Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Niebieska Gwiazda wrote:Je tak mniejwięcej tyle co Adaśko.Mały jest rozbrykany,sporo raczkujący i przybiera 500-700gram w miesiąc.Startował z wagą 3800,a teraz waży 10kg.Z tego co pamiętam twoja mała od początku wolno przybierała.
-
Ojej pewnie żebym wstała.My celowo kładziemy troche później ja nie lubie wstawać w środku nocy,a poza tym mój małż pracuje do 15 i w domu jest przed 16 jeśli kładlibyśmy dzieci spać koło 19 to mało byłoby zabawy z tatą.Każdy robi jak mu wygodnie i lepiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2020, 19:22
-
Niestety jak dziecko ma wczesny chronotyp to można sobie kombinować, a tylko człowiek umęczy siebie i dziecko. Mój nie ważne czy pójdzie spać na noc o 18 czy o 21 (wypróbowałam już wiele wariantów-godzin kładzenia spać, ilości i rozłożenia drzemek) i nie ma opcji żeby pospał dłużej niż do 6, a jak już się uda, że obudzi się o 6, to świętuje potem cały dzień. 🙈🙈 Trzeba to zaakceptować i tyle. 🤷🏻
werni lubi tę wiadomość
-
Wiktoria zawsze budzi się o 7 ale dziś pospalismy do 8 bo się po cichutku bawiła szok
) Patrzyła ze śpimy i póki oczy mieliśmy zamknięte nie budziła, może zrozumiała że rodzice w weekend chcą się wyspać
Ta niby godzina ale dużo mi dała, lepiej się dziś czuje.
werni lubi tę wiadomość
-
Kayama nie powiem Ci.
A dziewczyny myślałyście już o roczku dla swoich dzieci jak ma to wyglądać?
Na jednej grupie na fb te które jeszcze nie ochrzcily dzieci chcą połączyć te dwie uroczystości. Mój jeszcze nie ochrzczony i się zastanawiam jak zrobić. Ale ja to raczej oddzielnie zrobię żeby miał pamietke z tych dwóch zdarzeń. -
U nas pobudki są coraz wcześniej , budziła sie długo o 8-9 , teraz ok 6.30-7 . Cały czas chodzi spać ok 20 . U nas niestety jest tak, że Mała staje w łóżeczku i nie umie sama usiąść, jak sie zmęczy staniem to zaczyna krzyczeć i po spaniu 😉
W ogóle to mam ostatnio kryzys - jestem wykończona przez brak snu, zaniedbana przez brak czasu dla siebie i wkurzona, że wszystko jest na mojej głowie. Za tydzień jedziemy nad morze , liczę, że trochę odetchnę . Gdyby ten moj łobuz dłużej spał w dzień lub w nocy tak się nie budził to byłby najpiękniejszy prezent na Dzień Matki 😉😁
-
Mojemu małemu się coś poprzestawiało i ostatnio budzi się w nocy koło 2 i nie śpi do 4,5... Później tata idzie do pracy niewyspany. Mam nadzieję że to chwilowe.
Wczoraj sam wziął jeździk i zaczął śmigać po pokoju, oczywiście były upadki.
Ponad miesiąc to już chodzi z krzesełkiem do karmienia i to mu idzie Perfecto haha, ale te jeździki są bardzo lekkie -
Ale dzisiaj mieliśmy akcje! Znalazłam wczoraj w szafce stare testy, niby przeterminowane, ważne do lipca ale stwierdziłam że jakoś tak ostatnio mam mega gastro i coś pobolewa brzuch a to sobie testne, i tak to trzeba wyrzucić. No i rano szok, 2 kreski! Pierwsza myśl: Rossman żeby kupić ważny test. Oczywiście teraz z małym to nie takie proste zeby to zrobić w ukryciu przed mężem więc mu powiedzialam. Oczywiście szok i radość, bo przecież te parę miesięcy to na pewno nie wpływa aż tak na ważność testu. Juz małż się zbierał do Rossmana a ja patrzę jeszcze raz na ten test i opakowanie.... Okazało się że to dziad owulacyjny 🤦 były w siatce z instrukcją ciążowych i byłam pewna że to ciążowe, oczywiście nie przyjrzałam się opakowaniu bo po co 🤦dowalilam na całej linii hehe głupek ze mnie straszny 😅 teraz czuję lekkie ukłucie, że jednak szkoda :p bo owulacji też nie ma, zbyt jasna druga kreska :p no i kupujemy tak czy siak dobre testy na przyszłość :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 09:40
werni, Chimera, Kalija, Niebieska Gwiazda, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
Vaniliowa wrote:Mojemu małemu się coś poprzestawiało i ostatnio budzi się w nocy koło 2 i nie śpi do 4,5... Później tata idzie do pracy niewyspany. Mam nadzieję że to chwilowe.
Wczoraj sam wziął jeździk i zaczął śmigać po pokoju, oczywiście były upadki.
Ponad miesiąc to już chodzi z krzesełkiem do karmienia i to mu idzie Perfecto haha, ale te jeździki są bardzo lekkie
O właśnie pytałam o jeżdziki, to jest taki bujaczek jeżdzik, jak to wygląda? Zastanawiam się czy mojej nie kupić, ona uwielbia podskakiwać i bujać się sama.