X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tz dziś myślałam co by tu kupić na dzień dziecka. Pewnie w ten dzień będą przeceny.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    A jak pije z kubeczka? Tzn z tego doidy? Zupełnie sama? U nas jakoś to nie szło i przerzuciłam się na bidon, może za szybko odpuściłam. Napisz proszę jak u Was wyglądała nauka picia z kubeczka?

No tak sama to nie, przytrzymuje kubeczek 😉 ale pije z niego i nie rozlewa. Nie tylko z doidy, u ciotki piła ze zwykłej szklanki bo zapomniałam wziąć ze sobą B.box. wszyscy w szoku bo piła chętnie i się nie oblała🙂

Od zawsze jak proponowałam córce do picia wode to mówiłam "woda" tak piła z butelki ze smoczkiem, potem z B.boxu , potem z doidy (na początku bardzo się oblewała i pluła jak wzięła za dużego łyka, ale dosc szybko sie nauczyła). Jak byliśmy u ciotki to na samo słowo woda chwyciła szklankę i skierowała sobie do buzi🙂

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama mam tą wyderkę. Leży w kącie 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 00:50

dqprgu1royghdo7j.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojej chce kupić pchacz jakiś sensowny

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• werni Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój z doidy nie chce już tak chętnie pić jak wcześniej. Kupiłam mu bidon zobaczymy jak z niego będzie pić.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wczoraj tą historię pół dnia przeżywałam. Bestie! A najgorsze, że znałam tego gościa "z widzenia".
    Kurcze ładnie śpią wasze szkraby. Mój to wczoraj miał jedną drzemkę godzinną. Potrafi być aktywny 6h i jest go naprawdę wszędzie pełno. 🙈

• kayama Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Kayama mam tą wyderkę. Leży w kącie 🙈

Kurczę to mnie zniechęciłas ;) A miałam wizję cudnie spiącego dziecka z wyderka w objęciach.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się nauczyły wasze dzieci pić z bidona bo mój jak narazie to tylko gryzie rurkę.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co jest grane z tymi drzemkami. Dziś pobił rekord.. spał tylko pół godziny... A ja padam na twarz. Teraz tatuś go karmi i pójdzie już na nocne spanie, mam nadzieję !

Mój pije z bidona, ale niechętnie... Woli butelkę. Za niedługo będę mu próbować dawać tylko bidon z napojem. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni, mój też się bawil tym bidonem i gryzł rurkę, więc się wkurzyłam i schowałam, a po jakimś miesiącu wyciągnęłam i dałam małemu i .... Szok. Zaczął tak sam od sieeee.... Pić 😉
    Tylko szkoda, że wie jak się pije i jak chce to potrafi ale jednak traktuje bidon bardziej jako zabawkę 🤷🤷

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija a bo już myślałam że sama pije z doidy :) to mój Tomcio też pije z mojej szklanki i z innych naczyń chętnie wodę uf :)

Werni mój na początku też się bawił i po paru dniach zczail że musi przygryzc i pociągnąć. To chyba samo nastapi :)

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Z butelki wody już nie wypije. Butelka jest od mleka. Oby też z bidonu po jakimś czasie załapał i pił.

Wojtka ulubiona zabawka od małego jest piesek z balibazoo grająca i szeleszcząca. Jak ją widzi to odrazu się cieszy. Buziaki jej daje a uszy tak mokre ze musi ona wyschnąć do następnej zabawy z nia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 02:17

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam że starsza bawiła się bidonem, albo obgryzała słomkę, albo nabierała wody i zadowolona wypluwała; cieszyła się każdą nową umiejętnością. Nikodem się nie spala na drobiazgach 🙈 wrzeszczy jak chce pić, dosłownie jakby mówił "szybciej, dawaj matka tą wodę bo pić mi się chce" i pije, po prostu 🤷‍♀️

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Pamiętam że starsza bawiła się bidonem, albo obgryzała słomkę, albo nabierała wody i zadowolona wypluwała; cieszyła się każdą nową umiejętnością. Nikodem się nie spala na drobiazgach 🙈 wrzeszczy jak chce pić, dosłownie jakby mówił "szybciej, dawaj matka tą wodę bo pić mi się chce" i pije, po prostu 🤷‍♀️

U mnie jak chcą to potrafią ładnie wypić z bidonu. Ale i tak w większości się bawią, plują i zalewają wszystko w koło. Mimo wszystko bidony stoją zawsze na ziemi obok zabawek - liczę, że w ten sposób się nauczą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Dzięki dziewczyny. Z butelki wody już nie wypije. Butelka jest od mleka. Oby też z bidonu po jakimś czasie załapał i pił.

Wojtka ulubiona zabawka od małego jest piesek z balibazoo grająca i szeleszcząca. Jak ją widzi to odrazu się cieszy. Buziaki jej daje a uszy tak mokre ze musi ona wyschnąć do następnej zabawy z nia.

My mamy kotka z balibazoo i takie same uczucia - do tej pory potrafią się nim bawić i cieszyć.

werni lubi tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Jak się nauczyły wasze dzieci pić z bidona bo mój jak narazie to tylko gryzie rurkę.

Też mieliśmy taki etap, nie zniechecaj się i proponuj jak najczęściej , za drogie te B.boxy by odpuścić dzieciakom 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 12:49

Myszk@, werni lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe jasne że tak :) a bidon wkoncu inny kupiłam :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzieci się nauczą z bidonu to kwestia czasu,moja też na początku tylko gryzła i wypluwała a teraz wciąga picie prawie bez wypluwania, czasami śliniak zostaje suchy. Haha dokładnie za drogi ten b.box aby nie używała.
    Z doidy też pije i dobrze idzie, tyle że sama sobie nie trzyma muszę jej kubek trzymać. B. boxa sobie trzyma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 11:33

werni lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, widzę, że tu same Grażyny, zaraz się człowiek lepiej czuje 😅😅

Nasz z początku też tylko gryzł, ale szybko złapał o co kaman. Teraz jak się przssie, to ciągnie bez odpoczynku, a potem całe body mokre 🤦🏻‍♀️🤷🏻 z doidy daje mu popołudniami smoothie i fajnie mu idzie, pił też wodę ze szklanki (takiej musztardówy z grubymi ściankami) i dobrze sobie poradził 🙂

Kalija, werni, Niezapominajka5, Pierniczkowa lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też sama szybko załapała picie z bidonu. Daje jej pić z bboxa i z Doidy - zwłaszcza po jedzeniu z kubka żeby nie pluła do rurki ;) Ładnie pije ale czasem mam wrażenie że pije z bidonu do zabawy, nabierze wody do buzi a potem robi taki motorek ustami i wszystko opluwa 🙈 Kubka jeszcze sama nie trzyma ale bidon potrafi.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
‹‹ 1729 1730 1731 1732 1733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ