Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
trzydziecha wrote:A jak pije z kubeczka? Tzn z tego doidy? Zupełnie sama? U nas jakoś to nie szło i przerzuciłam się na bidon, może za szybko odpuściłam. Napisz proszę jak u Was wyglądała nauka picia z kubeczka?
No tak sama to nie, przytrzymuje kubeczek 😉 ale pije z niego i nie rozlewa. Nie tylko z doidy, u ciotki piła ze zwykłej szklanki bo zapomniałam wziąć ze sobą B.box. wszyscy w szoku bo piła chętnie i się nie oblała🙂
Od zawsze jak proponowałam córce do picia wode to mówiłam "woda" tak piła z butelki ze smoczkiem, potem z B.boxu , potem z doidy (na początku bardzo się oblewała i pluła jak wzięła za dużego łyka, ale dosc szybko sie nauczyła). Jak byliśmy u ciotki to na samo słowo woda chwyciła szklankę i skierowała sobie do buzi🙂 -
Nie wiem co jest grane z tymi drzemkami. Dziś pobił rekord.. spał tylko pół godziny... A ja padam na twarz. Teraz tatuś go karmi i pójdzie już na nocne spanie, mam nadzieję !
Mój pije z bidona, ale niechętnie... Woli butelkę. Za niedługo będę mu próbować dawać tylko bidon z napojem. Zobaczymy co z tego wyjdzie. -
Werni, mój też się bawil tym bidonem i gryzł rurkę, więc się wkurzyłam i schowałam, a po jakimś miesiącu wyciągnęłam i dałam małemu i .... Szok. Zaczął tak sam od sieeee.... Pić 😉
Tylko szkoda, że wie jak się pije i jak chce to potrafi ale jednak traktuje bidon bardziej jako zabawkę 🤷🤷 -
Kalija a bo już myślałam że sama pije z doidy
to mój Tomcio też pije z mojej szklanki i z innych naczyń chętnie wodę uf
Werni mój na początku też się bawił i po paru dniach zczail że musi przygryzc i pociągnąć. To chyba samo nastapi -
Dzięki dziewczyny. Z butelki wody już nie wypije. Butelka jest od mleka. Oby też z bidonu po jakimś czasie załapał i pił.
Wojtka ulubiona zabawka od małego jest piesek z balibazoo grająca i szeleszcząca. Jak ją widzi to odrazu się cieszy. Buziaki jej daje a uszy tak mokre ze musi ona wyschnąć do następnej zabawy z nia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 02:17
-
Pamiętam że starsza bawiła się bidonem, albo obgryzała słomkę, albo nabierała wody i zadowolona wypluwała; cieszyła się każdą nową umiejętnością. Nikodem się nie spala na drobiazgach 🙈 wrzeszczy jak chce pić, dosłownie jakby mówił "szybciej, dawaj matka tą wodę bo pić mi się chce" i pije, po prostu 🤷♀️
-
nick nieaktualnyMyszk@ wrote:Pamiętam że starsza bawiła się bidonem, albo obgryzała słomkę, albo nabierała wody i zadowolona wypluwała; cieszyła się każdą nową umiejętnością. Nikodem się nie spala na drobiazgach 🙈 wrzeszczy jak chce pić, dosłownie jakby mówił "szybciej, dawaj matka tą wodę bo pić mi się chce" i pije, po prostu 🤷♀️
U mnie jak chcą to potrafią ładnie wypić z bidonu. Ale i tak w większości się bawią, plują i zalewają wszystko w koło. Mimo wszystko bidony stoją zawsze na ziemi obok zabawek - liczę, że w ten sposób się nauczą. -
nick nieaktualnywerni wrote:Dzięki dziewczyny. Z butelki wody już nie wypije. Butelka jest od mleka. Oby też z bidonu po jakimś czasie załapał i pił.
Wojtka ulubiona zabawka od małego jest piesek z balibazoo grająca i szeleszcząca. Jak ją widzi to odrazu się cieszy. Buziaki jej daje a uszy tak mokre ze musi ona wyschnąć do następnej zabawy z nia.
My mamy kotka z balibazoo i takie same uczucia - do tej pory potrafią się nim bawić i cieszyć.werni lubi tę wiadomość
-
werni wrote:Jak się nauczyły wasze dzieci pić z bidona bo mój jak narazie to tylko gryzie rurkę.
Też mieliśmy taki etap, nie zniechecaj się i proponuj jak najczęściej , za drogie te B.boxy by odpuścić dzieciakom 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 12:49
Myszk@, werni lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, dzieci się nauczą z bidonu to kwestia czasu,moja też na początku tylko gryzła i wypluwała a teraz wciąga picie prawie bez wypluwania, czasami śliniak zostaje suchy. Haha dokładnie za drogi ten b.box aby nie używała.
Z doidy też pije i dobrze idzie, tyle że sama sobie nie trzyma muszę jej kubek trzymać. B. boxa sobie trzyma.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 11:33
werni lubi tę wiadomość
-
Haha, widzę, że tu same Grażyny, zaraz się człowiek lepiej czuje 😅😅
Nasz z początku też tylko gryzł, ale szybko złapał o co kaman. Teraz jak się przssie, to ciągnie bez odpoczynku, a potem całe body mokre 🤦🏻♀️🤷🏻 z doidy daje mu popołudniami smoothie i fajnie mu idzie, pił też wodę ze szklanki (takiej musztardówy z grubymi ściankami) i dobrze sobie poradził 🙂Kalija, werni, Niezapominajka5, Pierniczkowa lubią tę wiadomość
-
Moja też sama szybko załapała picie z bidonu. Daje jej pić z bboxa i z Doidy - zwłaszcza po jedzeniu z kubka żeby nie pluła do rurki
Ładnie pije ale czasem mam wrażenie że pije z bidonu do zabawy, nabierze wody do buzi a potem robi taki motorek ustami i wszystko opluwa 🙈 Kubka jeszcze sama nie trzyma ale bidon potrafi.
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙