Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Chimera wrote:Niestety jak dziecko ma wczesny chronotyp to można sobie kombinować, a tylko człowiek umęczy siebie i dziecko. Mój nie ważne czy pójdzie spać na noc o 18 czy o 21 (wypróbowałam już wiele wariantów-godzin kładzenia spać, ilości i rozłożenia drzemek) i nie ma opcji żeby pospał dłużej niż do 6, a jak już się uda, że obudzi się o 6, to świętuje potem cały dzień. 🙈🙈 Trzeba to zaakceptować i tyle. 🤷🏻
Dodam jeszcze że też mi się "nie chce" wstawać o 4 i też ma wieczorem mało czasu z tatą ale co poradzić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 13:05
werni, Kalija lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
kayama wrote:Haha pierwsze co dziś zrobiłam poza nakarmieniem dziecka to telefon do fryzjera
Jestem zapisana za 1,5 tygodnia, nie jest źle. A Wy? Jak tam fryzury?
Ja też już umówiona ale na razie przez neta, muszę potwierdzić telefonicznie czy przyjmą te moje włosy :p tylko ciężko się dodzwonic -
kayama wrote:Haha pierwsze co dziś zrobiłam poza nakarmieniem dziecka to telefon do fryzjera
Jestem zapisana za 1,5 tygodnia, nie jest źle. A Wy? Jak tam fryzury?
Za to widziałam się z moimi rodzicami wczoraj i odrost mojej matki widać z daleka 🙈 ma znajomą fryzjerkę, która trzymała jej termin, więc jest zapisana na ten tydzień i odlicza dni do wizyty 🤣🤣 -
nick nieaktualnyU nas niemożliwe dzis.... Tytus wstał jak zawsze o 5 ale o 9 zrobił sobie 3godzinna drzemkę (ostatnia taka we wrześniu po szczepieniu)
Kupiliśmy używany pchacz. Na początku ręce leciały a nogi zostawały tak na to napierał. Po kilku dniach juz jest lepiej. Juz jakos z tym chodzi a nie leci jak szalony.
Nie mogłam nauczyć go robic brawo. 2 dni temu sobie wstał i sie puścił i tak stał. Mowie do niego pięknie brawo a ten sobie zaczął klaskać. I w końcu załapał brawo.
Dzis mi fryzjerka dała znac ze ma wolne okienko dla mnie w czwartek. Ale czad isc do fryzjeraChimera, Kalija, werni lubią tę wiadomość
-
Kayama, ja chcę coś takiego kupić... nie wiem czy to jest spoko, ale się okażę.
https://allegro.pl/oferta/skaczacy-konik-skoczek-tootiny-z-pompka-12m-5858288970
Moj to lubi jak go złapię pod pachy i skacze, albo sam się czegoś łapie i skacze, tańczy -
nick nieaktualnyPierwsza godz się wiercił a ja nie mogłam zasnąć (chciałam sobie pospać tez). Po godzinie usiadł w łóżeczku -myślec sobie No koniec spania- dałam smoczek to rzucił sie na poduszkę pokręcił i zasnął. Ja oczywiście przez ta chwile leżałam w totalnym bezruchu i bezdechy zeby nie stwierdził ze wstaje. Obudziłam sie o 11 bo mnie pęcherz cisnął. W łazience miała jego pranie do poskładania. To zaczelam ogarniać bo przeciez zaraz wstanie. Usiadłam w salonie i czekam. Czekam i czekam w końcu zrobiłam sobie kawe i zjadłam nawet ciasto a on dalej spał. Jak tylko zezarlam co miałam to słyszę jęki. Ooo wstał. Ide do sypialni a on dalej Kima 🤷♀️ No i tak doleciał do 3h
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 21:08
Niebieska Gwiazda, Ania95, Kalija, trzydziecha, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
Nacha, Mikołaj w sobotę miał podobną drzemkę - spał 3,5 godziny 😀 obudził się przeze mnie, bo otworzyłam drzwi i weszłam do pokoju sprawdzić czy oddycha 😜 pewnie by dociągnął do 4 godzin.
Ogólnie u nas drzemki są super. Pierwsza drzemka trwa 2 godziny, a druga godzinę 😀kayama, Chimera, trzydziecha, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
Vaniliowa wrote:Kayama, ja chcę coś takiego kupić... nie wiem czy to jest spoko, ale się okażę.
https://allegro.pl/oferta/skaczacy-konik-skoczek-tootiny-z-pompka-12m-5858288970
Moj to lubi jak go złapię pod pachy i skacze, albo sam się czegoś łapie i skacze, tańczy
Fajny, tylko czy dziecko będzie wiedziało co z tym zrobićMoja pod pachy staje mocno na nóżkach i piszczy z radości. Staram się jej tak nie trzymać póki sama nie zacznie stawać, ale parę razy ma chwilę się zdarzyło.
-
U nas drzemki często ma tylko jedną ok.2 do 2,5 ,godziny w porywach do 3 się zdarza, już można coś przez ten czas ogarnąć
Ale jak ma jedną to muszę, pilnować wieczorem żeby była gotowa do spania w sensie wykapana i przebrana bo po karmieniu ok 19 czasami odlatuje i to już jest nocne spanie. Jak nie jest przebrana to budzi się za 2 godziny i potem jest problem z położeniem z powrotem.
-
Kayama, Vaniliowa mój chrześniak dostał coś podobnego na roczek (bardziej osioł, ale generalnie o to samo kaman) i z początku słabo się interesował, pokazywali mu co to i zaczął czasem się bawić, ale bez szału. Za to jego młodszy brat (było to kilka lat później, rzecz jasna) był dużo bardziej zainteresowany, także zależy od dziecka 🙂
kayama lubi tę wiadomość