X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:
    Ja szczepiłam 1 dawkę meningokokow chyba że 2 tyg temu.

Kubraki z Ikei polecam - ja kupiłam finalnie 4 - po 2 na dziecko. Minus - trochę się brudzą po jakimś czasie i ciężko doprac, ale na wystawę w tym nie będą chodzić.

Ciuchy z Lidla będę zamawiać - choć niewiele już jest. Ale mają letnie spiworki, a ja właśnie potrzebuje większych.
    One rękawki też mają gumowe? Czy mogą przepuszczać? :)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    One rękawki też mają gumowe? Czy mogą przepuszczać? :)

Całe są podgumowane i mają ściągacze na rękawach. Mi nigdy nie przemokly, choć słyszałam opinie, że mogą. Na szpinak robi bleee babka polecała jakieś inne - ale cena 60zl za sztukę - w moim przypadku odpada, bo oczywiście muszę mnożyć x2.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie czy są jakieś zabezpieczenia na głowę dla dzieci uczących się chodzić? Jakieś gumowe opaski czy coś ?:) Mam wizję rozbitej głowy, a poza tym potrafi się przewrócić z siadu podczas zabawy i jest ryk. Siada też przy ścianie i tak sobie dla rozrywki chyba puka głowa w ścianę 🙈 (nie mocno ale głuchy huk słychać) a mnie skręca :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2020, 11:10

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha mój to samo uwielbia o ścianę pukać głową

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kubraczek z akuku i jest słaby. Rękawy nie mają gumek, są szerokie, a zapinany jest na rzep, który prawie nie trzyma. Także NIE polecam

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Słuchajcie czy są jakieś zabezpieczenia na głowę dla dzieci uczących się chodzić? Jakieś gumowe opaski czy coś ?:) Mam wizję rozbitej głowy, a poza tym potrafi się przewrócić z siadu podczas zabawy i jest ryk. Siada też przy ścianie i tak sobie dla rozrywki chyba puka głowa w ścianę 🙈 (nie mocno ale głuchy huk słychać) a mnie skręca :/
    Dziecko musi się nauczyć czym grozi upadek i jak się przed nim chronić. Nie zrobi tego w inny sposób jak przewracając się. Inaczej tylko przedłużasz tą naukę.
    Moje też parę razy upadły dość niefajnie na głowę, nawet do tyłu na kafelki. Żyją. Szybko się nauczyły co robić, żeby nie upaść. Albo jak chronić głowę. Teraz wiele razy potrafią się wybronić jak spadający kot przed upadkiem. Wiadomo, że jeszcze jakiś wypadek się zdąży - ale to już na prawdę rzadko. To etap którego nie da się pominąć.
    Pisałaś kiedyś, że nie chcesz, żeby dziecko brało wszystko do buzi, dlatego ma wiecznie smoczek. To też jest etap nauki przez próbowanie wszystkiego. Moim zdaniem nie powinno się tego zabraniać. Moi najedli się brudu w domu i wiele razy doreali dziwne rzeczy do buzi, mówi się trudno. Takie są dzieci.

Myszk@, Chimera, Kalija, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Ja mam kubraczek z akuku i jest słaby. Rękawy nie mają gumek, są szerokie, a zapinany jest na rzep, który prawie nie trzyma. Także NIE polecam

Zapięcie w Ikei też słabe dla takiego malca jak nasze - też rzep. Ale jak chce, żeby nic nie ciekło to zapinam materiałowy sliniaki ciasno pod szyję i wtedy jest bez żadnych strat.

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elinka zgadzam się z Twoim postem. Moja też nie umiała zmienić pozycji z siadu. Uderzyla się parę razy i teraz potrafi to zrobić powoli i podeprzeć się ręką. Co do brania 2szystkiego do paszczy ja reaguje tylko na michę psa, bo ma dość małe chrupki. Nic nie stylizuje, przeszło mi jak zobaczyłam jak z zamiłowanie konsumuje psu nogę jak wyszłam do wc na jakieś 2 min.

E_linka2 lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:
    Dziecko musi się nauczyć czym grozi upadek i jak się przed nim chronić. Nie zrobi tego w inny sposób jak przewracając się. Inaczej tylko przedłużasz tą naukę.
    Moje też parę razy upadły dość niefajnie na głowę, nawet do tyłu na kafelki. Żyją. Szybko się nauczyły co robić, żeby nie upaść. Albo jak chronić głowę. Teraz wiele razy potrafią się wybronić jak spadający kot przed upadkiem. Wiadomo, że jeszcze jakiś wypadek się zdąży - ale to już na prawdę rzadko. To etap którego nie da się pominąć.
    Pisałaś kiedyś, że nie chcesz, żeby dziecko brało wszystko do buzi, dlatego ma wiecznie smoczek. To też jest etap nauki przez próbowanie wszystkiego. Moim zdaniem nie powinno się tego zabraniać. Moi najedli się brudu w domu i wiele razy doreali dziwne rzeczy do buzi, mówi się trudno. Takie są dzieci.
    Polać jej, dobrze prawi!

Pierniczkowa, Nikoś sobie dietę rozszerzył o chrupki kota 🙈 starsza jak wzięła do buzi to pluła, a jemu smakowało i szukal jeszcze 😒

Pierniczkowa, Chimera, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Polać jej, dobrze prawi!

Pierniczkowa, Nikoś sobie dietę rozszerzył o chrupki kota 🙈 starsza jak wzięła do buzi to pluła, a jemu smakowało i szukal jeszcze 😒

Józek jest na pepti, mi zapach tego mleka ciągle przywodzi na myśl pasze dla zwierzą :) albo właśnie taką karmę dla zwierzaków :)

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:

Zdaje sobie sprawę, że musi się nauczyć ze można upaść i to boli, dlatego jej pozwalam próbować, codziennie jest jakiś mały wypadek :) Boję się tylko poważniejszego, wiesz, iluś tam dzieciom nic nie będzie a jedno dozna poważnego urazu głowy i wizyta na ostrym dyżurze... Co do brania do paszczy wszystkiego naokoło czytałam ze w tym wieku powinno już mijać bo dziecko bada już przedmioty wzrokiem i rękami. Obawiam się ze u Wiki to znów jakiś objaw z obniżenia napięcia i często otwartej buzi :/ Mocno się nadal silni, do buzi bierze mam wrażenie nie tylko aby badać ale to też jakiś objaw zdenerwowania. No i duży klopot bo np nie mogę jej ubrać na siedząco czy założyć śliniaka bo jest siłowanie na ręce. Poza tym gryzienie rzeczy wzmaga u niej.ulewanie :/ Także to wszystko nie jest takie proste .

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko wszystko bierze do buzi, a do tego mnie gryzie po palcach, rękach, nogach, próbuje ugryźć brzuch, plecy...co popadnie. A zęby ma ostreeee 😱😱 Na szczęście cyckom darował ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2020, 18:31

werni, Niezapominajka5, trzydziecha lubią tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak. Mój to tak samo wampirek. Dziś się dobrał do ręki. 🙈

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:

Ja nigdy nie stosowałam,ale są podobno zabezpieczenia na głowe i tak:kask ochronny do nauki chodzenia firmy xhicco,poduszka ochronna do nauki chodzenia i ją chyba można zrobić.O innych nie słyszałam.

Wysłany: 12 maja 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój etap gryzienia ma za sobą.Jedynki i dwójki dość duże a do wyjścia czwórek jeszcze trochę choć namacalnie czuje,że pracują.

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Co do brania do paszczy wszystkiego naokoło czytałam ze w tym wieku powinno już mijać bo dziecko bada już przedmioty wzrokiem i rękami
    🤣 moja starsza do dziś próbuje brać niektóre rzeczy do paszczy 🤷‍♀️ no dzieci takie są, Nikosiowi jeszcze (mam nadzieję że nie pożałuję) nie przyszło do głowy jeść piasku z piaskownicy, starsza jeszcze się zapędzi i oblize łopatkę 🙈

Dziś jestem od 5 na nogach 😵 mam nadzieję że to jednorazowy wybryk

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Dziś jestem od 5 na nogach 😵 mam nadzieję że to jednorazowy wybryk
    Znaj mą codzienność 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ chociaż dziś był łaskawy i obudził się 5:50, wzięłam go na karmienie do łóżka, to do 6 poleżałam 😁

• werni Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś też łaskawy i pozwolił do 6 poleżeć. Tak to wstaje do niego kolo5 lub po.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Znaj mą codzienność 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ chociaż dziś był łaskawy i obudził się 5:50, wzięłam go na karmienie do łóżka, to do 6 poleżałam 😁
    Serio? Współczuję 🙈 o 6 starsza też się obudziła i chciała na nocnik i wstać, drzemke miały oba po 10 a ja oczywiście nie mogłam już zasnąć

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek

Wysłany: 12 maja 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawa snu u mnie na tapecie.
    Ostatnio Adaś późno zasypiał,płakał,był marudny.Okazało się,że do godziny 16 jedzenie go nie interesuje i może jeść co cztery godziny,a po 16 chce nadrabiać i najlepiej co dwie godziny.Adaśko wstaje o 6:30,czasem 7.Dziś najedzony śpi od21.Wasze dzieci wstają o 5,a o której idą spać?Ile drzemek w ciągu dnia lub ogólnie ile godzin snu na dobe mają?

‹‹ 1731 1732 1733 1734 1735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ