X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida, to teraz może już lawinowo pojdzie...
    U nas jest na bank 6 zębów bo jak mnie ugryzie w rękę lub nogę, to mi zostaje odcisk 🙈🙉😅 wydaje mi się, że jeszcze u góry i na dole są już przebite dwójki i w sumie jest 8 zęboli. W ostatnich dniach dużo się ślini i tylko szuka co by tu pogryźć 🙄 U nas na szczęście te ząbkowanie nie robi na nim aż takiego wrażenia, kilka popołudni bardziej marudnych się zdarzyło i to tyle...ufff

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Rozalka już od dobrych 2 miesięcy jak nie więcej miała wszystkie objawy ząbkowania... Slinila sie, gryzła wszystko, spała niespokojnie, nawet wysypki j odparzona pupa... I tak parę dni, za każdym razem myślałam ze wyjdzie ząb a tu wszystko cichło i za jakiś czas znowu to samo. Ale teraz już w końcu było mocno wypukłe to miejsce na dziasle więc czułam ze to juz nie będzie fałszywy alarm. Widać że męczy się z tym biedna i też śpi niespokojnie w nocy, w dzień chce cyca co chwilę, gryzie paluszki i ślina leje sie normalnie strumieniem. I girszy apetyt ma na stałe pokarmy, zwłaszcza te które trzeba gryźć . No ale oczywiście nie marudzi non stop, ogólnie jest wesoła ;) Ciekawe czy teraz pójdą szybko pozostałe zęby czy nadal będzie tak szło jak krew z nosa :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 21:59

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myjecie już dzieciom zęby szczoteczka i pasta? Pozwalają wam na to czy musicie trochę na siłę? Moja mała to w ogóle prawie nie da sobie tam grzebać, na razie myje jej dziasla gazikiem z wodą ale opiera się zwykle mocno. A jak w dzień coś zje z podłogi i chcę jej wyjąć to juz a ogóle niewykonalne 😆 Zaciska szczęki tak mkcno i nie da sobie wyjąć 😛

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś ma 8 zęboli.Szykują się czwórki,pewnie jeszcze troche zejdzie,ale wyczuwam pod palcem i bardzo się ślini.

• werni Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nadal cisza. A slini się ostatnio dużo i wkłada rączki do buzi i wszystkie zabawki. Czerwona pupę też ma.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa wrote:
    Niezapominajka, czyli jednak da się samemu wmontować ISOFIX. Kurde ja już jestem coraz bardziej głupia z tego haha.
    A pamiętasz jaki to koszt? 🤔
    Cos około stówy.
    Zamontować da się na bank, bo jak mój małż dał radę to nie jest to duża filozofia 🙈 on z tych średnio technicznych.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 21 maja 2020, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 brawo dla Rozalki 🌷
    U nas już 2 ząbki na pokładzie :) trzeci przebił się ze 4 dni temu. Może i Mela była troszeczkę bardziej marudna, ale to pikuś w porównaniu do tego, na co się szykowalam.

Aktualnie jesteśmy na etapie misek psa jako obiekt pożądania.
    Blw nam nie wychodzi. Co mała weźmie do rąk, to rzuca 🤦‍♀️
    Za to ładnie gryzie jak ja jej trzymam.
    Macie jakieś metody na to? 🤷‍♀️

Frida91 lubi tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, chyba tylko próbować, w końcu załapie 😊 mój za to nic nie da sobie podać 😒 musi sam i koniec a jak jednak próbuję to się wściekły w krzeselku rzuca, ewentualnie mogę mu podawać doidy 🙈 za to uwzial się na kocią kuwetę, stawiałam różne barykady ale wszystko ominie, dodam że starsza nawet nie zmierzała w tamtym kierunku 🙄 nie mogę tego wynieść bo kot musi mieć dostęp juz miski ma na parapecie...

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek

Wysłany: 22 maja 2020, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Niezapominajka, chyba tylko próbować, w końcu załapie 😊 mój za to nic nie da sobie podać 😒 musi sam i koniec a jak jednak próbuję to się wściekły w krzeselku rzuca, ewentualnie mogę mu podawać doidy 🙈 za to uwzial się na kocią kuwetę, stawiałam różne barykady ale wszystko ominie, dodam że starsza nawet nie zmierzała w tamtym kierunku 🙄 nie mogę tego wynieść bo kot musi mieć dostęp juz miski ma na parapecie...
    U mnie to samo z miską 🤦‍♀️ są do niej wyścigi. Przesuwanie już opanowała, więc zastawianie nie bardzo coś daje- opóźnia jedynie całą akcję 😁 A co po niższej konstrukcji się wspina. Już parę razy się w wodzie paplała. Mam tylko nadzieję, że pić jeszcze nie zdążyła (raz późno dobiegłam i nie jestem pewna 🙈).

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dawałam z początku jedzenie łyżeczką, a tylko od czasu do czasu jakiś kawałek marchewki, piętkę z chleba czy jakieś placuszki usmażone. Z początku większość kończyła na podłodze, na ciuszkach, wtarta we włosy itd. 🙈 w tej chwili jest już coraz lepiej, daje radę też mniejsze kawałki łapać do rączki, czasem nawet uda się je wepchnąć do buzi 😉 Wczoraj dostał maliny i myślałam, że ściśnie na maxa i tylko sok się wszędzie poleje, już się zastanawiałam czym ja to spiorę, a on ładnie wziął i hyc od razu do buzi 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 06:21

Niebieska Gwiazda, Niezapominajka5, Kalija lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio też nie chce brać z ręki, musi sama wziąć rączką i do buzi 😀
    Na kocie miski też był szał, wcześniej je chowa łam ale tetaz trzymam normalnie na podłodze i mowie za każdym razem stanowczo nie wolno. Zwykle działa. Rzadko jej mówię że czegoś niw wolno ale jak już mówię to pilnuję tego i staram się być stanowcza. Czasem popłacze ale zwykle wtedy jej podsuwam coś innego żeby sie zajęła. Za to jak widzi chociaż okruch kociego żarcia na podłodze to leci i zjada. Już parę razy jej się udało 🙈

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • werni Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mały ładnie je z łyżeczki. Mało je rączką, a jak już coś ma to czasami trafia do buzi.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nadal ani cienia zębów :(
    Rączka je tylko chrupki kukurydziane, i w silikonowym smoczku banana albo inny miękki owoc czy marchewkę. Nie daje jej nic brudzacego do ręki bo już mam i tak dosyć nerwa ze ciągle wszystko ulane żółtymi obiadkami :-[ Tyle ma ładnym ubranek i na wielu sa plamy nie do sprania. Dziennie idzie z 8 sliniakow.
    Pije ładnie sama z doidy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 11:52

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama u mnie na plamy z jedzenia pomogło wywieszenie prania do suszenia na słońcu, nawet jak po praniu była jeszcze plama, to po wyschnięciu już nie 😁😁 Próbowałam odplamiaczy i mydła marsylskiego, jak tu chyba elinka polecała i nic, a słońce dało radę

kayama lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dużo plam sie nie spiera no ale trudno. Ważniejsze dla mnie ejst żeby się uczyła samodzielności i miała frajdę z jedzenia niż te ubranka ;) Najwyżej się je wyrzuci. Albo te ładniejsze zakladam tylko w gości itp, nie do jedzenia.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, przyzwyczaj się do plam i brudzenia się, bo serio dzieci są tylko dziećmi i się po prostu brudzą i zdarzy się że coś zniszczą 😉

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • werni Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak widzę plamę to piorę płynem do mycia naczyń 🙈

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    U nas też dużo plam sie nie spiera no ale trudno. Ważniejsze dla mnie ejst żeby się uczyła samodzielności i miała frajdę z jedzenia niż te ubranka ;) Najwyżej się je wyrzuci. Albo te ładniejsze zakladam tylko w gości itp, nie do jedzenia.

Problem w tym ze w gości się teraz nie chodzi ;) my przynajmniej unikamy. A ubranka dawno temu kupione śliczne to w domu nosi. Ja Wike będę uczyć łyżeczką jak już będzie gotowa. W śliniaki z rekawkami.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie znoszę plam i brudu, ciągle latam i czyszcze po niej, jak się zaleje czy uleje to przebieram. Chyba się nie przyzwyczaje ;)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ja nie znoszę plam i brudu, ciągle latam i czyszcze po niej, jak się zaleje czy uleje to przebieram. Chyba się nie przyzwyczaje ;)
    Moja matka też tak ma i szczerze tego nienawidziłam i w żadnym wypadku jej podejście nie sprawiło że byłam bardziej uważna czy że bardziej przywiązywałam uwagę do porządku. Taka presja na porządki wręcz działała odwrotnie 🙄

‹‹ 1738 1739 1740 1741 1742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ