeszcze cudne liście, wypiłam gorącą kawę 😱 i napawam się ciszą, prawdziwą ciszą, bo starsza od 6 rano recytuje swoje ulubione książki 🤦‍♀️

🙈😂

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Dziewczyny mój prostuje nogi będąc na brzuchu, to dopiero początki. Co po nich Wasze dzieci robiły?

Usiadła i wstała- tego samego dnia.

Nie czworakuje.

werni lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff... Jak ja mam dobrze, że nikt mi nie daje swoich świętych rad. Ja mówię, że ma być tak, a nie inaczej i na to mają nie pozwalać Adasiowi itd i mnie słuchają 👹 całe szczęście! 😊

Werni, mój dość długo prostował nogi, bujał się na czworaka itd.. jakoś ponad miesiąc, a ostatecznie jak tylko skończył 7 miesięcy zaczął siedzieć, wstawać i raczkować 🥰🥰
    Teraz jest hardcore, bo łapie kojca albo krzesełko do karmienia i trzymając się chodzi po całym mieszkaniu.
    Przy meblach, łóżku itd to już długo śmiga.

Ile razy w ciągu dnia śpią wasze szkraby?
    Mojemu zdarzy się czasem tylko jedna drzemka. 👎

Trochę mnie tutaj nie było, bo będziemy robić z mężem kostkę brukową przed domem i ciągle się z fachowcami jakimiś widzieliśmy i .... Na razie nikogo nie wybraliśmy 😭 jak nie za drogo to złe wrażenie na nas zrobili itd.

U mnie w mieście wczoraj kobietę i mężczyznę zatrzymano za znęcanie się nad 4 miesięczna dziewczynka... operacje przeszła, była maltretowana i zagłodzona! Jak tak można ???? To nie są ludzie !!! Jak można takie maleństwo bić , głodzic.... Czemu ten aniołek winny? Tyle jest par co nie mogą mieć dzieciaków a tak bardzo pragną, a ta patologia to .... Oby tylko z tą księżniczką było wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 20:17

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa też o tym słyszałam jakie to okropne i smutne, po prostu nie do wiary biedna dziecinka.... Tyle par się długo stara o Dzieciątko a tacy mają 3 dzieci i 4miesieczna katują... Brak słów :/

Tomcio ma 2 drzemki w ciągu dnia, jedna pół godziny a druga około 1,5h.

Kalija dzięki za info o odpieluchowaniu bo dla mnie to też póki co temat nieznany i też bym pewnie wszystko niewłaściwe robiła. Rozumiem że na razie tym tematem nie trzeba się w ogóle przejmowac :)

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Laurze idą 4 zeby na raz, jest bardzo cyckowa, pół dnia przysypia przy piersi, nie chce jeść normalnie. I tak sobie siedzimy. Zaraz internety całe przeczytam😂

Dzień zaczęłyśmy ok 5, jak nigdy , bo zazwyczaj śpimy do 8-9. Współczuję tym z Was, które wstają tak na codzień!

W weekend moja Laura "zawstydziła" 2.5 letnią kuzynke pijąc z kubeczka (tamta pije tylko z butli ze smoczkiem), ale żeby nie byŁo tak pięknie oberwało mi sie od ciotki , że nie chce dać córce Kinder mlecznej kanapki ani soku Kubuś ("przecież są dla dzieci"), że jeszcze nie siedzi ("powinnam sadzać od 6 m-ca by ćwiczyła mięśnie") 😂😂😂

Tak na marginesie , już siedzi sama, od wczoraj 🥰

Skończyło się beztroskie picie kawy na kanapie😉🤣. Teraz latam za córką z poduszką, już raz mi poleciała do tyłu😕 zaczyna się...

A jak pije z kubeczka? Tzn z tego doidy? Zupełnie sama? U nas jakoś to nie szło i przerzuciłam się na bidon, może za szybko odpuściłam. Napisz proszę jak u Was wyglądała nauka picia z kubeczka?

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Vaniliowa też o tym słyszałam jakie to okropne i smutne, po prostu nie do wiary biedna dziecinka.... Tyle par się długo stara o Dzieciątko a tacy mają 3 dzieci i 4miesieczna katują... Brak słów :/

Tomcio ma 2 drzemki w ciągu dnia, jedna pół godziny a druga około 1,5h.

Kalija dzięki za info o odpieluchowaniu bo dla mnie to też póki co temat nieznany i też bym pewnie wszystko niewłaściwe robiła. Rozumiem że na razie tym tematem nie trzeba się w ogóle przejmowac :)

Ja bym takich ludzi przymusowo sterylizowala i wysyłala do roboty w domach dziecka przy myciu podłóg i garów. Żeby jakiś pożytek był z gadów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 21:15

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma zwykle jeszcze 2 drzemkę ale zdarza się jedna długa. Jedną ma ok 10:30-11 po 2 śniadanku. A druga wieczorem ok 18. Ta druga jest za późno bo potem nie mogę jej o 20 położyć bo za wcześnie :/ Kiedyś spala ok 16 i coś się jej przestawiło.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Mój to lubi się bujać na czworakach to też pewnie nie prędko ruszy.

Podobna historie bardzo smutna i z przykrym zakończeniem przeczytałam w necie. Nie mogę o niej zapomnieć. Nie mogę takich rzeczy czytać. :(

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zależy o której wstanie, ale nadal zdarzają się dni z 3 drzemkami jeśli dzień zaczyna o 5 🙈 Na ile by ten sen drzemek nie był rozłożony, to wychodzi te 3-3,5h snu w ciągu dnia.
    Zwykle pierwsza drzemka jest 2h po wstaniu (chyba, że jest wczesna pobudka, to wtedy mniej), śpi różnie, ale najczęściej 1h20min, potem 3-3,5h aktywności i drzemka 1,5-2h, potem musi już wytrzymać do wieczora (około 4-4,5h aktywności), choć czasami już bywa bardzo marudny. Staram się wydłużyć mu te aktywność przed drugą drzemką, ale ciężko to idzie.

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama jak mi Nikoś o 18 daje znak że chciałby spać to nie jest drzemka tylko spanie na noc 😂 owszem przebudzi się za jakiś czas, dostanie cyca i dalej śpi. No i Nikoś przeważnie ma jedną drzemke 😒 starsza do ok 1,5 roku miała dwie...

Trzydziecha, na razie luz w temacie nocnika 🤣 ale około 20 miesiąca można zacząć próbować, podobno są dzieci co już ogarniają

trzydziecha lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • werni Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis padł po 17. Myślałam że na drzemkę ale jednak śpi do tej pory. Pewnie standardowo obudzi się o 23 na mleko.
    W dzień ma 2-3 drzemki.
    Ostatnio też rano po 5 jak słyszę ze gaworzy to nie idę do niego dalej "śpię" dopiero po jakieś godz szykuje mu mleko i je u nas w łóżku.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Kayama jak mi Nikoś o 18 daje znak że chciałby spać to nie jest drzemka tylko spanie na noc 😂 owszem przebudzi się za jakiś czas, dostanie cyca i dalej śpi. No i Nikoś przeważnie ma jedną drzemke 😒 starsza do ok 1,5 roku miała dwie...

Trzydziecha, na razie luz w temacie nocnika 🤣 ale około 20 miesiąca można zacząć próbować, podobno są dzieci co już ogarniają

No moja z tej 18 budzi się ok 19:30 :/ i nie chce dalej spać. Jest już po jedzeniu bo karmię ją o 18 i ją tak ścina po mleku chyba ;) i następne ma o 23. Więc tylko kąpiemy i przebieramy w piżamkę ale buntuje się i potrafi w łóżeczku z godzinę rozrabiać. Także jak się obudzi to trzymam ją jeszcze min z godzinę się pobawi i dopiero kładę spać na noc. Coś muszę pomyśleć jak to zmienić. Czasami ma tą drzemkę wcześniej wtedy elegancko o 20 idzie spać na noc.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za miesiąc dzień dziecka, dopiero sobie uzmysłowiłam ;) Zawsze kupowałam prezenty siostrzeńcom a teraz w końcu swojemu dziecku coś muszę wymyślić :) Mam na oku wyderkę z Fisher Price oddychającą do spania ale to raczej na roczek będzie. Może teraz pierwszą lalę dostanie. Albo dużego misia, takiego co się ma do 18stki haha.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 1728 1729 1730 1731 1732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ