X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zastanawiam co to znaczy gotowa?Dziecko wszystkiego musi się nauczyć.Jak będzie się uczyć jeść łyżką w wieku trzech lat to też się ubrudzi.
    Z innej beczki,muszę zrobić zejściówkę z jednej sesji kpi i troche się boje zastojów i tak wewnętrznie szkoda.Zapasy mam duże w mrożonkach u mnie około 12l i trzeba wykorzystać w 0.5roku i u rodziców koło 15l do wykorzystania w ciągu roku.Więcej mrozić jest bez sensu.

• kayama Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój R jest pedantem więc w porównaniu do niego to ja mam luzik ;) U mnie z kolei siostra i mama sa balaganiarami, ja nie jestem w stanie w takim rozgardiaszu jaki one mają funkcjonować. Odkąd mamy mała to jest i tak u nas bałagan ale staram się to trochę ogarniac. Bałagan po prostu męczy, ciężko nawet odpoczywać.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska ja zeszłam na 5 sesji. Czekam na spadki, ale już nie mam siły robić po 10 na dobę. Teraz po roku już można wprowadzać krowie , a i mrożonek mam jeszcze 3 szuflady.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, powiem Ci że ja wolę iść spać i mieć siłę na dzieciaki niż latać na mopie lub szmacie 🙈 nie mam porządku, nie lśni u mnie, dzieciaki często chodzą brudne bo coś kapło, spadło, w trawie się wytarzali itp i mam to w nosie, Nikodem jak się zaleje wodą że muszę go przebrać to wpada w szał i kopie, wolę sobie tego oszczędzić, wystarczy mi szaleństwo przy zmianie pieluchy 🤣

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • kayama Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Kayama, powiem Ci że ja wolę iść spać i mieć siłę na dzieciaki niż latać na mopie lub szmacie 🙈 nie mam porządku, nie lśni u mnie, dzieciaki często chodzą brudne bo coś kapło, spadło, w trawie się wytarzali itp i mam to w nosie, Nikodem jak się zaleje wodą że muszę go przebrać to wpada w szał i kopie, wolę sobie tego oszczędzić, wystarczy mi szaleństwo przy zmianie pieluchy 🤣

No rozumiem ale ja mam inaczej ;) Z mopem nie latam ale odkurzam wcale nie codziennie i podłogę myje raz w tyg. Tak że wcale nie przesadzam, rzadziej sprzątanie to już robi się syf. Zabawki układam, w szufladach porządek, w kuchni na blacie sprzątam (moja siostra ma kolekcję wszystkiego nie ma gdzie chleba ukroić.. 🙈) mi się lepiej z tym żyje. A Wika ma tyle ubranek ze przebranie to nie problem, przynajmniej wszystko ponosi ;) Mi więcej czasu zajmuje praca wieczorami i to jest problem :(
    Czy ktoś jeszcze sprząta czy tylko ja?;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 21:26

n59ydf9h7aj0jxnd.png

Wysłany: 22 maja 2020, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Niebieska ja zeszłam na 5 sesji. Czekam na spadki, ale już nie mam siły robić po 10 na dobę. Teraz po roku już można wprowadzać krowie , a i mrożonek mam jeszcze 3 szuflady.

Czekam na info od ciebie.Ja schodze z jednej sesji z 8 na 7.Jestem ciekawa jak przy większym zmniejszeniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2020, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Kayama u mnie na plamy z jedzenia pomogło wywieszenie prania do suszenia na słońcu, nawet jak po praniu była jeszcze plama, to po wyschnięciu już nie 😁😁 Próbowałam odplamiaczy i mydła marsylskiego, jak tu chyba elinka polecała i nic, a słońce dało radę

Mam nowy patent na plamy z warzyw i owoców - polewasz wrzątkiem :) wczoraj tak wyczyściłam bodziaki z plam po truskawkach.

Niebieska Gwiazda, Niezapominajka5, kayama, trzydziecha, Kalija lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2020, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    No rozumiem ale ja mam inaczej ;) Z mopem nie latam ale odkurzam wcale nie codziennie i podłogę myje raz w tyg. Tak że wcale nie przesadzam, rzadziej sprzątanie to już robi się syf. Zabawki układam, w szufladach porządek, w kuchni na blacie sprzątam (moja siostra ma kolekcję wszystkiego nie ma gdzie chleba ukroić.. 🙈) mi się lepiej z tym żyje. A Wika ma tyle ubranek ze przebranie to nie problem, przynajmniej wszystko ponosi ;) Mi więcej czasu zajmuje praca wieczorami i to jest problem :(
    Czy ktoś jeszcze sprząta czy tylko ja?;)

Ja sprzątam po najmniejszej linii oporu - głównie podłogi, żeby dzieci nie wycierały tony kurzu. Reszta raczej z doskoku i tyle ile mogę - czyli prawie nic. Mam to w nosie, przyjdzie czas, że będzie posprzątane. Teraz są ważniejsze rzeczy - zjeść coś lub odpocząć.

Myszk@, Niezapominajka5, werni, Kalija lubią tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, ja tak jak Ty lubię porządek, w brudzie nie umiem funkcjonować. Zrobię o wiele więcej w ciągu dnia jak mam czysto 😜 co 2 dni odkurzam, raz w tygodniu myję podłogi, na bieżąco myję naczynia, raz w tygodniu kurze ścieram. W szafach mam porządek, pranie mi nie zalega w koszu... Też taka jestem 😅 ale mi nie przeszkadza, że Mikołaj robi bałagan czy się pobrudzi podczas jedzenia. Po prostu po zabawie ogarniam szybko, a po jedzeniu jak trzeba to przebiorę i tyle 😊

kayama, werni, Kalija lubią tę wiadomość

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie byłam demonem sprzątania. Nie lubię sprzątać i juz🤦‍♀️
    Bywa różnie..ostatnio pranie nastawiam jak jest już sterta. A ubrania na złożenie czekają jeszcze dłużej 🙈 na szczęście nie muszę na nie patrzeć, bo leżą w pokoju, do którego zaglądam tylko jak biorę nowe ciuchy 🙈
    Ogólnie ciężko mi się ogarnąć z tym dbaniem o dom.
    Wolę ten czas spędzić z dzieckiem.
    Jedynie staram się myć podłogi 2x w tyg odkąd mała robi regularną froterke. Robię to tylko i wyłącznie dlatego, że nie mogę patrzeć jak wyglądają ubrania po chwili noszenia. Gdyby nie pies i nie wiosna (sierść), to pewnie byłoby czyściej. Jak zacznie chodzić, wrócę do starych nawyków mycia raz w tyg 😉

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 22 maja 2020, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U rodziców nie sprzątam.Jak jestem u siebie to jest inaczej.Sprzątać nie lubie.U mnie jest podział obowiązków.Jeśli chodzi o dziecko to może się ubrudzić,jak jest bardzo źle to przebieram.Starszy jak miał trzy lata chodził do przedszkola leśnego-tam to się brudził.Pamiętam jak przyszedł pierwszego dnia do domu i powiedział,że było super i że lepił z kolegą tort z błota.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2020, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    U rodziców nie sprzątam.Jak jestem u siebie to jest inaczej.Sprzątać nie lubie.U mnie jest podział obowiązków.Jeśli chodzi o dziecko to może się ubrudzić,jak jest bardzo źle to przebieram.Starszy jak miał trzy lata chodził do przedszkola leśnego-tam to się brudził.Pamiętam jak przyszedł pierwszego dnia do domu i powiedział,że było super i że lepił z kolegą tort z błota.

Jest w Łodzi takie przedszkole? Gdzie? Jakie są Twoje wrażenia?

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

• Chimera Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama mycie podłóg raz na tydzień to taki standard, po twoim poście myślałam, że latasz ze szmata nonstop 😉

Ja w tej chwili odkurzam co drugi dzień, zajmuje mi to więcej czasu, bo dziecko chce się wspinać na odkurzacz i co chwila oprze mi się o włącznik 🙈 mam w odkurzaczu regulację mocy ssania i to też jest świetna zabawka. Zawsze odkurzalam na średniej mocy, a teraz to albo mi ustawi ssanie takie, że nosem bym więcej wciągnęła, albo tak mocne, że mam obawy, że mi zaraz panele pozrywa 😅 Podłogi myje raz w tygodniu, chociaż przydałoby się dwa, bo pod koniec już widzę, że ciuszki brudne 🙄 no ale okna mam nieumyte chyba od grudnia 🙈🙈

menka2 lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, przy sprzątaniu też się z dzieckiem czas spędza, nawet nie wiesz jaka to zabawa 😂 jak odkurzam Miki chodzi za odkurzaczem, jak rozwieszam pranie to bawi się suszarką, jak je składam to mi rozwala sterty ubrań 😁 wszystko dłużej robię i czasami po 2 razy, ale dla mnie to też forma spędzania czasu razem, dziecko się przyzwyczaja, że są obowiązki domowe, a przy okazji ma frajdę 😊

werni lubi tę wiadomość

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to ja odkurzam dwa razy dziennie i tyle samo myje podłogę. Przy psie się nie da. Wystarczy że napije się wody, potem wejdzie w to mokre i wszędzie mam brudne ślady. Już nie mówię o futrze, bo mogłabym z niego jeszcze z 3 yorki ulepić.

atdchdgezzwqbf17.png

• menka2 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie uważam, że jestem jakimś pedantem - nie czuje też że mnie wykańcza to ale sprzątam codziennie. odkurzam nawet dwa razy dziennie. mycie podłóg co drugi dzień ;D tylko że kurde robie to w międzyczasie i nie ukrywajmy że zajmuje mi posprzątanie chaty całej max godzine więc nie jest to jakiś wyczyn ...

wszystko zależy jak jest dom/mieszkanie zorganizowane, ile ma metrów, jaki poziom bałaganu tolerujesz itp

ale dziecko to dziecko ... im brudniejsze tym bardziej szczesliwe ;) koniec kropka. a kady zrobi jak uważa

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka zgadzam się. Jak jestem u rodziców gdzie nie ma psa w domu to mam chill. Raz w tygodniu odkurze i umyje podłogi. Zastanawiam.sie nad roomba bo mam dość już latania z tym odkurzaczem. A szkoda mi gdzieś zamykać psa, bo razem z Karolka to najlepsza zabawa na świecie.

atdchdgezzwqbf17.png

• menka2 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze były rozważania o foteliki ... dziewczyny nienwarto kupować na maksymalną wagę ... śmiało bierzcie 9-18 lub nawet 0-18. Dlaczego? Nie ma nigdy uniwersalnych produktów. Zawsze gdzieś musi być kompromis.

Dla starszej kupiłam dawno temu fotelik 9-25 (do 18 w pasach wewnętrznych- później już pas samochodowy) i co? Przekroczyła wagę 18 i muszę zmienić fotelik bo nie pasuje w tej wyższej grupie:/ więc bez sensu się sugerowałam przy zakupie 🙄

Druga sprawa: jeśli tylko możecie to tyłem! To są maluszki i zobaczcie jak głowa ucieka przy przyspieszeniu auta ... Jak posadzicie przodem to przy nagłym hamowania głowę leci do przodu ... im dłużej tym lepiej tylem A argument że nogi się niemieszcza ... moja 4.5 latka ma dwie zdrowe nogi i nawet jest jej wygodniej tyłem niż przodem- po prostu jeździ na kokardke Al o wyrzuca poza fotelik nogi 😅 radzi sobie w każdym razie. Jak jeździ przodem to jej nogi wiszą w powietrzu i wkurzam się że nie może ich na fotel dać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 13:19

kayama lubi tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sprzatam i często odkurzam bo mam koty więc są kłaki itd. Nie jestem jakimś brudasem, jak mała się uswini to ja przebieram ale nie zabraniam jej z tego powodu brudzących aktywności. Dziecko mysi podotykać też mokrych lepiących rzeczy np.jedzenia,to fajne zmysłowe doświadczenie i frajda z samodzielności. Potem będzie brudzić sie w piaskownicy... A potem odpieluchowywania, więc też będzie wtedy szkoda spodenek czy majtek? Tego się nie uniknie,więc lepiej wyluzować.
    Miałam podobnie jak Chimera, moja mama też mi tak gderala a ja potem jednym uchem wpuszczalam drugim wypuszczałam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 16:55

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida, odpieluchowanie mnie przerasta, jak sobie pomyślę że będę to przechodziła po raz drugi, to 🤯 a małż o 3 wspomina... bo kiedyś trójkę chcieliśmy. Stan z dziś 7 par spodni 🙈 aktualnie starsza ma bunt na nocnik, widzę że przebiera nogami i jej mówię żeby szła, to albo musi coś dokończyć, albo idzie tempem ślimaka no i w efekcie nie wytrzymuje, a mnie już wk... bierze bo naprawdę ładnie już wołała.

Menka moja szwagierka się dziwi że starszą jeszcze tyłem wozimy i jak ona się tam mieści, oni swoją zaraz po roku dali przodem

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
‹‹ 1739 1740 1741 1742 1743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ