X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, ale na pewno nie mamy ani w jednym, ani w drugim.
    Babka ze sklepu oglądała i też szukałam na internecie.
    Łudzę się, że znajdę taki który się da montować na pasy i bazę.... Choć ta kobietka mówiła że nie wie żeby był taki fotelik. Wtedy po zmianie auta byłaby wymarzona baza ☹️☹️

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy dostałam oczopląsu czy babysafe schnauzer jest mocowany za pomocą bazy i pasów ????
    Może ktoś sprawdzić ????
    Bo ja nie wiem czy to o to chodzi, czy widzę co chcę widzieć ?!?!?!?
    Boje się zacząć cieszyć ☹️ a byłoby tak wspaniale 😍😍

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Vaniliowa a to chamy ten zus, na jakiej podstawie zanizyli? Pomyślnego rozwiązania. My też mamy takie auto ze nie da się zamontować bazy :( Jeździ z pasami. Nogi już jej tak wystają ze trzeba pomyśleć o nowym foteliku. Czy roczne i starsze dziecko trzeba umieszczać już przodem do kierunku jazdy? Tyłem już się chyba nie da zapisać bo nogi musiała by zadzierac na oparcie :)

Dziecko wyrasta z łupiny w momencie, gdy wystaje mu głowa ponad fotelik. Na nogi nie trzeba patrzeć - mogą sobie wystawać.

• Chimera Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa tak to wygląda, też znalazłam taką informację. Mają ten fotelik w tym sklepie gdzie nam dobierali, w linku poniżej jest do nich telefon, może jeszcze coś Ci doradzą, bo serio facet się super zna w temacie i zajmują się tylko fotelikami:
    https://sklep.fotelik.info/babysafe-schnauzer.html

Poczytaj też to:
    https://osiemgwiazdek.pl/pasvsisofix,24,4

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa wrote:
    Nie wiem czy dostałam oczopląsu czy babysafe schnauzer jest mocowany za pomocą bazy i pasów ????
    Może ktoś sprawdzić ????
    Bo ja nie wiem czy to o to chodzi, czy widzę co chcę widzieć ?!?!?!?
    Boje się zacząć cieszyć ☹️ a byłoby tak wspaniale 😍😍
    Doczytałam że owszem można albo isofix albo pasy, z tym że tyłem na pasach tylko do 13 kg dziecka, ale zawsze jakiś zapas czasu byś miała 😊

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa nam polecali ten fotelik w 2 sklepach ale nie zdecydowaliśmy sie bo nie chcieliśmy z baza i jest do 18kg

I faktycznie na stronie jest tez ze mocowanie moze byc tylko na pasy 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 07:43

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny! Super że jesteście i można na was polegać 😍

Chimera zrobiłam sobie screena i będę uderzać w ten sklep 😍

Nacha, a czemu nie chcieliście z bazą ?
    Mnie znowu ta kobieta mówiła, że lepsze do 18kg bo są lepiej dostosowane do małych dzieci.
    Jaki w takim razie macie fotelik?

Byliśmy w sklepie osiem gwiazdek i się zawiodłam.... Gościu polecał tylko foteliki w okolicach 2 tysięcy, sugerując że te tańsze to szit... Był z nami taki jeden Pan, który też szukał czegoś powyżej 9kg i mówił do tego faceta z ośmiu gwiazdek że chce coś tańszego to my pokazał jakiś za 1500 i powiedział że na tańsze nie ma co patrzeć bo nie ma tańszych dobrych. Ewidentnie widziałam, że zainteresowany nie celuje w tak kosztowne foteliki, a gościu ze sklepu chyba nie rozumie, że nie każdego stać... 🤷🤷

• Chimera Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cieniu. My jak wybieraliśmy ten pierwszy, to facet nam mierzył do obu aut, trwało to ponad godzinę. Do męża auta pasowało sporo modeli (żeby katy były zachowane itp.), ale do mojej skody już gorzej, więc ostatecznie dał nam do wyboru 3 z najlepszą pozycją. Rozstrzał cen był, ale facet wcale nie polecał tego najdroższego, także tym zyskał w moich oczach 😉 Jako że kupowaliśmy z bazą, to od razu wybierał takie żebyśmy potem "mieli dobrą kontynuację" na tej samej bazie.

Tam musisz zadzwonić i się umówić na konkretny dzień i godzinę, bo oni mają 3 sklepy, ale obsługa jest jedna i jeżdżą między nimi (drugi punkt w Krakowie, a trzeci to w ogóle nie wiem). Jak myśmy kupowali fotelik, to oni w Chorzowie bywali 2 dni w tygodniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa generalnie obawiamy sie ze 18 kg Tytusowi strzeli dużo szybciej i szukaliśmy do 25.
    No i jak mój Krzysiek zobaczył model Labrador od babysafe to sie na niego troche uparł. Generalnie ja nie żałuje zakupu.
    Nie lubię sklepów gdzie wciskają wszystko co najdroższe. Nam przedstawiono rożne aspekty. O co chodzi z tymi adac testami. Czemu nie wszystkie maja itd. Skoro polecano nam ta firmę w 2 sklepach a jeden bardzo szanuje to wzięliśmy (obsługa prowadzi na instagramie super relacje pokazują wózki i foteliki opowiadają o nich, doradzają-bobowozki Gdynia- polecam zaobserwować)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 09:41

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam jeszcze z opcją montażu na pas i ISOFIX. Graco slimfit oraz Kinder Kraft vado. Od razu mi lepiej 😊 bo tez maja opcje na których mi zależy czyli możliwość jazdy przodem i tyłem 😊 wiadome że wolałabym obrotowca, no ale i tak jestem zadowolona, że jednak coś się znalazło 😍😍😍 w takim razie pozostało mi umówić się do tego sklepu z fotelikami 😊 ale też poobserwuje te bobowozki na insta ❤️
    Dziękuję moje miłe Panie 😍

A tak PS. Co kupujecie dzieciakom na Dzień Dziecka ? 😊

Nacha lubi tę wiadomość

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch śpi w balkonie w gondoli iw sumie tylko po to jej teraz używamy, oczywiście trzeba cały czas zerkać bo jak się budzi to wstaje i wychodzi :p

Co do fotelików typ u nas głowa jeszcze nie wystaje więc wstrzymaliśmy temat plus jesteśmy zieloni więc czekaliśmy aż otworzą sklepy żeby nam ktos wyjaśnił czym się różnią. Też słyszałam że tyłem jak najdłużej.

Pytanie - Po co montowanie na ISOFIX w tym foteliku? Czy on nie siedzi na stałe w aucie?

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziecha uważam, że pierwszy fotelik na bazie to superwygoda, poza tym widziałam wiele osób jak przypinają fotelik pasami tak, że dosłownie lata w każdą stronę, a jednak się go co chwila wpina i wypina, a to jak jest wpięty rzutuje na bezpieczeństwo, może mieć super oceny w testach, a co z tego jak słabo wpięty. Gdybyśmy nie mieli bazy z pierwszego fotelika, to pewnie byśmy pojechali do punktu na dobranie i obsługa zamontowałaby nam go w aucie, a my byśmy go nie przekładali potem.

Mamy dwa auta, a w praktyce póki dziecko jeździ w wózku, to nie ma sensu do mojego auta wpinać fotelika, bo wózek się do bagażnika nie zmieści.🙈 Także u nas mimo że był mierzony do obu, to jest zapięty od początku w aucie męża i ja się nim wożę, a on moim. Od sierpnia baza była wypięta na 2 dni jak mąż jechał na szkolenie i zabierał do auta pasażerów.

Jak ktoś chce obrotowy fotelik, to na pasy chyba nie ma takiej opcji. Nie wiem też jak z pochyleniem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 11:46

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie trzeba jechać dopasować, my też mamy dwa samochody ale mówię mężowi że bez sensu żebyśmy później przepinali bten fotelik. No chyba że w razie konieczności, bo to różnie bywa.
    My mamy ten pierwszy fotelik na pasy i jak mąż go zamocuje to nic go nie ruszy haha. Gorzej ze mną, bo dla mnie to męka.

No z tego co oglądałam to nie znalazłam obrotowego na pasy. Są tam opcje pochylania.

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa wrote:
    Niestety, ale na pewno nie mamy ani w jednym, ani w drugim.
    Babka ze sklepu oglądała i też szukałam na internecie.
    Łudzę się, że znajdę taki który się da montować na pasy i bazę.... Choć ta kobietka mówiła że nie wie żeby był taki fotelik. Wtedy po zmianie auta byłaby wymarzona baza ☹️☹️
    U nas w starym samochodzie też nie było isofixa wcale, ale małż kupił mocowanie na nacie i mąż zamontował. Podobno są jakieś filmiki w sieci, bo on robił to bez niczyjej pomocy 😉 Co prawda jest to dodatkowy koszt, ale można pokombinować jak komuś mocno zależy.

Edit :doczytałam, że już wstępnie znalazłaś rozwiązanie :)

My jeszcze nie szukaliśmy drugiego fotelika. Może czas się rozejrzeć 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 13:24

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, czyli jednak da się samemu wmontować ISOFIX. Kurde ja już jestem coraz bardziej głupia z tego haha.
    A pamiętasz jaki to koszt? 🤔

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera tak tak, ten pierwszy to jasne, marzyłam o isofixie jak trzeba było się szarpać z mocowaniem. Chodziło mi o ten kolejny siedzący fotelik, że zdaje się że on jest raczej na stałe w aucie o ile ktoś używa jednego auta.

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocowanie na isofix to bardziej wygoda. U nas (babysafe lobrador) mamy zamocowany tyłem do kierunku na bolce isofix i pas od fotelika Top tether. Tyłem nie mammozliwosci zmiany kata pochylenia (przodem juz tak) i przy mocowaniu na pas samochodowy nie działa właśnie obracanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 16:38

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to już całkowicie mam mętlik 😉

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że wreszcie doczekaliśmy się pierwszego ząbka - 2 dni po 9 miesiącu :P Jeszcze cały nie wyszedł ale już kawałek się przebił.

Chimera, werni, Niebieska Gwiazda, Niezapominajka5, kayama, trzydziecha lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest 6 ząbków, a co najlepsze.... Jak wyszedł 6-ty (dolna dwójka) to nawet bym nie pomyślała, zero objawów. Karmię małego obiadkiem, patrzę a tam ząbek 😊

Frida, a jak u Was ząbkowanie? Jakieś przykre objawy?
    Mój Adaś był płaczliwy wieczorami jak górne jedynki wychodziły ☹️ widziałam jak cierpi ☹️

‹‹ 1737 1738 1739 1740 1741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ