X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida, to teraz może już lawinowo pojdzie...
    U nas jest na bank 6 zębów bo jak mnie ugryzie w rękę lub nogę, to mi zostaje odcisk 🙈🙉😅 wydaje mi się, że jeszcze u góry i na dole są już przebite dwójki i w sumie jest 8 zęboli. W ostatnich dniach dużo się ślini i tylko szuka co by tu pogryźć 🙄 U nas na szczęście te ząbkowanie nie robi na nim aż takiego wrażenia, kilka popołudni bardziej marudnych się zdarzyło i to tyle...ufff

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Rozalka już od dobrych 2 miesięcy jak nie więcej miała wszystkie objawy ząbkowania... Slinila sie, gryzła wszystko, spała niespokojnie, nawet wysypki j odparzona pupa... I tak parę dni, za każdym razem myślałam ze wyjdzie ząb a tu wszystko cichło i za jakiś czas znowu to samo. Ale teraz już w końcu było mocno wypukłe to miejsce na dziasle więc czułam ze to juz nie będzie fałszywy alarm. Widać że męczy się z tym biedna i też śpi niespokojnie w nocy, w dzień chce cyca co chwilę, gryzie paluszki i ślina leje sie normalnie strumieniem. I girszy apetyt ma na stałe pokarmy, zwłaszcza te które trzeba gryźć . No ale oczywiście nie marudzi non stop, ogólnie jest wesoła ;) Ciekawe czy teraz pójdą szybko pozostałe zęby czy nadal będzie tak szło jak krew z nosa :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 21:59

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myjecie już dzieciom zęby szczoteczka i pasta? Pozwalają wam na to czy musicie trochę na siłę? Moja mała to w ogóle prawie nie da sobie tam grzebać, na razie myje jej dziasla gazikiem z wodą ale opiera się zwykle mocno. A jak w dzień coś zje z podłogi i chcę jej wyjąć to juz a ogóle niewykonalne 😆 Zaciska szczęki tak mkcno i nie da sobie wyjąć 😛

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś ma 8 zęboli.Szykują się czwórki,pewnie jeszcze troche zejdzie,ale wyczuwam pod palcem i bardzo się ślini.

• werni Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nadal cisza. A slini się ostatnio dużo i wkłada rączki do buzi i wszystkie zabawki. Czerwona pupę też ma.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa wrote:
    Niezapominajka, czyli jednak da się samemu wmontować ISOFIX. Kurde ja już jestem coraz bardziej głupia z tego haha.
    A pamiętasz jaki to koszt? 🤔
    Cos około stówy.
    Zamontować da się na bank, bo jak mój małż dał radę to nie jest to duża filozofia 🙈 on z tych średnio technicznych.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 21 maja 2020, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 brawo dla Rozalki 🌷
    U nas już 2 ząbki na pokładzie :) trzeci przebił się ze 4 dni temu. Może i Mela była troszeczkę bardziej marudna, ale to pikuś w porównaniu do tego, na co się szykowalam.

Aktualnie jesteśmy na etapie misek psa jako obiekt pożądania.
    Blw nam nie wychodzi. Co mała weźmie do rąk, to rzuca 🤦‍♀️
    Za to ładnie gryzie jak ja jej trzymam.
    Macie jakieś metody na to? 🤷‍♀️

Frida91 lubi tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, chyba tylko próbować, w końcu załapie 😊 mój za to nic nie da sobie podać 😒 musi sam i koniec a jak jednak próbuję to się wściekły w krzeselku rzuca, ewentualnie mogę mu podawać doidy 🙈 za to uwzial się na kocią kuwetę, stawiałam różne barykady ale wszystko ominie, dodam że starsza nawet nie zmierzała w tamtym kierunku 🙄 nie mogę tego wynieść bo kot musi mieć dostęp juz miski ma na parapecie...

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek

Wysłany: 22 maja 2020, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Niezapominajka, chyba tylko próbować, w końcu załapie 😊 mój za to nic nie da sobie podać 😒 musi sam i koniec a jak jednak próbuję to się wściekły w krzeselku rzuca, ewentualnie mogę mu podawać doidy 🙈 za to uwzial się na kocią kuwetę, stawiałam różne barykady ale wszystko ominie, dodam że starsza nawet nie zmierzała w tamtym kierunku 🙄 nie mogę tego wynieść bo kot musi mieć dostęp juz miski ma na parapecie...
    U mnie to samo z miską 🤦‍♀️ są do niej wyścigi. Przesuwanie już opanowała, więc zastawianie nie bardzo coś daje- opóźnia jedynie całą akcję 😁 A co po niższej konstrukcji się wspina. Już parę razy się w wodzie paplała. Mam tylko nadzieję, że pić jeszcze nie zdążyła (raz późno dobiegłam i nie jestem pewna 🙈).

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dawałam z początku jedzenie łyżeczką, a tylko od czasu do czasu jakiś kawałek marchewki, piętkę z chleba czy jakieś placuszki usmażone. Z początku większość kończyła na podłodze, na ciuszkach, wtarta we włosy itd. 🙈 w tej chwili jest już coraz lepiej, daje radę też mniejsze kawałki łapać do rączki, czasem nawet uda się je wepchnąć do buzi 😉 Wczoraj dostał maliny i myślałam, że ściśnie na maxa i tylko sok się wszędzie poleje, już się zastanawiałam czym ja to spiorę, a on ładnie wziął i hyc od razu do buzi 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 06:21

Niebieska Gwiazda, Niezapominajka5, Kalija lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio też nie chce brać z ręki, musi sama wziąć rączką i do buzi 😀
    Na kocie miski też był szał, wcześniej je chowa łam ale tetaz trzymam normalnie na podłodze i mowie za każdym razem stanowczo nie wolno. Zwykle działa. Rzadko jej mówię że czegoś niw wolno ale jak już mówię to pilnuję tego i staram się być stanowcza. Czasem popłacze ale zwykle wtedy jej podsuwam coś innego żeby sie zajęła. Za to jak widzi chociaż okruch kociego żarcia na podłodze to leci i zjada. Już parę razy jej się udało 🙈

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • werni Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mały ładnie je z łyżeczki. Mało je rączką, a jak już coś ma to czasami trafia do buzi.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nadal ani cienia zębów :(
    Rączka je tylko chrupki kukurydziane, i w silikonowym smoczku banana albo inny miękki owoc czy marchewkę. Nie daje jej nic brudzacego do ręki bo już mam i tak dosyć nerwa ze ciągle wszystko ulane żółtymi obiadkami :-[ Tyle ma ładnym ubranek i na wielu sa plamy nie do sprania. Dziennie idzie z 8 sliniakow.
    Pije ładnie sama z doidy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 11:52

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama u mnie na plamy z jedzenia pomogło wywieszenie prania do suszenia na słońcu, nawet jak po praniu była jeszcze plama, to po wyschnięciu już nie 😁😁 Próbowałam odplamiaczy i mydła marsylskiego, jak tu chyba elinka polecała i nic, a słońce dało radę

kayama lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dużo plam sie nie spiera no ale trudno. Ważniejsze dla mnie ejst żeby się uczyła samodzielności i miała frajdę z jedzenia niż te ubranka ;) Najwyżej się je wyrzuci. Albo te ładniejsze zakladam tylko w gości itp, nie do jedzenia.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, przyzwyczaj się do plam i brudzenia się, bo serio dzieci są tylko dziećmi i się po prostu brudzą i zdarzy się że coś zniszczą 😉

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • werni Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak widzę plamę to piorę płynem do mycia naczyń 🙈

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    U nas też dużo plam sie nie spiera no ale trudno. Ważniejsze dla mnie ejst żeby się uczyła samodzielności i miała frajdę z jedzenia niż te ubranka ;) Najwyżej się je wyrzuci. Albo te ładniejsze zakladam tylko w gości itp, nie do jedzenia.

Problem w tym ze w gości się teraz nie chodzi ;) my przynajmniej unikamy. A ubranka dawno temu kupione śliczne to w domu nosi. Ja Wike będę uczyć łyżeczką jak już będzie gotowa. W śliniaki z rekawkami.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie znoszę plam i brudu, ciągle latam i czyszcze po niej, jak się zaleje czy uleje to przebieram. Chyba się nie przyzwyczaje ;)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ja nie znoszę plam i brudu, ciągle latam i czyszcze po niej, jak się zaleje czy uleje to przebieram. Chyba się nie przyzwyczaje ;)
    Moja matka też tak ma i szczerze tego nienawidziłam i w żadnym wypadku jej podejście nie sprawiło że byłam bardziej uważna czy że bardziej przywiązywałam uwagę do porządku. Taka presja na porządki wręcz działała odwrotnie 🙄

‹‹ 1738 1739 1740 1741 1742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ