X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziecha dobre :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria zaczęła zwracać uwagę na to w co jest ubrana haha, ogląda sobie części garderoby, wzory na spodenkach, skarpetki, jeszcze trochę i zacznie mówić w co chce się ubrać i że tego nie założy ;D

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, nie.. to jest taki pchacz. Mój tez bez podskakiwania nie byłby sobą. Kupię mu takiego skoczka, kiedyś może użyje ;) mam kilka opcji na prezent na Dzień Dziecka ;)

• kayama Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wklej jakiego skoczka?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha pierwsze co dziś zrobiłam poza nakarmieniem dziecka to telefon do fryzjera :D Jestem zapisana za 1,5 tygodnia, nie jest źle. A Wy? Jak tam fryzury?;)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Niestety jak dziecko ma wczesny chronotyp to można sobie kombinować, a tylko człowiek umęczy siebie i dziecko. Mój nie ważne czy pójdzie spać na noc o 18 czy o 21 (wypróbowałam już wiele wariantów-godzin kładzenia spać, ilości i rozłożenia drzemek) i nie ma opcji żeby pospał dłużej niż do 6, a jak już się uda, że obudzi się o 6, to świętuje potem cały dzień. 🙈🙈 Trzeba to zaakceptować i tyle. 🤷🏻
    Zgadzsm się. U nas mała kiedyś chodziła spać przed 22 i zawsze juz byla zmęczona przed tym pójściem spać więc zaczęliśmy przesuwać wcześniej kładzenie. Budzi się rano tez między 4 a 6 i nie da się tego przesunąć. Jakbyśmy chcieli kłaść ja później to trzeba by nosić caly wieczór na rękach bo histeria by była... Teraz chodzi spać o 18.30-19. Nawet jak coś się przesunie i zaśnie o 20 to i tak swstaje wcześniej zawsze. No i pod wieczór jest już mega marudna trze oczy itd więc nic się nie poradzi. Taki to skowronek i już.
    Dodam jeszcze że też mi się "nie chce" wstawać o 4 i też ma wieczorem mało czasu z tatą ale co poradzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 13:05

werni, Kalija lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Haha pierwsze co dziś zrobiłam poza nakarmieniem dziecka to telefon do fryzjera :D Jestem zapisana za 1,5 tygodnia, nie jest źle. A Wy? Jak tam fryzury?;)

Ja też już umówiona ale na razie przez neta, muszę potwierdzić telefonicznie czy przyjmą te moje włosy :p tylko ciężko się dodzwonic

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Frida.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Moja grzywka już długa, ale teściowa się zaoferowała, że mi obetnie, chyba mam do niej tyle zaufania, że skorzystam 😅

Za to widziałam się z moimi rodzicami wczoraj i odrost mojej matki widać z daleka 🙈 ma znajomą fryzjerkę, która trzymała jej termin, więc jest zapisana na ten tydzień i odlicza dni do wizyty 🤣🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niemożliwe dzis.... Tytus wstał jak zawsze o 5 ale o 9 zrobił sobie 3godzinna drzemkę (ostatnia taka we wrześniu po szczepieniu)

Kupiliśmy używany pchacz. Na początku ręce leciały a nogi zostawały tak na to napierał. Po kilku dniach juz jest lepiej. Juz jakos z tym chodzi a nie leci jak szalony.

Nie mogłam nauczyć go robic brawo. 2 dni temu sobie wstał i sie puścił i tak stał. Mowie do niego pięknie brawo a ten sobie zaczął klaskać. I w końcu załapał brawo.

Dzis mi fryzjerka dała znac ze ma wolne okienko dla mnie w czwartek. Ale czad isc do fryzjera :)

Chimera, Kalija, werni lubią tę wiadomość

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, ja chcę coś takiego kupić... nie wiem czy to jest spoko, ale się okażę.

https://allegro.pl/oferta/skaczacy-konik-skoczek-tootiny-z-pompka-12m-5858288970

Moj to lubi jak go złapię pod pachy i skacze, albo sam się czegoś łapie i skacze, tańczy :)

• Kalija Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3h drzemka... ja to po godzinie bym sprawdzała czy dziecko oddycha 😂 u nas takie spanie było w gondoli na spacerze , stare dobre czasy 😅😂

dqprgu1royghdo7j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza godz się wiercił a ja nie mogłam zasnąć (chciałam sobie pospać tez). Po godzinie usiadł w łóżeczku -myślec sobie No koniec spania- dałam smoczek to rzucił sie na poduszkę pokręcił i zasnął. Ja oczywiście przez ta chwile leżałam w totalnym bezruchu i bezdechy zeby nie stwierdził ze wstaje. Obudziłam sie o 11 bo mnie pęcherz cisnął. W łazience miała jego pranie do poskładania. To zaczelam ogarniać bo przeciez zaraz wstanie. Usiadłam w salonie i czekam. Czekam i czekam w końcu zrobiłam sobie kawe i zjadłam nawet ciasto a on dalej spał. Jak tylko zezarlam co miałam to słyszę jęki. Ooo wstał. Ide do sypialni a on dalej Kima 🤷‍♀️ No i tak doleciał do 3h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 21:08

Niebieska Gwiazda, Ania95, Kalija, trzydziecha, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha, Mikołaj w sobotę miał podobną drzemkę - spał 3,5 godziny 😀 obudził się przeze mnie, bo otworzyłam drzwi i weszłam do pokoju sprawdzić czy oddycha 😜 pewnie by dociągnął do 4 godzin.
    Ogólnie u nas drzemki są super. Pierwsza drzemka trwa 2 godziny, a druga godzinę 😀

kayama, Chimera, trzydziecha, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa wrote:
    Kayama, ja chcę coś takiego kupić... nie wiem czy to jest spoko, ale się okażę.

https://allegro.pl/oferta/skaczacy-konik-skoczek-tootiny-z-pompka-12m-5858288970

Moj to lubi jak go złapię pod pachy i skacze, albo sam się czegoś łapie i skacze, tańczy :)

Fajny, tylko czy dziecko będzie wiedziało co z tym zrobić :) Moja pod pachy staje mocno na nóżkach i piszczy z radości. Staram się jej tak nie trzymać póki sama nie zacznie stawać, ale parę razy ma chwilę się zdarzyło.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas drzemki często ma tylko jedną ok.2 do 2,5 ,godziny w porywach do 3 się zdarza, już można coś przez ten czas ogarnąć :) Ale jak ma jedną to muszę, pilnować wieczorem żeby była gotowa do spania w sensie wykapana i przebrana bo po karmieniu ok 19 czasami odlatuje i to już jest nocne spanie. Jak nie jest przebrana to budzi się za 2 godziny i potem jest problem z położeniem z powrotem.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej,odciągałam się o 24 i dopiero teraz.Myślałam,że eksploduje.Mam nadzieje,że nie będzie skutków ubocznych.

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama raczej sama nie będzie wiedziała... Trzeba będzie troszkę poczekać aż będzie dziecko wiedziało o co kaman.

• Chimera Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, Vaniliowa mój chrześniak dostał coś podobnego na roczek (bardziej osioł, ale generalnie o to samo kaman) i z początku słabo się interesował, pokazywali mu co to i zaczął czasem się bawić, ale bez szału. Za to jego młodszy brat (było to kilka lat później, rzecz jasna) był dużo bardziej zainteresowany, także zależy od dziecka 🙂

kayama lubi tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę takie drzemki 😭

Dziś u nas pobudka znów 6.30. Można budzik ustawiać z nią😁 ale już padła🤷‍♀️

dqprgu1royghdo7j.png
‹‹ 1735 1736 1737 1738 1739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ