X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dziś był łaskawy i pospał do 5:40 😂😂 czuje się wyspana jak młody bóg 🙈🤷🏻

U nas raz ostatnio była drzemka 2:40 i pewnie też bym chodziła wokół dziecka i sprawdzała, ale na swoje szczęście przespałam się również 😁😁 tyle wygrać!!

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzieć w domu ma drzemki tak po godzince.Jak wystawie na balkon to 3 a czasem 3.5 godziny spania.Wiadomo wybieram drugą opcje ale trzeba pilnować mocno bo różne ptactwo lata.Ja nie sprawdzam czy wszystko ok,starszak też miał długie drzemki,3godziny to krótka była.

• Kalija Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Mój dzieć w domu ma drzemki tak po godzince.Jak wystawie na balkon to 3 a czasem 3.5 godziny spania.Wiadomo wybieram drugą opcje ale trzeba pilnować mocno bo różne ptactwo lata.Ja nie sprawdzam czy wszystko ok,starszak też miał długie drzemki,3godziny to krótka była.

W sumie to ja nie wystawiałam na balkon, może to i dobry pomysł 🤔 musze spróbować

dqprgu1royghdo7j.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w czym wystawiacie ma balkon? Moja się już w gondoli nie mieści :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png

Wysłany: 19 maja 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W gondoli już dawno się nie mieści i umie z niej wychodzić.
    Zależy od pogody jak zbiera się na deszcz to spacerówka ale jest upięty.Jak jest ładnie to turystyczne łóżeczko rokładam.

• Chimera Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas póki jeździł w go goli, to rzeczywiście drzemki na spacerze były do 3h. Po przesiadce do spacerówki już tak kolorowo nie jest i zdecydowanie lepsze spanie ma w domu niż na dworze, ale miejsca u nas niezbyt ustronne 🙄 na ogródku może i spokój, to blisko kościół i jak mi zaczną dzwony walić w południe lub na mszę, to pobudka murowana 🤦🏻‍♀️

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma może któraś z Was fotelik (dla dziecka od 9kg) mocowany przez pasy?

Jestem zła, bo byliśmy oglądać foteliki, no a że nie mamy w samochodzie ISOFIX jesteśmy zmuszeni kupić fotelik montowany za pomocą pasów... Nie uśmiecha mi się to za bardzo, tym bardziej że kobieta w sklepie z fotelikami zrobiła mi nadzieję, że da się isofixa dorobić do auta, a jednak niestety w naszym nie ma takiej możliwości.
    Mieliśmy w tym roku kupić "nowy" samochód, aczkolwiek w związku z koronawirusem sprawy sądowe przesunięte no i jestem w kropce. Walczę z zusem, ponieważ zaniżyli mi zasiłek macierzyński.
    Obawiam się, że będę zmuszona do fotelika bez bazy. Nie jeździmy niewiadomo jak dużo z młodym, ale jednak myślę że baza to wygoda i większe bezpieczeństwo. ☹️

• Chimera Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy ten pierwszy fotelik kupili z bazą i teraz dokupiliśmy następny pasujący (akurat dziś przyszedł). Oczywiście te modele tak szybko się zmieniają, że już jest x nowych, a tego do naszej bazy to na necie znalazłam tylko w 3sklepach (maxicosi to nawet na stronie już nie pokazuje go🤷🏻). Jeśli chodzi o wygodę bazy, to myślę, że teraz to już nie będzie miało takiego znaczenia. Jak dla mnie te pierwsze pół roku jak się dziecko w tym foteliku nosiło, to tak, bo klik i zapięte, nie trzeba z pasami kombinować.

Myśmy tamten fotelik i bazę kupowali w foteliki info-mają siedzibę w Chorzowie przy DTŚ, bardzo byłam zadowolona z faceta, bo dopasowywał nam do dwóch aut, mierzył i w ogóle. Ten następny zamówiliśmy przez neta, bo pod te bazę pasuje jeden.

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, A to do jazdy przodem czy tyłem? Ja oglądałam obrotowe i te co mają funkcje przód tył... No jestem zła. Chwilę jeszcze poczekamy, ale nie wiem co to da... Gdybym wiedziała, że wygramy ZUS to bez zastanowienia szukałabym auta 😍

• werni Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że wygrałaś. To aż takie z nimi były problemy?

Wczoraj dałam 1 raz kiwi małemu. Ale się krzywił :) zjadł trochę.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa ten jest z opcją jazdy tyłem i powyżej pewnego wzrostu też przodem.

Trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie sprawy po twojej myśli. Może jeśli się uda wygrać, to po zakupie auta będzie się dało dokupić bazę do fotelika który wybierzecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 07:05

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wygrałam jeszcze, czekam na termin sprawy, a że sytuacja jest jaka jest to sobie jeszcze poczekam nie wiem ile ☹️
    Niestety, ale są problemy, po części przez mojego szefa, co właściwie nie powinno mnie interesować. W tym czasie co poszłam na zwolnienie firma była w stracie, nie przynosiła podobno zysków... Tyle nerwów co przez to straciłam to głowa mała.

Ta babka w sklepie mówiła, że to są inne foteliki i albo z bazą, albo bez... Więc bardzo słabo ☹️

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa, my oglądaliśmy foteliki jak dla starszej kupowaliśmy i jeden oglądaliśmy zapinany na pasy, jak nam go zamontowali to nie do ruszenia, ale przedni fotel musiał być na max do przodu bo patrzyliśmy tylko na rwf. Obrotowy też oglądaliśmy i owszem mega wygoda wsadzić takie większe dziecko ale denerwowało nas że ten fotelik na bazie wydawał dźwięki 🙈

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa wrote:
    Ta babka w sklepie mówiła, że to są inne foteliki i albo z bazą, albo bez... Więc bardzo słabo ☹️
    A kurde, racja, to w tych pierwszych jest albo tak albo tak 🤦🏻‍♀️ Ja to jednak przed 6 jeszcze nie funkcjonuje normalnie🙊

• kayama Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa a to chamy ten zus, na jakiej podstawie zanizyli? Pomyślnego rozwiązania. My też mamy takie auto ze nie da się zamontować bazy :( Jeździ z pasami. Nogi już jej tak wystają ze trzeba pomyśleć o nowym foteliku. Czy roczne i starsze dziecko trzeba umieszczać już przodem do kierunku jazdy? Tyłem już się chyba nie da zapisać bo nogi musiała by zadzierac na oparcie :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Vaniliowa a to chamy ten zus, na jakiej podstawie zanizyli? Pomyślnego rozwiązania. My też mamy takie auto ze nie da się zamontować bazy :( Jeździ z pasami. Nogi już jej tak wystają ze trzeba pomyśleć o nowym foteliku. Czy roczne i starsze dziecko trzeba umieszczać już przodem do kierunku jazdy? Tyłem już się chyba nie da zapisać bo nogi musiała by zadzierac na oparcie :)
    Bratanek mojego męża przesiadł się przodem do kierunku jazdy w wieku 4lat.

W tym naszym foteliku jest info, że do 15miesiąca tyłem, potem można dziecko posadzić przodem, ale rekomendowane jest żeby jeździło tyłem do kierunku jazdy jak długo się da (do 105cm wzrostu w przypadku tego fotelika).

werni lubi tę wiadomość

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, teoretycznie jak Ci dziecko wyrasta z łupiny to możesz go wsadzić do fotelika przodem... Ale tyłem jest dużo bezpieczniej i rekomendują jak najdłuższe przewożenie dzieci tyłem. Moja starsza jeszcze jeździ tyłem i chciałabym żeby minimum do 4 rż tak jeździła.
    W weekend pojechaliśmy do dziadków, małż musiał gwałtownie zahamować, kot się rozmiauczal bo go w klatce rzuciło, mną porządnie szarpnęło, a dzieciaki nawet nie drgnęły, spały dalej, nawet głowa im się nie przesunęła

Chimera, kayama, Niebieska Gwiazda, werni lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek

Wysłany: 20 maja 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyłem do kierunku jazdy jak najdłużej.Starszak zaczął jeździć przodem jak miał 2lata i 8 miesięcy.Musieliśmy tak zrobić bo bardzo krzyczał i płakał i nie dało się uspokoić.Po zmianie na przód nastąpił spokój,no powiedzmy spokój.
    Kayama w fotelach na stałe jest więcej miejsca na nogi dziecka.

kayama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w końcu kupiliśmy fotelik polskiej firmy BabySafe, model Labrador. Jest przedtem i tyłem, obrotowy, na bolce isofix i pas Top tether. Mały jeździ tyłem. Mocowanie mamy na isofix i pas TT. Jesli na pas samochodowy to nie działa opcja obrotu Takze nie jest tak ekstra. Nie ma testu adac ale w sklepie wytłumaczyli nam ze nie trzeba sie upierać na to bo Niemcy nie maja powodów testować fotelików marginalnych firm. A firma Babysafe to dobra firma.
    Początkowo chciałam joie stages fx ale nigdzie nie było zeby przymierzyć do auta. Fotelik miał byc przodem i tyłem i do 25kg. No i joie wcale nie jest lepszy od BabySafe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 13:25

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa wrote:
    Ma może któraś z Was fotelik (dla dziecka od 9kg) mocowany przez pasy?

Jestem zła, bo byliśmy oglądać foteliki, no a że nie mamy w samochodzie ISOFIX jesteśmy zmuszeni kupić fotelik montowany za pomocą pasów... Nie uśmiecha mi się to za bardzo, tym bardziej że kobieta w sklepie z fotelikami zrobiła mi nadzieję, że da się isofixa dorobić do auta, a jednak niestety w naszym nie ma takiej możliwości.
    Mieliśmy w tym roku kupić "nowy" samochód, aczkolwiek w związku z koronawirusem sprawy sądowe przesunięte no i jestem w kropce. Walczę z zusem, ponieważ zaniżyli mi zasiłek macierzyński.
    Obawiam się, że będę zmuszona do fotelika bez bazy. Nie jeździmy niewiadomo jak dużo z młodym, ale jednak myślę że baza to wygoda i większe bezpieczeństwo. ☹️
    A jesteś pewna, że nie da się zamontować isofixa w Waszym aucie?
    My odrabialiśmy isofix
    w starym i ostatecznie kupiliśmy pierwszy fotelik z bazą.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
‹‹ 1736 1737 1738 1739 1740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ