X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adasiowi coď się przestawia chciałby chodzić spać o 22:30 i wstawać o 8.To już wole jak budzi się wcześniej.

• Kalija Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Dziewczyny jaka jest rozmiarowka w sinsay?

Ja mam tylko jedną rzecz , kurtkę dla Małej i rozmiar wypada jak w Smyku.

dqprgu1royghdo7j.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z sinsay 2rampersy i też uważam, że rozmiarowka jak w smyku

• werni Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    My cały czas na Pampersach.

U nas sen od 20 do 7 (czasem 8-9, ale coraz rzadziej) w nocy milion pobudek🤦‍♀️ Laurze idą 4 zęby i jest bardzo cyckowa, ślini się w stopniu umiarkowanym 😉 drzemki w ciągu dnia 2-3 za to krótkie. Tyle z raportu😎

Jestem padnięta! Przydały by mi sie ze 2 dni urlopu albo chociaż 6h ciągłego snu. Uwierzycie, że odkąd jest Laura to spałam 1 raz ciągiem 5h a tak to max 3-4! Od pół roku budzi się najczęsciej co 1-2h w nocy😫😫😫

A odsypiasz w dzień? Ja od 9 miesięcy śpię po 4-5 godzin na dobę, bardzo rzadko śpie w dzień no i nie jest to obojętne. Ostatnio mam zaburzenia pamięci :/ Np budzę się rano patrzę 8 i byłam przekonana ze już rano o 7 dziecko karmiłam. Mój już w pracy był. A Wika się bawiła w łóżeczku i nie domagała się zarełka. Na szczęście sprawdziłam patrzę w podgrzewaczu woda stoi na poranne mleko. Nie pamiętam co robiłam rano, jaki to dzień, no masakra :(

n59ydf9h7aj0jxnd.png

Wysłany: 14 maja 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    A odsypiasz w dzień? Ja od 9 miesięcy śpię po 4-5 godzin na dobę, bardzo rzadko śpie w dzień no i nie jest to obojętne. Ostatnio mam zaburzenia pamięci :/ Np budzę się rano patrzę 8 i byłam przekonana ze już rano o 7 dziecko karmiłam. Mój już w pracy był. A Wika się bawiła w łóżeczku i nie domagała się zarełka. Na szczęście sprawdziłam patrzę w podgrzewaczu woda stoi na poranne mleko. Nie pamiętam co robiłam rano, jaki to dzień, no masakra :(

Ja też śpie 4 do 5 godzin.Jestem u rodziców.O godzinie 3 budzi mnie mama na odciąganie,któregoś dnia zaspała.Robi tak:budzi mnie i idzie nastawić wode do parzenia lejków.Zaspała ale ja się obudziłam o 3 i poszłam nastawiłam wode i wróciłam do pokoju w celu odciągania i zasnełam.Mama wstała o 4 poszła do łazienki a w kuchni coś strzela.Woda praktycznie się wygotowała.Udało się uniknąć pożaru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 22:12

Wysłany: 15 maja 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tydzień wracam do siebie.Młody mlekolubny mam wrażenie,że je go coraz mniej.Postanowiliśmy starać się o dzidziusia.Czy się uda i kiedy zobaczymy.Przed staraniami muszę zrobić badania i pójść do lekarza.Zastanawiam się jak to rozwiązać w czasie pandemii.Z drugiej atrony to teraz jest na wycofaniu,m na jesieni może być gorzej.

trzydziecha lubi tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    A odsypiasz w dzień? Ja od 9 miesięcy śpię po 4-5 godzin na dobę, bardzo rzadko śpie w dzień no i nie jest to obojętne. Ostatnio mam zaburzenia pamięci...

Np to śpisz mniej niż ja. Współczuję.
    Ja niby więcej, ale co to za jakość jak co chwilę pobudka 😒 nie odsypiam w dzień, nie mam możliwości

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Za tydzień wracam do siebie.Młody mlekolubny mam wrażenie,że je go coraz mniej.Postanowiliśmy starać się o dzidziusia.Czy się uda i kiedy zobaczymy.Przed staraniami muszę zrobić badania i pójść do lekarza.Zastanawiam się jak to rozwiązać w czasie pandemii.Z drugiej atrony to teraz jest na wycofaniu,m na jesieni może być gorzej.

Wow 😅 no to owocnych starań 😁😁😁

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska powodzenia szybkiego zaciążenia ;)
    Ja wczoraj miałam teleporade gina , dał mi jakąś antykoncepcję na wyrównanie cykli, 3 opakowania mam wziąć. Jak sprawdziłam to każdy cykl był innej długości od 16 do 93 dni! I mam zrobić badania tsh, morfologie, hormony dopiero po antykoncepcji. Tak że ja to pewnie nie mam owulacji stąd takie cykle.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja za to zrobiła się mega mleczna. Na razie wróciłam na 7 sesji bo nie mogę sobie poradzić z zastojami. Mieliśmy się starać od maja. Ale ja nadal nie mam okresu więc nie liczę na cud.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania to u nas trochę lepiej tzn pobudki w nocy Chyba co 3h, prze chyba bo ja już sama nie wiem ile ich jest, młody spi z nami bo się już poddałam z odkładaniem i przez polsen podaje cyca i spie dalej 🤦 ma to plusy, nawet się wysypiam :) Tomek zasypia wieczorem około 20-21 a rano wstaje ok 6. W ciągu dnia 2 drzemki, po około 40 min, czasem krótsze a czasem ponad godzinę śpi ale coraz rzadziej. Od początku nam mało spał w porównaniu do innych dzieci.

Kalija lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda kciuki za starania!!! Powiem szczerze że też byśmy chcieli zacząć starania ale u mnie okresu brak

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png

Wysłany: 15 maja 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziecha,Pierniczkowa do zaciążenia potrzebna jest owulacja a nie okres.Do dzieła.

Pierniczkowa zmartwiłaś mnie,myślałam że w lipcu zaczne ograniczać sesje i będę schodzić powoli z różnych sesji.Z tego co piszesz kolorowo nie jest,hmm...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 23:15

Wysłany: 16 maja 2020, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Moja za to zrobiła się mega mleczna. Na razie wróciłam na 7 sesji bo nie mogę sobie poradzić z zastojami. Mieliśmy się starać od maja. Ale ja nadal nie mam okresu więc nie liczę na cud.

To ile mlesia na dobe wciąga?Jak normalne posiłki?Ile ich jest i jak jej idzie?

• kayama Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które mają starsze dzieci, albo obecne ;), czy macie dla dzieci bujaczki jeździki takie do samodzielnego bujania? Czy to się sprawdza? Są takie różne na płozach zwierzątka, koniki itp. Druga rzecz to huśtawki mocowane w otworze drzwi. Napiszcie czy takie ustrojstwa mają sens czy to kasa w błoto i bez sensu :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    To ile mlesia na dobe wciąga?Jak normalne posiłki?Ile ich jest i jak jej idzie?
    Ostatnio i 700 potrafi zjeść, z czego prawie 400 przez noc. Jak zeszłam na 6 sesji to myślałam że oszaleje , codziennie zastój, od ibupromu poszły mi w górę już enzymy wątrobowe. Mam nadzieję ze do końca maja zejdę chociaż do 6.

Co do posiłków , to różnie. Dzisiaj zjadła gofra szpinakowego z serkiem i rybą. Potem tubkę owoca. O 14 zupę i o 17 jak chce to dostaje nasze drugie danie, w zależności co jest to albo zje albo tylko podziubie. W dwa miesiące przytyła tylko 300gram.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2020, 10:35

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

Wysłany: 16 maja 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny które mają starsze dzieci, albo obecne ;), czy macie dla dzieci bujaczki jeździki takie do samodzielnego bujania? Czy to się sprawdza? Są takie różne na płozach zwierzątka, koniki itp. Druga rzecz to huśtawki mocowane w otworze drzwi. Napiszcie czy takie ustrojstwa mają sens czy to kasa w błoto i bez sensu :)

Jeśli chodzi o huśtawki to nie pomoge.Nie montowaliśmy bo mieszkanie było po generalnym remoncie.Konia na biegunach dostał od dziadków i nie zrobił wrażenia.Myślę,że dużo zależy od dziecka.Młodszy w przeciwieństwie do brata lubi się bujać.W foteliku samochodowym w łupinie potrafi rozbujać się nogami.Wykorzysta każdy moment siedzenia w łupinie.Ma już duży fotel w aucie,u rodziców używamy łupiny by nie przekładać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2020, 11:16

Wysłany: 16 maja 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Ostatnio i 700 potrafi zjeść, z czego prawie 400 przez noc. Jak zeszłam na 6 sesji to myślałam że oszaleje , codziennie zastój, od ibupromu poszły mi w górę już enzymy wątrobowe. Mam nadzieję ze do końca maja zejdę chociaż do 6.

Co do posiłków , to różnie. Dzisiaj zjadła gofra szpinakowego z serkiem i rybą. Potem tubkę owoca. O 14 zupę i o 17 jak chce to dostaje nasze drugie danie, w zależności co jest to albo zje albo tylko podziubie. W dwa miesiące przytyła tylko 300gram.

Je tak mniejwięcej tyle co Adaśko.Mały jest rozbrykany,sporo raczkujący i przybiera 500-700gram w miesiąc.Startował z wagą 3800,a teraz waży 10kg.Z tego co pamiętam twoja mała od początku wolno przybierała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2020, 11:48

• kayama Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Jeśli chodzi o huśtawki to nie pomoge.Nie montowaliśmy bo mieszkanie było po generalnym remoncie.Konia na biegunach dostał od dziadków i nie zrobił wrażenia.Myślę,że dużo zależy od dziecka.Młodszy w przeciwieństwie do brata lubi się bujać.W foteliku samochodowym w łupinie potrafi rozbujać się nogami.Wykorzysta każdy moment siedzenia w łupinie.Ma już duży fotel w aucie,u rodziców używamy łupiny by nie przekładać.

Dzięki. Chyba coś jej kupimy bo bardzo lubi się bujać i podskakiwać, ciągle chce na kolanach patataj i już mamy dosyć ;) Kombinuję co jej dać aby sama sobie poskakała. A takie skoczki na szelkach ktoś używał? Tylko to chyba już się nie sprawdza u dzieci chodzących?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 1733 1734 1735 1736 1737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ