X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziecha dobre :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria zaczęła zwracać uwagę na to w co jest ubrana haha, ogląda sobie części garderoby, wzory na spodenkach, skarpetki, jeszcze trochę i zacznie mówić w co chce się ubrać i że tego nie założy ;D

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, nie.. to jest taki pchacz. Mój tez bez podskakiwania nie byłby sobą. Kupię mu takiego skoczka, kiedyś może użyje ;) mam kilka opcji na prezent na Dzień Dziecka ;)

• kayama Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wklej jakiego skoczka?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha pierwsze co dziś zrobiłam poza nakarmieniem dziecka to telefon do fryzjera :D Jestem zapisana za 1,5 tygodnia, nie jest źle. A Wy? Jak tam fryzury?;)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Niestety jak dziecko ma wczesny chronotyp to można sobie kombinować, a tylko człowiek umęczy siebie i dziecko. Mój nie ważne czy pójdzie spać na noc o 18 czy o 21 (wypróbowałam już wiele wariantów-godzin kładzenia spać, ilości i rozłożenia drzemek) i nie ma opcji żeby pospał dłużej niż do 6, a jak już się uda, że obudzi się o 6, to świętuje potem cały dzień. 🙈🙈 Trzeba to zaakceptować i tyle. 🤷🏻
    Zgadzsm się. U nas mała kiedyś chodziła spać przed 22 i zawsze juz byla zmęczona przed tym pójściem spać więc zaczęliśmy przesuwać wcześniej kładzenie. Budzi się rano tez między 4 a 6 i nie da się tego przesunąć. Jakbyśmy chcieli kłaść ja później to trzeba by nosić caly wieczór na rękach bo histeria by była... Teraz chodzi spać o 18.30-19. Nawet jak coś się przesunie i zaśnie o 20 to i tak swstaje wcześniej zawsze. No i pod wieczór jest już mega marudna trze oczy itd więc nic się nie poradzi. Taki to skowronek i już.
    Dodam jeszcze że też mi się "nie chce" wstawać o 4 i też ma wieczorem mało czasu z tatą ale co poradzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 13:05

werni, Kalija lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Haha pierwsze co dziś zrobiłam poza nakarmieniem dziecka to telefon do fryzjera :D Jestem zapisana za 1,5 tygodnia, nie jest źle. A Wy? Jak tam fryzury?;)

Ja też już umówiona ale na razie przez neta, muszę potwierdzić telefonicznie czy przyjmą te moje włosy :p tylko ciężko się dodzwonic

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Frida.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Moja grzywka już długa, ale teściowa się zaoferowała, że mi obetnie, chyba mam do niej tyle zaufania, że skorzystam 😅

Za to widziałam się z moimi rodzicami wczoraj i odrost mojej matki widać z daleka 🙈 ma znajomą fryzjerkę, która trzymała jej termin, więc jest zapisana na ten tydzień i odlicza dni do wizyty 🤣🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niemożliwe dzis.... Tytus wstał jak zawsze o 5 ale o 9 zrobił sobie 3godzinna drzemkę (ostatnia taka we wrześniu po szczepieniu)

Kupiliśmy używany pchacz. Na początku ręce leciały a nogi zostawały tak na to napierał. Po kilku dniach juz jest lepiej. Juz jakos z tym chodzi a nie leci jak szalony.

Nie mogłam nauczyć go robic brawo. 2 dni temu sobie wstał i sie puścił i tak stał. Mowie do niego pięknie brawo a ten sobie zaczął klaskać. I w końcu załapał brawo.

Dzis mi fryzjerka dała znac ze ma wolne okienko dla mnie w czwartek. Ale czad isc do fryzjera :)

Chimera, Kalija, werni lubią tę wiadomość

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, ja chcę coś takiego kupić... nie wiem czy to jest spoko, ale się okażę.

https://allegro.pl/oferta/skaczacy-konik-skoczek-tootiny-z-pompka-12m-5858288970

Moj to lubi jak go złapię pod pachy i skacze, albo sam się czegoś łapie i skacze, tańczy :)

• Kalija Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3h drzemka... ja to po godzinie bym sprawdzała czy dziecko oddycha 😂 u nas takie spanie było w gondoli na spacerze , stare dobre czasy 😅😂

dqprgu1royghdo7j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza godz się wiercił a ja nie mogłam zasnąć (chciałam sobie pospać tez). Po godzinie usiadł w łóżeczku -myślec sobie No koniec spania- dałam smoczek to rzucił sie na poduszkę pokręcił i zasnął. Ja oczywiście przez ta chwile leżałam w totalnym bezruchu i bezdechy zeby nie stwierdził ze wstaje. Obudziłam sie o 11 bo mnie pęcherz cisnął. W łazience miała jego pranie do poskładania. To zaczelam ogarniać bo przeciez zaraz wstanie. Usiadłam w salonie i czekam. Czekam i czekam w końcu zrobiłam sobie kawe i zjadłam nawet ciasto a on dalej spał. Jak tylko zezarlam co miałam to słyszę jęki. Ooo wstał. Ide do sypialni a on dalej Kima 🤷‍♀️ No i tak doleciał do 3h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 21:08

Niebieska Gwiazda, Ania95, Kalija, trzydziecha, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha, Mikołaj w sobotę miał podobną drzemkę - spał 3,5 godziny 😀 obudził się przeze mnie, bo otworzyłam drzwi i weszłam do pokoju sprawdzić czy oddycha 😜 pewnie by dociągnął do 4 godzin.
    Ogólnie u nas drzemki są super. Pierwsza drzemka trwa 2 godziny, a druga godzinę 😀

kayama, Chimera, trzydziecha, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa wrote:
    Kayama, ja chcę coś takiego kupić... nie wiem czy to jest spoko, ale się okażę.

https://allegro.pl/oferta/skaczacy-konik-skoczek-tootiny-z-pompka-12m-5858288970

Moj to lubi jak go złapię pod pachy i skacze, albo sam się czegoś łapie i skacze, tańczy :)

Fajny, tylko czy dziecko będzie wiedziało co z tym zrobić :) Moja pod pachy staje mocno na nóżkach i piszczy z radości. Staram się jej tak nie trzymać póki sama nie zacznie stawać, ale parę razy ma chwilę się zdarzyło.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas drzemki często ma tylko jedną ok.2 do 2,5 ,godziny w porywach do 3 się zdarza, już można coś przez ten czas ogarnąć :) Ale jak ma jedną to muszę, pilnować wieczorem żeby była gotowa do spania w sensie wykapana i przebrana bo po karmieniu ok 19 czasami odlatuje i to już jest nocne spanie. Jak nie jest przebrana to budzi się za 2 godziny i potem jest problem z położeniem z powrotem.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej,odciągałam się o 24 i dopiero teraz.Myślałam,że eksploduje.Mam nadzieje,że nie będzie skutków ubocznych.

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama raczej sama nie będzie wiedziała... Trzeba będzie troszkę poczekać aż będzie dziecko wiedziało o co kaman.

• Chimera Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, Vaniliowa mój chrześniak dostał coś podobnego na roczek (bardziej osioł, ale generalnie o to samo kaman) i z początku słabo się interesował, pokazywali mu co to i zaczął czasem się bawić, ale bez szału. Za to jego młodszy brat (było to kilka lat później, rzecz jasna) był dużo bardziej zainteresowany, także zależy od dziecka 🙂

kayama lubi tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę takie drzemki 😭

Dziś u nas pobudka znów 6.30. Można budzik ustawiać z nią😁 ale już padła🤷‍♀️

dqprgu1royghdo7j.png
‹‹ 1735 1736 1737 1738 1739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ